Δευτέρα 17 Απριλίου 2006

Darthiir vs. matrix - Η επιστροφή >:-)

Dear oldskipper (τςςς πώς το μιλάω το αγγλικό μου),

Κατά την δική μου οπτική γωνία (για σεντόνι με βλέπω πάλι :p), όλα αυτά που ανέφερες είναι η θεωρία, η οποία στην πράξη αντιστρέφεται. Για παράδειγμα: οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις δεν έχουν ακριβώς κοινό πεδίο δράσης. Οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να κερδίσουν χρήματα (εγώ υποστηρίζω ότι θα έπρεπε να ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και σωστή απήχηση στο κοινό ώστε να κερδίσουν τα χρήματα, αντί απλά να προσπαθούν να αυξήσουν το κέρδος τους) ενώ οι κυβερνήσεις, επειδή ακριβώς βλέπουν το θέμα επαγγελματικά, ενδιαφέρονται να επανεκλεγούν αντί να δώσουν λύσεις σε προβλήματα. Η ανταλλαγή λοιπόν χρηματικών ποσών και διευκολύνσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιριών αφήνει εντελώς εκτός παιχνιδιού την κοινωνία, η οποία άγεται και φέρεται από τα μέσα ενημέρωσης (επιχειρήσεις) και την «μορφωτική κατεύθυνση» που τους δίνεται, ώστε να εκλέγει τις κυβερνήσεις, να μην σκέφτεται την πραγματική αιτία των προβλημάτων του αλλά να προσπαθεί να τα βολέψει μέσα από τα «πασαλείμματα» που του προσφέρουν, θεωρώντας τα λύσεις, και να μεταθέτει στην ουσία τα προβλήματα, εντονότερα, στις επόμενες γενιές ή ακόμα και κυβερνήσεις.

Στην θεωρία λοιπόν έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό ακριβώς πριν ένα χρόνιο έλεγα κι εγώ στον πατέρα μου ως επιχείρημα, αλλά στην πράξη τα πράγματα χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα. Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα λοιπόν, την οποία ζω, έχω ένα 60% (στην καλύτερη περίπτωση) των ελληνικών νοικοκυριών υπερχρεωμένα σε δάνεια, να δηλώνουν αδυναμία εξόφλησης. Αυτά τα νοικοκυριά, αν και φαίνονται λόγω δανεισμού ότι μπορούν να αποτελέσουν καταναλωτική κοινωνία, η οποία θα στηρίξει τους βιομηχάνους, στην πράξη, αν δεν ανατραπεί το μισθοδοτικό σύστημα ώστε να μπορέσουν και να αποχρεώσουν τα δάνεια, αλλά και να συνεχίσουν να έχουν χρήματα, τόσα επιπλέον όσα τα δάνεια που πήραν αυτόν τον καιρό, για να συνεχίσουν να καταναλώνουν, όχι μόνο θα βγουν έξω από το παιχνίδι, αλλά θα επαναστατήσουν κι’ όλας γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει (ανάσα - σημαντικό, μην μου σκάσετε...). Αυτό λοιπόν είναι ένα απλό χρηματικό ισοζύγιο μόνιμης κατάστασης με αρνητικό ρυθμό συσσώρευσης. Για να ανατραπεί χωρίς να μηδενιστεί η ποσότητα χρημάτων στις τσέπες μας πρέπει κάποια στιγμή να αυξηθεί τόσο ο ρυθμός συσσώρευσης ώστε να υπερκαλύψει τις απώλειες, χωρίς να ελαττωθεί ο ρυθμός εξόδου χρημάτων από την τσέπη μας, ώστε να είναι ευχαριστημένη και η βιομηχανία παραγωγής αντικειμένων/υπηρεσιών. Άρα μιλάμε για ανατροπή του οικονομικού συστήματος. Κουκιά μετρημένα.

Ταυτόχρονα, στην ελληνική πραγματικότητα, από τον Γεννάρη μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 70.000 αιτήσεις κατάσχεσης ΙΧ αυτοκινήτων, επειδή οι αγοραστές τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις δόσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι από την μία πλευρά η αυτοκινητοβιομηχανία τελικά δεν μπορούσε να πουλήσει όσα υπολόγιζε, από την άλλη πλευρά σημαίνει ότι μέσω της πλύσης εγκεφάλου για το lifestyle και τα δάνεια, κατάφερε το σύστημα να απομυζήσει χρήματα από την καταναλωτική τάξη, χωρίς αντίκρισμα. Φυσικά και δεν υποστηρίζω ότι θα έπρεπε να χαριστούν τα αυτοκίνητα και να μην κατασχεθούν. Υποστηρίζω όμως ότι το σύστημα δεν θα έπρεπε να έχει ωθήσει τους πολίτες στην ψευδαίσθηση ότι μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, μόνο και μόνο για να μην χάσουν οι βιομήχανοι αυτά που ούτως ή άλλως έχουν ήδη χάσει λόγω της συμπεριφοράς τους απέναντι στην κοινωνία.

