Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αναζητήσεις

«Ψάχνετε κάτι;»
«Ναι, τη γυναίκα μου!»
Και άντε, να το πεις αυτό στην πωλήτρια ενός εμπορικού με ρούχα – και δη γυναικεία – θα προκαλέσει ένα μειδίαμα στα χείλη (της), ενώ θα σκέφτεται «τί τραβάει ο δυστυχής». Θα φέρει επίσης και μια δόση «λαμπερής πονηράδας» στα μάτια, αφού στην αναζήτηση μπορεί και να πετύχεις διάφορες γυναίκες να ψάχνουν για ρούχα και να τα δοκιμάζουν μπροστά στους καθρέφτες, αναδίνοντας όλη τη θηλυκότητα παύλα σκέρτσο παύλα νάζι παύλα  προκλητικότητά τους!
Όταν όμως το λες σε πωλητή μεγάλου πολυκαταστήματος υπολογιστών παύλα ειδών υψηλής τεχνολογίας (όλοι, όλα πια…) είναι λογικό να λαμβάνεις ως απόκριση ένα βλέμμα έκπληκτης απορίας, ενώ σκέφτεται «μα αυτό ανάποδα δε συμβαίνει συνήθως;»
Και να πεις ότι η γυναίκα σου είναι κάποιο κομπιούτερ φρικ… Μάλλον σε κομπιούτερ αντιφρίκ προσομοιάζει, μιας και η σχέση της με υπολογιστές (ή γενικά την σήμερα επονομαζόμενη υψηλή τεχνολογία – κολ μι γκάτζετ μάνια) είναι από υποτυπώδης έως και ανύπαρκτη. Λογικό λοιπόν η φράση αυτή να προκαλέσει έκπληξη ακόμα και σε εσένα τον ίδιο!
Η ουσία είναι πως η απολεσθείσα γυνή ανεβρέθη μετά από αρκετή αναζήτηση στο τμήμα με τα τετράδια (υψηλής πάντα τεχνολογίας), όπου επιδιδόταν στην αναζήτηση ενός τεφτερίου μεγάλου, αλλά μικρού και σουλουπωμένου, σκληρού για να μη χαλάει, αλλά και όμορφου – κάτι σαν δωράκι ένα πράγμα, χριστουγεννιάτικο κατά προτίμηση – για να καταγράφει συνταγές μαγειρικής, οπότε θα έπρεπε να είναι εύχρηστο και μικροσκοπικό για να χωράει σε κάθε δυνατό ντουλάπι και απομεινάρι πάγκου, αλλά και αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλη τη σοφία της κουζίνας!
Το αποτέλεσμα είναι φυσικά να μην μας αρέσει τίποτε, οπότε και να φύγουμε άπραγοι…
Και εις άλλα με υγεία…

9 σχόλια:

  1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμπαθής μου είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μου τη φιλήσεις!
    (Κατάλαβες, έχει τη συμπαράσταση όλου του γυναικείου πληθυσμού. χο χο χο!)
    :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις σωστό τεφτέρι!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμένα κουμπαρούλα μου, αλλά δεν της το λέω για να μην παίρνει θάρρητα! :p

    Ανελλιπώς μανούλα :pp

    Έως και αδύνατο μπορώ να σου πω βρε Πιγκουίνε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, η καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο θέμα, πλέον, είναι ένα ωραίο tablet με μια ωραία βεντουζίτσα από πίσω, το οποίο το βάζεις ωραιότατα και πρακτικότατα στο ντουλάπι μπροστά σου και έχεις όλες τις συνταγές στα χέρια σου, (γιατί, let's face it, δεν έχετε και κάνα τεράστιο πάγκο.. ;-ΡΡ) προσθέτοντας τις παραλαγγές και τα δικά σου σχόλια και με την δυνατότητα να ανατρέχεις και σε παρόμοιες και όλα τα σχετικά πάντα και παντού και χωράει επίσης, οπουδήποτε... Πιάνει τον λιγότερο δυνατό χώρο, και έχει τον περισσότερο δυνατό χώρο... ;-D
    (Και αυτά, από αυτήν που γράφει με πένα και λατρεύει τα δερματόδετα ή γενικά, εξαιρετικά δεμένα "τεφτέρια"... αλλά η κουζίνα, είναι ένα βασίλειο, που ο χρόνος, η πρακτικότητα και η αποτελεσματικότητα, είναι βασικές παράμετροι στις οποίες, δεν κάνω παραχωρήσεις!_
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχά....
    Ναι....
    Εμμμμ..
    Καλά...
    Κάτι σε μολύβι και χαρτί παίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ένα περίεργο πράμα όμως, στα μεγάλα καταστήματα ρούχων έξω από τα ανδρικά δοκιμαστήρια δεν περιμένουν γυναίκες (είναι εξαφανισμένες), έξω από τα γυναικεία ένα ανδρικό πλήθος όλων των ηλικιών με απελπισμένο βλέμμα χαχαχαχχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να της το λες!!!


    (τεφτέρι moleskine, μολύβι faber-castell και γόμα rotring = δώρο Χριστουγέννων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ναι βρε κοκό μου, είναι γενικώς γνωστό πως ο χρόνος αναμονής έξω από το δοκιμαστήριο ενός άντρα είναι μισό λεπτό, ενώ έξω από το δοκιμαστήριο μιας γυναίκας υπερβαίνει το μισάωρο! >:)

    Άντε καλά κουμπαρούλα μου, άμα το λες εσύ, θα της το λέω μια φορά το μήνα από εδώ και μπρός! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...