Είναι και εκείνη η διπλωματική που για μία ακόμα φορά επέστρεψε για νέες διορθώσεις. Λάθος έκφραση. Η σωστή είναι «επέστρεψε με νέα κομμάτια για έλεγχο και διόρθωση». Διότι οι διορθώσεις των διορθώσεων ποτέ δεν ήταν στη φιλοσοφία σου. Άσε που όσοι προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο, καταλήγουν τελικά μετά από τέσσερεις πέντε διορθώσεις των διορθώσεων των διορθώσεων, και ούτω καθεξής, στο αρχικό κείμενο! Τι θυμήθηκες τώρα… στιγμές απείρου κάλλους, προ δεκαετίας και βάλε, όπου πάντα το αρχικό κείμενο παρέμενε αναλλοίωτο και οι ζητούμενες διορθώσεις γινόταν σε αντίγραφό του, γιατί μετά από μερικές βδομάδες στο αρχικό κείμενο θα κατέληγαν τα πράματα!!!
Πέραν τούτων…
Μπήκε το δύο χιλιάδες έντεκα. Φυσικά, γύρω, τίποτε δεν άλλαξε. Όλες οι συζητήσεις συνεχίζουν όπως ακριβώς και τις τελευταίες μέρες του δύο χιλιάδες δέκα! Λογικό είναι, παρότι γιορτές, η καθημερινότητα δεν έχει διακόπτες, να πεις για παράδειγμα: σήμερα και από εδώ και πέρα κρατάω τον διακόπτη των «αγορών» κλειστό και ανοίγω τον διακόπτη της αλληλεγγύης και αλληλομοιρασιάς! Άλλα πράγματα βέβαια διαθέτουν διακόπτη, όπως για παράδειγμα ο διακόπτης μνημονίου, ο διακόπτης μισθοδοσίας και πάει λέγοντας…
Το θέμα είναι αν τελικά ο κατασκευαστής βάζει τους διακόπτες στο σωστό ή στο λάθος όργανο…
Οι αγορές λοιπόν κρατήθηκαν, λέγεται, σε ήπιο κλίμα αυτές τις μέρες λόγω εορτών· είπαν να αφήσουν τον κόσμο να φάει το χοιρινό του, ή τη γαλοπούλα του, ανάλογα σε ποιο έθιμο πιστεύει, εμείς του χοιρινού είμαστε παρεμπιπτόντως και δεν συμφωνούμε με της γαλοπούλας, αλλά είχαμε και από τη δεύτερη, μιας και υπάρχουν και αιρετικοί στην οικογένεια, και μετά, αφού θα είναι χορτάτος, να του επιτεθούν μια και καλή, να «διαχωρίσουν την ήρα απ’ το στάρι»…
Πόσο παράλογο είναι όλο αυτό το σκηνικό… για να μπορέσει να ικανοποιηθεί ένα απλό λογιστικό ισοζύγιο, επειδή έτσι γράφτηκαν τα ποσά και έτσι απαιτεί η εικονική οικονομία του χρήματος, να ζορίζονται, έως και να πεινάνε άνθρωποι που ούτε συμμετείχαν σε αυτόν τον διακανονισμό, ούτε φταίνε πραγματικά. Απλά γεννήθηκαν σε αυτό το σύστημα και τους είπαν πως αυτό είναι «η πανάκεια», έτσι πρέπει να πορευτούν…
Αλήθεια, ακόμα να πει κανένας ανοιχτά πως ένα μέρος της κατάντιας οφείλεται στον πανζουρλισμό της ολυμπιάδας και στη χειραγώγηση του κόσμου, τότε πριν από δέκα κοντά χρόνια, για την ανάγκη κατασκευών και γλεντιών, και με υποσχέσεις για μελλοντικά έσοδα που ποτέ δεν ήρθαν, ούτε και υπήρχε πιθανότητα να έρθουν δηλαδή; Όχι ε; Μόνο οι γραφικοί καραγκιόζηδες υπάρχουν που λένε πως τα φάγαμε όλοι μαζί, και περισσότερο κάτι κηφήνες που ονομάζονται δημόσιοι υπάλληλοι… Άλλωστε τι να καθόμαστε να σκαλίζουμε το παρελθόν και να αποδίδουμε ευθύνες, καλύτερα να κατασκευάζουμε ενόχους με βάση τα σημερινά συμφέροντα!
Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο θα συνεχίσει και το δύο χιλιάδες έντεκα, παρότι η πραγματική οικονομία πόρων του πλανήτη επαρκεί για την ανθρωπότητα, η χρηματοπιστωτική λογιστική της «διανομής πλούτου» θα συνεχίσει να επιβάλλεται και να καθορίζει τις τύχες, να ορίζει με δικαίωμα ζωής και θανάτου, ας μην κοροϊδευόμαστε, τις ζωές πλασμάτων που θα μπορούσαν να ζουν και αλλιώς. Αρκεί να επικρατούσε προοδευτικό πνεύμα και όχι η συντηρητική νοοτροπία της «διάσωσης του συστήματος». Αυτά ορίζουν οι «πολιτισμένοι άρχοντες» και «αρχηγοί» του κόσμου. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πλέον ηγέτες να ηγηθούν τον πόλεμο εναντίων «των αγορών», οπότε και οι κοινωνίες απλά υποτάσσονται αμαχητί στην επέλασή τους.
Ε να τώρα, τέτοια ώρα που έφτασε, σε λίγο θα μπει το μεσημεριανό στο πιάτο, η κουζίνα μέσα ήδη μυρίζει και η νοικοκυρά ετοιμάζει, σιγά μην ασχοληθεί κανείς με το άρθρο, πιο εύκολη έρχεται η συγγραφή των σκόρπιων σκέψεων που κατακλύζουν το νου…
Ώρα για φαγητό, το πιάτο γέμισε!
Και τώρα που βγήκα από την κουζίνα να'μαστεεεεε....
ΑπάντησηΔιαγραφή"...έτσι απαιτεί η εικονική οικονομία του χρήματος, να ζορίζονται, έως και να πεινάνε άνθρωποι που ούτε συμμετείχαν σε αυτόν τον διακανονισμό, ούτε φταίνε πραγματικά"
Τα είπες ΟΛΑ!!!
Το ότι χειρότερα θα κυλήσει -παρά τα ευχολόγια- το '11, το γνωρίζουμε εκ των προτέρων.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς και γιατί ένας λαός έστω και λίγων εκατομμυρίων όπως ο δικός μας, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το πιάτο της συμφοράς που του παρουσίασαν.
Πού είναι η μαγκιά του, η τιμή και η ευθιξία του;
Για πόσο του ΄Ελληνος ο τράχηλος ζυγούς θα υπομένει;
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ είπα;
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Την καλή χρονιά την είπαμε στο προηγούμενο! :p
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κατά πόσο δεν υπομένει ζυγό "του έλληνα ο τράχηλος" το χηριμοποιούν οι διάφοροι, ανάλογα με το αν βολεύει την προβαλλόμενη κάθε φορά οπτική τους!
Ορισμένες αλλαγές μπορεί να έγιναν, αλλά ουσιαστικά δε νομίζω να αλλάξουν πολλά. Εγώ πάντως είχα μια ελπιδοφόρα αλλαγή που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές κι επαγγελματικές εξελίξεις (αποτέλεσμα της δημοτικής ήττας). Πάντως συνεχίζουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήTo θέμα είναι, τί θέλει να πετύχει ο κατασκευαστής....
ΑπάντησηΔιαγραφήτο μονο σιγουρο ειναι οτι θα ειναι δυσκολη η νεα χρονια καθως θα κληθουμε και να πληρωσουμε την νυφη και να σωθουμε απο τον ατομικο και κοινωνικο πνιγμο
ΑπάντησηΔιαγραφήελπιζω ο καθενας να μπορεσει τουλαχιστον να μπορεσει να μεινει ψυχραιμος και να κανει τις καλυτερες κινησεις για την ζωη του
οσο για το κρατος αυτο πιστευω οτι τοσο η εξωτερικη πολιτικη οσο και η εσωτερικη διαχειριση θα το βουλιαξουν ακομα πιο πολυ , τουλαχιστον θελω να ελπιζω οτι οταν πιανεις πατο ... αρχιζει μετα η ανοδος
Το ότι θα αλλάξουν πολλά, θα αλλάξουν δείμο μου, απλά μάλλον δεν θα αλλάξουν όπως θα θέλαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν κάνει πάντα σχεδιασμό Σοφία μου, μάλλον μερικές φορές βάζει τα κουμπάκια αψυχολόγητα!
Ααα κοίτα να δεις σκώληξ μου, εγώ ξέρω ότι ο κουμπάρος πληρώνει τη νύφη, μη μου τα’ αλλάζετε τώρα!
(Κι αν το βαρέλι είν’ απύθμενο;;;;)
Ο κουμπάρος πληρώνει τη νύφη; Α! Να ένα ενδιαφέρον έθιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πέμπτη σου παράγραφος καμηλιέρη μας τα λέει όλα. Για μερικά ψηφία πεινάει τόσος κόσμος σε όλο τον πλανήτη. Και άλλα πολλά δεινά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά είπαμε εμείς;
:)
Δε θυμάμαι, αλλά δεν κοστίζει τίποτε να ξαναπούμε! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν γινεται ενας πατος παντα υπαρχει για να κανει γκελ το πραγμα
ΑπάντησηΔιαγραφή