Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Βαριά ατμόσφαιρά

Κουφόβραση. Την προηγούμενη που κατέβηκες στο κέντρο είχες πάρει γυαλί ηλίου και δεν είχες ομπρέλα. Και έβρεξε. Σήμερα είχες ομπρέλα και δεν είχες γυαλί. Και πού και πού ο ήλιος ξεμυτούσε από τα σύννεφα, πάντα χαμένος μέσα στην καταχνιά τους βέβαια, και η αντηλιά σου κούραζε τα μάτια.
Δύο ώρες ταλαιπωρίας γιατί άλλαξε ένας νόμος και δεν τον πήρες πρέφα. Κι έτσι ένα ειδοποιητήριο δεν ήρθε ποτέ, η συναλλαγή δεν έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο και άρχισαν τα πέρα δώθε. Άτιμη μηχανοργάνωση, αν δεν είχε γίνει, σήμερα δε θα ταλαιπωρούσουν! Θα μπορούσε να στείλει βέβαια σήμα το φυντανοτροφείο θα μου πεις, αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, τουλάχιστον στα δικά σου χρόνια… Είπαμε μηχανοργάνωση, αλλά τόσο υψηλό βαθμό οργάνωσης από τη χώρα μόνο στο βαθύτερο μέλλον μπορείς να τον προσδιορίσεις, και πάλι όχι με τεράστια σιγουριά!
Στο ραδιόφωνο εδώ και κάμποσες μέρες κυριάρχησε ο μητροπάνος, φόρος τιμής στον καλλιτέχνη που έφυγε. Κράτησε έτσι λίγο παραπάνω η ανάπαυλα από τις κοκορομαχίες των πολιτικών. Η υποκρισία πάντως έχει αρχίσει να ξεχειλίζει, ενώ το μέλλον της χώρας μετά το καλοκαίρι δεν διαγράφεται και ιδιαίτερα ρόδινο. Έτσι τουλάχιστον λένε εκεί στο Ιόνιο – και αν επαληθευτούν και το δικό σας μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Μπορεί το Πάσχα η οικογένεια να αναγκάστηκε να μείνει Αθήνα, το ταξίδι όμως δεν απεφεύχθη, να δώσεις λίγο το παρόν, να κάνεις και δυο τρεις δουλίτσες στο σπίτι…
Δεν ξέρεις πάντως αν βρίσκεις πιο τρομακτική την τρομολαγνεία στην οποία επιδίδονται οι διεκδικητές της εξουσίας, ή πιο τρομακτική είναι η δήλωση του πιτσιρικά ότι νόμιζε πως ο ήλιος κινείται γύρω από τη γη. Τα σχολικά βιβλία του πάντως δηλώνουν το ηλιοκεντρικό του ηλιακού μας συστήματος. Ακόμα κι έτσι να μην ήταν, ζώντας στον αιώνα της πληροφορίας αρχίζεις ν’ αναρωτιέσαι μήπως το πρόβλημα δεν είναι αν διακινούνται οι πληροφορίες, αλλά ποιες από αυτές διακινούνται.
Αυτή η βαριά ατμόσφαιρα της πόλης πάντως σίγουρα σε σκοτώνει. Αισθάνεσαι λες και σε δέρναν πέντ’ έξι χτες βράδυ…

4 σχόλια:

  1. Πολύ μελαγχολικός, ρε φίλε, πολύ βαρύς. Κι ούτε μία πολιτική ανάλυση που είναι και των ημερών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε πώς, αφού γράφω ότι η υποκρισία περισσεύει στον πολιτικό κόσμο!

      (Αυτό βαρύ; Τότε κάτι άλλα που γράφω πρέπει να είναι ασήκωτα! Να γιατί δεν έχω αναγνωστικό κοινό!!!)

      Διαγραφή
  2. Βάλε και κανένα γυμνό να μαζέψεις κόσμο. Γράψε κάτι αιρετικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γυμνό έχω βάλει, και αιρετικός έχω γίνει, και πάλι τίποτε...
      Δεν ξέρω τί να κάνω πιά, λέω να το ρίξω στα ανέκδοτα! :p

      Διαγραφή

Για πες...