Περίεργη βδομάδα αυτή που ξεκίνησε. Κόβεται στη μέση της από αργία. Τα φυντάνια αποφάσισαν πως επιβάλλεται να μη γίνει μάθημα την προηγούμενη. Απλά δε θα πατήσουν, εγώ «ας κουρεύομαι». Ανήρτησαν και τις υπογραφές τους (διότι εμείς αρνούμεθα την παιδεία χωρίς κουκούλες και τα συναφή). Προχωρώντας όμως πιο κάτω διαπιστώνεις πως άλλα φυντάνια αποφάσισαν πως επιβάλλεται να μην γίνει μάθημα την επομένη! Ανήρτησαν και τις υπογραφές τους (διότι εμείς όπως προείπαμε ενεργούμε χωρίς κουκούλα)…
Ευτυχώς που έχουμε εμπεδώσει το που βρισκόμαστε και ποια η θέση μας αλλά και ποια η δουλειά μας και οι υποχρεώσεις μας. Τουλάχιστον «μας σκέφτονται» και μας δίνουν επίσημα άδεια να μην παραστούμε αφού αυτά… δε σκοπεύουν να παραστούν.
Αναρωτιέμαι τελικά ποιος ή τι είναι το καημένο και το ριγμένο σ’ αυτή την ιστορία. Γιατί όλη αυτή η παραφιλολογία του «καημένου» που ακούω κάθε φορά μου προκαλεί γέλια (για να μη μου προκαλέσει κλάματα) …
Πάντως, άμα θες κούρεμα, προσφέρομαι!!!! (Χιχιχιχιχι!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε, βρε, ευκαιρία για εκδρομή!!!!
;-Ρ
Σσσσσσσσσσ! Κρύβε λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Darthiir....
ΑπάντησηΔιαγραφήxaxaxaxaxaa entimotata ta fintania
etsi einai me opoion daskalo kathiseis....... mallon kaneiw kalo ergo.....
PS sorry gia ta greeklish alla den allazei....kollise ....
Kalo brady
εγώ θα μιλήσω λίγο πιο ειλικρινά :
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν φταίνε τα τσογλάνια.
φταίνε οι γονείς τους που τα κάναν χωρίς να τα θέλουν και τώρα τα εχουν παρατημένα.
και ότι και να λέμε για αμερικανοεβραίους, για το χάλι μας αυτό φταίει.
ότι οι τελευταίες δυο γενιές γονέων γαμήθηκαν στις εκτρώσεις , τα διαζύγια, τα κερατώματα και ...
τα μπουζούκια.
όρεξη να ασχοληθούν με τα παιδάκια τους ολίγοι.
αυτά πληρώνουμε τώρα όλοι και κυρίως οι καθηγητές.
και εμένα ο πατέρας μου καθηγητής είναι.
αλλά άμα η μανούλα αφήνει το παιδί στα 0-6 και πάει στο κομμωτήριο , τι περιμένεις?
δύο γενιές ορφανών και πάμε για τρίτη...
κουράγιο.
και αν κανένας που διαβάζει τώρα είναι γονιός, ας αφήσει λίγο το pc και ας παίξει με τα παιδάκια του.
τσουτσέκια, έ, τσουτσέκια!
Τι εννοείς «εκδρομή» Σοφία; :ο
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί εγώ στις εκδρομές πάλι στο φιντανοτροφείο καταλήγω :(
Σσσσσ κάτω απ’ το χαλάκι ξηροκαρπίτα μου ;)
Ναι βρε ίσαλε, είδες πως τα ‘χω μάθει;
Τι εννοείς «σου κόλλησε»; :o
Να το προσέξεις αυτό ;)
Ξέρεις τι με πειράζει περισσότερο νικολιό;
Η νοοτροπία του «καημένου».
Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι για πολλούς λόγους καημένα, γιατί δεν ζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος από εμπειρίες που έζησαν οι προηγούμενες γενιές αλλά αντιθέτως περνούν μια «απάνθρωπη» νεότητα. Αλλά το ότι είναι «καημένα» και συνεπώς μην τους φωνάζεις, μη τα φορτώνεις εργασίες, κάνε τα στραβά μάτια και δώσ’ τους το πτυχίο με συνοπτικές διαδικασίες για να πάνε να βρουν δουλειά, ε είναι απαράδεκτο. Μετά γκρινιάζουμε για παιδεία ντεμεκ και καλά.
Και αυτά τα πραγματάκια εκπλήσσομαι που τ’ ακούω ακόμα και από ανθρώπους που δεν το περίμενα.
δεν διαφωνώ μαζί σου. εγω δεν είπα τα "καημένα". είπα τα "τσογλανια".
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μάλιστα είμαι της νοοτροπίας ότι ο άνθρωπος έχει προσωπική ευθύνη στις επιλογές του από πολύ νωρίτερα από ότι είναι γενικώς πιστευτό.το βλέπω και στα δικα μου παιδιά, το είδα και στον εαυτό μου.
και συμφωνώ ότι οι "χάρες" και οι εκπτώσεις είναι για κακό παρά για καλό.
απλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τη ρίζα του κακού.
είναι φαύλος κύκλος.εγώ έχω παρατημένα τα παιδιά μου γιατί ήμουν κι εγω παρατημένο.και παραγω αρχιτσόγλανους γιατι είμαι κι εγω αρχιτσόγλανος και ήταν και οι γονείς μου (τζάκι δηλαδή :-)).
κάποιο τσογλάνι πρέπει να σταματήσει τον κύκλο τσογλαναρίας και να παραγει και ένα σωστό πολιτη.
