Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005

Ναύπλιο

Ο καιρός ήταν πολύ καλός, δεν ξέρω τι έκανε στα άλλα μέρη της Ελλάδας, μιας και με είχαν προειδοποιήσει λέει ότι θα έχει κακοκαιρία, αλλά φαίνεται ότι οι κακές γλώσσες που ήθελαν να πιστεύουν ότι μπορούν να μας φτύνουν συνέχεια και να μην μπορούμε να σταυρώσουμε μια εκδρομή την πάτησαν! Εγώ είχα δηλώσει ότι κρατώ ομπρέλα!
Ηλιοφάνεια λοιπόν και ζεστούλα. Για την ακρίβεια στενοχωρήθηκα που δεν έκανα και μπάνιο! Η θάλασσα ήταν υπέροχη και ο πειρασμός μεγάλος, αλλά μιας και είχα 39 πυρετό την προηγούμενη, είπα να σε ακούσω και να μην βουτήξω, παρόλο που ο πειρασμός ήταν μεγάλος!
Η παραλία το μεσημέρι κατάμεστη από κόσμο να κάνει βόλτα, ενώ η διαδρομή στον πεζόδρομο πίσω από την Ακροναυπλία ήταν υπέροχη, με τον ήλιο να μας ζεσταίνει και να δίνει υπέροχους χρωματισμούς στην θάλασσα! Η διαδρομή για τους λάτρες του περιπάτου συνεχίζει και κάτω από το Παλαμίδι και απομακρύνεται από το Ναύπλιο, αλλά παραμένει υπέροχη η βόλτα δίπλα στην θάλασσα, στους πρόποδες του βουνού.
Ένα καφεδάκι στην παραλία απέναντι από το Μπούρτζι χαλαρώνει και ξεκουράζει. Το βράδυ βέβαια φωτισμένο σε προκαλεί να πιεις ένα ποτό στο ίδιο σημείο, μέσα στην ρομαντική ατμόσφαιρα που φωτίζεται μόνο από τα κεριά και το κίτρινο φως που φωτίζει το ενετικό φρούριο!
Η παλιά πόλη φαίνεται πολύ όμορφη πάνω από το Παλαμίδι, ενώ από την πίσω πλευρά του κάστρου μπορείς να αγναντέψεις την απέραντη θάλασσα. Ο Κολοκοτρώνης θα πρέπει να αισθανόταν πολύ άσχημα στη κάμαρα 3x3 όπου τον είχαν φυλακίσει, χωρίς παράθυρα και με μια μικρή σήραγγα για είσοδο, κάτι σαν τάφος ένα πράμα. Η απόλυτη αντίθεση από την πανοραμική θέα που έχει το κάστρο.
Απολαυστικό φαγητό στα ταβερνάκια που είναι στην δεύτερη παράλληλο από την παραλία (δεν λέμε ονόματα για να μην κατηγορηθούμε για διαφήμιση και γιατί φυσικά δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα :p όποιος όμως θέλει ρωτάει, ειδικά ένα από αυτά είμαι ΠΟΛΥ MUST!) και απολαυστικές βόλτες στην παραλία πρωί, απόγευμα, βράδυ!
Απαραίτητη βέβαια και μια βολτίτσα από την ακρόπολη των Μηκυνών, να θυμηθούμε και ένα κομμάτι του αρχαίου πολιτισμού μας και να κάνουμε μια βόλτα στο παρελθόν. Μάλιστα, έχουν ανοίξει κάποια νέα τμήματα και έχουν βάλει πλάκες που εξηγούν τι βλέπεις μπροστά σου και μπορώ να πω ότι άξιζε η επίσκεψη γιατί είδα καινούργια πράγματα, παρόλο που έχω πάει τέσσερεις-πέντε φορές!

Το πιο απολαυστικό μέρος του ταξιδιού όμως, ήταν η παρουσία της καλύτερης παρέας και συντροφιάς που θα μπορούσα να έχω! Η εκδρομή δεν θα μπορούσε να είναι πιο όμορφη απ’ ότι ήταν!