Κυριακή 19 Ιουνίου 2005

(Ξανα) Ανακαλύπτοντας την Αθήνα

Σαββατόβραδο, η νύχτα είναι μαγευτική. Γλυκιά, ζεστή και μυρωδάτη. Τελικά η Αθήνα έχει και πλευρές που δεν πρόφτασα να ανακαλύψω. Καθισμένος στο Θησείο, σε μια από τις ταράτσες του, με θέα τον Παρθενώνα να στεφανώνει τον ιερό βράχο και τις μυρωδιές από το Νυχτολούλουδο να γεμίζουν την ατμόσφαιρα (ή μήπως ήταν το άρωμά σου;), αισθάνεσαι την μαγεία των αιώνων να σε διαπερνά και τον ερωτισμό της νύχτας να αφήνει ανεξίτηλα σημάδια πάνω σου.
Και καθώς όλα αυτά συνδυάζονται με την ζεστή σου αγκαλιά, η μαγεία της νύχτας με απογείωσε σε ονειρικούς παράδεισους γεμάτους γαλήνη και ευτυχία.

Την ίδια ακριβώς ώρα, 3 η ώρα ξημερώνοντας Κυριακή για να ακριβολογήσουμε, μια νέα ζωή ερχόταν στον κόσμο για να γράψει την δική της ιστορία. Το μόνο που θα ήθελα να της ευχηθώ αυτή τη στιγμή είναι να ζήσει την μαγεία που ένοιωθα και εγώ την ώρα της γέννησής της.

Καλότυχο Κάτια μου. Συγχαρητήρια

5 σχόλια:

  1. Εμείς ας είμαστε καλοί (υγιείς στο νου και στο πνεύμα) γονείς και τα παιδιά μας, ας μην είναι και τόόόσο καλά (όπως είχε πει και ο Arnold Schwarzenegger στον Danny DeVito στην ταινία "Twins")... εμείς να τα αγαπάμε και αυτά θα το λάβουν το μήνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά όχι, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ως γονιό. Δεν ξέρω πώς θα είμαι. Πιθανολογείται να είμαι εντελώς χαζομπαμπάς και δεν με χαλάει, μου αρέσουν τα παιδιά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τί θα γίνει στην πραγματικότητα.

    Θα δείξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως σατράπης ή Μιχάλης Φωνακλάς, δεν πρόκειται να γίνεις...

    (Κι όποιος θυμάται/γνωρίζει ποιος είναι ο Μιχάλης Φωνακλάς, έχει κερασμένο ποτό από μένα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλος πάντων... αυτό είναι ένα παλιό -και ίσως λίγο κρύο- αστείο που είχα ακούσει κάποτε...

    Michael Jackson, ωραία; Λοιπόν, το Michael γίνεται Μιχάλης.

    Όσον αφορά το Jackson, "γιάξω" στα ποντιακά, σημαίνει "φωνάζω".

    Οπότε, Michael Jackson -> Μιχάλης Φωνακλάς

    :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...