Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2006

Θέατρο….

Το Hollywood έχει δημιουργήσει πολλά έργα που περιγράφουν την πάλη των Ηνωμένων Πολιτειών με την τρομοκρατία. Αμερικάνοι κομάντος κάνουν επιδρομές σε ξένες χώρες σκοτώνοντας συγκεκριμένους «στόχους». Αμερικανικά F16 βομβαρδίζουν στρατιωτικούς στόχους και εξολοθρεύουν τρομοκράτες. Απώλειες αμάχων: μηδέν!

Και η πραγματικότητα; 18 αθώοι Πακιστανοί νεκροί στο τελευταίο φιάσκο. Και ο στόχος άφαντος. Με περισσό ζήλο μετέφεραν ορισμένες σωρούς στην Αμερική για να ταυτοποιήσουν αν ο στόχος τους βρίσκεται ανάμεσά τους και να δικαιολογήσουν την επιδρομή.

Πού είναι κύριοι η αποτελεσματικότητα και το ήθος που διακηρύττετε;

Και η προπαγάνδα συνεχίζεται. Ο κινηματογράφος δείχνει την αλλοιωμένη πραγματικότητα, ενώ ο στρατός τους συνεχίζει να σκοτώνει αθώους στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Στο άλλο στρατόπεδο βέβαια, και οι τρομοκράτες συνεχίζουν να σκοτώνουν αμάχους.

Λογικό. Όταν όλα τα άλλα μέσα αποτυγχάνουν, ο φόβος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να μπορέσουν αυτοί που θέλουν να ελέγξουν πρώτα το λαό τους και μετά την ανθρωπότητα.

7 σχόλια:

  1. Μα ένα λάθος έκανα οι άνθρωποι, πώς κάνεις έτσι;
    Άλλωστε μόνο δεκαοκτώ σκότωσαν αυτή τη φορά.

    Και πέρα από το σαρκασμό, η μεγαλύτερη θλίψη είναι ότι την κατάσταση αυτή την ΕΠΙδοκιμάζει ο μέσος αμερικανός.
    Το έδειξε χτες η τηλεόραση να επικροτούν τον θάνατο δεκαοχτώ ανθρώπων στο όνομα της εξόντωσης του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η λίστα ατελείωτη ... οι αντιδράσεις;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να το περιμένουμε μόνο και μόνο από το κλασσικό μότο:God bless America! Οι άλλοι να πάνε να γ@#$%*^ δηλαδή. Δεν ξέρω ρε παιδία τι να πω. Πραγματικά οι άνθρωποι είναι αλλού, δεν τους νοιάζει τίποτα. Λες και είναι δικός τους ο πλανήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/1/06 2:10 μ.μ.

    Συγνώμη κιόλας, αλλα η τρομοκρατία δεν είναι "λογική" απο καμία άποψη.
    1) Το Βιετνάμ δεν απέτυχε λόγο τρομοκρατίας αλλά λόγο απίστευτων απωλειών στις δυνάμεις της Αμερικής
    2) Η οποιαδήποτε αντίσταση έχουν κάνει ευρωπαϊκοί λαοί δεν είχε σαν συστατικό την τρομοκρατία, οι απώλειες ήταν στρατιωτικό προσωπικό.
    3) Η ίδια η τρομοκρατία έχει στόχο τον Τρόμο, όπως λέει και η λέξη, ένα λαό που Κρατιέται υπο καθεστώς Τρόμου. Αυτό είναι το εργαλίο απολυταρχικών, στρατιωτικών καθεστώτων, όχι μαχόμενων υπέρ πατρίδος.

    Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δίνω δίκιο στους Αμερικάνους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες (χαχα, πολιτικοί ηγέτες, χαχαχα, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;). Και αυτοί τρομοκράτες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OK...
    Το λογικό έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά για να μην προκαλέσω παραννοήσεις.
    Κατά τα άλλα αυτός ακριβώς δεν είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι «πολιτικοί» (όπως πολύ σωστά έθεσες) της Αμερικής για να επανεκλεγούν; Ότι ο λαός είναι τρομαγμένος και συνεπώς πρέπει να τους ξαναβγάλουν στην κυβέρνηση για να πατάξουν την τρομοκρατία;
    Και μέσω των ΜΜΕ δεν προσπαθούν να τους πείσουν (και όλο τον υπόλοιπο κόσμο) ότι δρουν με ηθικό τρόπο;
    Όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ φυσικά… Μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκε η τακτική του «σε καταλαμβάνω ή σε εξαναγκάζω με δόλια μέσα» δεν υπήρχε τρομοκρατία. Μέχρι και ο χασάπης της ανθρωπότητας κύρηξε επίσημα τον πόλεμο στους πάντες και δεν τους σκότωνε ανεπίσημα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμμμ... είχα διαβάσει ένα άρθρο του Κωστόπουλου, που είχε κάνει τον γύρο της Αμερικής με μηχανή (πριν πολλά πολλά χρόνια) και έλεγε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική. Λοιπόν...

