Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Όχι άλλο κάρβουνο

Όλη η φαντασμαγορική τελετή μπροστά στις οθόνες σας, μην τη χάσετε. Θα μάθουμε τι φορούσε η πρώτη κυρία, όλα τα κουτσομπολιά και τα παρασκήνια, θα δούμε τα βεγγαλικά και θα γιορτάσουμε κι εμείς την ενθρόνιση του νέου πλανητάρχη κουνώντας σημαιούλες στους καναπέδες μας και τρώγοντας πίτσες. Απευθείας συνδέσεις, όλο το σόου, τα βεγγαλικά και οι λόγοι. Θα μάθουμε ποιος πήγε με ποια, ποια πήγε με ποιόν, ποιοι πήγαν μεταξύ τους και ποιες πλήρωσαν τα μαλλιοκέφαλά τους για να δουν από κοντά την ορκωμοσία. Κουσκούς κι αρώματα. Guest stars το πούρο του Μπίλ και το φόρεμα της Μόνικας!
Ε ρε με τι ασχολείται ο κόσμος. Σωστά, θα σας πηδήξουμε που θα σας πηδήξουμε, ας βάλουμε και λίγη γκλαμουριά (για αίσθημα ούτε λόγος). Όχι άλλο κάρβουνο. Δεν είναι ανάγκη να ρίξουμε τόσο πολύ το επίπεδό μας για να μπορέσουμε να συναγωνιστούμε τον πιο αμόρφωτο λαό της υφηλίου (όχι ότι δεν κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες για να τον προσεγγίσουμε).
Στο μεταξύ, πίσω στα καθημερινά μας, αποφάσισα να πεταχτώ να βρω ένα σακάκι και μια καπαρντίνα που χρειαζόμουν. Φρίκη. Τέσσερα μαγαζιά και το στοκ αποτελούνταν από πέντε (5) σακάκια στο καθένα και μία (1!) μόνο καμπαρντίνα στο ένα μόνο από αυτά! Δηλαδή είναι τρομερή αυτή η προβληματική αγορά για την οποία γκρινιάζουν όλη μέρα οι καταστηματάρχες ζητώντας από τον κόσμο να προστρέξει σε βοήθειά τους. Να καταλάβω, μέσα σε μια μέρα εκπτώσεων ξεπούλησαν, είχαν ξεπουλήσει νωρίτερα ή απλά κρύβουν τα εμπορεύματά τους την περίοδο της δια νόμου επιτρεπόμενης (!) «εναρμονισμένης πρακτικής τιμών» (aka εκπτώσεων); Κρίση στην αγορά και κουραφέξαλα. Στο μεταξύ η οικονομική κρίση καλά κρατεί, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο στα ξενυχτάδικα.
Όχι άλλο κάρβουνα λέμε, φτάνει πια δε θ’ αντέξει ο κλίβανος, θα τιναχτεί στον αέρα και θα θρηνούμε θύματα, θα πάει το παπόρο αύτανδρο στον πάτο…

11 σχόλια:

  1. Είναι πρόβλημα καθαρά δαχτύλου, αγαπητέ.... Του αντίχειρα όσον αφορά την επιλογή καναλιών, του μέσου όσον αφορά τον σχολιασμό των εικονιζόμενων και δείκτη, όσον αφορά την αγορά. Όλα κατορθώνουνε να τα χρησιμοποιούνε λάθος!
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγνωμη θες να ανοιγεις την καπαρτινα και να μας δειχνεις κιντερ εκπληξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η ευφορία που είχα για τον νέο πλανητομαλάκα μου πέρασε, από τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει το στοματάκι του να βγάλει άχνα. Είναι και αυτή η κακιασμένη που έβαλε στο εξωτερικών (γκρρ).
    Έκαναν σιωπηρές εκπτώσεις και πριν, γι' αυτό δεν βρήκες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψιτ Σοφία, ν’ αφήσεις τα δάχτυλά μου ήσυχα γιατί εδώ να το’χω έτοιμο το φάιερμπολ…

    Βρε σκώληξ μου, είπα να πάρω κάτι να συνδυάζεται μ’ εκείνο το γκούτσι μίνι σου :p

    Ναι μωρέ θαλασσομπερδεμένη, σιγά και μη μιλούσε. Είναι πολλά τα λεφτά Άρηηηη…
    Βρε ότι και να έκαναν, σημασία έχει ότι είτε είχαν ξεπουλήσει, είτε ότι είναι σίγουροι πως δε θα τους μείνει απούλητο στοκ, και απλά μας φούσκωναν φούμαρα όλες αυτές τις μέρες έτσι για κατανάλωση και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς (που κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί ε;).

    Έχω κι ένα όνομα να συντηρήσω στην πιάτσα εκδότα μου ;)
    [ΔΙΑΒΑΖΕ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιό δάχτυλό σου, παιδί μου? Για τα δάχτυλα των _άλλων_ λέω (τρίτο πληθυντικό, you know?)!! Για τα δικά σου δεν διατηρώ αμφιβολίες για την σωστή τους χρήση! >;-P
    Fireball?? Πού? Πού? (Χοχοχοχο, αυτό το shield τελικά δουλεύει καλύτερα από όσο περίμενα, κάνει τον άλλον να σε προειδοποιεί κιόλας!! Where IS the element of surprise, enfin?)
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/1/09 3:25 μ.μ.

    πιστευεις οτι γινονται ψευτικες εκπτωσεις? νομιζα οτι δε τους συμφερει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι ξωματιάρα μου, δεν πιστεύω ότι μόνο οι εκπτώσεις είναι ψεύτικες. Πιστεύω πως όλα όσα είπαν τόσες μέρες είναι ψεύτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι γεγονος με θαυμαζεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καπαρντίνα ε;
    χμμμμμμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γεγονός θα είναι όταν θα με θαυμάσεις εσύ καλό μου σκουληκάκι :)))

    Όχι; Μα γιατί αφού βρε δημητρούλα μ';

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...