Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2005

Καλά τους έκαναν!

Εμάς δηλαδή γιατί δυναμιτίζουν καθημερινά τις τσέπες μας; Τους βάλανε και αυτών ένα δυναμίτη μια φορά και κάτι τρέχει στα γύφτικα… Το έκαναν και θέμα κατάλαβες; Ρε ούστ από ‘δω, κάθε μέρα να σας βάζανε μπας και στρώνατε χαρακτήρα καμιά φορά
Πραγματικά δηλαδή γελάω ώρες-ώρες με την «σοβαρότητα» που έχουν ορισμένοι όταν βγαίνουν στο γυαλί και συζητάνε για μισθούς και συντάξεις. Είναι απορίας άξιο πώς δεν τους πιάνουν τα γέλια κάθε φορά που μιλάνε για τα μυθικά ποσά των 500 έως και 1500 ευρώ! Με τις Τούρκικες λίρες πρέπει να τους πάρουμε μου φαίνεται.

Κατά τα άλλα μια χαρά μας κόβω. Έκρηξη στο Λονδίνο, έκρηξη στην Μαγούλα, έκρηξη στο Σύνταγμα τι έχει σειρά τώρα; Ξεκίνησαν φαίνεται από νωρίς τα πυροτεχνήματα για το νέο έτος. Κάνουν πρόβα για την βραδιά της πρωτοχρονιάς που η Μπακογιάννη θα ανάψει χιλιάδες βεγγαλικά πάλι. Ρε δεν δίνεις τα φράγκα για κανά σχολείο λέω ΄γω, να μην τρομάξουν και τα σκυλιά της γειτονιάς που θέλουμε μισή ώρα μετά να τα ηρεμήσουμε;;; Βέβαια υποσχέθηκε να ρίξει μυριάδες αν είναι να πάρει κανά υπουργείο από τον Κωστάκη αλλά δεν το κόβω να της το ανακοινώνει πρό της πρωτοχρονιάς οπότε και θα κάνει την γιορτή πριβέ με μερικές χιλιάδες σαμπάνιες αντί για βεγγαλικά…

Και μετά θα έχουμε λέει την Αγγελοπούλου για δήμαρχο. Σε κάποια φάση είχα ακούσει και την άποψη να της δώσουμε το υπουργείο οικονομίας… ευτυχώς που δεν το έχουμε δώσει ακόμα γιατί η Αγγελοπούλου έχει και ένα παρελθόν να βάζει φωτιές με βεγγαλικά… άμα της βάλουν και δυναμίτη…

Τεσπα.. μετά το πρωινό κους-κους και το κουβάρι που ξετυλίξαμε με την βοήθεια του Αυτιά (αυτός κάθε φορά ξετυλίγει κουβάρι… πρέπει να έχουν πολλές κουβαρίστρες εκεί στον Άλφα) πήραμε το αμάξι μας να πάμε στο γραφείο.

Από τις μέρες όμως που λες «γιατί σηκώθηκα;» ένα πράμα...!

Στροφή νούμερο ένα. Έχεις στόπ. Κοιτάς αριστερά να δεις αν έρχεται κανένας να στρίψεις δεξιά. Κανένας. Ξεκινάς λοιπόν σαν καλός και νομοταγείς πολίτης, σίγουρος ότι δεν θα κάνεις ατύχημα να στρίψεις. Αν δε! Εκεί που στρίβεις και φυσικά έχεις το νου σου αριστερά για τυχόν μηχανάκια που έρχονται συνήθως βολίδα και δεν ξέρεις από πού σου ήρθαν (άλλο κακό αυτό) γυρνάς το κεφάλι δεξιά και βλέπεις στην μέση του δρόμου ατάραχη μαμά με καροτσάκι. Με τηλεμεταφορά σίγουρα βρέθηκε εκεί. Δεν εξηγείται αλλιώς! Είμαι σίγουρος ότι δεν βρισκόταν στην περιοχή. Εντάξει, συνηθίζω να παραχωρώ προτεραιότητα στους πεζούς, αλλά βρε παιδιά (μαμάδες κυρίως με καροτσάκι), στις στροφές το αμάξι δεν έχει πλήρη ορατότητα, προσέχτε και εσείς λιγάκι γιατί πρέπει η ψυχή μας να πηγαίνει στην Κούλουρη;

Διακλάδωση νούμερο δύο. Έχεις προτεραιότητα και παρόλ’ αυτά κόβεις. Βέβαια το κόβεις είναι σχετικό γιατί έχεις και κατηφόρα. Και σου έρχεται τσακιδών ο τύπος ο πολλά βαρύς με το κινητό στο αυτί να κοιτάει προς την άλλη κατεύθυνση (ενώ είσαι σε μονόδρομο) και να σταματάει στην μέση του δρόμου, μετά το κορνάρισμά σου, και ενώ εσύ τα έχεις δει όλα, έχεις κάνει ένα κανονικό Υ με το αμάξι για να τον αποφύγεις και μόνο και μόνο επειδή ήσουν καλός στο φλιπεράκι κατάφερες να αποφύγεις τα παρκαρισμένα στις γωνίες των στενών αυτοκίνητα! Είδα τον Χριστό «Σειρήνα στο Αιγαίο» ένα πράμα... Γιατί ρε φίλε δεν είσαι συγκεντρωμένος όταν οδηγείς; Τι σου φταίει ο κόσμος που θα πάρεις μαζί σου σαν τον Χάρο; Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να θες να αυτοκτονήσεις, οι άλλοι όμως τι σου φταίνε; Τόσοι τοίχοι υπάρχουν, δεν πας να στουκάρεις σε κάποιον από αυτούς μπας και γλυτώσουμε και από εσένα (ούτως ή άλλως μια μέρα φονιάς θα γίνεις έτσι που οδηγείς) αλλά και από το πρόβλημα παρκαρίσματος που δημιουργεί το αμάξι σου;

Ευτυχώς έφτασα σώος στο γραφείο, αλλά KV μου καταλαβαίνεις τώρα γιατί ΔΕΝ παίρνω ποτέ καφέ μαζί μου στο αμάξι. Δεν θα τον έπινα, θα λουζόμουν!