    Υπάρχουν οι Αμερικάνοι δύο ταχυτήτων: Αυτοί που ζουν σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και λοιπές μεγάλες, πολιτισμένες πόλεις και... και οι υπόλοιποι Αμερικάνοι.

    Τι σημαίνει "υπόλοιποι Αμερικάνοι"; Απλό: Όλοι ξέρουμε τι ισχύει στην Κρήτη, στην άγρια, πρωτόγονη και βάρβαρη Κρήτη, έτσι; Πιστόλια, βεντέτες και σκοτωμοί για ηλίθιες αιτίες: "στραβοτσοίταξες την ζυναίκα μου με γωνία 32,1 μοιρών και κλίση 0,8%; Θα πεθάαανεις!!"

    Ε, φανταστείτε, αυτό που συμβαίνει στο 0,002% του ελληνικού πληθυσμού, να συμβαίνει στο 95% του Αμερικάνικου.

    Τρανό παράδειγμα; Ο πατέρας του Τζώρτζ Κλούνεϊ. Ο οποίος είναι πολιτικός και έχασε τις εκλογές (τοπικές στην πολιτεία του) εξ'αιτίας... του γιού του. Επειδή ο γιος του είναι κατά των πολέμων και κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, ο πατέρας έχασε τις εκλογές. Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας.

    Οι πολιτισμένοι Αμερικάνοι, που ήταν ενάντια στον πόλεμο του Αφγανιστάν και είναι ενάντια στις επιθέσεις που γίνονται σε Ιράκ, Πακιστάν και σύντομα στο Ιράν, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Και αυτοί φυσικά είναι που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τους βλέπουμε και λέμε μέσα μας "μα καλά, δεν βλέπει ο παπαροΜπούς ότι όλοι οι Αμερικάνοι είναι ενάντια σ'αυτό που γίνεται;"

    Φυσικά και βλέπει. Βλέπει την αντίδραση του 5% και την συγκατάνευση του 95%. Βλέπει ότι το 95% παραμένει υπέρμαχος της οπλοκατοχής και της θανατικής ποινής. Βλέπει ότι το 95% (και κυρίως το 99,999% των "λευκών" στον Νότο) να είναι κάργα ρατσιστές, βλέπει ότι όλη η Αμερική και κυρίως στα σύνορα με Μεξικό να υπάρχουν εκατοντάδες ιδιωτικοί στρατοί, όπου στο όνομα της Αμερικής και του Θεού, μάχονται για την διαφύλαξη των συνόρων και την εκτέλεση όλων αυτών των κακών Μεξικάνων, Κουβανέζων κλπ που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ για να κυνηγήσουν μια καλύτερη ευκαιρία στην ζωή τους (όχι ότι την βρίσκουν αλλά λέμε τώρα)...

    Ξυπνήστε παιδιά: Ο Μπους δεν κάνει τίποτε άλλο από το να "ακούει" τον σφυγμό της απόλυτης πλειοψηφίας του λαού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα, για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις:

    Η μητέρα μου είναι από τα Σφακιά. Ναι, από εκεί που σφάζουν. Όχι από την Χώρα Σφακίων που είναι κάτω στην παραλία, αλλά από την Ανώπολη Σφακίων, που είναι τέρμα πάνω στο βουνό.

    Κάποια άλλη στιγμή θα σας πω την ιστορία που κόντεψαν -για έναν εντελώς ηλίθιο λόγο- να σκοτώσουν τον πατέρα μου. Όποτε το θυμάμαι αυτό, νοιώθω μια έντονη σιχαμάρα για του βουνίσιους Κρητικούς και δεν θέλω να τους βλέπω μπροστά μου, κι ας είναι το σόι της μάνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...