Πέμπτη 11 Μαΐου 2006

Bonjour chers mon!

Comment êtes-vous? Vous je faj'rnw de nombreuses salutations combatives de Paris!


Ή κάπως έτσι τέλος πάντων, μιας και όταν η γαλλίδα τροφός μου μού μάθαινε γαλλικά, εγώ διάβαζα εφημερίδα (ή έτσι ήθελε να λέει) όπως οι φοιτητές της KVούλας μας! Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί να ξέρω όλες τις στ… εεε τις ειδήσεις που έγραφαν οι εφημερίδες, γαλλικά όμως, μόλις και μετά βίας για την καθημερινή μου συνεννόηση! Δεν μπορώ να πω βέβαια, τρείς φορές που έχω πάει μια χαρά πέρασα και συνεννοήθηκα! Κατά τα άλλα τι να τα κάνεις τα γαλλικά όπως της έλεγα της τροφού μου; Το νόημα δεν είναι να καταλαβαίνεις αλλά απλά να τ’ ακούς να προφέρονται μελωδικά από γυναικεία χείλη…. (μάλιστα καλύτερα να ΜΗΝ τα καταλαβαίνεις σε αυτή τη περίπτωση….:p απλά να τ’ απολαμβάνεις…)

Πέραν τούτου, για μια ακόμη φορά, ήπια τα Beaujolais μου, τις Leffe μου (απευθείας παραγγελία από το αβαείο για τον γνωστό καμηλιέρη συναγωνιστή) και κυκλοφόρησα την αλεπουδίτσα στα παλιά γνώριμα στέκια, ξεκινώντας από την Daguerre, περνώντας την des theatres, και καταλήγοντας στην Παναγία των Παρισίων, το Λούβρο, το Μπομπούρ, τη Μονμάρτη, την αψίδα του θριάμβου, στον πύργο του Άιφελ…. Φυσικά δεν παραλείψαμε να κάνουμε τα ψώνια μας στην deRivoli και την Champs Elyse, ενώ αυτή την φορά δεν βρήκαμε κάτι σημαντικό στο Les Halles. Περίεργο… πολύ περίεργο… δεν είχαν μάθει ότι πηγαίνω μάλλον…. Δεν εξηγείται αλλιώς…

Φυσικά από το πρόγραμμα δεν έλειψαν η Disneyland (μιας και είχα το μωρό μαζί και έπρεπε να το πάω να παίτσει) και οι Βερσαλλίες, όπου η βόλτα στους κήπους των «μελωδικών» νερών είναι ένα must για το ταξίδι!





Από τα βασικότερα πράγματα πάντως που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις όταν πας στο Παρίσι είναι να αποθέσεις φόρο τιμής στην Νίκη της Σαμοθράκης, η οποία παρίστανε τον 4το π.χ. αιώνα ένα ακρόπρωρο, συμβολίζοντας κάποια ναυτική νίκη (άπτερος Νίκη πάντα κατά τους Αθηναίους, οι οποίοι την έλεγαν «άπτερο» ώστε να μην φύγει ποτέ από το πλευρό τους και θεωρούσαν ότι ήταν η ίδια η Αθηνά), και την Αφροδίτη της Μήλου, όπου δεν στάθηκε ποτέ δυνατό να ξανατοποθετηθούν τα θραύσματα των χεριών στην θέση τους, αφού κανένας συνδυασμός δεν έδωσε «σίγουρο» αποτέλεσμα, και που η έκφραση του προσώπου της, η κινητικότητά του και ο ρεαλισμός ορισμένων σημείων του αγάλματος την κατατάσσουν ως ένα από τα κυριότερα μνημεία πολιτισμού. Φυσικά, η Mona Lisa με την παράξενη έκφραση και τις «αντιφατικές» λεπτομέρειες του προσώπου της είναι το επόμενο έκθεμα που ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να δει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σημασία και η αξία των υπόλοιπων μνημείων δεν είναι και αυτή μεγάλη.

Αρκετά με τον μπλα-μπλά λοιπόν. Ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους!

Δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε μετά από αυτή την περιήγηση. Το πρώτο φυσικά είναι ότι βρήκαμε τον Nemo, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον γνωστό καμηλιέρη, όπως ορισμένοι καλοθελητές προσπαθούν να διαδώσουν εδώ και καιρό! Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν πράσινοι εξωγήινοι, αλλά το πράσινο πλάσμα που εθεάθη τις τελευταίες μέρες να κυκλοφορεί στην Αθήνα δεν είναι άλλο από την morgana. Τους λόγους της μετάλλαξης ας τους εξηγήσει μόνη της!


