Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ψιλό γαζί

Ψάχνουνε λέει 10 δις, γιατί το ‘20 το έλλειμμα θα είναι 128 και όχι 120% του ΑΕΠ! Δηλαδή θα χρωστάμε 160 δις, αντί για 150! Και όλα αυτά φυσικά υπολογίστηκαν από μοντέλα προεκβολής σε βάθος 10ετίας. Το ότι οι οικονομολόγοι ζουν στον κόσμο τους και έχουν την εντύπωση ότι τα μοντέλα τους είναι προφητικά και όχι μαθηματικά στηριζόμενα σε παραδοχές είναι γνωστό, το ότι οι «πολιτικοί» όμως είναι τόσο εξαρτημένοι από τους μοντέρνους αστρολόγους και δεν βλέπουν πως τα μοντέλα αυτά πιθανότατα θα αστοχήσουν στο εξάμηνο και όχι στη δεκαετία και πως οι παραδοχές πιθανότατα θα ακυρωθούν σε λιγότερο από έτος μέσα στο ρευστό περιβάλλον που επικρατεί, είναι έξω από κάθε λογική. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο απελπιστική.
Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν κυβερνάται ο κόσμος από τεχνοκράτες, αλλά αντιθέτως πως ο κόσμος κυβερνάται από κοντόφθαλμους και ψωνισμένους τεχνοκράτες. Αν όμως όντως έχουν δίκιο, κι επειδή με τις πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα δεν προβλέπεται το ΑΕΠ του ’20 να είναι πάνω από ένα με δύο ευρώ, γιατί δεν τους δίνει η ελληνική πολιτεία ένα πεντακοσάρικο από το μισθό που χάρισε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, να το τοκίσουν, να αποπληρωθούν με το παραπάνω το ‘20 και να αφήσουν τη χώρα στην ησυχία της σήμερα;
Η όλη αυτή συζήτηση στα υψηλά κλιμάκια της ΕΕ το μόνο που φανερώνει είναι την απόλυτη ισχύ μιας παλιάς ελληνικής παροιμίας: «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινάει». Προφανώς βέβαια, οι τεχνοκράτες της ευρώπης δεν έχουν πάρει ούτε σε μάθημα επιλογής την «ελληνική λαϊκή σοφία», οπότε λείπει το κατάλληλο υπόβαθρο για να θέσουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Στο εσωτερικό οι λακέδες συνεχίζουν τις επικύψεις...

4 σχόλια:

  1. Σήμερα είσαι φοβερός. όχι μόνο τους χαρακτηρίζεις "αστρολόγους" (εγώ wannabe προφήτες τους λέω), αλλά και "ψωνισμένους τεχνοκράτες". Κι αυτό με τον τόκο είναι φοβερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @δειμος
    εεεε!!

    Αστρολογους τους λεμε και αλλοι!!


    @darthiir
    Ρε τι σου ειναι οι "τεχνοκρατες". Ασημωσε να σε πω το μοιρα σου, να σε πω το ριζικο σου! Και το ποσοστο επιτυχιας τους ειναι τα ιδια σκατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για αυτούς, τα πράγματα έχουνε τεθεί στην βάση που τους βολεύει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...