Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005

Αθάνατο ελληνικό στοιχείο...

1. Τα ωράρια των καταστημάτων σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες είναι Δευτέρα - Σαββάτο 10 το πρωί με 9 το βράδυ και με διπλή βάρδυα, όχι το ίδιο προσωπικό συνεχώς... Στην Ελλάδα ακόμα το συζητάμε, το ψηφίζουμε, και το αναλύουμε. Προφανώς όλοι αυτοί είναι βλάκες κουτόφραγκοι και δεν ξέρουν, ενώ εμείς με την μικρότερη οικονομία της Ευρώπης που εισάγουμε ακόμα και ταβανόπροκες, είμαστε οι έξυπνοι μάγκες που χτυπιόμαστε μην τυχόν και χάσουμε την μεσημεριανή siesta.
2. Όποια χώρα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε αύξηση αφίξεων από τουρίστες. Εμείς εδώ - οι έξυπνοι - είχαμε μείωση. Φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά δεν είμαστε καν στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως. Μαντέψτε ποιά χώρα μας πήρε την θέση. Ναι, ναι, σωστά μαντέψατε.... η Τουρκία.
3. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες ευρυζωνικές (adsl) συνδέσεις στην Ευρώπη. Φυσικά το γεγονός ότι επιχειρήσεις δις. ευρώ στήνονται με βάση το internet μας αφήνει αδιάφορους. Εδώ, αν δεν στο πεί η γειτόνισσα και η θεία της ανηψιάς του κουμπάρου του μπατζανάκη της πεθεράς της κυρα Μαριγώς, δεν είναι κάτι άξιο λόγου.
4. Είμαστε η μοναδική Ευρωπαική χώρα που επιτρέπει παπάδες να διδάσκουν σε σχολεία. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει σε κάτι Αφγανιστάν, Πακιστάν, και άλλες τέτοιες χώρες που φημίζονται για τα δημοκρατικά τους ήθη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
5. Ένα cappuccino στην Γλυφάδα κοστίζει 4.00 ευρώ. Στο Μιλάνο πάλι κάνει 2.00 άντε 2.50. Προφανώς οι Ιταλοί δεν ξέρουν από cappuccino ενώ οι Γλυφαδιώτες τον πίνανε από το βυζί της μάνας τους.
6. Ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστάνε βραχυπρόθεσμα βάση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας συνολικά 50 δις ευρώ, ή αλλιώς το 70% του ΑΕΠ... η εταιρία αυτοκινήτων με την μεγαλύτερη άυξηση στις πωλήσεις το 2004 ήταν η... Mercedes Benz.
«Η φτώχια θέλει καλοπέραση»
7. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που οι λέξεις «χρηματιστήριο», «ολυμπιακοί αγώνες», «δημόσια έργα», «ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα», «δημόσιος τομέας», «εφορία», είναι όλες ταυτόχρονα συνώνυμες με σκάνδαλα.
8. Οι περισσότεροι στην ηλικία των 25-30 μένουν ακόμα με τους γονείς τους γιατί παίρνουν μισθό 700 ευρώ τον μήνα αλλά... είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αποστολή χαζών sms του στύλ «είμαι για καφέ με τον μήτσο».
9. Η κατασκευή πίστας Formula 1 έχει εξαγγελθεί κατά καιρούς από 3-4 εν ενεργεία βουλευτές... 2-3 υπουργούς... και μια ντουζίνα δημάρχους. Στην Τουρκιά φέτος έχει Grand Prix. Εδώ οι «γρήγοροι» μαζεύονται στο ΣΕΦ... γιατί φυσικά πίστα δεν έχουμε (όπως δεν έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία την στιγμή που στην Τουρκία φτιάχνονται F-16 και Τοyota).
10. Για όλα τα παραπάνω οι μισοί Έλληνες κατηγορούνε ισοβίως τους υπόλοιπους μισούς. Και οι μέρες περνάνε... ας είναι καλά η Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου και η Παπαρίζου που «απέδειξαν ότι οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα».