Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006

Επιστράτευση!

Εμπρός, ας επιστρατευτούμε όλοι για το καλό της «πατρίδας» (λέγε με κυβέρνηση) ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση. Ας επιστρατευτούμε όλοι ενάντια σε όσους αντιδρούν στην ζωή των 500 ευρώ, και χωρίς εξασφάλιση για τα γεράματά τους. Άλλωστε σε λίγο θα έρθει και η σειρά μας. Αλλά τί μας νοιάζει το αύριο; Το σήμερα έχει σημασία...

Ρε δεν κατεβαίνουμε λέω ‘γω όλοι μαζί να πάρουμε με τις ντομάτες τους καραγκιόζηδ….εεεε συγνώμη τους κυβερνώντες; Άντε γιατί παράγινε η αλητεία…

29 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/06 10:59 π.μ.

    Αντριδραστικό μου στοιχείο εσύ!

    Έλα...πάμε για επανάσταση! :-)

    ___________________________________

    Ψυχραιμία...

    Οι απεργοί έχουν δίκαια αιτήματα...κανείς δεν μπορεί να ζήσει με 500 ή 600 ευρώ
    αλλά...τα νησιά έχουν αρχίσει να έχουν προβλήματα!

    Ας κάνουν μια παύση της απεργίας, να εφοδιάσουν τα νησιά και μετά συνεχίζουν...

    Σε όλα χρειάζεται μέτρο.

    Απεργία ναι αλλά να μην δημιουργείται πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι ακριβώς το νόημα της απεργείας. Να καταλάβει το κοινωνικό σύνολο ότι κάτι προσφέρουν και αυτοί. Και να τους συμπαρασταθεί. Αν την λύνουν και την δένουν την απεργεία δεν πιέζουν. Ούτε και την κυβέρνηση που απλά και μόνο θα περιμένει να επιλυθεί το πρόβλημα μόνο του.

    Τα νησιά δυσκολεύονται αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι μεταφοράς. Την απεργία δεν την κάνεις για να κάνεις γνωστά τα αιτήματά σου και να βγείς στις κάμερες. Την κάνεις για να πιέσεις.
    Και η πίεση φέρνει προβλήματα. Αλλά η απεργία θέλει ομοψυχία απ' όλο το κοινωνικό σύνολο. Και συμπαράσταση στους απεργούς. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν βρεθούμε στην θέση τους συμπαράσταση θα ζητάμε κι εμείς.

    Έτσι κατακτήθηκαν άλλωστε στο παρελθόν όσα γευόμαστε σήμερα και επειδή είμαστε βολεμένοι και δεν μας αρέσει να "πιεζόμαστε" τα δίνουμε πάλι πίσω χωρίς να σεβόμαστε τον ιδρώτα και το αίμα των γονέων μας, που χύθηκε για τα "δικαιώματα των εργαζομένων"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/2/06 11:13 π.μ.

    Λυπάμαι, διαφωνώ.

    Εγώ που κάνω απεργία, έχω πρόβλημα με την εκάστοτε κυβέρνηση.

    Δεν έχω πρόβλημα με εσένα και συνεχίζω να σέβομαι...εσένα και τις ανάγκες σου (σε τρόφιμα στην προκειμένη περίπτωση, ή φάρμακα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μεταφέρονται μόνο με τα πλοία της γραμμής αυτά.
    Και η απεργία ποτέ δεν προβληματίζει την κυβέρνηση. Η επίπτωση της απεργίας στο κοινωνικό σύνολο την προβληματίζει. Αν δεν υπήρχε αυτή η επίπτωση κανένας δεν θα ενδιαφερόταν για το αν κάνεις ή όχι απεργία. Θα μπορούσες να συνεχίζεις επ' άπειρο και κανείς να μην σου δίνει σημασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/2/06 11:25 π.μ.

    Ok. Καταλαβαίνω την οπτική σου γωνία.

    Διαφωνώ με το concept.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλεπουδιτσα και darth,
    απολαυσα την "επανασταση" σας...
    γλαφυροτατη!!!
    χωρις αστεια ομως συμφωνω με τον darth....
    "θελει αρετη και τολμη η ελευθερια"
    ...μην τον ξεχναμε αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως τα νησιά υποστήριζαν 1000% την απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωστό και λογικό (αφού οι άνθρωποι ναυτικοί είναι και ξέρουν) αλλά δεν συμφέρει την κυβέρνηση να το παραδεχθεί, ούτε τα ΜΜΕ να το προβάλλουν γιατί δεν θα δημιουργήσει ακροαματικότητα...

    Σε αντίθεση με τις "εικόνες που σοκάρουν" και δείχνουν τρείς ναυτεργάτες σε έναν καταπέλτη να βρίζουν και να εμποδίζουν το ταξίδι στην Αίγινα...

    Εσύ φίλε μου που δεν ταξίδεψες απλά έχασες ένα ταξιδάκι. Αυτός όμως δεν έχει να φάει και να αναθρέψει το παιδί του. Τί έχει άραγε μεγαλύτερη σημασία;

    Κι εσύ φίλε μου στο νησί, έστω, ίσως πείνασες ή μάλλον σφίχτηκες λίγες μέρες (λέμε τώρα δηλαδή). Αυτός όμως που σφίγκεται μια ζωή;;; Τί έχει άραγε μεγαλύτερη σημασία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν και μόνο όταν (μαθηματικός όρος, δεν ξέρω αν ως δικηγόρος μπορείς να αντιληφθείς την σημασία του) μου αποδείξεις (με σωστές, απτές αποδείξεις και όχι την δικανική) ότι οι άνθρωποι που θέλουν να εργασθούν το θέλουν γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι σωστά τα αιτήματα της απεργίας των "υπόλοιπων" ή ότι δεν προσβλέπουν (ανόητα όπως πάντα) σε "ευνοια", τότε θα εκφράσω άποψη στο θέμα. Μέχρι τότε το θεωρώ ανύπαρκτο.

    Φυσικά μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει ότι τις απεργίες τις υποκινεί το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, ή παλαιότερα η ΝΔ, αλλά χωρίς αποδείξεις, απλά το μόνο που καταφέρνει είναι να "πείθει" τους εύπιστους ή τους ομοΐδεάτες του (χρόνια αυτή η κολώνια).

    Οι αγώνες και η αδικία δεν έχουν χρώμα, ούτε χρειάζονται υποκινητές.

    Αναρωτιέμαι όμως γιατί έσπευσες να προκαταβάλεις το νόημα της σιωπής ώς απάντηση, όταν συνήθως όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι σιωπάς όταν θεωρείς ανάξια λόγου την ερώτηση που σου έγινε.

    (Τελικά σ' αυτόν τον τόπο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κομματικοποίηση και την φατριοποίηση... Μας αποκοιμίζουν καλά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Δικηγόρος του Διαβόλου

    suggested viewing: Billy Elliot
    Το σημείο όπου οι φτωχοί και σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση απεργοί μεταλορύχοι χιουάρουν και πετούν αυγά στους επίσης φτωχούς απεργοσπάστες που πάνε να εργαστούν.
    Το σημείο όπου ο πατέρας του Billy λυγίζει μία φορά και μπαίνει κι αυτός στο λεοφωρείο των απεργοσπαστών και η ανείπωτη ντροπή που φαίνεται στο πρόσωπό του.

    Το ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εμποδίζονται οι απεργοσπάστες να πηγαίνουν στην δουλειά στην διάρκεια της απεργίας είναι κατάκτηση του εργατικού κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω ποιά αλήθεια αποκατέστησες. Αλλά προφανώς υποννοείς κάτι που δεν ισχύει. Γιατί δυστυχώς για εσένα (και όχι μόνο) ήμουν και είμαι υπέρ όσων απεργούν για μισθούς και εργασιακά, ανεξαρτήτως κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

    Εξ' ου και πουθενά δεν ανέφερα κόμμα αλλά κυβερνών...

    Αυτός όμως που έχει την μύγα μυγιάζεται... (και αυτός που έχει τον σκαραβαίο σκαραβαιάζεται....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΥΓ: Α ναι, όσο για την μαύρη λίστα των εργοδοτών... μα αν αυτοί έχουν τέτοια, τότε τους αξίζει κρέμασμα...

    (Ναι ξέρω ότι έχουν, αλλά δεν τιμάει κανέναν να δηλώνει υποχείριό της, και μάλλον εναντίων των επιχειρημάτων σου είναι αν το καλοσκεφτείς.... μιας και δικαιώνει τελικά ακόμα περισσότερο τους απεργούς....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Τα νησιά δυσκολεύονται αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι μεταφοράς. " ;;;
    Να σου δώσω το τηλέφωνο του πατέρα μου να του το πεις;;;;

    Είναι μεγάλο θέμα το δικαίωμα της απεργίας νομίζω... καμμιά φορά φτάνει σε άκρα που δεν οφελούν κανέναν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν το κράτος ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους στα νησιά θα μπορούσε να στείλει εφόδια και φάρμακα με το λιμενικό, αντί να το βάζει να παίζει ξύλο με τους απεργούς.
    Αν το ίδιο το κράτος δεν φροντίζει τους πολίτες του γιατί να το προασπιζόμαστε και να τα βάζουμε με συμπολίτες μας που διεκδικούν κι αυτοί το δίκιο τους.
    Και μια λεπτομέρια. την συγκεκριμένη απεργία το δικαστήριο την έκρινε νόμιμη, κάτι που είναι σπάνιο, μιας και οι περισσότερες απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές.
    Επιτέλους ας κοιτάξουμε γύρω χωρίς τα χρωματιστά γυαλιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Να δούμε τα πράγματα χωρίς φατρίες. Απεργίες που γίνονται για ψήλου πήδημα και δυσκολεύουν το κοινωνικό σύνολο είναι κατακριτέες. Όταν όμως πρόκειται για εργασιακά και μισθολογικά, πράγματα δηλαδή για τα οποία όλοι μας πλέον στην Ελλάδα έχουμε στενάξει και θα τα βρούμε σίγουρα μπροστά μας, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, πρέπει να έχουμε ομοψυχία και όχι να προσπαθούμε να επωφεληθούμε πρόσκαιρα εμείς από αυτές. Γιατί ακριβώς η ωφέλεια θα είναι πρόσκαιρη και ότι χάσουν οι πολλοί, τελικά θα το χάσουμε και εμείς. Ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος. Και στο συγκεκριμένο θέμα, όλα ανεξαρτήτως των κόμματα, άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο, καπηλεύονται τους αγώνες των εργαζομένων. Εξ’ ου και υποστηρίζω ότι τέτοιοι αγώνες πρέπει να είναι εντελώς αχρωμάτιστοι για να μην δίνουν και λαβές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O λόγος που σου είπα ότι λάθος προκατέβαλες την σιωπή είναι ο εξής απλός: Το να σιωπάς σημαίνει ότι εξέφρασες την άποψή σου, δεν απαιτείς από τους άλλους να την κάνουν αποδεκτή, αλλά απλά την παραθέτεις και τους ζητάς να την σκεφτούν. Η σιωπή τότε απλά σημαίνει ότι αποδέχεσαι το ίδιο και από τους άλλους. Σημαίνει ότι δεν θες απλά να οξύνεις τους τόνους (κάτιπου πέτυχες), αλλά να προωθήσεις την σκέψη. Μήπως όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να πείσει;

    Για το θέμα των απεργοσπαστών νομίζω έλαβες απάντηση. Ήθελες να την επαναλάβω; Όσο για τα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι "απεργοσπάστες" μα δεν θα λυθούν έτσι. Θα μετατεθούν, στα ίδια θα καταλήξουν κτλ κτλ κτλ… (ιστορικά είναι και αυτό αποδεδειγμένο).

    Κατηγόρησες το ΚΚΕ (όχι δεν συμμερίζομαι την δική του πολιτική, αλλά αναγνωρίζω τα δίκια του όπου υπάρχουν) ότι χρηματοδοτεί τις απεργίες. Αν είναι έτσι πες μου πού να πάω να χρηματοδοτηθώ κι εγώ να απεργήσω γιατί τα έχω ανάγκη (πολύ βαριά κουβέντα και την άφησες αναπόδειχτη, κρίμα). Όσο για το ότι υπάρχουν σημαίες του, νομίζω ότι δήλωσα ότι πολλοί καπηλεύονται τους αγώνες, το ΚΚΕ είναι ένας από αυτούς. Κατά τα άλλα όμως, όπως κάθε πολιτική παράταξη, έχει και αυτό κάποια δίκια. Στο θέμα των μισθών και της εργασίας, όπως και να το κάνουμε το πρόβλημα είναι μεγάλο. Εκτός και αν δεν ζεις στο ελλαδιστάν ή δεν βλέπεις γύρω σου.

    Όσο για το «τελευταίο», είναι γνωστό ότι όσοι αδυνατούν, ή δεν θέλουν να δώσουν λύσεις πάντα καταφεύγουν στο ποιός φταίει. Σίγουρα λοιπόν όλοι οι παρελθόντες, άλλος λίγο, άλλος πολύ, φταίνε, αν δεν έφταιγαν δεν θα φτάναμε εδώ. Το πρόβλημα όμως είναι ποιος θα δώσει λύση. Και δεν ανέφερα πουθενά ότι κάποιος συγκεκριμένος (κωστάκης, γιωργάκης, νικολάκης, αλεκούλα ή οποιοσδήποτε άλλος) θα την δώσει. Εγώ απλά είπα μέχρι κάποιος να την δώσει δεν παίρνουμε με τις ντομάτες όποιον βρίσκεται στην θέση του "κυβερνώντος";

    Γιατί τα μεγάλα προβλήματα χρειάζονται πάντα δραστικές λύσεις (το έχει αποδείξει ιστορία χιλιάδων χρόνων).

    Πράσινοι, κόκκινοι, πολύχρωμοι, μπλε, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε μεταξύ μας, όπως άλλωστε και οι αντίστοιχοι πολιτικοί δεν έχουν κάτι να χωρίσουν και πίσω από τις κάμερες δεν τσακώνονται. Οι απόψεις είναι διαφορετικές γιατί πρέπει να είναι διαφορετικές. Με αυτόν τον τρόπο τελικά προχωράει μπροστά η δημοκρατία, χρησιμοποιώντας τες όλες, ώστε να ικανοποιούνται κατά ένα μέρος όλοι. Καλό θα ήταν να το χωνέψουμε. Δεν χρειαζόμαστε φατρίες. Όλοι χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/2/06 12:08 μ.μ.

    παρακαλειται ο κυριος με τη γκαμηλα , να σηκωσει το σεντονι που εχει στρωσει απο πανω μου....Πανω ντε!
    απο πανου στο σχολιο....

    Μπορει να ειναι δικο σου το μπλογκ, αλλα ουτε ενα καφε δε με κερασες βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/2/06 12:51 μ.μ.

    Εξαιρετικά τα σχολιά του Δικηγόρου του Διαβόλου!

    Τα συγχαρητήρια μου Δικηγόρε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πράγματι Δικηγόρε, λαμπρή ιδέα να καταργηθούν οι απεργίες για να μη θίγονται τα δικαιώματα του απεργοσπάστη και επίσης λαμπρή ιδέα να μην μπορούν να απεργούν όσοι κάνουν σημαντική δουλειά, ανεξάρτητα από το πώς και πόσο πληρώνονται για αυτό.

    Ωστόσο δεν προχώρησες το συλλογισμό σου: γιατί να μην αγοράσουμε καμιά χιλιαρούμπα δούλους, που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία των νησιών με μόνο αντάλλαγμα το φαγητό τους και ένα κρεβάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οπως έγραψε κάποτε ο πιτσιρίκος, η πείνα είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας.
    Η δική μου άποψη πάει κάπως έτσι:
    - Ιδέες, θρησκεία, φιλοσοφία
    - Μακαρόνια με κυμά

    Οταν ο άλλος πεινάει, οι θεωρίες πάνε περίπατο. Η κυβέρνηση γνώριζε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την εξέλιξη και επιπλέον υπάρχει δικαστική απόφαση για την απεργία. ΤΙ έκανε; Αφησε τα πράγματα να εξελιχθούν, γνωρίζοντας ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πώς να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον της ΠΝΟ - άλλωστε δεν απεργούν οι δικαστικοί που δεν τους δέρνουμε, απεργούν αυτοί οι μαύροι, οι ναυτεργάτες - στον Καιάδα!

    Το περί δικαιώματος στην εργασία και παρεμπόδισης είναι τρίχες κατσαρές, λαϊκισμός και στημένες καταστάσεις. Ασε που δεν είδα ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ απεργοσπάστη να λέει "δεν θέλω τις κατακτήσεις των απεργιών, δώστε μου 300 ευρώ για 12 ώρες δουλειάς, χωρίς ασφάλιση, όπως το 1910".

    Τα περί ΚΚΕ και άλλες υπεκφυγές, είναι εκτός θέματος - οι τίτλοι ενοχλούν ή η ουσία;

    Την άλλη φορά που θα απεργούν οι σκουπιδιάρηδες, να τους στείλουμε κατευθείαν τα ΜΑΤ - σιγά που θέλουν και κρέας με τα φασόλια τους οι βρωμιαρέοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να κάνω και το χατήρι του δικηγόρου:

    μαύρη λίστα των εργοδοτών τους

    Αυτό σηκώνει μήνυση και πολλά άλλα, αν υπάρχει (μου το είπαν κάποτε σε μεγάλη πολυεθνική και τους εξήγησα πόσο συμφωνώ).
    Σιγά μην πούμε και ευχαριστώ για την προβατοποίησή μας.

    υποκινείται από το ΚΚΕ

    Και η κοινή γνώμη υποκινείται από την κυβέρνηση. Και ο πεινασμένος από την πείνα του. Λοιπόν;

    Μοιρίζει αδιέξοδο!

    Μυρίζει ντροπή.

    το ΝΑΤ πρίν το 1981, ήταν το πιο πλούσιο ασφαλιστικό ταμείο

    Και το ΚΚΕ εκεί κοντά στα 1974 είχε πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά ο Καραμανλάκιας τους έχωσε στο δημόσιο για να τους κλείσει το στόμα.
    Κλασσικές μέθοδοι του πατερναλιστικού καπιταλισμού, που βεβαίως έχουν κόστος για τους οικονομικά ασθενείς.
    Λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. J95, τι είναι αυτά που λες; Είπα εγώ να καταργηθούν οι απεργίες;

    Όχι, είπες ότι καλά κάνουν και τους επιστρατεύουν και η επιστράτευση μου κάνει λίγο για de facto κατάργηση της απεργίας αλλά πάλι μπορεί να μην είμαι και πολύ έξυπνος.

    Η κυβέρνηση πάντως δεν επιστράτευσε κανέναν για να δουλέψουν οι... απεργοσπάστες ΙΜΗΟ αυτή είναι μια λεπτομέρεια που δε θα έπρεπε να μας διαφεύγει σε μια στοιχειωδώς σοβαρή συζήτηση.

    Με λίγα λόγια δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί κάποιος που θέλει να εξασφαλίσει το δικαίωμα του (ξεφτιλισμένου και είθε να ψοφήσει btw) απεργοσπάστη πρέπει να κάνει επιστράτευση και όχι π.χ. να πάει τον απεργοσπάστη μέχρι το πλοίο με κλούβες και μπάτσους.

    Μου θυμίζει λίγο την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες για να προστατευθεί το "δικαίωμα" των χριστογκαγκά να δηλώνουν το θρήσκευμά τους.

