Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006

To λύσαμε το πρόβλημα!

Από Σεπτέμβρη δεν θα έχουμε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα!

Διπλασιάζονται σχεδόν τα πρόστιμα. Δεν θα εξαιρούνται πλέον από τη ζώνη οι ταξιτζίδες και οι επιβάτες τους (οι οποίοι απλά εξαιρούνταν σιωπηρά από τον νόμο μέχρι σήμερα), ενώ τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα παρκαρίσματος (σε μια πόλη που παρεμπιπτόντως δεν έχει θέσεις παρκαρίσματος). Μέσα σε όλα αυτά διπλασιάζονται βέβαια και τα πρόστιμα υπερβολικής ταχύτητας και παραβιάσεων.

Αν εσείς κύριοι κύριοι υπουργοί και κύριε πρωθυπουργέ το ονομάζετε αυτό επίλυση, εγώ το ονομάζω εισοδηματική πολιτική, βαφτισμένη με ωραίο όνομα, με σκοπό να βελτιώσει λιγάκι την κατάσταση (κάποιοι, λίγοι απ’ όσο ξέρω, θα σκεφτούν, οι υπόλοιποι θα αδιαφορήσουν) και να δώσει την εντύπωση ότι κάτι κάνετε.

Γιατί:
- Η νοοτροπία του έλληνα οδηγού είναι: Άμα κάνω την παράβαση 30 φορές και με πιάσουν μία, θα πληρώσω το πρόστιμο δια 30 για κάθε φορά. Ε δεν είναι και πολλά.
- Σιγά μην τηρήσω τα όρια στην εθνική οδό που θα με πιάσουν 1 φορά στα 100 ταξίδια.
- Σιγά μην αλλάξω λάστιχα στο φορτηγό, το κόστος τους είναι μεγαλύτερο από το πρόστιμο που θα φάω αν τα αφήσω 10 χρόνια παραπάνω και με πιάσουν 1 φορά μέσα σε αυτά
- Σιγά μην δέσω σωστά το φορτίο μου, βαριέμαι.
- Σιγά μην δεν είμαι υπέρβαρος!

Ειδικά για τα 3 τελευταία που ήταν οι αιτίες των μεγάλων τραγωδιών δεν άκουσα αυξήσεις… Δεν θα συμφώνησε η συντεχνία των ιδιοκτητών φορτηγών φαίνεται… Ενώ το παρκάρισμα που προκαλεί θανατηφόρα… Οι ταξιτζίδες που έχουν εμπλακεί πολλές φορές σε θανατηφόρο… Ναι παρανομίες είναι αυτές, δεν διαφωνώ, αλλά μην λέμε ότι έτσι λύνουμε τα θανατηφόρα εεε; Να λέμε κάποια στιγμή τα πράματα με τ’ όνομά τους σε αυτόν τον τόπο… όχι όπως μας βολεύουν…

Ενώ:
- Αν αυξήσουμε τους τροχονόμους που ούτως ή άλλως το σώμα υπολειτουργεί
- Αν φροντίσουμε να πιάνουμε πάντα όσους κάνουν παράβαση και όχι μια στο τόσο μερικούς από αυτούς (1500χμλ το μήνα κατά μέσο όρο στις εθνικές έχω δει μόνο μία φορά τροχαία από το Γεννάρη!)
- Αν διορθώσουμε λίγο τους δρόμους (αυτούς που εδώ και 20 χρόνια είναι στα χαρτιά, αν θυμάστε…)
- Αν δώσουμε σωστή κυκλοφοριακή (και όχι μόνο) αγωγή στα παιδιά (και επιτέλους κόψτε το παραμύθι «ελευθερία στα σχολεία», η πολύ ελευθερία κατά την εκπαίδευση βλάπτει, το –παίδ- δεν προέρχεται από το παιδί αλλά από το παιδεύω, από το οποίο βέβαια προέρχεται ΚΑΙ το παιδί….)

…θα λύσουμε πραγματικά το πρόβλημα και δεν θα κάνουμε απλά πασαλείμματα όπως φροντίζουν τα τελευταία χρόνια όλοι για να δείχνουν πρόσωπο, μεταθέτοντας πάντα τα προβλήματα στους επόμενους… στις επόμενες γενιές και μάλιστα υπερπροσαυξημένα! Αυτά βέβαια προϋποθέτουν έξοδα τώρα ώστε να λυθεί το πρόβλημα τώρα και να μην έχουμε μετά τόσα πολλά πρόστιμα... (μπα.. δεν βολεύει...)

Καλό το marketing ψήφων και η ωραιοποίηση των πραγμάτων, αλλά υπάρχουν και σκεπτόμενοι που αντιλαμβάνονται την μπουρδολογία του (λες και το marketing δεν είναι μόνο μπουρδολογία… το αξιόλογο το ξέρουν όλοι… το marketing δεν στοχεύει στην ενημέρωση αλλά στην παραλαβή πίτας από τις εταιρείες… στην χειραγώγηση της μάζας… άλλο θέμα όμως αυτό αλλά συγχύζομαι…).

Όταν σε 2-3 χρόνια λοιπόν ελαττωθούν τα θανατηφόρα κατά 1 - 2%, θα θυμόμαστε άραγε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από την ωραιοποίηση μιας εισοδηματικής πολιτικής που σκοπό έχει την ψηφοθηρία; Μπαααα… Θα το έχουμε ξεχάσει. Ο λαός μας έχει αποδείξει (δυστυχώς) ότι η μνήμη του δεν κρατά πάνω από 1-2 μήνες, οι εντυπώσεις πάλι μένουν γιατί πάνε στο υποσυνείδητο!

Άντε και καλά κέρδη!