Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Τί τραγικό…

Χάος στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπης! Και οι καημένοι οι ταξιδιώτες περιμένουν σαν τα κοπάδια στο μαντρί ν’ ανοίξουν οι «πύλες» κι οι εναέριοι χώροι. Η ευελιξία και η σύνεση πάνε για βρούβες. Ας έρθει ένα αεροπλανάκι να τους πάει… που να τους πάει όμως; Αλλά για όλα φταίνε οι διατάξεις ασφαλείας που θεσμοθετήθηκαν για να χάνουν χρήματα οι αεροπορικές εταιρίες! Κάποιοι κακοί, κάκιστοι άνθρωποι, που δεν έχουν καθόλου συναίσθηση, δημιουργούν νέες οικονομικές κρίσεις μέσα στην κρίση. Σα δε ντρέπονται!
Η ανθρωπότητα έχει χάσει την ευελιξία της. Σαν πρόβατα επί σφαγή οι άνθρωποι ακολουθούν, άβουλα, το υιοθετημένο μοτίβο. Πρέπει να γυρίσουν σπίτι τώρα, οι δουλειές τρέχουν, η οικονομία καταστρέφεται. Αν έδιναν όμως έστω και λίγη σημασία στη ζωή τους, η οικονομία θα κινούνταν γύρω τους και το ταξίδι τους στη ζωή θα ήταν πιο ήρεμο και πιο «μεστό».
Αλλά σήμερα ο άνθρωπος είναι ένα εγωκεντρικό ον, απλός δορυφόρος της «χρηματοοικονομίας».
Κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι το σύμπαν δεν δημιουργήθηκε για να τον υπηρετεί, μόνο τα δημιουργήματά του οφείλουν να τον υπηρετούν, αντ’ αυτού όμως πιστεύει ότι το σύμπαν πρέπει να τον υπηρετεί και αυτός με τη σειρά του να υπηρετεί όσα δημιούργησε.
Απ’ ότι φαίνεται όμως, μάλλον θα το καταλάβει στα βαθειά γεράματα, και αν…
Τγομεγοοο… Μπγγγ…