Θα σου διορθώσω μια ψευδαίσθηση που έχεις τώρα όσον αφορά στο τι είναι πιο ακριβό, και θα σε παραπέμψω στους Peters & Timmerhaus (1991) (Plant design and economics) και εν γένη στις μελέτες σκοπιμότητας, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η πάγια επένδυση μιας εγκατάστασης είναι συνήθως το 10% του λειτουργικού κόστους ανά έτος, για τα πρώτα 10 έτη ζωής. Μετά έχει αποσβεσθεί πλήρως. Η επιχείρηση δε η οποία στις μέρες μας έχει πέραση είναι αυτή που σου δίνει χρόνο εξόφλησης κεφαλαίου (POT) μικρότερο των 2 ετών (!!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν !!!!), ενώ η απόδοση με βάση την αρχική επένδυση (ROI), για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας απαιτείται συνήθως μεγαλύτερη του 70%.... έλεος… δεν υπάρχει τρόπος να σχεδιαστούν τέτοιες μονάδες παρά μόνο με κλοπή!!!

Η ουσία όμως είναι ότι στην ελληνική πραγματικότητα δεν υπάρχει πλέον στην μάζα αξιοπρεπής διαβίωση χωρίς δανεισμό. Και ο δανεισμός γίνεται χωρίς να υπάρχει τελικά ικανότητα επιστροφής.

Όσον αφορά τώρα το δεύτερο μεγάλο θέμα του ιδιωτικού/δημόσιου φορέα. Δεν είναι υπέρ ενός υδροκέφαλου δημόσιου φορέα, ούτε κατά της ύπαρξης του ιδιωτικού. Μπορεί εγώ προσωπικά να μην έχω εμπιστοσύνη σε ιατρούς και εκπαιδευτικούς (έχω αναφερθεί εκτενώς) του ιδιωτικού φορέα, και θα εξηγήσω τους λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδεχθώ έναν σωστά δομημένο ιδιωτικό φορέα, ο οποίος θα κάνει σωστά την δουλειά του. Τουλάχιστον δεν θα απαγορεύσω την ύπαρξή του, ακόμα και αν δεν τον θεωρήσω ισότιμο του δημόσιου. Δεν είμαι λοιπόν εναντίων του ιδιωτικού φορέα, αλλά εναντίων της εκμετάλλευσης που αυτός κάνει στην κοινωνία.

