Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μπρρρρ

Κρύο… Καιρός του ήταν να χειμωνιάσει και λίγο πια. Φέτος μας ήρθε οριακά! 21 του μηνού αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε από χειμώνα! Φαντάσου να έμπαινε ο χρόνος με ζέστες! Έρχονται όμως τα Χριστούγεννα και φέραν δώρο χιόνι για τα χιονοδρομικά και μπόλικο κρύο για τους υπόλοιπους. Φέραν και διαμαρτυρίες στις εθνικές, όπου οι ανέτοιμοι οδηγοί γκρινιάζουν για ένα ανέτοιμο κράτος. Λες και υπάρχει λόγος για ένα κράτος να προετοιμαστεί για να «ανταπεξέλθει το χιονιά» για μια-δυο μέρες την τριετία! Ενώ οι γκρινιάρηδες δεν έχουν κανένα λόγο να ενημερωθούν και να γνωρίζουν, Και να μην παν βρε αδερφέ, άστο για μεθαύριο! Δε χάθηκε ο κόσμος… Οι μόνες που χάνονται για ψήλου πήδημα και για μια μέρα είν’ οι αγορές, οι άνθρωποι δεν θα πάθαιναν τίποτε αν καθόταν και λίγο! Επίσης δεν θα πάθαιναν και τίποτε αν έδιναν λιγότερη σημασία στο αλισβερίσι, αλλά εδώ η ανευθυνότητα επεκτείνεται στο να μην ξέρουμε για τον καιρό και τι πρέπει να κάνουμε και να τα περιμένουμε όλα από το κράτος – σήκω σήκω κάτσε κάτσε το έχουμε!
Στολίστηκε και το δέντρο, μαζί με τα κρύα κι αυτό, φωταγωγήθηκε ο κήπος με την ουρά του κομήτη, δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά γίνατε μια ωραία ατμόσφαιρα!
Καλό είν’ αυτό, γενικότερα, να ξεφύγει λίγο κι ο κόσμος από τον καθημερινό βομβαρδισμό. Στο φινάλε, πτωχεύουμε και μετά των γιορτών! Άσε που ο πτωχευμένος… δεν έχει και τίποτε να χάσει, οπότε είναι και πιο δεκτικός στην ευτυχία!
Πνέει τα λοίσθια το ’11 και μπορεί να μην ήταν τόσο πετυχημένο ως έτος, όσο υπολόγιζαν – όχι ότι τους πίστεψες ποτέ, δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί και ο κόσμος κάθεται αποχαυνωμένος και χειροκροτεί! Ήταν όμως ένα έτος με ωραία γεγονότα και όμορφα χαμπέρια. Τόσο ανεκτίμητα που τα τρία άλφα των οίκων ανοχής αξιολόγησης δεν φτάνουν ούτε το μικρό τους δακτυλάκι. Άσε «τις αγορές» ν’ ανησυχούν γι’ αυτά, μηδαμινής σημασίας είναι άλλωστε στην πραγματικότητα! Έξω από αυτό το παιγνίδι υπάρχει και η πραγματική ζωή!
Αλλά κάνει κρύο· έτσι λέει και ο τίτλος πάνω-πάνω, τώρα που σήκωσες τα μάτια από το πληκτρολόγιο. Πρωί-πρωί, από το ζεστό κρεβάτι στο δρόμο μέσα σε δεκαπέντε λεπτά, ήταν λίγο απότομη η μεταβολή. Τέσσερεις έδειχνε το θερμόμετρο· αλλού θα είχε και «μείον». Ε, πρέπει να την άρπαξες και λίγο, κάτι πονάκια στο λαιμό τα νοιώθεις όταν μιλάς. Χειμώνιασε για τα καλά!
Καλές γιορτές!

8 σχόλια:

  1. Μα δεν είναι μόνο ότι το κράτος είναι ανέτοιμο. Και για μένα είναι λογικό αφού πάντα μιλάμε για λίγες μέρες. Οι περιοχές που έχουν συχνά χιόνι, είναι πάντα έτοιμες. Το πρόβλημα είναι ότι η επιδείνωση ήταν γνωστή από δύο τουλάχιστον μέρες πριν. Οι οδηγοί γιατί δεν ήταν έτοιμοι; Γιατί δε φρόντισαν και οι ίδιοι λίγο; Γιατί τέλος πάντων δεν έμειναν σπίτι τους όπως εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέτος το κρύο με τσούζει περισσότερο, όταν περπατώ στους δρόμους του κέντρου της πόλης και βλέπω τους άστεγους να προσπαθούν να βρουν μια στεγνή γωνιά.
    Υπήρχαν και πέρισυ... αλλά κάθε χρόνο γίνονται και περισσότεροι. Ή έτσι μου φαίνεται, μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά καμηλιέρη:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Καμηλιέρη μας. Υγεία, χαρά και ευτυχία πάντα για εσένα και την οικογένειά σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλιστρούν οι καμήλες στο χιόνι;
    Υπάρχουν αλυσίδες για καμήλες;
    Οι Τρεις Μάγοι τι έχουν να πουν γι' αυτό;
    Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ.
    Υπομονή, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υγεία και χαρές σε σένα και την οικογένειά σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. περιεκτικότατος πάντα!
    τίποτε δεν αφήνεις έξω
    ακόμη και τη πραγματική ζωή και το λίγο πιο κάτω στους κελσίου σε άλλες περιοχές.. όντως!
    τα τρια Α(λφα): Αφθονία, Απληστία, Αλλοτρίωση , να τα χαίρονται και να τα καμαρώνουν οι πλαστουργοί τους και να πέσουν στο κεφάλι της ..μηχανής τους
    άι απο 'κει!..


    Darthiir, καλά νάμαστε να κρυολογούμε στο απότομο των μεταβολών.. Χρόνια Πολλά και Καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να είστε καλά ορέ, και ο καινούριος χρόνος να μπει στο σπιτικό σας , με το καλύτερο ποδάρι του.
    φιλιά.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...