Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005

Καλό μήνα :p

Πρώτη Δεκέμβρη, η πρώτη του «τελευταίου»! Άντε θα φύγει και το 2005 και θα μπούμε αισίως στο 2006. Και όπως προέβλεψα (και πολύ σωστά όλοι προέβλεψαν, αφού στο θέμα τουλάχιστον έχουμε γίνει πια όλοι οι Έλληνες πυθίες, και μάλιστα χωρίς «ήξεις αφήξεις») τα πάντα συνεχίζουν να ακριβαίνουν…
Ο προϋπολογισμός; Σφιχτός. Τα εργασιακά; Ε πώς τα υποσχέθηκαν; Ε ναι.. ακριβώς το αντίθετο ένα πράμα… και αν πάρεις σύνταξη γράψε μου!!!

Α ναι, η τωρινή δικαιολογία, μιας και πάλιωσε η δικαιολογία της «προηγούμενης κυβέρνησης», είναι ότι θα σφιχτούμε για να τα δώσουμε τον άλλο χρόνο! Ποιος σας πιστεύει ρε καραγκιόζηδες; Τον άλλο χρόνο ούτως ή άλλως θα τα δίνατε γιατί είναι ο προεκλογικός! Τον άλλο χρόνο, ως δια μαγείας θα μονιμοποιηθούν και ορισμένοι συμβασιούχοι για να τραφούν οι ελπίδες των υπόλοιπων και να ξαναπέσουν στην λούμπα και να ξαναψηφίσουν με την ελπίδα ότι ίσως είναι οι επόμενοι και μάλιστα άμεσα. Ά ρε κοροΐδα που είμαστε όλοι μας. Αφού το τραβάει που το τραβάει ο οργανισμός μας, γιατί δεν το παραδεχόμαστε, να τους γλυτώσουμε και από τα ψέματα, και να σταματήσουμε κι εμείς να φωνάζουμε ότι δεν γίνεται τίποτε; Γιατί οποτεδήποτε (ανεξαρτήτως κόμματος) δεν στείλαμε άμεσα σπίτι του οποιονδήποτε μας είπε ψέματα; Αφού αποδείχθηκε ότι το μόνο που κάνουν είναι να μας τρέφουν ελπίδες! Δεν με ενδιαφέρουν οι δικαιολογίες σου ρε φίλε. Είπες ότι θα το κάνεις, να το κάνεις. Αν δεν ήξερες ότι μπορείς να το κάνεις, να μην το έλεγες. Λες και θα πιστέψουμε ποτέ ότι δεν ήξερες από πρίν...

Τέλος πάντων ξεφύγαμε… και τα ανωτέρω είναι εντελώς «ακαδημαϊκές ερωτήσεις», απλά τα πήρα ένα πράμα…

Άντε να ανεβαίνουμε, αφού ούτως ή άλλως πάντα έτσι ζούσαμε, και να ξεκινήσουμε να στολίζουμε για να υποδεχτούμε το νέο έτος με ελπίδα και πίστη για το καλύτερο. Γιατί όπως είπε και ο Κοέλο, όταν θέλεις κάτι και το επιδιώκεις με όλες σου τις δυνάμεις (αφού προφανώς πιστεύεις σε αυτό, γιατί μόνο τότε μπορείς να το επιδιώκεις) το σύμπαν (ουχί οι πολιτικοί) συνωμοτεί υπέρ σου.

Εγώ πάντως περιμένω να δω τον ΝΚ σήμερα, να τσακωθώ ολίγων τι μαζί του. Ε τί, χωρίς τσακωμό; Δεν γίνεται! Μόνο έτσι μπαίνει καλά ο δικός μας μήνας. Έχω να τον δω πάνω από βδομάδα και ξεχεστήκαμε κανονικότατα. Αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ! Όταν μου είπε ότι ξενύχτησε τέσσερις ώρες (ναι το ποσοτικοποίησε) να γράψει ένα κείμενο και μου φώναζε να κάνω το ίδιο για να το διορθώσω, άνοιξα το κείμενο και το είδα! Και είδα ότι ήταν…. copy/paste από 2 άλλα κείμενα! Αλλά ακριβώς μιλάμε! Δηλαδή οι 16 σελίδες ήταν ακριβώς ίδιες με αλλαγή μιας λέξης (υλικά) σε μια άλλη (μεμβράνες).

Δηλαδή: Cooopy… pasteeeee… Replace: Υλικά to μεμβράνες… 10 δεύτερα ένα πράμα και το έχουμε το κείμενο….

Ε δεν άντεξα.. εκεί του έστειλα ένα mail λέγοντας: Dear NK, you did a hell of a job staying up all night just to copy and paste a document I gave you two months ago!