Κατ’ αρχάς λοιπόν, στο θέμα της νοσοκομειακής περίθαλψης, όπου είναι και το κύριο σχόλιό σου, τα έξοδα εγκατάστασης και κυρίως (όπως είπα και ανωτέρω) συντήρησης των βασικών μηχανημάτων υγείας είναι τόσο υψηλό, που στην ουσία είναι «αρνητικές» επενδύσεις. Δηλαδή, λόγω του ότι προσφέρουν υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο, δέχεσαι ότι πρέπει να υπάρχουν, για να χρησιμοποιηθούν όταν παραστεί ανάγκη, χωρίς να σου επιφέρουν κέρδος, αλλά μόνο χασούρα. Κανένας όμως ιδιωτικός επενδυτής δεν δέχεται τέτοιου είδους συσκευές. Στην πράξη, μια από τις πιο πολυσυζητημένες συσκευές είναι οι αξονικοί τομογράφοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε διάφορα ιατρικά κέντρα και όταν οι ιδιοκτήτες είδαν ότι δεν βγάζουν τα χρήματά τους, παρακίνησαν τους γιατρούς να στέλνουν περισσότερους ασθενείς, ακόμα και αν δεν χρειάζονται τομογραφία, μόνο και μόνο για να βγάλουν χρήματα. Δηλαδή δημιούργησαν «ανάγκη» εκ του μη-όντως στο κοινωνικό σύνολο, στηριζόμενοι στον φόβο για την υγεία τους. Να προχωρήσω παραπέρα στα ιδιωτικά μαιευτήρια, τα οποία εκτελούν καισαρικές τομές, το 70% των οποίων δεν θα έπρεπε να γίνουν; Με ποιο ήθος βάζεις μαχαίρι σε έναν υγιέστατο άνθρωπο μόνο και μόνο για να πλουτίσεις; Με ποιο ήθος «κόβεις» το 70% των γυναικών μας, των μανάδων μας για να βγάλεις λίγα λεφτά παραπάνω; Να τελειώσω δε με την τελευταία ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου που έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε (14/04/06); Στην τελευταία λοιπόν αυτή ανακοίνωση, η οποία ουδέποτε δημοσιεύθηκε στα ιδιωτικά κανάλια, αλλά μόνο στην τηλεόραση της ΝΕΤ, και μόνο στην μεσημεριανή ώρα ειδήσεων, ο ιατρικός σύλλογος αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των «μοντέρνων ασθενειών» είναι προϊόν της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία προσπαθώντας να αυξήσει τα κέρδη της, δημιουργεί μέσω των μέσων ενημέρωσης τεχνητές ανάγκες και προβλήματα στους πολίτες, ώστε να προωθήσει τα παραϊατρικά της κυρίως σκευάσματα (και μέσω της πολυφαρμακίας που δημιουργείται και τα ιατρικά της) και να αυξήσει την κατανάλωση, εκεί που δεν υφίσταται καν λόγος. Είναι τέλος γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος των πλασιέ φαρμάκων, για να πιάσει τους στόχους κέρδους που τους επιβάλλουν οι εταιρίες (αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας) δίνουν bonus στους γιατρούς για τις συνταγογραφήσεις. Δηλαδή, της «ανάγκες» της κοινωνίας σε φάρμακα δεν τις καθορίζει πλέον η αρρώστια, αλλά το επιδιωκόμενο κέρδος των βιομηχάνων.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν επίσημες ανακοινώσεις του ιατρικού συλλόγου, οι οποίες όμως περνιούνται στα ψηλά γράμματα και δεν προωθούνται προς τους πολίτες, σε αντίθεση με άλλες «ειδήσεις». Όλες οι ανωτέρω ανακοινώσεις στοιχειοθετούν και την αντίθεσή μου στο ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Παρόλ’ αυτά, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για την ίδρυση ιδιωτικών νοσοκομείων. Παρ’ όλο που δεν υπάρχει όμως απαγόρευση, τα ιδιωτικά νοσοκομεία ούτε επαρκούν, ούτε είναι ικανά φυσικά να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά, τα οποία τα προωθούν στα δημόσια, είτε λόγω ελλείψεων εξοπλισμού (ε όχι και να τους πληρώσει το κράτος τον εξοπλισμό) είτε λόγω μη ανάληψης σοβαρής ευθύνης απόφασης. Και φυσικά είμαι ενωτίων της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Ο Έλληνας (και απανταχού) φορολογούμενος δεν έχει κανένα λόγο να πλήρωσε από την τσέπη του όλα αυτά τα μηχανήματα που αγοράστηκαν προς όφελός του και που κανένας ιδιώτης δεν θα αγόραζε προς όφελός του, για να καρπωθεί μετά ο ιδιώτης χρήματα από την δωρεάν περίθαλψη που θα έπρεπε να έχει ο φορολογούμενος που ήδη πλήρωσε από την τσέπη του τα μηχανήματα. Είσαι ιδιώτης κύριε; Ανέλαβε το ρίσκο της επένδυσής σου και όρισε το χρηματικό σου ισοζύγιο χωρίς να ζητάς λεφτά του πολίτη από τους φόρους και μετά τα ξαναζητάς από τις υπηρεσίες που παρέχεις.

Κατά τα άλλα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποδεχθώ και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, όσο όμως δεν μου δημιουργούν ανάγκες εκ του μη-όντως για να βγάλουν χρήματα επειδή δεν αρρωσταίνω όσο συχνά θα τους βόλευε και όσο δρουν μέσα στα πλαίσια της ηθικής (αυτό με τις καισαρικές στο στομάχι μου κάθεται… ευχαρίστως πετσόκοβα μερικούς από αυτούς που κόβουν τσάμπα και βερεσέ τα σώματα των γυναικών). Εδώ να σημειώσω ότι ο ιατρικός σύλλογος δεν έχει συμφέρον να υποστηρίξει τις συγκεκριμένες απόψεις, αλλά τις υποστηρίζει σε αντίθεση με το συμφέρον του συνόλου των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στην χώρα μας και που ανέρχεται στο 100% σχεδόν του συνόλου των ιατρών!

