Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κλοπή με διευκολύνσεις

Παρακάλια και προτάσεις. Δυσβάστακτο λέει το ΦΠΑ. Να μην το αποδίδουν ζητούν, να είναι το κράτος ελαστικό. Να τους προστατεύει μεν, να τους επιδοτεί όποτε γίνεται, αλλά φόρους να μην απαιτεί. Οι μπαχαλάκηδες, οι φονιάδες, αστυνομικών και παιδιών, να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, οι έμποροι όμως να αφήνονται να επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Το ΦΠΑ, που το εισπράττουν για να το αποδώσουν, να έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιούν για να καλύπτουν τις τρύπες τους. Το κράτος ας πάρει δάνεια για να τους προστατεύει και να τους επιδοτεί.
Όχι, η πολιτεία δεν είναι άμεμπτου ηθικής, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν να παρακρατεί χρήματα που ο πολίτης-πελάτης τα έδωσε για να αποδοθούν στην πολιτεία. Ας διαχειριστούν σωστά το ταμείο τους, τα λογιστικά τους κλείνουν χωρίς το ΦΠΑ. Ότι εισπράττουν για το κράτος δεν έχουν δικαίωμα να το ξοδεύουν κατά το δοκούν. Ο καθένας υποχρεούται να συνεισφέρει και οι έμποροι απλά παρακρατούν την συνεισφορά του πελάτη τους προς τα κρατικά ταμεία, προς όφελός τους. Είναι όμως καιρός να πάψει κάθε ανοχή, σε κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά. Ας διαχειριστούν ορθά τα λογιστικά τους, από εκεί και πέρα, ο καθένας οφείλει να στηρίζει και την πολιτεία, όχι να κλέβει τους πελάτες του και να χύνει καθημερινά δάκρυα στα ΜΜΕ επειδή το κράτος κάνει τη δουλειά του και διώκει τους κλεφτές. Και η πολιτεία, απ' την μεριά της, ας διώκει όλους τους κλέφτες. Αλλά κανείς δεν δικαιολογείται, ως κλέψας του κλέψαντος, να στερεί πόρους από το κράτος, πολύ περισσότερο όταν στην πράξη η κλοπή γίνεται εις βάρος του πορτοφολιού των πολιτών.
Κάθε ευρώ που πληρώνω ως ΦΠΑ απαιτώ να αποδίδεται πάραυτα στην εφορία, χωρίς διακανονισμούς και διευκολύνσεις. Και κάθε ένας που το παρακρατεί απαιτώ να οδηγείται κατευθείαν στην δικαιοσύνη, όπως και κάθε άλλος κλέφτης. Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα απ' όσους συμμετέχουν στη στρεβλή ανάπτυξη της χώρας. Καιρός να πληρώσουν το τίμημα του παραλογισμού τους.

4 σχόλια:

  1. Ας..... (γιατί αλλιώς, ash....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσες φορες πρεπει να λεμε τα αυτονοητα δηλαδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά αυτονόητα; Αφού εδώ παρακαλάνε από ΜΜΕ σε ΜΜΕ για το "δίκαιο των αιτημάτων τους" τα λαμόγια τύπου Μίχαλου και δε συμμαζεύεται...
    Πού το είδες εσύ το αυτονόητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ηβενζινη στα 2 στο ρεθυμνο τι σου λεει!! τραγικο
    καλο μηνα που δεν ειπα και καλα κουλουμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...