Το κερασάκι στην τούρτα;
Το πρωινό e-mail του δικού μου (με ημερομηνία 1/1/2002 βέβαια): Έλεγξε το κείμενο (60σλδ.). Την Δευτέρα πρέπει να το στείλουμε.
Μα είναι Δευτέρα!!!!
Ξέρετε ποια είναι η απάντηση έτσι;
«Το έλεγξα. Στείλτο!» (την έχω στείλει ήδη :p)

Ούφ.. πολύ δουλέψαμε για σήμερα…
Εξήντα σελίδες κείμενο διόρθωσα. Λέω να πάω για καφέ…

Καλημέρα!

Και προσοχή στα 2ευρα!!!

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Καλημέρα,
    το καφεδάκι στο αμάξι είναι όντως κίνδυνος και μια αλλαξιά ρούχα στο πίσω κάθισμα απαραίτητη ... αλλά πότε-πότε ... αξίζει να ρισκάρουμε για τις μικρές καθημερινές μικροπολυτέλειες. ;-)

    Ωραία η απάντηση στον λιόνταρο (10 ΜΕ τόνο), τώρα take a big breath και ξεκίνα την εβδομάδα σου χαμογελαστα !!! Μια εβδομάδα είναι, θα περάσει ;-)


    ΥΓ ... και μην ακούς τα νεα καλέ μου πρωΐ πρωΐ, αφού σε πειράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουράγιο! Δευτέρα είναι, θα περάσει.... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά του έκανες του άτιμου τον NK!!! Μετά από τόσο κοπιαστική δουλειά νομίζω πως όντως πρέπει να πας για καφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Νταρτίρ.
    Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου για την Αγγελοπούλου. Θα γίνει άριστη δήμαρχος, θα προσθέσει αίγλη στην Αθήνα, θα αλλάξει όλους τους κάδους απορριμάτων με άλλους σιδερένιους με χρυσά χερούλια και θα ρίχνει τα ωραιότερα βεγγαλικά χωρίς να φοβάται μη κάψει κάνα δέντρο..Ηδη οι εκρήξεις οι σημερινές δείγματα ήταν αυτών που θα ακολουθήσουν..

    Σε αυτή την χώρα ο καθένας οδηγεί όπως του κάτσει, το ένα χερι στο τσιγάρο και το άλλο στο κινητό ΄που έχει αντικαταστήσει το μπεγλέρι..η δε αυθάδεια των παραβατών σπάει κόκκαλα..
    Κακόμοιρε πρωϊ-πρωϊ..τι τραβάς. Βαρύ γλυκό τον πίνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ καλέ μου, ναι, είναι κάποιες μέρες που δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να σηκωθείς απ' το κρεβάτι!
    Κουράγιο, τελειώνει σε λίγο!
    (εμένα, τι να πω, τώρα αρχίζει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια φορά κι ένα καιρό είχα ένα φίλο, το Μάκη. Ο Μάκης λοιπόν είχε ένα κανονικό αυτοκίνητο αλλά κι ένα επαγγελματικό Citroen Pony για μικρομεταφορές κλπ, σε ημιάθλια κατάσταση. Ηταν προσεκτικός οδηγός, αλλά του άρεσε η πλάκα.

    Πάντα το Pony παίρναμε για κοντινές βόλτες. Οποιος έκανε χαριτωμενιές στο δρόμο, το Pony καθάριζε - μοίραζε γρατζουνιές (έως και τρύπες) με τους τετραγωνισμένους προφυλακτήρες του.

    Ειδικά όταν κάποιος πήγαινε να χωθεί στο πλάι σε δρόμους που με το ζόρι χώραγε ένας: το Pony έπιανε απότομα φρένο και γλύστραγε με το πλάι (διαγωνίως) πάνω στον άλλο και ο Μάκης με απίστευτο ύφος "πωπω με κατατρομάξατε!!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαρύ μέτριο...

    Τελικά βέβαια δεν πήγα για καφέ...
    Για meeting πήγα και έκατσα να διορθώσω ένα τετρασέλιδο..
    Μόλις τελείωσα..
    Φαντάσου να προσπαθούσα να διορθώσω το 115σέλιδο (τόσο έγινε τώρα απ' ότι έμαθα :p)

    Και ύστερα ορισμένοι παραπονούνται για Γαλλόδια....
    Κατάλαβες φίλε μου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι, καλά, καλά ... με ένα Γαλλόδι on top of all this θα ήθελα να δω τι θα έγραφες !!!!

    Μην πίνεις πολύ καφέ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηταν Δευτέρα σήμερα...κοίτα να δεις...πως περνάνε όμως οι μέρες ε? (απο την προηγούμενη δευτέρα εννοώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ γράφω επειδή με πίεσε ο νταρθ....


    πού είανι η Κούλουρη επιτέλους;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τσκ τσκ...
    έτσι εεε;;;
    ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΣΒΥΣΩ ΤΩΡΑ;;;

    Υπάρχουν πολλές Κούλουρες...
    Μία από αυτές είναι στην Κέρκυρα...

    KV μου το θέμα είναι ότι και χτες και σήμερα δεν ήπια καν καφέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πιες καφέ darthiir γιατί τι είναι η ζωή χωρίς καφέ αλλά με δασκαλάκη... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...