Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Καλωσήλθες στη νέα τάξη πραγμάτων

Καλωσήλθες στην ελευθερία της αγοράς. Καλωσήλθες στην ελευθερία επιλογών προϊόντων μεταξύ ανταγωνιστικών εταιριών και την απαγόρευση δραστηριοτήτων λόγω αυτών ακριβώς των επιλογών. Καλωσήλθες στον αιώνα που απαγορεύεται η είσοδος θεατών που δεν έχουν πληρώσει τους χορηγούς των ολυμπιακών αγώνων, αλλά τους ανταγωνιστές τους. Κάποτε διωκόσουν για πολιτικά φρονήματα. Αγωνίσθηκες για να αποτινάξεις αυτόν το ζυγό, μόνο και μόνο για να ζαλωθείς έναν άλλο. Σήμερα διώκεσαι για τις αγοραστικές επιλογές σου. Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ο μόνος λόγος για να ασχοληθείς με τη διαφημιστική φιέστα που σφετερίζεται το ολυμπιακό πνεύμα είναι για να πας στο στάδιο και να φωνάξεις τα ανταγωνιστικά ονόματα, μπας και ξυπνήσει ο κόσμος από τον λήθαργο του, ταρακουνηθεί μέσα στην εικονική ελευθερία του σήμερα, καθώς θα βλέπει τους σεκιουριτάδες να σε απομακρύνουν από το χώρο, μίασμα εσύ γιατί προτίμησες αλλότρια προϊόντα.
«Ολυμπιακό πνεύμα» μιας γιαλατζί «ολυμπιακής επιτροπής» που πολύ το χαίρεται που έχει ως έμβλημα τη σημαία του ολυμπισμού αλλά δεν έχει τα κότσια να αποκλείσει άμεσα από τους αγώνες όσους καταστρατηγούν τα ιδεώδη, κηρύττουν πολέμους την ημέρα της έναρξης, λαμβάνουν μέρος σε πολεμικές ενέργειες και βομβαρδίζουν τις ημέρες της ολυμπιακής εκεχειρίας.
«Ολυμπιακό πνεύμα» ανταγωνιστικού πρωταθλητισμού, μιας και η ευγενής άμιλλα έχει ξεπεραστεί κατά πολύ στις μέρες μας και ο ανταγωνισμός έχει καταφέρει να οδηγήσει στη σαπίλα, εκτός από την καθημερινότητα μας, ακόμα και τις πιο υψηλές ιδέες που ανέπτυξε ποτέ η ανθρωπότητα.
Καταναλώθηκαν όλα στο διαφημιστικό βωμό της ανταγωνιστικότητας της σύγχρονης μορφής «ελευθερίας». Δούλος τώρα πια της αγοράς και της κατανάλωσης, μέσα σε ένα κόσμο εικονικής ελευθερίας αγοραστικών επιλογών. Και μιας και σήμερα δεν υπάρχουν πια ηγέτες που να ορθώνουν ανάστημα και να πουλούν ακριβά το τομάρι τους, το OlympicTM πουλήθηκε πάμφθηνα.

4 σχόλια:

  1. Το χειρότερο πάλι είναι, πως δεν μπορείς να πάρεις και no name για να τους την σπάσεις, γιατί αυτά, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κινέζικα....
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τους επιτρέπουμε να τους λένε "ολυμπιακούς", και γιατί συμμετέχουμε, ε; Πουλήσαμε -σιγά μην πουλήσαμε! Είμαστε τόόόόσο @&^#^$&# που τους το χαρίσαμε!

    (το γιατί τους κάναμε εδώ, δεν τολμώ καν να το σκεφτώ :pp)

    ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμφφφττττ...
    Το μεγάλο δράμα αυτών των ανθρώπων Σοφία μου είναι πως δεν μπορείς να βρεις σχεδόν τίποτε που να μην έχει κάτι κατασκευασμένο στην Κίνα... Έτσι θες δε θες, αδυνατείς να μποϊκοτάρεις τις άθλιες συνθήκες εργασίας της Κίνας... (όχι ότι κατάφερες ποτέ να μποϊκοτάρεις τις συνθήκες εργασίας του δυτικού κόσμου αλλά λέμε...)

    Ε ναι Νατάσσα μου.. η αλήθεια είναι πως σχεδόν το χαρίσαμε, ελπίζοντας έτσι να μας βάλουν στην «καλή τους κοινωνία». Εδώ πάλι τους κάναμε για διαφημιστικούς λόγους, για να αυξήσουμε την κατανάλωση και να ελαττώσουμε τη βιωσιμότητα της Ελλάδας και για να δείξουμε στην εν λόγω καλή κοινωνία πως μπορούμε κι εμείς, σαν γνήσια πια τέκνα των διδαχών τους, να είμαστε σπάταλοι. Δεν είχα κανένα πρόβλημα να γίνουν οι ολυμπιακοί εδώ – ή ακόμα και να γίνονται μόνιμα εδώ και αποκλειστικά και μόνο στην Ολυμπία. Αλλά με τις συνθήκες που υπαγορεύει το πνεύμα του ολυμπισμού. Κανένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας – άσκοπο, προστατεύει η ολυμπιακή εκεχειρία – καμία ειδική μεταχείριση σε κανέναν και καμία αλλαγή στης συνήθειές μας και φυσικά καμία ειδική φιέστα. Να γίνουν δηλαδή ολυμπιακοί αγώνες και όχι ολυμπιακές ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού το έχεις αναφέρει και σε σχόλιό σου: Ολα για το χρήμα! Τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...