Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αλληλούια!

Επιτέλους, κουρευτήκαμε, πήραμε και το δάνειο. Αναθάρρησε ο Έλλην. Μας χάρισαν κάπου 108 ‘μύρια. Και μας δάνεισαν 130. Δηλαδή χρεωθήκαμε 22 ‘μύρια επιπλέον! Και όλα αυτά για να ελαφρύνουμε λέει τις επόμενες γενιές.
Αυτό το δάνειο λοιπόν συνοδεύεται και από το φιρμάνι του πολυχρονεμένου μας σουλτάνου, του Σόιμπλε, που ο Αλλάχ να μου παίρνει καμήλες και να του δίνει χρόνια. Βλέπεις, με το δάνειο αυτό οι εταίροι μας αγόρασαν την συμμόρφωση της ελλάδας στους νόμους και τη γερμανική ιδεοληψία της «φιλελεύθερης αγοράς». Την αγόρασαν φυσικά με χρήματα των ελλήνων, όχι δικά τους, αφού δόθηκαν ως δάνειο που θα πρέπει αποπληρώσει η Ελλάδα μέχρι κάπου το ‘40. Μάλιστα, το δάνειο αυτό, με το οποίοι αγοράστηκε η ελληνική συμμόρφωση, δεν θα είναι καν στη διάθεση της Ελλάδας για να το διαχειρίζεται.
Και μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να κάνει και συνταγματική αναθεώρηση η Ελλάδα, γιατί βλέπεις ο χάρτης των δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας πρέπει να περιλαμβάνει την απαίτηση αποπληρωμής των πιστωτών! Μπορεί τα παιδία των ελλήνων να έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά αυτό έρχεται μετά από την απαίτηση για αποπληρωμή. Λογικότατο και απόλυτα σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όχι ότι ήσουν ποτέ υπέρμαχος του δανεισμού, αλλά μια στο τόσο μπορεί να χρειαστεί και αυτός για να κάνεις ανάπτυξη ας πούμε. Άλλωστε αυτός είναι και ο μόνος λόγος, για να δανειστείς κάτι, κι ας πιπίλιζαν οι τράπεζες το μυαλό του κόσμου με διαφημίσεις για τα διακοποδάνεια και τη θεμιτότητά τους και τώρα γκρινιάζουν πως δεν είναι θεμιτό να μην τους ξεχρεώσει ο κόσμος.
Όχι, ο δανεισμός είναι κάτι που πρέπει να γίνεται μετά φόβου γιατί θα κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη στο μελλοντικό σου κεφάλι, και διαφωνείς κάθετα με την παγκόσμια τακτική των κρατών να δανείζονται και να αποπληρώνουν, προς όφελος του «οικονομικού προϊόντος» φυσικά, αντί να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους χωρίς δανεισμό και να καταφεύγουν σε αυτόν μόνο στην ανάγκη. Αλλά να που καμιά φορά μπορεί να χρειαστείς και κάποια δανεικά για να αναπτύξεις τη νεολαία σου ας πούμε, και ας εγγράψεις για κάποια χρόνια παθητικό. Ο πολυχρονεμένος μας σουλτάνος όμως το απαγορεύει συνταγματικά!
Εν τέλει, ελαφρώσαμε δήθεν την επόμενη γενιά, δουλειά δεν προβλέπεις όμως να της έχουμε. Παλιότερα γκρίνιαζαν οι μεγάλοι, πως η νεολαία ξημεροβραδιάζεται στα καφενεία αντί να δουλεύει, οπότε σου λέει ο σουλτάνος, δεν τους ανεβάζω την ανεργία στα ύψη, να κάθονται και με δικαιολογία τώρα; Διότι ως γνωστόν, όλα για την ελάφρυνση των επόμενων γενεών γίνονται και όχι γιατί κυβερνούν ψυχικά άρρωστοι τεχνοκράτες με έμμονη ιδέα στην «οικονομική θεωρία και επιστήμη»…

2 σχόλια:

  1. Ίσως η ανάρτησή σου είναι η ορθότερη οπτική των πραγμάτων που διάβασα. Με δικά μας λεφτά με έσυραν στη φιλελεύθερη αγορά, με υπόταξαν και συνταγματικά (και με τοποτηρητή) και μας εξαγόρασαν κανονικά. Η νεότερες γενιές όχι μόνο δεν ελαφρύνονται αλλά επιβαρύνονται έτι περαιτέρω με μισθούς πείνας, ανεργία και δουλική υποταγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=9xO4zF1fJgA&list=FLti8koHaytf-3U3AKfAf95w&index=2&feature=plpp_video

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...