Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αποκρεών συνέχεια

Μπορεί οι απόκριες να τελείωσαν προψές, η μασκαράτα όμως συνεχίζει τη δυναμική παρουσία της. Μέρες τώρα το ψάχναν το ‘μύριο στη βουλή, σε επιχειρηματία το βρήκαν˙ λέει. Μάλιστα, λέει, όλα αυτά έγιναν για να σπιλωθεί το όνομα της αγίας Ντόρας. Έστω ότι τους πίστεψες, κάτι που το κάνεις συχνά τώρα τελευταία, να θεωρείς ότι τους πιστεύεις χάριν συντομίας… Το ότι ο άντρας της σπιλώνει το όνομά της, όταν κι αυτή μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ζητάει από τον κόσμο να κρατάει τα χρήματά του εδώ, ή να τα επιστρέψει εδώ, της πέρασε από το μυαλό; Επιχειρηματική κίνηση θα μου πεις, και μπορεί και να σε πιστέψω πάλι, αλλά βρε καλή μου, άμα δεν μπορείς να πείσεις τον άντρα σου να επενδύει στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, πώς θα πείσεις τους υπόλοιπους έλληνες, πόσο μάλλον τους ξένους! Εκτός και αν είναι κίνηση τακτικής, επενδύει αυτός έξω, για να μην υπάρχουν εκεί επενδυτικές ευκαιρίες και να στραφούν οι ευρωπαίοι στην Ελλάδα!
Και φυσικά, με όλη την προηγούμενη συζήτηση, αλλά και με την καινούργια μασκαράτα, όλος ο κόσμος κοιτάει το δέντρο που του δείχνει ο δάκτυλος της «ενημέρωσης» και της ανεξάρτητης αρχής και χάνει το δάσος. Λες και δεν έχουν σχεδόν όλες οι οικογένειες όσων ασχολούνται με την εξουσία πολιτική ζωή της χώρας μας «επενδύσεις» και χρήματα στο εξωτερικό˙ τί, την τοπική ανάπτυξη θα κοιτάμε τώρα;
Κρυμμένοι πίσω από το δάκτυλο λοιπόν, το δικό τους, ενός «καταγγέλλοντος πολίτη», ένα τυχαίο δάκτυλο τέλος πάντων, έχουν μάθει την τέχνη να κρύβονται καλύτερα πίσω από δαύτα, απ’ ότι οι ελέφαντες μέσα στις παπαρούνες – έχετε δει ποτέ ελέφαντα μέσα σε παπαρούνες; Όχι ε; είδατε τι αποτελεσματικά κρύβονται; – συνεχίζουν τα παιγνίδια εξουσίας της έρμης της χώρας που της έλαχε να τους γεννήσει.
Κι όσο σκέφτεσαι ότι στο μέλλον, δεν φτάνει που εκπροσώπησε τη χώρα ως υπουργός, μπορεί να την εκπροσωπήσει και ως πρωθυπουργός ο Βαγγέλας, τόσο ντρέπεσαι όλο και περισσότερο που λέγεσαι έλληνας. Ναι, άνθρωποι σαν τον Βαγγέλα και σαν τον Θοδωρή είναι που με το διεθνές εκτόπισμά τους σε κάνουν πραγματικά να ντρέπεσαι να λες ότι εκπροσωπήσαι από δαύτους… Μήπως να γίνουμε όλοι μαζί φίλοι του «κινήματος» για να ψηφίσουμε τον όποιον άλλο, ακόμα και το Χριστάκη βρε αδερφέ, για να εξασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον δεν θα μας λάχει να δούμε το εκτόπισμα του Βαγγέλα στον πρωθυπουργικό θώκο;
Αποκριών συνέχεια λοιπόν, και ακόμα και ο σοσιαλισμός μασκαρεύτηκε, έβαλε τα καπιταλιστικά του και προτείνει όλο και περισσότερους κεφαλικούς φόρους, για να επιστρέψει η φορολογική δικαιοσύνη που ευαγγελίζεται εδώ και καιρό. Και αν ήταν πρωταπριλιά αύριο μπορεί και να γελούσες από μέσα σου, επειδή έπιασες το ψέμα και δεν το ‘χαψες, αλλά απέχει μήνα ολόκληρο ο Απρίλης, τόσο καλοστημένο ψέμα από Έλληνα δεν περιμένεις, ποτέ δε φημιζόσασταν για την καλή σας οργάνωση!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η απόλυτα νόμιμη, αλλά χωρίς ίχνος ηθικής «φιλελεύθερη» ανοησία, συνεχίζει απτόητη το έργο της διαλύοντας κάθε μορφή κοινωνικής συνοχής, χαράσσοντας σταθερή πορεία προς τη ζούγκλα. Αυτό κι αν θα είναι πετυχημένη μεταμφίεση: Ζούγκλα ενδεδυμένη ως κοινωνία!

2 σχόλια:

  1. Τα καρναβάλια μπορεί να τελείωσαν, ο καραγκιόζης όμως, δεν βγαίνει από την επικαιρότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκρεών συνέχεια και τίποτα δε σταματάει ετούτο το καρναβάλι... Και ο αποπροσανατολισμός με τη σκανδαλοθηρία τόσες μέρες καλά κρατούσε. Κάτσε να δούμε για εκείνους τους 40 που μετέφεραν άνω των 100.000€ στο εξωτερικό το '11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...