Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Πράσινο-καφέ

Είπαμε πως ευχόμαστε καλό φθινόπωρο, αλλά αυτό το κάνουμε για να το καλοπιάσουμε και να έρθει μαλακά-μαλακά. Ποιος του είπε να έρθει την Παρασκευή το βράδυ και να μας επιφυλάξει ένα συννεφιασμένο Σάββατο, αποτρέποντάς μας από το θαλάσσιο κολύμπι; Ούτε μια μικρή χάρη δε μας κάνει το αχάριστο, ενώ εμείς γυρνάμε «ανά τον κόσμο» και τον προτρέπουμε να μην «τρώει» τις εποχές, μετά το καλοκαίρι έρχεται το φθινόπωρο και μετά από τρείς ολόκληρους μήνες έρχεται ο χειμώνας, αυτό εκεί. Ουφ… Τόσες μέρες βρε έχει η βδομάδα, το ΣΚ βρήκες να συννεφιάσεις και να βρέξεις;
Θα μου πεις βέβαια ότι την Κυριακή ήταν χαρά θεού, αν και την ψυχρούλα του την είχε ένα πράμα, για παραλία δε σου έκανε κέφι, για αρχαιολογικό χώρο πάλι μια χαρούλα ήταν, ευχάριστα θα έλεγα. Άσε που και αυτόν με την ψυχή στο στόμα, μόνο δύο ωρίτσες μείναμε μέσα, γιατί φυσικά «παρασυρθήκαμε» από την καφεποσία, αν και ευτυχώς αντισταθήκαμε στην τσιπουροποσία γιατί αλλιώς σήμερα θα πήγαινα.



Άλυτο βέβαια παραμένει το ερώτημα: Ποιος παίζει σούπερ ντόμινο με τις κολώνες; Φως στο τούνελ όμως δεν βλέπουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως η Ήρα τσαντιζόταν τα μάλα άμα ξενοκοιτούσε ο Δίας, αλλά αυτή τους σπίτωνε κανονικά τους γκόμενους. Ένας έμπαινε από την πόρτα, άλλος έβγαινε απ’ το παράθυρο, ε στο τέλος το κάνανε γκάμπριο το μαγαζί για να μην τους ενοχλούν οι τοίχοι. Α ρε Δία δε ρίχνεις έναν κεραυνό να τον φχαριστηθούμε εδώ πέρα…



Η διαδρομή καταπράσινη και πανέμορφη, οι δρόμοι φυσικά οι κλασικοί βουνίσιοι με τις γέφυρες του ενός αυτοκινήτου και τα κλασικά πέταλα, αλλά τελικά αυτό κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε ταξίδι και εκδρομή.
Και όπως είπε και ο καλός ο τσοπανούλης: «Ε όλα όμορφα τα προβάλλουν παλικάρι μου, παραδοσιακά προϊόντα, παραδοσιακός οικισμό, παραδοσιακό τό ‘να, παραδοσιακό τ’ άλλο…», «Αμ δεν ασχολούμαι με προϊόντα όταν λέω όμορφα μπάρμπα, ηρεμία, πράσινο, δροσούλα, ευχάριστο τοπίο, φρέσκος αέρας, όμορφα!», «Ναι, όμορφα είναι παλικάρι μου!»
Και περνώντας απ’ την άλλη πλευρά του βουνού, μέσ’ απ’ την τρούπα, άρχισαν οι καταρράκτες. Άλλος κόσμος…

9 σχόλια:

  1. Όχι ρε συ, τόσο δυνατά φτερνίστηκα? Αϊ στο καλό... και ποιός ξέρει τώρα πόση είναι η ασφάλεια για τις κολώνες... Τσιπουροποσία, ε?? Τςτςτςτς... ύστερα λέτε για μένα ότι παρασύρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tί ωραία να μας αφηγείσαι τις εκδρομούλες σου! Και το καφεπράσινο! (εύχομαι να τόχεις βαρεθεί, εκείνο το παλιοβιβλίο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι παρασύρεσαι, παρασύρεσαι Σοφία μου, Το σωστό να λέγεται. Το κακό είναι ότι παρασύρεις και άλλους μαζί σου :p

    Μπααα, συνεχίζουμε τη συγγραφή ακάθεκτοι βιολιστή μου, με μικρά διαλλείματα όταν μας παρασύρουν ;)
    Άλλωστε είμαι σίγουρος πως αν σας έλεγα καθημερινά για εκδρομές θα μου ζητούσατε να ξαναρχίσω το βιβλίο :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/08 4:46 μ.μ.

    ηταν που σε ρωτησακαι με καμαρι αν θα ερχοσουν στο φαγητο....ενα μυαλο με 4 εποχες εχω μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χοχοχο, δεν φταίω εγώ, κύριε Πρόεδρε, φταίει το ρεύμα!!!! Α, και από εδώ και στο εξής, να συνδυάζεις την Darthiirιάδα με τις εκδρομές σε παρακαλώ πολύ, δεν γίνεται να μένει έτσι το αναγνωστικό σου κοινό...
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα!

    Μια χαρά πέρασες, γκρινιάρη πάλι!!!
    :)

    (και μια χαρά περιγραφή -και θα συμφωνήσω απόλυτα με τη βιολίστρια :pppp)

    Αντε, και το άλλο ΣΚ!
    :)

    Καλημέρα Καμηλιέρη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτά είναι τα ωραία για τέτοιο καιρό. πράσινο, γεφυράκια και λαξεμένα μάρμαρα. άσε την τσιπουροποσία στην ώρα της, όταν σφίξουνε τα κρύα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τις τέσσερεις μαζί; Πολυσχιδής προσωπικότητα η ξωματιάρα… :ο

    Σοφάκι στο ‘χω ξαναπεί: Το αλκοόλ και τα σπέλς δεν είναι καλός συνδυασμός ;)

    Θα τα υποστείτε και τα δύο όμως μανούλα >:)

    Θέμα πειθούς αθηνόβιά μου, άμα είχαν επιμείνει λίγο ακόμα στο φαν κλάμπ δεν ξέρω αν θα είχα καταφέρει να αντισταθώ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί? Μετατρέπονται τα σφηνάκια σε fireballs? Χοχοχοχοχο!! Πάντως, μην ανησυχείς, το fan club θα είναι αμείλικτο από εδώ και στο εξής!! Μην κοιτάς που σε άφησε και λίγο λάσκα!
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...