Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Εβδομάδα εργασιακών

Πώς γίνεται όμως πάντα να βάλλονται οι εργαζόμενοι; Αυτοί αποτελούν μόνιμα τη μήτρα του κακού. Βέβαια, εδώ πλέον αντί να θέλει δουλειά πολλή για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει λεφτά πολλά, όσοι προσφέρουν την εργασία λοιπόν δεν είναι να τυγχάνουν τόσου σεβασμού, όσου όσοι προσφέρουν λεφτά!
Οι εργαζόμενοι λοιπόν βάλλονται από παντού. Ενώ οι επιχειρηματίες είναι οι αθώες περιστερές που πλήττονται συνέχεια από τους εργαζόμενους. Το γεγονός πως οι επιχειρηματίες είναι «οι κρατικοδίαιτοι» που απομυζούν επιδοτήσεις, που δεν κάνουν ούτε ένα αναπτυξιακό ή ερευνητικό έργο για λογαριασμό τους, αλλά η μόνη έννοια τους είναι πώς να πάρουν νέες επιδοτήσεις, να συμπιέσουν τους μισθούς και να αυξήσουν την εργασία των εργαζομένων απλά δεν τυγχάνει να είναι πρόβλημα. «Έτσι είναι τα πράγματα». Θεωρείται φυσιολογικό, εξ ου και το θράσος που περισσεύει μεταξύ των αλητών του συνδικαλιστικού φορέα τους. Ε ναι, ο ΣΕΒ συνδικαλιστικός φορέας είναι που λυμαίνεται και αυτός το ελληνικό κράτος με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κατηγορεί τους υπόλοιπους συνδικαλιστές. Ψιλά γράμματα.
Κι έτσι, τη νύφη για μια φορά θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Εύκολα θύματα πλέον. Δεμένοι στα δάνεια και την καλοζωία δεν σφίγγουν το ζωνάρι για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη. Υπόκεινται στους εκβιασμούς των επιχειρηματιών, και εξαναγκάζονται να το σφίγγουν σιγά σιγά και εκ των υστέρων για να μην χάσουν τα ψίχουλα που περισσεύουν. Ξέχασαν πλέον πως γίνονται οι διεκδικήσεις. «Εκπολιτίστηκαν» από την καλοπέραση. Οι επιχειρηματίες, ηθικοί αυτουργοί της κατάντια της Ελλάδας, θα παραμείνουν για μια ακόμα φορά στο απυρόβλητο, υποκρινόμενοι επιτυχώς τα θύματα των υπαλλήλων, δημόσιων και ιδιωτικών.

5 σχόλια:

  1. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αρκεί να βγάλουμε τα εσώψυχά μας... αλλά να βγάλουμε τα αυγά από τα ψυγεία και να κατεβούμε στους δρόμους. Αλλά ο κίνδυνος της ολοκληρωτικής ανεργίας (ακόμα και χωρίς δάνεια και πολυτέλειες), είναι αρκετός για να μας κόβει τα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με κουρασαν πια ..ουτε να ξερω θελω ουτε να διαβαζω με εχει αγχωσει ολο αυτο .. τι αλλο πια θα παρουν δεν εχει μεινει ζουμι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο συμφωνούμε. Ας συμπληρώσω ακόμη ότι τα ίδια μέτρα λιτότητας παίρνουν σε όσες χώρες έχουν ισχυρή οικονομικά μεσαία τάξη και μικρή πληθυσμιακά εργατική. Στόχος σε όλη την ΕΕ -μέσα από τα νεοφιλελεύθερα μέτρα- είναι η μείωση του κράτους και η αύξηση των ειδικευμένων εργατικών χεριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/12/10 9:28 μ.μ.

    Προσυπογράφω ολόκληρο το κείμενο, μέχρι την τελευταία τελεία. Να προσθέσω μόνο, μετά και από τη σημερινή πορεία, ότι σιγά σιγά διεκδικεί λόγο και δράση ένας ακόμα πόλος, οι άνεργοι, που επίσης πλήττονται από τις νέες μπίζνες των νεοφιλελεύθερων στην Ευρώπη. Όταν πια εισέλθεις στο καθεστώς ανεργίας δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να σου κόβει τα πόδια και αντιπαλεύεσαι με όλες σου τις δυνάμεις. Η σημερινή λοιπόν εικόνα από τα δεκάδες μπλοκς εργαζομένων δίνει νέο στίγμα στις μελλοντικές κινητοποιήσεις, αρκεί ο καθένας να μην βιώσει την ανεργία του μοναχικά και με ενοχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαβγίζουν ενάντια στο κράτος κι ύστερα εισπράττουν τις επιδοτήσεις ωραία- ωραία. Μωρέ ιδιωτικός τομέας να σου πετύχει! Ακόμα και τον καπιταλισμό στρεβλά τον έχουμε καταλάβει και ακόμη στρεβλότερα τον εφαρμόζουμε εδώ πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...