    Κατά τα άλλα όντως σε μπέρδεψα με τη θαυμάστριά σου, η οποία προφανώς δεν έχει πρόβλημα να της φέρνουν τις σοκολατίτσες της κακοπληρωμένοι δούλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ασε που δεν είδα ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ απεργοσπάστη να λέει "δεν θέλω τις κατακτήσεις των απεργιών

    Ναι ρε φίλε, είναι πραγματικά ελεεινό, ακόμα και αν η μόνη κατάκτηση είναι ένα εφάπαξ των 2 ευρώ, οι απεργοσπάστες είναι οι πρώτοι που θα κάτσουν στην ουρά για να το πάρουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δικαίωμά μου (και μάλιστα απαράβατο) είναι και να πετάξω τη μάνα μου στο δρόμο ενώ είναι άρρωστη επειδή προτιμώ να ξοδέψω τα λεφτά μου στη συλλογή γραμματοσήμων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν το κάνω δε μου αξίζει φτύσιμο, ούτε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ψηφίσει νόμο που θα αναγκάζει τους πάντες να πετάνε τη μάνα τους στο δρόμο για να μην αισθάνομαι εγώ άσχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. E, και γιατί πήγαν οι κουκουέδες και μπήκαν στο δημόσιο; Τους εξανάγκασε κανείς; Εξαγοράστηκαν ίσως;

    Εξαγοράστηκαν έξυπνα - ό,τι κι αν κέρδισαν, τους το πήραν πίσω με τον καταναλωτισμό.

    Αυτό όμως δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα - εξήγησα απλώς τη μέθοδο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφού λοιπόν πρώτα έδειξες ότι δεν μπορεί κανείς άλλος εκτός εσού να έχει δίκιο, θεωρώντας δεδομένη την απουσία επιχειρημάτων από μέρους μου και συνέχισες τοποθετώντας με στη φασιστική παράταξη, αφού υπέδειξες ότι χρειάζεται θάρρος κάποιος για να μου πει την γνώμη του, εν συνεχεία συμφώνησες εν μέρει με αυτά που λέω, χωρίς βέβαια να μου πεις σε ποια, παρότι αυτό σημαίνει ότι αναιρείς πλέον ορισμένα από τα επιχειρήματα σου. Εύλογα όμως θα αναρωτηθώ αν πλέον άλλαξες γνώμη και για την έννοια της σιωπής, γιατί παρ’ όσα σου καταμαρτύρησαν και παρά τις ευθείες ερωτήσεις που σου έγιναν από τρίτους, τηρείς σιγή ιχθύος.

    (Στο σημείο αυτό εγώ επαινώ τους J95 και alombar για τα σχόλιά τους, αυτοί μου ανταπαντούν ότι χρειάζεται θάρρος ο έπαινός μου και το παιχνίδι συνεχίζεται, αλλά προφανώς δεν θα το κάνω γιατί αυτό εμένα μου θυμίζει «δια βοής εκλογή» ή αλλιώς χάβρα, ή όπως αλλιώς θες, πάντως σίγουρα δεν εντείνει την ισχύ των σχολίων τους)

    Ομολογουμένως λοιπόν, παρότι δεν είχα καμία διάθεση να μετατρέψω το post σε υποδείξεις προς τους κυβερνώντες, σιγά μην ακούσουν άλλωστε, το ψωμάκι τους και οι εκλογές τους νοιάζει, ουχί οι πολίτες, επιστράτευση χωρίς λόγους εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει. Λύσεις υπάρχουν και αρκετοί τις πρότειναν. Η επιστράτευση το μόνο που κάνει είναι να επιβάλει την καταναγκαστική εργασία, ανεξαρτήτως αντιλήψεων και θέσεων, φέρνοντας έτσι τους κυβερνώντες στην θέση αυτών που καταναγκαστικά απαγορεύουν την εργασία των άλλων. Αυτά περί «κοινωνικής πολιτικής»… (αν γνωρίζουν δηλαδή τον όρο… μπαααα… στα όνειρά μου…)