αυτό λέω.
αμην.
εγω παλι δε τα λεω τσογλανια, τα λεω ''ρε συ''. Τα ''ρε συ'' λοιπον, θελουν αγαπη και φροντιδα. Την αγαπη να τη δωσει ο γονιος και τη φροντιδα ο εκπαιδευτικος. (αν ομως υπογραψουν πρωτα....)
ΑπάντησηΔιαγραφήκάποιος άνθρωπος είχε πει κάποτε ότι οι γυναίκες δεν έπρεπε να βγούν τόσο μαζικά στην παραγωγική διαδικασία. Οι φεμινίστριες όμως άρχισαν να ουρλιάζουν γιατί νόμιζαν ότι η φροντίδα της οικογένειας δεν αποτελεί κοινωνική προσφορά. Πάρτα τώρα. Αν δε γυρίσει η μαμά στο σπίτι (ή ένας από τους δύο γονείς) και τα κοινωνικά φαινόμενα θα επιτείνονται και τα εργασιακά θα επιδεινώνονται αναλόγως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλο που το να λείπουν οι γονείς πάρα πολλές ώρες από το σπίτι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις που (δεν) δημιουργούνται ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, θεωρώ ότι είναι θέμα κυρίως, του ποιοτικού χρόνου που περνάνε αυτά και της διαπαιδαγώγησης που προσφέρουν οι γονείς. Ξέρω πολλούς που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες αλλά όταν είναι με τα παιδιά τους ο χρόνος που περνάνε μαζί είναι ωφέλιμος και για τα δύο μέρη, αλλά ξέρω ακόμα περισσότερους, που είναι στο σπίτι, και δνε προσφέρουν απολύτως τίποτα στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήμα ακριβώς αυτό λέω!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν έχει σχέση πόσο χρόνο κάθεσαι στο σπίτι.έχει σχέση όμως αν παντρεύτηκες γιατί είχες δέκα χρόνια δεσμό και δεν είχες το θάρρος να χωρίσεις ή αν έκανες παιδί επειδή με το προφυλακτικό δεν είχες στύση!
από εκεί καταλήγεις να παίζεις με τα παιδιά σου σαν υποχρέωση και να κάνεις έρωτα με τη γυναίκα σου , πάλι σαν υποχρέωση.
και τα αποτελέσματα είναι παιδάκια χαμένα στο διάστημα που έχουν χεσμένους τους γονείς τους, πόσο μάλλον καθηγητές, πρυτάνεις και το...θεό τον ίδιο.
αυτά...συνοπτικά.
και προσπάθησε εσύ να κάνεις τους φοιτητές σου να σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους.
αν βρείς κανα τέτοιο παιδί, κάλεσε τους γονείς του και πες τους να φύγουν το ταχύτερο εκτός ελλάδας.
φιλιά.
Οι ψήφοι αγαπητέ καμηλιέρη είναι πολύ...σημαντικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι οι ψήφοι δίδονται από ευτυχισμένους (ή παραμυθιασμένους) ανθρώπους.
Τα υπόλοιπα είναι ..verba volant.
Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.
[την έχω ζήσει κι εγώ την ανάρτηση υπογραφών:-]
Βασικά χρειάζονται παιδεία ξωματιάρα μου. Και εκτός αυτής χρειάζονται παιδεία για να μπορούν να λάβουν την παιδεία. Αν ο γονιός δίνει μόνο αγάπη μάλλον θα αποτύχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φροντίδα της οικογένειας αθηνόβιά μου είναι μάλλον από τις σημαντικότερες προσφορές και τις πιο βαριές εργασίες. Αλλά η σημερινή κοινωνία αγνοεί την έννοια της προσφοράς. Σήμερα από την οικογένεια λείπει το «μαζί». Υπάρχει το «ο καθένας μόνος του και τα βράδια συναντιόμαστε». Υπάρχει πιθανότητα σε λίγο να μην υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας. Σήμερα σίγουρα διαφέρει απ τον προγενέστερο.
Σίγουρα δεν είναι θέμα ποσότητας αλλά είναι θέμα ποιότητας Σοφία. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας.
Ευθύνη; Τί είπες τώρα βρε νικολιό; Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα;
Έχεις δίκιο ότι δε σέβονται ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους συμφοιτητές τους, πόσο μάλλον τους καθηγητές τους. Δεν υπάρχει πλέον «συνοχή» σε καμία βαθμίδα της κοινωνίας. Και ο σεβασμός μπορεί να «κερδίζεται», αλλά πρέπει και να διδάσκεται, αλλά και να υπάρχουν και να υποδεικνύονται πρότυπα σεβασμού. Και αυτά εκλείπουν. Βαδίζουμε λοιπόν σε κάτι το εντελώς διαφορετικό. Και αν δεν μας αρέσει η ασέβεια που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, καλό θα ήταν να αποφασίσουμε να χειριστούμε διαφορετικά το θέμα του σεβασμού. Ειδάλλως ας σωπάσουμε και ας απολαύσουμε το χάος που δημιουργήσαμε.
Τα ψηφαλατσια εκδότα μου, τα ψηφαλάτσια!
Φυσικά όμως «η κατάσταση θ’ αλλάξει». Όλα αλλάζουν…
Το θέμα είναι προς τα πού και με τί κόστος…
εμεις απο την αλλη οσο και να πασχιζουμε αυτη η ρημαδα θεση δεν εμπεδωνεται ..θες να φταιει ο καιρος, η εποχη , το κρατος , η χωρα
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ παντως
καλημερα