Αυτή την καραμέλα με το πλαφόν της βενζίνης θα την πιπιλάνε για πολύ καιρό, πιστεύοντας ότι θα ωφελήσει, ή θα το επιβάλλουν πριν τελειώσουν οι διακοπές του κόσμου; Γιατί αν το επιβάλλουν μετά (ή και καθόλου), μόνο για κατανάλωση «πολιτικής» τρίζουν τα δόντια τους στους κερδοσκόπους…
Τα υψηλά εισοδήματα σκέφτηκαν να τα φορολογήσουν ποτέ, ή πάντα οι άνθρωποι που κάνουν μια δουλίτσα ή έχουν μια επιχειρησούλα για να ζουν πρέπει να πληρώνουν, ενώ οι καραγκιόζηδες μπορούν ανενόχλητοι να αυξάνουν καθημερινά τα υπερκέρδη τους;
Το να κρατήσουν μερικές επιχειρήσεις ώστε η κρατική μηχανή να είναι βιώσιμη και να μην τρέχουν να καλύπτουν συνέχεια «τρύπες του προϋπολογισμού», ενώ ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει αν θέλει κοινωνικού αντί εμπορικού χαρακτήρα παροχές, πάλι δεν έχει περάσει από κανενός το μυαλό ε;
Το να ανταμοιφθεί σωστά η εργασία πάλι, είναι εκτός πολιτικών σκέψεων ε;
Θέμα πολιτικών και πολιτικής θα μου πεις. Σωστά, θέμα επίσης ανοχής των πολιτών. Γιατί αν τους παίρναμε με τις πέτρες μέχρι να αλλάξουν διαχειριστικό σχήμα και οργάνωση και να εξυγιάνουν επιτέλους το σύστημα αντί να το εκμεταλλεύονται, μάλλον ή θα έκαναν κάτι, ή θα αποχωρούσαν μελανιασμένοι από το λιθοβολισμό.
Πάντως κάτι θα άλλαζε...
Όπως έχει πει κι ένας εξ αγχιστείας θείος μου, "είμαστε λαός υπομονετικών μουλαριών"...αυτό τα λέει όλα, δε νομίζεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε γοργονάκι μέχρι και τα μουλάρια κάποια στιγμή τσιτώνουν τα πόδια. Εμείς ακόμα... :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά, εσύ είσαι πολύ καλός στην επιστημονική φαντασία...
ΑπάντησηΔιαγραφή;-D
Γοργονάκι απ' το στόμα μου το πήρε η θαλασσομπερδεμένη. Το να κάνεις υπομονή πάντως δεν είν' κακό - όλα θα γίνουν, σιγάαα σιγάααα, το να σε κοροϊδεύουν και εσύ να ανέχεσαι την κοροϊδία όμως είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαλασομπερδεμένη μου, έχουν δέσει τον κόσμο τόσο καλά με διάφορα τερτίπια, τον έχουν κάνει να μην εμπιστεύεται τον διπλανό του μέσα από το πνεύμα του σκληρού ανταγωνισμού που κυριαρχεί παντού και έχουν διαδώσει τόσο όμορφα την νοοτροπία του «ο καθένας μας φταίει» - κάνε κάτι εσύ ν' αλλάξει ο τόπος κοκ, που σχεδόν έχουν ακυρώσει κάθε μορφή συλλογικής αντίδρασης. Συνεπώς μέσα στο πλαίσιο του ατομισμού, δρουν ανενόχλητοι αποποιούμενοι περίτεχνα τις ευθύνες τους. Και το κακό είναι ότι λόγω του εγωισμού που μας διέπει δουλεύει απόλυτα το σχηματάκι, αφού μας κρυφά μας αρέσει να πιστεύουμε στην ατομική δύναμή μας…
Είδες βρε Σοφάκι μου; Εκτός από φάνταζι γράφω καί σάιενς φίξιον...
Είδα, είδα!!! Θα βγάλεις και complete works ή πρέπει να τα αγοράζουμε ένα ένα τα έργα, όπως είναι προτιμότερο?
ΑπάντησηΔιαγραφή;-D
Anyway, πάρε και λίγο Σαββόπουλο τώρα που τον έχουμε προσφατο:
"Γερασμένοι και ονειροπαρμένοι
σας ξέρω εγώ απ' όλους πιο πολύ
στων ονείρων σας τρεκλίζετε τη σφαίρα
μα όταν γενεί το θέλημά σας κάποια μέρα
θα 'ναι για σας αληθινή καταστροφή.