Συνεπώς στην θεωρία θα συμφωνήσω μαζί σου. Η πράξη όμως έχει αποδείξει ότι η αδηφαγία των επενδυτών είναι τόσο μεγάλη που αν δεν την περιορίσει το νομοθετικό πλαίσιο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κοινωνίας, τους οποίους αναγκαστικά δίδουμε στα χέρια του κράτους και τις κυβέρνησης, και δεν προβλέψει το κράτος ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αποτυχία του ιδιωτικού τομέα, η κοινωνία θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Την προηγούμενη 50ετία υπήρξαν σοβαροί επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες αυτοί προσέφερα στο κοινωνικό σύνολο και μέσω της προσφοράς τους και της επιδιωκόμενης ανάπτυξης του συνόλου κέρδισαν πολλά. Γιατί για να κερδίζεις, όπως πολύ εύστοχα το έθεσες, πρέπει να υπάρχουν χρήματα και διάθεση για κατανάλωση. Οι σημερινοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται πλέον μόνο για την τσέπη τους. Ενδιαφέρονται να προκαλέσουν μαρασμό στους γύρω τους μόνο και μόνο για να πάρουν όλη την πίτα οι ίδιοι. Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Όταν δεν νοιάζεσαι για την κοινωνία που σε τρέφει (και δεν νοιάζονται, απόδειξη ο εμπαιγμός κατά την διάρκεια των συζητήσεων και η καταστροφή του περιβάλλοντος του ανθρώπου, άλλο μεγάλο κεφάλαιο που θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους, και κατ’ επέκταση συνεπώς η δολοφονία του ίδιου του ανθρώπου), τότε δεν θα μπορείς να συνεχίσεις να κερδίζεις.

Κλείνοντας απλά θα αναφέρω ότι όπως και στο θέμα της υγείας, έτσι και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα, ο ιδιωτικός τομέας χρησιμοποιεί τον φόβο ως μέσο χειραγώγησης των εργαζομένων. Αυτό είναι λοιπόν δικτατορία. Αν πείσεις τους εργαζόμενους ότι έτσι πρέπει να γίνει, δεν θα έχει κανένας λόγο να αντιδράσει. Αν όμως τους εξαναγκάζεις με τον φόβο να κάνουν αυτό που θέλεις, είτε έχεις δίκιο, είτε έχεις άδικο, είσαι κατάπτυστος δικτάτωρ και καταπατάς την ελευθερία του κοινωνικού συνόλου. Ακόμα και όταν έχεις δίκιο.

Αυτό είναι το matrix στο οποίο αντιτίθεμαι. Η χειραγώγιση της κοινωνίας για το κέρδος των ολίγων.

[Μήπως να αγοράσω την βέτλανς Νάουσα και να το γυρίσω στις κουβέρτες; Αλλιώς τουλάχιστον η πειραϊκή πατραϊκή μου ανήκει νομίζω δικαιωματικά….]

19 σχόλια:

  1. "..ευχαρίστως πετσόκοβα μερικούς από αυτούς που κόβουν τσάμπα και βερεσέ τα σώματα των γυναικών.."

    Ανεβάζω σύντομα τη δική μου εμπειρία..

    Πολύ καλό το άρθρο σου!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε λίγο εδώ: http://rodiat2.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος κύριε πρόεδρε... Eg;v to ;ekana all;a ;oxi ;allo sent;oni!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες τώρα που δεν δουλεύω πια σε αυτό το περίφημο μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, να ανοίξω το στοματάκι μου;;;;;; Λες;;;;
    Λες να αρχίσω να λέω ως πρώην εργαζόμενη στο τμήμα δημοσίων σχέσεων του, τι φακελάκι πήρα στα χέρια μου, που μετεφέρθει σε συγκεκριμένους γιατρούς, για προώθηση συγκεκριμένων φαρμάκων;;;; Τι εισητήρια για διακοπές σε πανάκριβα ξενοδοχεία επίσης μετέφερα σε μεγάλα ονόματα του ιατρικού χώρου για τον ίδιο λόγο και για πολλούς άλλους;

    Λες ;;;;;