Σε κάθε περίπτωση, ας θαυμάσουμε λίγο τις φωτογραφίες και ας αναπολήσουμε την όμορφη εκδρομή. Γιατί ούτως ή άλλως πολλά με τσάντισαν πάλι και δεν θ’ αργήσω να ξεκινήσω ξανά τις καταγγελίες!





Για την ώρα καταγγέλλω τον blogger ο οποίος με δούλευε ασύστολα όλο το βράδυ και μου πήρε 1 ώρα για να ανεβάσω τις φώτος.

ΟΥΦ

21 σχόλια:

  1. ησανε Παρισι;;;;;;
    και εγω ποια ειμαι;;;
    και γιατι μου ερχεται να κοψω τις φλεβες μου...
    καλα ρε! στο τελος θα ειμαι η μονη που δεν εχει παει στα εξωτερικα!!!
    ακου Παρισι!!!!!!!!
    γντουπππππππππππππππππ.............
    ;ppppppppppp

    καλως ηρθες...με ελειψες βρε!!!
    σνιφ...σνιφ....
    παλιοκαμηλιερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/06 10:33 π.μ.

    Αν ξανατολμησετε να πατε Παρισι χωρις να με κατσικωθειτε στο σβερκο σας (για να περασετε καλα βρε!), δε ξερω και γω τι θα γινει.....

    Της Μοργκανας το προπυργιο θα γινει! ΑΚΟΥΣ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Welcome back αγαπητοι Darthiir και αλεπουδιτσα.
    Οι φωτογραφιες δειχνουν οτι περασατε υπεροχα.
    Οι αγωνιστικοι χαιρετισμοι στον υποτιτλο με παραξενεψαν καπως - δεν ταιριαζουν με το χαρουμενο κλιμα των φωτογραφιων. Εκτος αν εννοεις, οτι αγωνιστηκατε να τα προλαβετε ολα ;-)

    Να ειστε καλα να ξαναπατε και να το ξανα-ευχαριστηθητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Welcome back (ξανά) darlings!!! Όμορφο το ποστ σου Darth, με γέμισε εικόνες (και αναμνήσεις)!!! Πραγματικά! thanks!!!!

    Και αφού έκανα το sweet talk μου, να ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ απόλυτη αναφορά η Νίκη, a big big BIG MUST που πάντα με αφήνει άφωνη : η Αφροδίτη. Το εννοώ, η Αφροδίτη είναι by far ό,τι δυνατότερο έχω δει σε γλυπτική. (φαντάσου ότι μένω άφωνη κάθε φορά και αυτό, έ, δεν είναι και trivial!)

    Και .... να ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ, ο μόνος λόγος να πάει κανείς προς την μεριά της pocket-Λίζα είναι για αντιληφθεί γιατί σε ένα Λούβρο γεμάτο θησαυρούς ΔΕΝ πρέπει να μας επηρεάζει η "διαφήμηση" (ή τα πλήθη!). Too much noice for Λίζα! Πρόσεξες τι είχε δίπλα της;;; Σε άφησαν τα flash????

    Επίσης, να απαιτήσω και συνέχεια του post! Κι'άλλο - Κι'άλλο!

    bisous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχα

    Λοιπόν, κατ αρχάς τα φλάς έχουν απαγορευτεί στον χώρο.
    Κατά δεύτερο λόγο, Αυτό που αξίζει στην Μονα Λίζα είναι πάνω κάτω το ίδιο με αυτό που αξίζει στην Αφροδίτη. Συμφωνώ ότι δεν με ενθουσιάζει το ίδιο, αλλά έχει και αυτή πολλές προσεγμένες λεπτομέριες στο πρόσωπο. Γι΄ αυτό ίσως και τελικά βγήκε να γελάει και να είναι στενοχωρημένη ταυτόχρονα. Μάλλον γιατί ο ΝταΒίντσι προσπάθησε να φτιάξει κάθε λεπτομέρεια μεμονωμένα και μπέρδεψε τα συναισθήματα. Αν όμως μετά την ΜόναΛίζα παρατηρήσεις κάποιους πίνακες που σου άρεσαν πριν, θα δείς ότι τώρα α πρόσωπά τους φαίνονται ανέκφραστα! Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με το υπόλοιπο σχόλιό σου.... (Τί εννοείς; Τί έχει δίπλα;;; Τίποτε... μόνη της είναι και πίσω από τζάμι, ίσως αυτό είναι το χειρότερο γιατί σου χαλάει την "φυσικότητα" των χρωμάτων)

    Θες και συνέχεια;;;
    Οιμέ....

