Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006

Νο1 στις 12 :@

Παράξενο, λείπει η λάμψη των αριθμών. Μα φυσικά, αφού δεν έχουμε ρεύμα! Έτσι ξεκίνησε η μέρα, πουρνό πουρνό κατά τις 9 :p
Και μέχρι τις 12 συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό! Οπότε δεν είχε blogging. Το τραγικά βέβαια είναι ότι δε είχε καφέ! Και μέχρι τις 12 δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε την δόση μας (η λύση ανάγκης που ακούει στο όνομα «φραπές» δεν είναι αποδεκτή τέτοιες ημερομηνίες). Με το που ήρθε όμως το ρεύμα το πρώτο πράγμα που μπήκε στην πρίζα ήταν το μάτι του ελληνικού ;)

Πως περνάς όμως την ώρα σου; Για την ακρίβεια πως περνάς 3 (όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) ώρες χωρίς να σπάσουν τα νεύρα σου περιμένοντας το ρεύμα; Και χωρίς να έχεις πιεί καφέ (αυτό είναι τελικά το πραγματικό δράμα, όχι η έλλειψη ρεύματος); Κάτι τέτοιες ώρες συνειδητοποιείς πόσο εξαρτημένος μπορεί να γίνεις ορισμένες φορές.

Να ανάψω TV να δω κάτι την ώρα που θα πίνω καφέ;
Σύνελθε, αν μπορούσες να ανάψεις TV θα μπορούσες να φτιάξεις και καφέ. Αλλά καφέ δεν έχεις.
Χμπφφφφ…
Να διαβάσω κανά blog με τον καφέ;
Είπαμε, δεν έχεις καφέ…
.........
Και πάει λέγοντας…
Φυσικά, μιας και δηλώνω ούτως ή άλλως άτομο πλήρως ανεξάρτητο από τα πάντα, χμμ… εκτός ίσως από τον καφέ, (και το sex, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας) δεν κάθισα να το ψάξω πολύ. Μέσα σε 3 λεπτά στρώθηκα και άρχισα να διαβάζω το paperάκι των κορεατών που μου έστειλαν για κρίση! Όχι θα κάτσω να σκάσω. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι εξεπλάγην. Οι κορεάτες ξέρουν καλύτερα αγγλικά από τους κινέζους! Για την ακρίβεια τους κινέζους τους καταλαβαίνει μόνο αν ξέρεις τι θέλουν να πουν, τους κορεάτες πάλι μπορείς να καταλάβεις και χωρίς να ξέρεις ή να μυρίσεις τα νύχια σου! Άρα μπορώ να πάω να κάνω και μπάνιο εν ολίγοις γιατί συνήθως όταν διαβάζω paper κινέζων δεν κάνω μπάνιο για να μυρίζουν τα νύχια μου :ppp
Ε στο ενδιάμεσο έριξα και ένα κουρεματάκι και πέρασε το 3ωρο μεστά και εποικοδομητικά!
Άλλη έκπληξη των ημερών είναι η συνειδητοποίηση πως άνθρωποι που δεν γνωρίζω συμφωνούν με τα γραφόμενα αυτού του blog, τα αντιγράφουν και τα χρησιμοποιούν! Αν και θεωρητικά θα έπρεπε να έχω συνηθίσει την ιδέα από τις αναφορές στις επιστημονικές μου δημοσιεύσεις, αυτό τελικά είναι κάτι που το αισθάνεσαι πιο συγκινητικό. Βλέπεις εδώ κατατίθενται προσωπικά βιώματα και σκέψεις, όχι επιστήμη μα κομμάτια του εαυτού μου, ιδέες με τις οποίες παλεύω ψάχνοντας να βρω την δικαιότερη. Τελικά όντως μπορείς όταν θες να βάζεις ένα λιθαράκι. Και αυτό σημαίνει πολλά.