    Μαζί σου Darth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντεκνε Καλημέρα! Ωραία και καλά τα περισσότερα απ'όσα αναφέρεις αλλά ... να ξανα-μάτα-επαναλάβω: είσαι ιδεαλιστής ακόμα και στην απόδοση ευθυνών! Μιλάμε για ένα σύνολο πολιτών δηλαδή άμοιρο επιλογής;;;;;

    Δεν συμφωνώ στο ότι για την οικονομοπολιτικοκοινωνική (ουφ) κατάσταση της χώρας μας φταίει ο μέσος ή μεγάλος επιχειρηματίας/γιατρός/πολιτικός/χχχ : Βρίσκει και κάνει ο μέσος ή μεγάλος επιχειρηματίας/γιατρός/πολιτικός/χχχ. Βρίσκει ένα λαό που άμεσα ή έμμεσα στηρίζει το συγκεκριμένο σύστημα. Ένα λαό που δεν αντιδρά, δεν κάνει οτιδήποτε αντίθετο, δεν στηρίζει αυτό που ΘΑ ήταν καλύτερο, απλά παραπονιέται ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. Η κουλτούρα και η νοοτροπία μας στηρίζουν τους μεγάλους... Διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [Τελικά ορισμένες φορές δουλεύει... δεν έχει χαλάσει εντελώς...]

    Φυσικά και κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όπως θυμάσαι (αν θυμάσαι) είχαμε υποστηρίξει και εγώ και η vas ότι το σύστημα είμαστε εμείς οι ίδιοι και το κάνουμε ότι θέλουμε.

    Τρείς είναι λοιπόν οι φταίχτες:

    Α) Οι ίδιοι οι πολίτες που λόγω βολέματος, αδιαφορίας, έλλειψης παιδείας και άρνησης να κουραστούν έστω και λίγο, επιτρέπουν την εις βάρος τους εκμετάλλευση. Αν οι πολίτες, που είναι πολλοί αντιδρούσαν μαζικά χωρίς να προσπαθούν να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου, όπως ακριβώς τους προτρέπουν με το διαίρει και βασίλευε, τότε τα υπόλοιπα θα ήταν φιλολογία…

    Β) Η πολιτεία η οποία φροντίζει να λείπει η σωστή παιδεία από τον κόσμο, ώστε η μάζα να είναι υποχείριο του φόβου και της άγνοιας και μέσα από αυτή να μπορούν να την ελέγξουν και να της τα πάρουν (παραδείγματα αυτοκινήτου / καισαρικών που ανεφέρθησαν στο κύριο post), ώστε να ωφεληθούν οι μεγαλοκαρχαρίες (εδώ τώρα, αν υποστηρίξει κάποιος ότι η ιδιωτική εκπαίδευση θα βελτιώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα… ε θα ξεραθώ απλά στα γέλια).

    Γ) Οι μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι έχοντας τα μέσα ενημέρωσης με το μέρος τους φροντίζουν για την παραπληροφόρηση του λαού, ώστε να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να επηρεαστούν οι κυβερνώντες, και να συνεχίσει η απομύζηση της μάζας (παραδείγματα ειδήσεων που περνούν στα ψηλά γράμματα, σε αντιδιαστολή με διαφημίσεις που προτρέπουν σε φθηνά δάνεια), ενώ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν άλλες οδούς ανάπτυξης και να πετύχουν ακριβώς τα ίδια…

    Πολλάκις έχω πει ότι οι πολίτες έχουν υποχρέωση απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό πρώτα και μετά στην κοινωνία, την οποία οι ίδιοι συνέθεσαν, να ενημερώνονται σωστά και να είναι ενεργοί πολίτες. Αλλά το είδος της ενημέρωσης το έχουμε αφήσει στα χέρια άλλων, δεν μπορεί η κάθε μονάδα να ενημερωθεί από μόνη της, ειδικά όταν δεν της δίνουν την κατάλληλη παιδεία.

    Το παιχνιδάκι λοιπόν είναι αλυσιδωτό και μπορούμε να κάνουμε κύκλο ψάχνοντας αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα…

    Ή μπορούμε αντ’ αυτού να μιλάμε Χνούδι μου. Ναι, να μιλάμε, ώστε οι γύρω να ακούν και κάποια στιγμή να καταλάβουν πού και ποιοι τους δουλεύουν (όπως ο γιατρός της ροδιάς πχ.)