    Αλόμπαρ μου αποκλείεται πάντως η κυβέρνηση να στείλει τα ΜΑΤ εναντίων απεργών! Τί, να πέσει στο επίπεδο των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ; Όχι όχι, ποτέ. Μόνο το ΚΚΕ δίνει ξύλο και οι υπόλοιποι απλά υποφέρουν από την ύπαρξή του και το καταριούνται :ppp
    Πάντως χαίρομαι που οι εργοδότες έχουν μαύρη λίστα εργαζομένων… εγώ έχω μια τέτοια αλλά περιέχει… εργοδότες! Να μετρήσουμε τις λίστες μας να δούμε ποιος κερδίζει βρε αδερφέ :ppp

    J95 μου, ευτυχώς, άσχετα με το ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους (αναρωτιέμαι, γιατί πλέον δεν μας μοιράζουν απλά το καθημερινό μας φαγητό, αντί να παιδεύονται με μισθούς και συντάξεις), η αλεπουδίτσα μου δεν είναι υπέρ της δουλείας. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν αλληλοανταλλάσαμε σχόλια χωρίς να προσβάλλουμε, τουλάχιστον όσους δεν μας πρόσεβαλλαν με τα λόγια τους. Για τον δικηγόρο του διαβόλου βέβαια δεν θα κάνω την ίδια προτροπή γιατί προφανώς δεν μπορεί να «διαλεχθεί» με άλλο τρόπο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος25/2/06 11:27 μ.μ.

    Να 'μαι και εγώ!
    (...και ας άργησα...)

    Δικηγόρε κάνεις λάθος!

    Δεν χρειάζομαι κανένα θάρρος για να εκφράσω την αντίθετη άποψή μου από αυτή του Darthiir. Ο Darth είναι πάντα δεκτικός σε διάφορες απόψεις αρκεί αυτές να συνοδεύονται από επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για να ξέρετε πάντως, η ΠΝΟ πάντα είχε νεοδημοκρατική ηγεσία - είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τη ΝΔ, προφανώς γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ομοίως στο ΝΑΤ.

    Δεν ήταν κομματικό θέμα αυτή η απεργία - εκ των υστέρων το ΚΚΕ τη στήριξε θερμά, ίσως και υστερόβουλα, αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος1/3/06 3:23 μ.μ.

    I Apergia k katepektasein epanastasi k afipnisi enos oloklirou kladou den ginetai me to ganti. siga min arxisoume na kanoume k aitiseis gia na paroume adeia na apergisoume. k siga min endiaferthoume an tha enoxlisoume kapoious me tin apergia mas, sas, ekeinwn, twn allonwn k paei legodas. otan o Sartr tous mazeue exw apo ta ergostasia k telika ligizane ta afedika tous, otan sti germania to kratos deixnei na ipoxwrei siga siga katw apo tin koinwniki katakraugi k tis pieseis tote k mono tote vlepoume ebrakta ta apotelesmata tis apergias. Gia emena den enoeitai apergia xwris sinoliki anataraxi tou koinwnikou sterewmatos k opoios ipostirizei to aditheto apla den einai diathethimenos na kanei pragmatika apergia. apla as katsei spiti tou k as karpwthei afta pou oi alloi polemane na kerdisoun. Otan o klados katevenei me mia grammi einai geniki grammi. As iparxoun i oxi apergospastes, i prokeimeni apergia eixe k tin enipografi ipostirixi tou nomou efoson krithike NOMIMI. de pa na einai ipokeinimeni apo ND, PASOK, KKE....einai pera gia pera nomimi.
    Apo ekei k pera pou einai to kratos k i koinwniki tou ipostasi afti i gemati tapeinotita k sovarotita otan katadikazei mia NOMIMI apergia?? Xerei omws na vazei ploia dika tou stratiotika gia na exipiretei ta nisia. Alla parolla afta oloi klegontai k meta xekinoun xana k pali ftou k apo tin arxi oi dialogoi k oi abelofilosofies tou styl dikaiwma mou k dikaiwma sou k min me enoxleis k min se enoxlw klp klp k trexa gireue...
    I APERGIA EINAI APERGIA k ameso apotelesma aftis einai distixws i geniki anastatwsi tou koinwnikou sterewmatos. Alliws den exei noima na kaneis aperia. Afto to exei apodeikneixei k i idia i istoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...