Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αποδυτήρια

Ορισμένοι άνθρωποι την έχουν την ανοησία στο αίμα τους. Εντάξει, κι εσύ έχεις λουστεί στ’ αποδυτήρια, μερικές φορές ο χρόνος δεν φτάνει να κάνεις δύο φορές μπάνιο την ημέρα, ή είναι κουραστικό να λουστείς δύο φορές μέσα σε τρεις ώρες. Αλλά να, ξεκίνησε το λούσιμο πριν καν μπεις, συνέχισε όσο εσύ λουζόσουν, και τελείωσε αφού είχες ήδη σκουπιστεί και ντυθεί. Και όλη αυτή την ώρα το νερό να «τρέχει με ταχύτητα».
«Μετοχές στην ΟΥΛΕΝ», η πρώτη σκέψη. Έτσι δε λέγατε κάποτε; Και «μετοχές στη ΔΕΗ» επίσης. Χαρακτηρισμός για όσους άφηναν αλόγιστα τα φώτα αναμμένα, ή το νερό να τρέχει «στο βρόντο». Έτσι και σήμερα ανασύρθηκαν οι θύμησες αυτές από παλιά. Ξεχασμένες συνήθειες. Άλλαξε ο κόσμος. Η σπατάλη έγινε καθεστώς και η σύνεση ονομάστηκε τσιγκουνιά. Άλλωστε σήμερα το πρότυπο είναι καταναλωτικό, «είσαι ότι καταναλώνεις». Οπότε πώς να διδάξεις το μέτρο; Αφού όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από αυτό, τόσο περισσότερο σε «θαυμάζουν».
Αυτός όμως είναι μεγαλύτερός σου. Αυτό είναι το παράλογο. Ξεκίνησε τη ζωή του σε έναν κόσμο που όχι μόνο κινούνταν με σύνεση, αλλά η οποιαδήποτε σπατάλη κόστιζε ακριβά στο «τέλος του μήνα». Τι ψάχνεις τώρα… βελόνια στ’ άχυρα. Άλλαξε ο κόσμος; Χάλασε ο κόσμος; Ανάλογα με το τί κοιτάς, το πέρυσι είναι είτε καλύτερα, είτε χειρότερα. Για κάποιο λόγο τα καλά του παρελθόντος δεν μπορούν να διατηρηθούν μαζί με τα νέα καλά του παρόντος. Φτιάχνουμε κάτι, χαλάμε κάτι άλλο. «Πρόοδος»…
Μα καλά, αυτός τι το θέλει το ταπέτο; Ουπς! Πετσέτα ήταν! Κι όμως, έτσι ακριβώς είναι τα ταπέτα που χρησιμοποιούνται στους διαδρόμους… Τι σου είναι η μόδα! Τώρα κυκλοφορούν και σε πετσέτες!
Ο καθρέφτης νοτισμένος. Εμ, λογικό είναι, τόση ώρα που λουζόταν ο «συναθλητής», πώς να μη γίνει ο χώρος σάουνα. Πάλι καλά που είναι ανοιχτά τα παράθυρα! Πάλι καλά που δεν γεννήθηκε γυναίκα να πεις γιατί θα είχε στερέψει ο Μόρνος! Και ο Μαραθώνας μαζί! Μη σου πω και η Υλίκη!
Στο ραδιόφωνο, ένεκα της ημέρας, η συζήτηση περί καριέρας και μητρότητας. Είναι εφικτό να συνδυαστούν και τα δύο; Μα συνδυάζονται δύο καριέρες μαζί; Μάλλον αδύνατο είναι. Εδώ ούτε καν καριέρα και πατρότητα δεν συνδυάζονται, κι ας έχει μάθει η ανθρωπότητα να πιστεύει διαφορετικά.
Γιορτάζουν οι μητέρες λοιπόν σήμερα.
Ε, χρόνια τους πολλά!

8 σχόλια:

  1. Θα σου πω κι μια εβραϊκή παροιμία: Επειδή ο Θεός δεν μπορούσε να βρίσκεται παντού, έπλασε τις μητέρες.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. elf, το έκλεψα και θα πρήξη με αυτή τη ρήση τα συκώτια των αντρών μου (σύζυξ και υιοί)

    άμπαν
    αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, άρα βουλιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά αυτή η σπατάλη είναι απλή ανοησία ή προσπάθεια επίδειξης; (σε κάθε περίπτωση είναι έλλειψη παιδείας).


    Και κάτι για την ημέρα: "there is no such thing as a non-working mother".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @athinovio

    Δεν πειράζει, δεν θα πάθουν τίποτα ανήκεστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό... Αλλά μέχρι πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαααχαχαχαχα
    Πολύ ενδιαφέρουσα ρήση ξωτικό μου!
    Να δούμε τι θα πλάσουν οι γυναίκες τώρα που τείνουν να γκρινιάζουν γι’ αυτό…

    Κοίτα να δεις αθηνόβιά μου, τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το πλοίο, αλλά εγώ βλέπω να κυκλοφορούν πολλά ακόμα!

    Γιατί βρε κουμπαρούλα μου, η επίδειξη, ανοησία δεν είναι;;; :p

    Θα τρέχει, θα τρέχει Σοφία μου, μη χαλάς τη νιρβάνα του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλα ντε, είναι περίεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνε αποθέματα Καμηλιέρη και βάζε νερά στο υπόγειο! Έρχεται πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...