Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Ανάσταση χρηματιστηρίου θεασάμενοι…

Βαθύτατα συγκινημένοι στρώνουν οι έλληνες το κόκκινο χαλί να υποδεχτούν την πολυπόθητη βοήθεια των εταίρων και συμμάχων! Άλλωστε, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, οι πολυχρονεμένοι μας εφέντες στρεφόταν πάντα στις μεγάλες δυνάμεις για βοήθειες παντός τύπου. Έτσι λοιπόν και σήμερα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας, συνεπής στα πιστεύω της, έλαβε τη σωστή απόφαση και αιτήθηκε βοήθεια. Οι εταίροι, βαθύτατα συγκινημένα, άπλωσαν χείρα υποστήριξης προσφέροντας στην ελληνική οικονομία απλόχερα τα γυαλιστερά κοσμήματα, πετράδια, τιάρες, διαδήματα (μέχρι και καθρεφτάκια) που είχαν μέχρι πρότινος κλεισμένα στα ανήλιαγα θησαυροφυλάκιά τους.
Οργασμός ανάπτυξης παρατηρήθηκε στο χρηματιστήριο, το οποίο, από το πρώτο λεπτό της ανακοίνωσης, ξεκίνησε χαρωπό την ανοδική του πορεία. Οι τράπεζες και η χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας την επικείμενη σωτηρία τους, αλαλάζουν χαρμόσυνα κτυπώντας τα δυο τους χέρια στο ρυθμό του γνωστού παιδικού τραγουδιού.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο φορτίο με τα χρυσά κουτάλια είναι ήδη καθ’ οδών. Ένα είναι πλέον σίγουρο: Όπως τόσες φορές στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, οι ξένες δυνάμεις θα ξελασπώσουν τη χώρα και θα την οδηγήσουν σε δρόμους, λεωφόρους θα έλεγε κανείς, ανάπτυξης, ανάτασης και εθνικής υπερηφάνειας!