Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Ορεινή Αρκαδία

Μπορεί εν τέλει η πολυαναμενόμενη, κλασική τα τελευταία χρόνια, Πασχαλινή απόδραση στην νυφούλα του Ιονίου να μην πραγματοποιήθηκε, ευτυχώς βέβαια οι γείτονες φρόντισαν να μην λείψουν τα παρελκόμενα, η προδιαγεγραμμένη όμως εξόρμηση στην ορεινή Αρκαδία έλαβε χώρα κανονικά και η «κατάβαση» του ποταμού Λούσιου εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.
Ανήμερα της εθνικής εορτής η ομάδα έφτασε στο ελληνικό Τολέδο (χμφφφφττττττ…) και συνέφαγε μαζί με τους κύκνους της περιοχής, οι οποίοι δήλωσαν περιχαρείς για τους υψηλούς επισκέπτες τους (μπουαχαχαχαχαχαχα), οι οποίοι φυσικά και τους έδωσαν την δέουσα προσοχή!
Η άνοιξη τελικά είχε όντως μπει για τα καλά, αφού τα έντομα είχαν ήδη αρχίσει τα ζουζουνίσματα γύρω από τα άνθη.
Η εκδρομή πήρε φυσικά και «εκπαιδευτικό χαρακτήρα», με επίσκεψη στους μπαρουτόμυλους, όπου σε υποδέχεται μια πινακίδα που αναφέρει αρκετά λιτά αλλά ολοκληρωμένα την όλη δομή του ενεργειακού συστήματος του πλανήτη. Τελικά πληροφορίες υπάρχουν παντού, αισθητήρια όργανα μάλλον δεν υπάρχουν για να τις παραλάβουν…
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απαραίτητες περιηγήσεις σε λαγκάδια, βουνά και κρυμμένα μοναστήρια, και φυσικά στα «αποτυπώματα» των αρχαίων προγόνων (λιθαράκι για λιθαράκι δεν έμεινε :p)
Η κατάβαση του ποταμού ευχάριστη και αναζωογονητική, όπως κάθε δραστηριότητα κοντά στη φύση. Η διαδρομή περιελάμβανε περάσματα, μικρούς «καταρράκτες» (τζιιι…) και μπόλικες παιγνιδιάρικες πιρουέτες! Η κατάληξη ήταν στο «στόμα του δράκου», το οποίο η ομάδα ξέφυγε με επιτυχία!
Κυριακή των Βαΐων και αναχώρηση από το «Τολέδο» (χμπφφφφφ!!!! :p)

Ξεκινούσε η εβδομάδα των παθών και ακόμα τελικά δεν είναι γνωστό πότε θα ξεμπλέξουμε…