Ε όχι.. με έπνιξε το δίκιο μου δηλαδή! Από τότε τον έχω γράψει κανονικά αλλά λέω ν’ αρχίσω να ψάχνω κανά άλλο έργο γιατί εδώ…. δεν ξέρω αν θα αυτοκτονήσω ή θα πάω στην φυλακή… μέση λύση δεν υπάρχει…

Άντε καλό μας μήνα αλεπουδίτσα μου…

24 σχόλια:

  1. Δεν παίρνεις την αλεπουδίτσα σου να έρθετε Γενεύη ;;;; ;-)
    [Ή ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου. Δεν είναι μόνο ότι δεν θέλει να καταλάβει, δεν καταλαβαίνει και να θέλει: το copy, paste και replace είναι μεγάλη επιστήμη και όντως μπορεί να του έχει παρει 4 ολόκληρες ώρες!!! Κάνε ένα replace στο κείμενό του και πες ότι το δούλεψες άλλες 4 ώρες. Δεν είναι τώρα να ψάχνουμε για δουλειές, ειδικά στο Ελλάντα, ειδικά Χριστουγεννιάτικα ...]

    Καλό σου μήνα Καμηλιέρη και cool down, το @!@#@!-2005 εξαφανίζεται σιγά σιγά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ. Απορία: το mail στα Αγγλικά του το έστειλες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, στα αγγλικά το έστειλα. Ήταν εξωτερικό και επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος κατά πόσο ξέρει τί να κάνει για να δεί τα mails όταν μπλέκονται τα encodings...
    Και προκειμένου να αρχίσουμε τα "μαθήματα" του στέλνουμε στα αγγλικά!

    Η πρόταση είναι επίσημη; Μας φιλοξενείς για χειμερινές διακοπές;

    Άμα μας βρείς και δουλειές μπορεί και να σε τιμήσουμε (αν και βλέπω μετά να φεύγεις εσύ και να μας βγάζεις γλώσσα λέγοντας ότι εμείς λέγαμε να γυρίσεις και εσύ τελικά γύρισες ενώ εμείς μείναμε :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελάτε, ελάτε να μάθουμε και σκι! Ελάτε για διακοπές και βλέπουμε μετά τα της δουλειάς !!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουράγιο Darth και άμα έχεις κιόλας και την πολυτέλεια να αλλάξεις έργο τότε κάντο για να ηρεμήσεις και εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OK! Άντε να δούμε και την pretend λίμνη!

    Αλλά κανόνισε και έναν αποκλεισμό βρε παιδί μου να το φχαριστιθούμε τουλάχιστον εκεί στο Φένγκ σούι!

    Αλεπουδίτσα ετοίμαζε βαλίτσες και πέδιλα του σκί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει επίτευγμα (επιστημονικό ή μη) το οποίο να μην ενείχε διαδικασία copy-pasting η οποία και αποτελεί από μόνη της το σημαντικότερο επίτευγμα της πληροφορικής εποχής την οποία ζούμε και ιδίως σε μία υπανάπτυκτη (αναφορικά με τα πάσης λογής πνευματικά δικαιώματα και την χρήση τους ή τον σεβασμό τους) χώρα όπως η Ελλάδα. Παντώς επειδή είμαι και καινούριος στο blog αλλά και επειδή δεν έχω καταλάβει σε τί χώρο δουλεύεις θα κάνω κανά δύο προσπάθειες να μαντέψω και πες μου εάν έπεσα μέσα: Είτε είσαι σε καμμιά πολυεθνική όπου κυκλοφορούν διάφοροι τζιτζιφιόγκοι με γραβάτες και κοστούμια και το παίζουν σχετικο-άσχετοι και ΤΕΡΑΣΤΙΑ στελέχη ταλαιπορώντας κάποιους (οι οποίοι βγάζουν παρεπιπτόντως και όλη τη δουλειά), είτε δουλεύεις σε κανά παενπιστήμιο όπου ο ΝΚ είναι κανάς ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ εξίσου καθηγητής ή κάτι αντίστοιχο όποτε του ανήκουν διακαιωματικά οι ιδέες και η δουλειά όλων να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Πάντως ο πολύ τσακωμός είτε είναι ένδειξη ενός "έρωτα μεγάλου" είτε το ερέθισμα να πάρεις γάντια του μποξ και ρόπαλα. Σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι παρά μόνο για να σπας πλάκα. Πες μου πιά είναι η περίπτωσή σου και εάν έπεσα μέσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάπου, κάπως, κοντά πέφτεις...

    Σε λίγο πάντως όταν περπατάω θα αφήνω και δύο αυλάκια πίσω μου....

    (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα πέδιλα του σκι εννοείς;
    Έχουμε και μει εδώ στο Κάναντα!
    Κουράγιο καλέ μου, το κ(λ)όπυ-πεΐστ είναι σκληρή εργασία, μην τον αποπαίρνεις τον άνθρωπο!
    Να δεις που σε ζηλεύει σε φθονεί και σε φοβάται, γι' αυτό σου κάνει την ζωή δύσκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πέδιλα, πέδιλα στον ώμο και ελάτε. Αλεπουδίτσα έχουμε καλό κρασάκι να πίνουμε όσο μαθαίνει ο καμηλιέρης σκι στην καμήλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/12/05 11:44 μ.μ.

