Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Τί έγινε ρε παιδιά;

Θα παίξουμε άμυνα στα οικονομικά; Βέβαια, μιας και στα αμυντικά τα πηγαίναμε περίφημα, μπορεί αυτή η αλλαγή να δώσει και μια επενδυτική ώθηση. Πού θα τη δώσει μόνο είν’ το θέμα, μην αρχίσει να γέρνει δηλαδή αυτή η έρμη οικονομία, γιατί και έτοιμη να βουλιάξει, και γυρτή, ε το αύτανδρο το έχουμε σίγουρο!
Πάντως μια νέα μικρή ερωτοτροπία μπορούμε να διακρίνουμε στο ευρωπαϊκό σκηνικό. Η φράου μαλάκωσε λίγο και υποχώρησε, έστω κι ένα μικρό βηματάκι. Αναγνώρισε άραγε τον παλιό καλό πελάτη στο πρόσωπο του νέου υπουργού, ή απλά τρόμαξε από την πληθωρικότητά του; Αλήθεια, λες να είναι σημαδιακή η τοποθέτησή του στο υπουργείο; Θα πληθωριστούμε όμως, ή θα παχύνουμε; Ιδού η απορία.
Ο άλλος πάλι ο μεγάλος έρωτας πώς προέκυψε; Εντάξει, ο πρώην μας τον είχε έναν έρωτα και τον μετακινούσε από εδώ κι από εκεί, για να τον έχει κοντά του, ο νυν όμως; Που ενώ δεν διαφαινόταν τίποτε, κατέληξε κι αυτός ερωτύλος και μας τον φόρτωσε τον των οικονομικών στο περιβάλλοντος; Πάει το περιβάλλον, φλαμπέ θα το κάνουμε· μπουρλότοοοο. Βέβαια μάλλον υπάρχει ένας δόλος στο όλο ζητηματάκι: αφού πρώτα κανόνισε τα οικονομικά των νομιμοποιήσεων των αυθαίρετων, τώρα θα πάει να υπογράψει κι απ’ το άλλο πόστο, να ολοκληρωθεί το έγκλημα!
Γιατί περί εγκλήματος πρόκειται, παγκοσμίου, όχι μόνο ελληνικής εμβέλειας. Πάντως ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει σίγουρα να αναρωτιέται τί λάθος στροφή πήρε η ανθρωπότητα και της προέκυψαν τέτοιοι «κυβερνήτες», πάνω που υποτίθεται πως εκπολιτίστηκε δηλαδή…
Για παιδεία να μη μιλήσουμε, στα ίδια θα μείνει άλλωστε, άντε ίσως μας λείψουν μερικές πρωτοποριακές ιδέες που στραγγάλισαν κάθε μα κάθε πιθανότητα βελτίωσής της…
Τη χάσαμε τη μπάλα πατριώτη...