    Το Παρίσι το ξέρω αρκετά καλά για να μην ενθουσιάζομαι φοβερά από αυτό πλέον. Πάντως αυτό που μου άρεσε πολύ αυτή την φορά ήταν οι βόλτες στους κήπους παρέα μα την αλεπού... Εμ.. αν έχεις μια αλεπού να τριγυρνά γύρω σου οι κήποι έχουν άλλη αίσθηση :p

    Οι κήποι με τις τουλίπες λοιπόν, και οι κήποι γύρω από την Notre Damme είναι φανταστικοί την άνοιξη.
    Πολύχρωμοι και "γελαστοί", ειδικά αν έχει ήλιο! Περίμενα τις Βερσαλλίες πιό όμορφες και ανθισμένες, αλλά ήταν απλά πράσινες... :ooo

    Τουλάχιστον με αποζημίωσαν τα συντριβάνια.... και οι υπόλοιποι χρωματιστοί κήποι... αυτά τα χρώματα όμως στις διαστάσεις των Βερσαλλιών θα πρέπει να ήταν υπέροχα....
    Ούφ.. καλά.. θα προσπαθήσω να βρώ επιπλέον σετ από φώτος να συνεχίσω... (Δεν το υπόσχομαι όμως εεεε;)

    Θα ξαναπάμε oldskipper μου, μην ανησυχείς... δεν πρόφτασασ να τα δείξω όλα στην αλεπού... ;)
    (Πάντως κάτσε να βρώ και εκείνη την φώτο που είμαι με τα ΜΑΤ μπροστά στο Hotel de Ville.... χμμμμ)

    Morganaκι μου ζώ για εκείνη την στιγμή!!! :ppp

    Βασιλικούλα μου ποτέ δεν είναι αργά.. να σου δώσω 2-3 τηλέφωνα να ξεκινήσεις τις εκδρομές;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Darthiirako καλώς τον
    χαλάλι που έλειψες απο την μπλογκόσφαιρα (ναί, ναί μου έλειψες) αφού πέρασες τόσο όμορφα, με τόσες εμπειρίες και με την ουρά της αλεπούς στο χέρι.. Χαίρομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ τι καλά!!!

    στο χωριό του αστερίξ ζεν πήγατε μωλέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσε βρε Μαριλινάκι...
    Το είχα στο πρόγραμμα ,έχρι που έμαθα ότι το RER σε αφήνει γύρω στα 8 χλμ μακριά, μέσα στο χωριό, και μετά πρέπει να ψάχνεις για ταξί κτλ...

    Οπότε είπα να το αφήσω για την επόεμνη φορά, να κάνω βόλτα μέσα στην πόλη μια μέρα ακόμα...

    Μετά έμαθα επίσης ότι αν είχα πάει, υπάρχει πιθανότητα να ήταν κλειστό.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πω... Όταν μου άφηνες comment εγώ κοίταζα τις φωτό απο το Παρίσι!!!
    Δεν με λες!!!!! Εκεί... κατω απο τον Πύργο του Αϊφελ θα έπρεπε να ορίσετε ημερομηνία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Soyez le bienvenue, mon cher.

    Μας λείψατε, των διεστραμμένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σνιφ...
    θα ανεβάζω και εγώ κάθε μέρα picv σε λίγο καιρό και θα σκάσεις και εσύ από την ζήλια σου!
    εκδίκηση τώρα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΑΑΑΑΑΑΑ! Στους Παρισίους είσαι πουλάκι μου; Και λέω, τι έγινε, έπιασε το βουντού επιτέλους!
    :-ΡΡ

    Μπράβο παιδιά μου, Vive la France, joie de vivre, l'amour et l'absinthe!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/5/06 8:31 μ.μ.

    Αφροδιτη της Μηλου και αηδιες λεγω....

    που να με δειτε και με μπικινι βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. super καμηλιέρη. Και εις άλλα αγόρι μου.

    Δώσε ένα φιλάκι στην αλεπουδίτσα σου.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. La Pari nannannannna,Τι ζήλεψες τι τα 'θελες τα ένδοξα Παρίσια, πάντα τέτοια darthiir ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/5/06 2:06 μ.μ.

    σκασμενο! (στον Νταρθ παει αυτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έκανες καιρό να κάνεις καινούργιο post και λέω... πάει... τον τσάκωσαν τελικά και είναι φυλακή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/5/06 10:03 π.μ.

    ποσταρε λεμε!!!!!!!!!!!!

    καλημερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος15/5/06 12:43 μ.μ.

    Πως να μην σε πρήξει ο βλοχερ αφού ανέβασες ΟΟΟΟΛΕΣ αυτές τις φωτό! και λίγο σου πήρε!!!!
    Πάντα τέτοια (και καλύτερα!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. super duper to parisaki etsi? 2 fores exo paei, kai disneyland fisika kai itan apisteyta!!! pados edaksi, o etsi tu aiffel den me ekstasiase kiolas. ektos apo to oti ine psila, siga ta oa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος25/10/06 8:19 μ.μ.

    Dio meres mono kai paw parisi ston filo mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...