Καφές νούμερο ένα λοιπόν και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ώρα να συνεχίσω τα των Κορεατών αφού κάνω βέβαια πρώτα μια γρήγορη περιήγηση στον κόσμο σας :)

23 σχόλια:

  1. Darthουρινουλάκι μου,
    Νούμερο 5 εδώ ... καφές (για να μην παρεξηγούμαστε! μα για το sex χρειάζεσαι πρίζα;;; κάτι έχασα!)
    1. Α πα ρά δε κτος. Για την διακοπή ρεύματος αγοράζουμε φακό και γκαζάκι. Πρώτα το γκαζάκι γιατί είναι πιο σημαντικό και φέγγει κιόλας. Τσ τσ τσ
    2. Στην κομμώτρια πάμε ΑΦΟΥ βεβαιωθούμε ότι δεν έχει και εκεί διακοπή ή έχει γκαζάκι
    3. Ποιος πήρε το λιθαράκι σου και το έκανε διάσημο και δεν του δίνεις το ανάλογο citation, ε;;;;;;

    Καλημερούδια!
    {Ο Πονοκέφαλος αυτοδίδακτος!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι βρε... το θέμα εξάρτησης σχολίαζα... αντιθέτως οι διακοπές ρεύματος είναι ότι καλύτερο για το sex :)
    Το γκαζάκι πάντως δεν το πάω... δεν μου αρέσει ο ταχυκαφές που κάνει, ο ελληνικός πρέπει να ψήνεται αργά... όσο για φακό.. τί να τον κάνεις... χωρίς φακό μπορείς είτε να βγείς βόλτα είτε.. να κάνεις sex :)
    Και προφανώς δεν πίνω καφέ στο κομμωτήριο :))
    Μα citation στο citation :οοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουφ... είχες κοντέψει να με μπερδέψεις (με το sex)!
    To γκαζάκι έχει τόσο εξεληγμένη τεχνολογία μπου μπορείς να το βάλεις ΠΟΛΥ χαμηλά! Τόσο χαμηλά που όσο περιμένεις μπορείς να πάς βόλτα η να κάνεις sex!
    Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν πίνεις εσύ καφέ στο κομμωτήριο καλέ μου. Σημασία έχει να έχει πιεί πριν σε κουρέψει η κομμώτρια (ή να έχει κάνει -καλό- sex)
    Citation πάντα! {επαγγαλματισμός!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάνω που ήθελα να μιλήσω για γκαζάκι με πρόλαβε η κβούλα....εύγε!

    γκαζάκι λοιπόν ψηφίζεται...(και από εμένα)

    καφές νο..μμμ...2; ή 3; είμαι τόσο πνιγμένη στη δουλειά που ούτε τους καφέδες δεν μέτρησα... α..πα..πα...

    ψηφίζονται και οι κορεάτες
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα κανένας δεν σου έχει μιλήσει για το γκαζάκι μέχρι σήμερα τέκνον μου;;; Κανένας; Καμμία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βγάζω το συμπέρασμα πως δεν έχεις laptop: λύνει για ένα δίωρο τουλάχιστον το πρόβλημα του ρεύματος, καθώς και του καφέ αν έχεις εκείνο το τραλαλά εξαρτηματάκι που βυσματώνει μάτι στην usb (εγώ βέβαια, για ελληνικό ψηφίζω γκαζάκι με χαμηλή φωτιά, αλλά επαναλαμβανόμαστε εδώ πέρα πλέον). Θα συμφωνήσω για τα αγγλικά των Κινέζων, είναι κάτι σε κινέζικα μόνο που μπορείς να τα διαβάσεις πλέον.
    Πάντως, έχασες την ευκαιρία (πήγες για κούρεμα, αφού!) να διαιωνίσεις το είδος όπως οφείλει ο καθείς που τυχαίνει σε διακοπή ρεύματος (στα νησιά, οι μεγάλες φουρνιές των παιδιών συμπίπτουν με τις απεργίες της ΔΕΗ...)αλλά δεν πειράζει, μπορούμε να βασιστούμε στις μελλοντικές διακοπές που σίγουρα δεν θα εκλείψουν από την καθημερινή ζωή μας!
    Βέβαια, όταν κόβεται το ρεύμα, παίζει να διαβάζουμε και κανένα βιβλίο υπό το φως των κεριών, για papers Κορεατικά δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό, αλλά γηράσκω αεί διδασκόμενη!
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε με το γκαζάκι....
    Κατά την γνώμη μου σωστός ελληνικός γίνεται μόνο στην χόβολη. Μάλιστα κάποτε έψαχνα να πάρω τάσι...
    Ε η εστία την προσεγγίζει, η φλόγα όμως με τίποτε :)
    (Ηπειρώτικη γαϊδουροκεφαλιά; Ε αυτό...)
    Laptop διαθέτει το κατάστημα αλλά το laptop δεν μπορεί να μπεί στο δίκτυο χωρίς ρεύμα γιατί δεν δουλεύει ο server (άσε που δεν είχαμε ούτε τηλέφωνο). Ασε που έχει χαλάσει η μπαταρία και μόνο στην πρίζα δουλεύει, τί να το κάνεις, 8 χρόνια μηχάνημα... Την κάνει όμως την δουλειά του :)
    Τώρα όσον αφορά στο θέμα της διαιώνισης... θα δυσκολευόμουν πολύ μόνος μου είναι η αλήθεια, αλλά δεν ξέρω μήπως με την αλλαγή τεχνολογίας γίνεται και έτσι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν δεν σου αρέσει το γκαζάκι υπάρχει και το βαμβάκι με οινόπνευμα που φλέγεται σε σημείο ασφαλές (πχ νεροχύτης) και ψήνει ωραιότατο καφεδάκι!
    (σχετικά αργά)