    Το γεγονός λοιπόν ότι φταίει ο (Α) παράγοντας, τον οποίο τον έχουμε θίξει επίσης πολλάκις, και για τον οποίο εγώ δεν φέρω ευθύνη γιατί και ενημερώνομαι αλλά και προσπαθώ να ενημερώσω, δεν αφαιρεί την ευθύνη από τους παράγοντες (Β) και (Γ), οι οποίοι ως «ανώτερες» (μη χέσω) μεμονωμένες μονάδες της κοινωνίας οι οποίες έχουν την ισχύ στα χέρια τους, την χρησιμοποιούν προς όφελός τους, αντίθετα με το όφελος της κοινωνίας. Και δεν είμαι τόσο ιδεαλιστής ώστε να πω ότι δεν θα την χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Αντιθέτως είναι ρεαλιστής. Αλλά να την χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους, σεβόμενοι όμως και το όφελος της κοινωνίας.

    Κάποια στιγμή, κάποιος από τους κρίκους της αλυσίδας πρέπει να σπάσει. Και φυσικά οι λίγοι δεν θα είναι αυτοί που θα τον σπάσουν, αυτοί επωφελούνται. Οι πολλοί πρέπει να τον σπάσουν που υπόκεινται στην εκμετάλλευση. Οι πολλοί που τους δημιουργούν τις τεχνητές ανάγκες, τις τεχνητές αρρώστιες κ.ο.κ.

    Γιατί όταν δεν ξέρεις (μάζα) δεν είσαι άμοιρος ευθυνών, αλλά μπορείς να δικαιολογηθείς πίσω από την άγνοιά σου. Όταν όμως ξέρεις (γιατρός/φαρμακοβιομήχανος/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ) και παρόλ’ αυτά εκμεταλλεύεσαι ή απλά σωπαίνεις μπροστά στο άδικο, και άμοιρος ευθυνών δεν είσαι αλλά και καταδικαστέος είσαι, γιατί επιτρέπεις ή συγκαλύπτεις ένα έγκλημα.

    [Λίιιγο ακόμα…]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΓ: KV σταμάτα επιτέλους να κάνεις γύρω-γύρω κυνηγώντας την ουρά σου. "Βρίσκει Ένα λαό που δεν αντιδρά, δεν κάνει οτιδήποτε αντίθετο, δεν στηρίζει αυτό που ΘΑ ήταν καλύτερο". Αυτή ήταν η αρχή της συζήτησης. Ένα μεγάλο μπράβο στους Γάλλους που αντέδρασαν μαζικά και μια προτροπή στους δικούς μας να ενημερωθούν και να αντιδράσουν αντί να "φυλάει ο φόβος τα έρμα". Η υπόλοιπη συζήτηση αφορά το γιατί πρέπει να αντιδράσει ο λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν κυνηγάω καλέ μου την ουρά μου. Εσύ έχεις μπλέξει στο αυγό και την κότα!!!
    Το γιατί να αντιδράσει ο λαός θέλει ρώτημα ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ολοκληρο τον τομεα της υγειας ειμαι πολυ "μικρος" για να προσφερω ολοκληρωμενη λυση. Δεν γνωριζω αν μια πληρης ιδιωτικοποιηση η μια 100% "δημοσιοποιηση" ειναι καλυτερη.
    Το συστημα υγειας στο σχολιο μου ηταν ενα παραδειγμα, γι' αυτο που ονομασα "τριτη λυση". Απο την μια το κρατος δεν εχει λεφτα, απο την αλλη οι ιατρικες μοναδες δεν εχουν προσωπικο.
    Γενικα συμφωνω μαζι σου στο θεμα της πολυφαρμακιας και των τελειως περιττων μορφων θεραπειας (αξονικοι τομογραφοι, καισαρικες τομες κ.α.). Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την ιδιωτικη ιατρικη. Και στα δημοσια νοσοκομεια γινονται τεραστιες σπαταλες σε μηχανηματα και αχρηστες θεραπειες. Μπορω να δωσω πολλα παραδειγματα λογω οικογενειακης ενασχολησης με το θεμα, αλλα ο τομεας της υγειας δεν ειναι το θεμα μου.
    Κλεινω με μια πληροφορια, που επεσε σημερα τυχαια στα χερια μου: αποκαλυφθηκε μινι-σκανδαλο προσφατα, οτι οι μαμμες χρησιμοποιουν ισχυροτατη ψυχολογικη πιεση στις μητερες, ωστε αυτες να γεννησουν με φυσιολογικο τροπο. Οικονομικο υποβαθρο: η μαμμη παιρνει 380-400 ευρω στον φυσιολογικο τοκετο και 90-110 ευρω στην καισαρικη. Το σκανδαλο αποκαλυφθηκε μετα απο μυνησεις που υπεβαλλαν μητερες, που εχασαν παιδι η γεννησαν αναπηρο παιδι. Απο επιστημονικη σκοπια, μια καισαρικη θα εσωζε το παιδι (μενει να αποδειχτει στο δικαστηριο - δεν ξερουμε ακομα).
    Οπως βλεπουμε, υπαρχει παντα και η αντιθετη πλευρα. Οι μεν προπαγανδιζουν υπερβολικα πολλες καισαρικες και οι δε προπαγανδιζουν υπερβολικα πολλους (;) φυσιολογικους τοκετους. Και οι δυο το κανουν για την τσεπουλα τους και αντε εσυ μετα να βρεις ακρη.

