Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τί τραγικό…

Χάος στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπης! Και οι καημένοι οι ταξιδιώτες περιμένουν σαν τα κοπάδια στο μαντρί ν’ ανοίξουν οι «πύλες» κι οι εναέριοι χώροι. Η ευελιξία και η σύνεση πάνε για βρούβες. Ας έρθει ένα αεροπλανάκι να τους πάει… που να τους πάει όμως; Αλλά για όλα φταίνε οι διατάξεις ασφαλείας που θεσμοθετήθηκαν για να χάνουν χρήματα οι αεροπορικές εταιρίες! Κάποιοι κακοί, κάκιστοι άνθρωποι, που δεν έχουν καθόλου συναίσθηση, δημιουργούν νέες οικονομικές κρίσεις μέσα στην κρίση. Σα δε ντρέπονται!
Η ανθρωπότητα έχει χάσει την ευελιξία της. Σαν πρόβατα επί σφαγή οι άνθρωποι ακολουθούν, άβουλα, το υιοθετημένο μοτίβο. Πρέπει να γυρίσουν σπίτι τώρα, οι δουλειές τρέχουν, η οικονομία καταστρέφεται. Αν έδιναν όμως έστω και λίγη σημασία στη ζωή τους, η οικονομία θα κινούνταν γύρω τους και το ταξίδι τους στη ζωή θα ήταν πιο ήρεμο και πιο «μεστό».
Αλλά σήμερα ο άνθρωπος είναι ένα εγωκεντρικό ον, απλός δορυφόρος της «χρηματοοικονομίας».
Κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι το σύμπαν δεν δημιουργήθηκε για να τον υπηρετεί, μόνο τα δημιουργήματά του οφείλουν να τον υπηρετούν, αντ’ αυτού όμως πιστεύει ότι το σύμπαν πρέπει να τον υπηρετεί και αυτός με τη σειρά του να υπηρετεί όσα δημιούργησε.
Απ’ ότι φαίνεται όμως, μάλλον θα το καταλάβει στα βαθειά γεράματα, και αν…
Τγομεγοοο… Μπγγγ…

14 σχόλια:

  1. Για αυτό, τραβολογάω τα πιτσιρίκια να διαβάζουνε βιβλία για το σύμπαν... μήπως και καταλάβουνε τον σεβασμό που οφείλουμε στην ζωή και την φύση, που σίγουρα δεν τον δείχνουμε με τους ρυθμούς ζωής μας!
    ;-)

    Sit back and enjoy the ride...

    (Σύνεση? Τί εννοείς σύνεση? ΑΧΑΧΑΧΑ, άκου σύνεση γύρω μας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Ε, πού και πού κατεβάζω φαεινές ιδέες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Ε, όχι μόνο πού και που!! Το θέμα είναι να γίνεις πιο κολλητικός, μπας και σωθεί και κάνας άλλος άνθρωπος και αρχίσει να κατεβάζει και αυτός!!
    ;-ΡΡΡΡ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. huh? με μπέρδεψες!!!!!!!!! Το σύστημα φταίει που θέλω να γυρίσω σπίτι μου μετά από ένα ταξίδι;;; ... Μάλλον το έκαψα σήμερα!
    Σμακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σκώληξ μου, η ανοησία η ίδια εκδικείται!
    Η φύση είναι απλά αυτή που είναι, το ανθρώπινο μυαλό έχει πρόβλημα αντίληψης!