Γιατί αν ο πλούτος ξανάβρισκε το φως του
και μοιραζόταν εξ ίσου όπως μου λες,
τότε ποιος θα νοιαζόταν για το έργο,
τις εφευρέσεις, τις τέχνες, τις δουλειές.
Ποιος θα έχτιζε σπίτια και παλάτια,
ποιος από 'δω θα γυρνούσε τους τροχούς,
ποιος θα έραβε ρούχα ή παπουτσάκια
και ποιος θα κράταγε τους χώρους καθαρούς.
Τίνος άροτρο θα έσχιζε τα εδάφη
για να θερίσει τους καρπούς αυτής της γης,
αχ γέροι μου άεργοι αθώοι κι αφελείς."
>;D
γιατι? κατεβηκαμε ποτε να διαμαρτυρηθουμε για κατι σωστο μη χεσω?
ΑπάντησηΔιαγραφήολο τους δρομους κλεινουν για να φωναξουν 5 κωολοσυνθηματακια και κατι τρεχει στα γυφτικα....
ουτς ρε!
Σε τεύχη για να μην σας πέσει βαριά Σοφάκι μου ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα πάντως να δω τον Αριστοφάνη τί θα εγραφε αν αντί εξίσου-αέργως έβαζε ως κριτήριο το δικαίως-βιωσίμως ανταμοιβόμενος για τον τρόπο διανομής :)
Καί αυτό, τμήμα του δεσίματος είναι ξωματιάρα μου ;)
Νομίζω ο Αριστοφάνης θα ξεκινούσε κάπως έτσι το έργο του: !@$#%^#%^%@!#$%$!#@$!$^#$$!@$!@$#^$#%^&%^^%$ και θα το εικονογραφούσε με τα ανάλογα σημεία των Ερμών....
ΑπάντησηΔιαγραφή;-D
τεσπα...ας παω να φουλαρω το μουλαρι μου με σανο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί Καμηλιέρη παιδί μου δεν με λυπάσαι -με τον καφέ πρωί πρωί, να διαβάζω τέτοια, ε;
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Το "μας έχουν κάνει.." σηκώνει πολύ νερό -ποιοι, πότε, και κυρίως γιατί τους αφήσαμε, και τους αφήνουμε ακόμα (οκ, ρητορικές οι ερωτήσεις, αλλά δεν μπορώ να μην τις κάνω). Και δεν είναι θέμα υπομονής, εδώ -μάλλον ωχαδερφισμού και αδιαφορίας αποτέλεσμα είναι.
(πώς το έλεγε ο Μακρυγιάννης, 150 χρόνια πριν: Αν δεν πάμε από το "εγώ" στο "εμείς", άκρη δεν θα βγάλουμε... Ε, δεν έχουμε πάει ακόμα!)
Σμακ βρε! και σου χρωστάω, να ξέρεις! :)))
Είναι πολύ απλό: Η κορυφή της πυραμίδας μπορεί να πλάθει τη μορφή της βάσης (έτσι είναι - αιτιοκρατικά) και οι ύπουλες υποσχέσεις είναι ένας καλός λόγος για να τους αφήσουμε να το κάνουν όπως θέλουν και όχι ορθά, ελλείψει παιδείας ειδικά…
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον ωχαδερφισμό και την αδιαφορία, αν και τους διακρίνω, δεν τους κατατάσσω στα αίτια του δεδομένου φαινομένου. Μόνο το πρόβλημα που περιγράφει ο Μακρυγιάννης, το οποίο η κορυφή φροντίζει να χρησιμοποιεί έντεχνα. Έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λέμε, αλλά ο έχων ανάγκη και παιδιά χορεύει στο ρυθμό τους ή επαναστατεί, μέση λύση δεν υπάρχει (εξ ου και είμαι φανατικός στηρικτής της δεύτερης λύσης).
Έχω πει πολλάκις πως το «εμείς φταίμε» το θεωρώ την καλύτερη μέθοδο που χρησιμοποίησαν ποτέ για να πετύχουν την αδράνειά μας. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, οι κανόνες τίθενται (και θα τίθενται) πάντα και μόνο από τους διαχειριστές της εξουσίας.
Να με διαβάζεις απόγευμα ;)
Σμακ