    Στα οικονομικα ζητηματα συμφωνω κατ' αρχην μαζι σου. Επειδη εχω δουλεψει με τραπεζες, ενισχυω τα επιχειρηματα σου με τις παρακατω πληροφοριες. α) Οι τραπεζες δινουν δανεια, γνωριζοντας εκ των προτερων οτι ενα ποσοστο των χρηματων δεν θα το παρουν ποτε πισω. β) η κατασχεση του αυτοκινητου ειναι ενας απλοικος μπαμπουλας, και αυτο το γνωριζουν και οι 2 πλευρες. Η τραπεζα χρειαζεται τεραστιες νομικες + γραφειοκρατικες διαδικασιες (=εξοδα) μεχρι να γινει η κατασχεση. Και οταν γινει η κατασχεση, βρισκεται η τραπεζα να κατεχει 70000 αυτοκινητα. Τι να τα κανει; Η τραπεζα δεν ειναι μαντρα για μεταχειρισμενα ΙΧ! Η μονη κατασχεση που ποναει, ειναι η κατασχεση σπιτιου. Να σε πεταξουν στον δρομο. Ολα τα αλλα ειναι ανωδυνα, και οι καταναλωτες το ξερουν.

    Η διαφωνια μας δεν ειναι τοσο στο "τι γινεται" αλλα στο "τι υπαρχει απο πισω". Εσυ πιστευεις - αν καταλαβα καλα - στην υπαρξη οργανωμενου σχεδιου και συνεργασιας μεταξυ εταιρειων. Εγω δεν πιστευω στην υπαρξη τετοιου ματριξ.
    Γραφεις για "..της πλύσης εγκεφάλου για το lifestyle..." και "...το σύστημα δεν θα έπρεπε να έχει ωθήσει τους πολίτες στην ψευδαίσθηση...", φρασεις με τις οποιες διαφωνω.

    Δεν μπορω να αποδειξω, οτι κατι _δεν_υπαρχει_ (ειναι το λογικο αναλογο του "δεν ειμαι ελεφαντας"). Μπορω ομως να δω απο μεσα, πως δουλευουν οι τραπεζες. Οι τραπεζες προσφερουν ενα προιον (καταναλωτικο δανειο) και παιρνουν καποια ρισκα. Θα μπορουσαν π.χ. να ελεγχουν εξονυχιστικα τα οικονομικα του καθε πελατη, ωστε ολοι οσοι παιρνουν δανειο, να μπορουν να το ξεπληρωσουν. Αλλα ενας λεπτομερης ελεγχος κοστιζει στην τραπεζα και μειωνει τον αριθμο των πελατων.
    Προτιμα λοιπον η τραπεζα να χανει συνειδητα ενα ποσοστο χρηματων. Οσο ο ισολογισμος στο τελος του ετους ειναι θετικος, στα παλια τους τα παπουτσια αν εχασαν και μερικα δανεια.
    Μολις οι χασουρες γινουν τοσες, που θα κινδυνευει ο ισολογισμος, τοτε οι τραπεζες θα γινουν πολυ αυστηρες στην παροχη δανειων. Στην Γερμανια οι μισες σχεδον τραπεζες δεν δινουν καθολου (η δινουν με το σταγονομετρο) καταναλωτικα δανεια. Δεν το κανουν αυτο απο καποια ηθικη υποχρεωση απεναντι στον καταναλωτη. Ετσι εκτιμουν οτι τις συμφερει. Αν ηταν ολα μερος μιας οργανωμενης πλυσης εγκεφαλου, θα επρεπε ολες οι τραπεζες να ειναι στο κολπο. Οι 3 μεγαλυτερες με συνολικο μεριδιο ~70% της αγορας, δεν δινουν δανεια.