    Μα ποιος είπε σύντεκνε να μη γυρίσεις σπίτι;
    Να φύγεις από το αεροδρόμιο όμως, να πάρεις άλλο μέσο, μιας και είσαι λογικός άνθρωπος και ξέρεις ότι η ατμόσφαιρα δεν καθαρίζει εύκολα, και να μην περιμένεις πότε θα ανοίξει ο εναέριος χώρος! Ευελιξία!
    Όλος αυτός ο τραγέλαφος με τους γκρινιάρηδες που περιμένουν στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές που ψάχνουν λύσεις είναι για γέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευελιξία με αεροπλανοφόρα και τραίνα πρώτη φορά βλέπω!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα χρυσόστομε!!! Έλεος πια με το χρήμα και το κέρδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και γιατί να γυρίσει κανείς και να μην κάτσει εκεί? :P
    Λεω γω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα, ναι ... μέχρι ένα σημείο όμως ... αν έχεις αφήσει τα φυτά απότιστα στο σπίτι π.χ. και ξεκινήσεις να έρθεις με ταξί από το Λονδίνο ... ίσως παραπονεθείς λίγο!
    Άλλωστε ... τι ακριβώς έχεις δει να μην μεγαλοποιείται στα μέσα ενημέρωσης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τγαγικό και αυτό βγε γογγόνα μου…
    Αλλά βλέπεις, άμα άντρα θες, τώρα τονε θες…

    Εγώ τα λέω βρε Μάνο μου, αλλά ξέρεις τώρα τι λένε για τις φωνές μέσα στην έρημο, ε;

    Αυτό θα έκανα κι εγώ Μπούρδου μου!!!

    Και τα φυτά θα τα πότιζε ο γείτονας σύντεκνε, αν και συνήθως αφήνω αυτόματο ποτιστικό σύστημα! Εναλλακτικά, με ταξί δεν θα ερχόμουν βέβαια, αλλά θα έκανα ένα καλό τουρνέ στις πόλεις μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας! Ένα Παρισάκι, μια Σιέννα, Βενετία, στάση στη νυφούλα και τσούουουπ, τσιμεντούπολη!
    Ε και σε τελευταία ανάλυση, θα στενοχωρηθώ, αλλά όχι δε θα χαλάσω τη ζαχαρένια μου για τα φυτά, ούτε θα διακινδυνεύσω τη ζωή μου!
    Όσο για το αλισβερίσι των αεροπορικών, δεν νομίζω ότι το μεγαλοποιούν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν έγινε και τίποτε βρε σύντεκνε αν γυρίσω τρεις, τέσσερεις, δέκα μέρες αργότερα! Και σίγουρα δεν θα μπαστακωθώ στο αεροδρόμιο περιμένοντας την πρώτη «επόμενη» πτήση! Να μη δώκω και δικαιώματα μεγαλοποίησης, ε;
    Το έχω κάνει άλλωστε και χωρίς ηφαιστειακές «επιβολές» αλλαγής προγράμματος! Ε το ηφαίστειο τώρα όπως και να το κάνουμε έχει σοβαρά επιχειρήματα για να κάτσω να το «ακούσω»!!!
    Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, απόλαυσέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ... δεν εννοούσα τις αεροπορικές αλλά τους "δοκιμαζόμενους" ταξιδιώτες ! Στις αεροπορικές συμφωνώ απόλυτα!
    Επίσης συμφωνώ (huh?) με το "απόλαυσέ το" αλλά δικαιολογώ παράπονα όσων
    1. δεν έχουν αυτόματο ποτιστήρι και καλό γείτονα
    2. αντί φυτών άφησαν ας πούμε το καναρίνι με τροφή για 3 μέρες και είμαστε στη μέρα 8 .......

    Σμακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι αν σκεφτείς ότι μάλλον είναι όλα στημένα με αποδείξεις (βλ. μήνυση σε βάρος της Sacκs), τότε γάμησέ τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαπά δοκιμασίαααα…
    Σύντεκνε συμπονώ!
    Αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι παράπονο μπορεί να έχουν όσοι περίμεναν εναγωνίως ένα μόσχευμα και έχασαν την ευκαιρία και τώρα πάλι στην ουρά. Άλλου είδους παράπονα δεν καταλαβαίνω…
    Ούτε για φυτά, ακόμα περισσότερα για καναρίνια ή άλλα κατοικίδια που ούτως ή άλλως οφείλουν να βρίσκονται εκτός σπιτιού… ακόμα περισσότερο άμα λείπεις!

    Για δώκε βιβλιογραφία βρε δείμε μου
    (κάπου σ’ έχασα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...