    και στην τελική μιλάμε για λύση ανάγκης για να παρεις τη δόση σου, οπότε συμβιβάσου!

    εμένα αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στις διακοπές ρεύματος είναι η βουβαμάρα που πέφτει... ούτε ένα ραδιόφωνο να ακούσεις λίγη μουσικούλα... πρεπει να κουβαλάς μαζί σου στη δουλειά ipod ή εστω ένα τρανζιστοράκι όπως είχανε οι παλιότεροι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ax, χόβολη, είπες την μαγική λέξη!!!! Κι εγώ θέλω να πάρω αλλά όλο κάτι άλλο μπαίνει στην μέση και το παραβλέπω!!! Όσο για το laptop, κι εμένα το παλιό μου μπαταρία, γιοκ αλλά δεν μπορώ να το αποχωριστώ! Τώρα το καινούριο, κάτι λέει προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά, δίκιο έχεις, δεν έλαβα υπόψην μου τον παράγοντα server/adsl/router και πάει λέγοντας!!!! Οι περισσότερες διακοπές ρεύματος μου τυχαίνουν εκεί που κάνω dial up σύνδεση (στα γκράβαρα τεχνολογία=επιστημονική φαντασία) και ζω σε φούσκα που όλα λειτουργούν σε slow motion όταν φεύγω μακριά από τις γρήγορες συνδέσεις! ;-D
    Δεν βαριέσαι όμως, η τεχνολογία υπάρχει για να έχουμε καλύτερη πρόσβαση στις ενδιαφέρουσες πλευρές του κόσμου μας, όχι για να αντικαθιστά άλλες απολαύσεις στη ζωή!!!
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χόβολη; Στο σπίτι; Δεν είναι κακή ιδέα… δεν είναι κακή ιδέα… αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να δέχεσαι όλη μέρα τους φίλους σου που θα έρχονται ΜΟΝΟ σε σένα για καφέ γιατί θα είσαι ο ΜΟΝΟΣ που θα τον φτιάχνει τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εσύ βρούτε είχες διακοπή ρεύματος? Και εμείς απο τις 08.00 έως 14.00 δεν είχαμε ΔΕΗ. Ναί, πολύ ρομαντικό ήταν. Ξεπαγιάσαμε.

    Αντί για γκαζάκια και άλλα τέτοια, γιατί δεν πήγατε στο κοντινώτερο καφενείο να πιείτε τον καφέ σας με την ησυχία σας? Στην περίπτωσή μου πήρα και θερμός μαζί..για να συνεχίσω με Νο 2, 3, 4..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχαμε κι εμείς διακοπή πριν λίγο καιρό λόγω κακοκαιρίας και έτυχε να γίνει κατά τις 6 το απογευμα, που εδώ είναι ήδη βαθιά νύχτα. Ημουν σε κεντρικότατο δρόμο κι όμως τα μόνα φώτα ήταν εκείνα των αυτοκινήτων. Περίεργο συναίσθημα...

    Δεν έχει τύχει να πιώ σε χόβολη ψημένο καφέ... ξέρω τι πρέπει να κάνω όταν ξανάρθω Ελλάδα! ;)

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
    Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
    Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
    Φιλικά Ν.Ago

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτοί οι Κορεάτες ΠΟΛΥ σε απασχολούν ... ταπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι επειδή τους καταλαβαίνω :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. έξω οι κορεάτες, έξω οι κορεάατες, έξω οι κορέαατες :-ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά, εσένα θα σου δώσω τους Κινέζους :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/12/06 3:01 μ.μ.

    εκτός από την τεχνολογία είμαστε και δέσμιοι της συνήθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ, θες να σου στείλω λίγο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα γιατί; Φτιάχνεις και καφέ με το ρεύμα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...