    Καλό μήνα Darthir. Salaaam aleikum

    Για τα εργασιακά: Κι αν βρεις δουλειά της προκοπής πάλι γράψε μου!!!!

    Όσο για τo copying & pasting. Αν μπορείς να το καλύψεις τεχνηέντως τότε είσαι και πολύ μεγάλος μάγκας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε KV μου, άμα φέρω το ζωντανό της ερήμου εκεί θα κόψει τις φλέβες του από το κρύο. Δεν το σκέφτεσαι το καημένο; Εμείς που είμαστε των χιονιών θα σου έρθουμε όμως... Το ψήνουμε το ψήνουμε...

    Άντε γιατί ακόμα χρωστάς κάτι σοκολάτες που είχες υποσχεθεί... Θα σου φέρω και τον δίσκο βρε αν είναι....

    Δεν συζητάμε για δουλειά της προκοπής Boy the door after the next...
    Συζητάμε για δουλειά που δεν αυτοκτονείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/12/05 9:59 π.μ.

    Darthiir μου: All set! Μην ξεχάσουμε την καμήλα! (ουφ...και είχα ΕΝΑ άγχος πού θα την αφήσουμε...)

    KV: Άψογα! Κανόνισε μόνο, το σαλέ που θα καθόμαστε να είναι δίπλα στον "χώρο εκπαίδευσης"...να δω την καμήλα να μαθαίνει σκι και ας πεθάνωωωω!!! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/12/05 10:03 π.μ.

    A! όλα και όλα Darthiir...που θα το αφήσουμε το ζωντανό;; Μέλος της οικογένειας είναι! Να το πάρουμε μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...
    Να σε δώ να της πλέκεις πουλόβερ για το κρύο και τί άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος2/12/05 10:22 π.μ.

    Θα της μάθεις σκι;;; Θα της πλέξω πουλοβεράκι! Ε, και επειδή είμαι καλή...θα της φτιάξω και κουβερτούλα! (όχι δηλαδή για να δεις πόσο το προσέχω το ζωντανο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. darthiir εκεί που ήμουν έτοιμος να σου πω κουράγιο κ.λπ. βλέπω γενεύες, σκι, σαλέ, αλεπουδίτσες ε ζήλεψα και γω και την κάνω για την Πάνω Πόλη ήρθε βλέπεις η σειρά μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. WHOW !!! Μια μέρα είπα και εγώ να κλείσω τα πολλά πολλά παράθυρα για να συγκεντρωθώ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΑΛΕΠΟΥΔΙΤΣΑ!


    Αλεπουδίτσα, [thanks!] όλα under control. Ακόμα και το πουλοβεράκι της καμήλας (θα ξεχειλώσουμε λίγο ένα πουλοβεράκι αλόγου!!! που να πλέκεις τώρα :-) ) Σαλε και feng shui σας περιμένουν, πάρκινγκ εσωτερικό να μην κρυώνει η καμήλα ... χώρος εκπαίδευσης κοντά!

    Καμηλιέρη, αν ξεκινήσετε εσείς (εσύ και η καμήλα) με τραίνο σήμερα, θα παραλάβω την Αλεπουδίτσα σου (που θα έρθει με αεροπλάνο, ταλαιπωρία τα τραίνα) το άλλο Σαββατοκύριακο και αμέσως στο σαλέ για ζεστό κρασί και σκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε παιδιά να φάτε και κανα φοντύ που έχει εκεί πολύ ωραίο.... με τυρί και πατάτα.... αχ τι θυμήθηκα τώρα....
    Γενεύη, Λωζάνη, Βέρνη....
    ωραία μέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραία άρχισε ο μήνας! :Ρ

    Εγώ προτιμώ την φοντύ σινουάζ και σοκολάτας αλλά και με τυρί είναι κόλαση! :))) Εχει απόλυτο δίκιο η jojo!!!
    Τις προάλλες κάναμε βραδιά με τέτοιες φοντύ και σκάσαμε στην κυριολεξία!!! Να δοκιμάσετε απαραιτήτως!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και καλό φοντύ δίπλα στην pretend ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος2/12/05 10:00 μ.μ.

    Και fondue και raclette (ειδικά αν πεταχτείτε μέχρι Gruyeres) και έναν ristretto στο καφέ της Clemence όπου έπινε τον καφέ του ο Voltaire και ο Rousseau. Θα αρέσει πολύ και στην καμήλα. Επίσης ψάρια της λιμνης δίπλα στο chateau d' Ouchy. Η Γενεύη είναι μαγευτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εντάξει
    Το αποφασίσαμε...
    Ελπίζουμε Φλεβάρη να μπορέσουμε να σε τιμήσουμε...
    Μέχρι τότε έχεις καιρό να προετοιμαστείς και να κλείσεις και τις εκρεμότητες να μας χαρείς...

    Και που είσαι...
    Κάνε πρόγραμμα γευμάτων γιατί μας βλέπω να μην τα προφταίνουμε όλα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φλεβάρη ε;
    Γενεύη ε;

    Μου μπαίνουν ιδέες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...