Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Κυκλώνοντας τους Κενταύρους

Μιας και η ξεχασιάρα της κάστας αποφάσισε να μετατρέψει το σπίτι μου σε αποθήκη, κάτι που φυσικά δε με βρήκε σύμφωνο, και καθότι ο Shadow ήθελε να βρει κενταύρους να φωτογραφίσει για να τους συμπεριλάβει στο επόμενο επεισόδιο παύλα ντοκιμαντέρ παύλα ψυχαγωγική εκπομπή της τηλεόρασης, απεφασίσθη στο φτερό, αφού βοηθούσε κι ο καιρός, εκδρομή για αναζήτηση των χαμένων διδασκάλων της μυθολογίας.
Έτσι λοιπόν μετά από το τρίωρο ταξίδι και τον καφέ στην παραλία του Βόλου, και αφού φυσικά εσυναντήθη η ξεχασιάρα συνοδοιπόρος ώστε να παραλάβει κάποια στιγμή τα αυγά και τα πασχάλια της (πετσετούλες, μπλουζίτσες κοκ), ξεκίνησε η ανάβαση στο βουνό των κενταύρων σε αναζήτηση του Χείρωνα.



Δρόμο πήραμε, δρόμο αφήσαμε, στην Τσαγκαράδα περπατήσαμε, βρήκαμε τα χωριά να «διπλασιάζονται» σχεδόν από τα νεόδμητα και υπό ανέγερση «παραδοσιακά αρχοντικά» (μεσούσης της κρίσης, να το προσέξουμε αυτό ε; πού θα βρεθεί βρε ο τουρίστας;), σκαρφαλώσαμε βουνά και λαγκάδια (να προσέξουμε στο κατέβασμα και να φροντίσουμε να μην ξεχάσουμε και κανέναν στο δάσος ε; όχι, γιατί το έχουμε συνήθειο τώρα τελευταία λέω…), τσενταύρους δεν εβρήκαμε, τ’ ομολογώ. Βρήκαμε βέβαια μπόλικες κάτασπρες ανθισμένες μυγδαλιές, μια φύση υπέροχη και αναζωογονητική (μακριά απ’ τα τσιμέντα όλα αναζωογονητικά είναι, πάμ’ παρακάτ’), παράξενες βρύσες (λες να το φέρνει από τα έγκατα το νεράκι;) και μια υποψία παλαιού αρχοντικού (του καιρού του Χείρωνα το δίχως άλλο… απλά θα λείπει ο μπαγάσας…)



Αυτή η μόδα πάντως να γεμίζουν τους κήπους με γκι πρέπει να είναι πολύ καινούργια. Καταντάει υπερβολή πιστεύω…


Αφού πάντως το κυκλώσαμε το βουνό, αλλά κένταυρο δεν βρήκαμε για φωτογράφιση, επιστρέψαμε στο Βόλο και στη συνέχεια στη βάση μας (εννέα ώρες οδήγησης συνολικά!), αφού βέβαια πρώτα θυμίσαμε στην ξεχασιάρα να παραλάβει τα πράγματά της αυτή τη φορά και να μη μετατρέψει το αυτοκίνητο σε αποθήκη, και συνειδητοποιήσαμε πως τα αυγά μεν ήταν δικά της, το ίδιο και τα πασχάλια, αλλά πλην ενός.
Άντε τώρα να βρούμε
ποια έφυγε χωρίς μπλούζα από το σπίτι…
>:)

7 σχόλια:

  1. Από το σπίτι ή από το αυτοκίνητο???
    ;-Ρ

    Πάντως, μην έχεις παράπονο, βρήκατε κάτι μυθολογικό (και εκπαιδευτικό, χοχο) στο δρόμο!!!

    Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ!!!! (Άκου αποθήκη... τςτςτςτςτςτς... Στις αποθήκες παιδί μου μπαίνουν τα χρήσιμα όχι τα άχρηστα.. Αν έλεγες τσάντα, θα συμφωνούσα κάπως, χιχιχιχι)
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Άντε τώρα να βρούμε
    ποια έφυγε χωρίς μπλούζα από το σπίτι… ''

    Tι να πρωτοσχολιασει κανεις ?
    την Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η στο λατρεμενο Βολο-Πηλιο ή την παραπάνω φραση ?

    :-))))

    καλη ανασταση σου ευχομαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν τις ξαναδείς θα καταλάβεις από το μέγεθος, χιχι!
    Πόσο δίκιο έχεις... μακριά απ΄τα τσιμέντα όλα φαντάζουν όμορφα. Οι κένταυροι πάντως δεν άντεξαν φαίνεται τα γκάπα γκούπα των μαστόρων (ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ! μόλις μας έσπασαν τον τοίχο της βεράντας μας από την διπλανή οικοδομή) και προτίμησαν να μετοικήσουν σε άλλα μέρη. Αν τους βρούμε κάπου εκεί στο Perigord, θα τους πούμε ότι τους στέλνεις χαιρετίσματα.
    Καλές Διακοπές Darth, Καλή Ξεκούραση και Καλή Διασκέδαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/4/09 5:18 μ.μ.

    δεν βρηκατε κενταυρους? μυστηριο! τη Νικολουλη την ειδοποιησε κανεις για να ψαξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ ξεχασιάρα; Τι λες Σοφία μου;
    (Έχω εγκαταστήσει ντιτέκτορα να σε σκανάρει σε είδοσο-έξοδο… συμπεριλαμβάνει και τα φαγητά :p)

    Μείνε στην μπλούζα Αύρα μου, έχει περισσότερο ζμί ;)

    Διαμπερής βεράντα… μάλιστα!
    Καλή σου ξεκούραση!

    Λες να πρέπει να προβούμε σε τόσο δραστικά μέτρα ξωματιάρα; :ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Να πάρει... και είχα σκοπό να τσιμπάω και κανένα κομάτι πάστα φλώρα ή ό,τι άλλο έχει στην ταρτιέρα (εντάξει, ΠΙΑΤΕΛΑ) κατά την έξοδο, ξέρεις, για το δρόμο, αλλά τώρα τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα... Τώρα θα πρέπει να σε ρωτάω πρώτα!!!
    ;-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μίλα μου για Τσαγκαράδα και πάρε μου την ψυχή..
    :-))))

    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία και χαρά

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...