    Πιστευω οτι η δικια μου εξηγηση ειναι πιο απλη. Το μονο που ενδιαφερει την τραπεζα ειναι ο ισολογισμος. Εξηγω τα φαινομενα (υπερβολικος δανεισμος), χωρις να χρειαζεται να υπαρχει καποια οργανωση "πλυσης εγκεφαλου" η "δημιουργιας ψευδαισθησεων" οπως λες. Επισης για την δικια μου εξηγηση δεν απαιτειται η υπαρξη (μυστικης) συνεργασιας μεταξυ τραπεζων / εταιρειων / κυβερνησεων.

    Και κατι ακομα πανω στο "κουκια μετρημενα" που γραφεις. Ετσι οπως τα εξηγω εγω (αν ειναι σωστα), δεν χρειαζεται να αλλαξει το οικονομικο συστημα. Οι υπερχρεωμενοι θα βρεθουν στο περιθωριο, οι υπολοιποι θα συνεχισουν ως εχει. Ο σημερινος κρατικος μηχανισμος - και το τραπεζιτικο συστημα μπορουν (ανετα;) να επιβιωσουν με το 60% των νοικοκυριων να ειναι υπερχρεωμενα.

    Για να ερθω επι τελους στο "δια ταυτα", στο ηθικο μερος των λογων μας. Εσυ δινεις λιγο μεγαλυτερο βαρος στην ευθυνη των "αλλων" (κυβερνηση, εταιρειες). Γραφεις "...την κοινωνία, η οποία άγεται και φέρεται από τα μέσα ενημέρωσης (επιχειρήσεις)...". Εγω δινω λιγο μεγαλυτερο βαρος στην προσωπικη ευθυνη του καθενος. Λεω δηλ. οτι αν η οικογενεια σου πειναει και εσυ κατεβαζεις τσοντο-wallpapers προς 3 ευρω/ενα στο κινητο σου, τοτε μην διαμαρτυρεσαι μετα.[*]

    [*] για να μην παρεξηγηθουμε: δεν λεω οτι οσοι ειναι φτωχοι, καλα να παθουνε γιατι κατεβαζουν βλακειες στο κινητο τους. Λεω οτι μερικοι εγιναν φτωχοι απο αναγκη (αρρωστιες, ατυχιες κλπ.) και αλλοι εγιναν φτωχοι απο πλεονεξια (lifestyle κλπ.). Εεεεε, τους δευτερους δεν τους λυπαμαι και τοσο. Ας τους φαει το ματριξ, αν δεν μπορουν να σκεφτουν.

    Κανεις απο τους 2 μας δεν ειναι απολυτος. Ειναι πολυπλοκα τα νοηματα που πιασαμε και δυσκολο να τα αποδωσουμε με 100% ακριβεια. Προσπαθουμε να ειμαστε συντομοι (ΧΑ!), γι' αυτο κανουμε μερικες γενικευσεις. Παρακαλω αναγνωρισε στα λογια μου μια καλοπροαιρετη διαθεση, και συγχωρεσε μου καποια γενικολογα.

    Πολυ φιλικα.

    Υ.Γ. Αντε, αλλα 2 τετοια σεντονια και θα βγαλουμε βιβλιο
    Υ.Υ.Γ. Να ξερεις, οτι ειμαι και εγω Abban. Για Darthiir δεν ξερω ακομα, αλλα το παλευω.
    Υ.Υ.Υ.Γ. Ακομα ψαχνω να βρω που κολλανε οι καμηλες. Που θα μου παει ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωχ με προλαβες. Εγραψα το δικο μου σεντονι χωρις να εχω διαβασει το δικο σου σχολιο.
    Μαθε παρακαλω, οτι τα λογια μου αναφερονται μονο στο ποστ, οχι στο σχολιο σου.
    Δεν μπορω να εξηγησω τωρα, αλλα μετα απο οσα λες στο σχολιο σου, πλησιαζουμε κατα πολυ στις θεσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/4/06 1:41 μ.μ.

    μαλλον ειμαι πιο κοντα στις αποψεις του skipper χωρις αυτο να σημαινει οτι απεμπολω τις δικες σου.

    Δεν εχετε και μεγαλες διαφορες.

    Αλλα, ελεος! οχι αλλα σεντονια please....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγώ πάντως τη δουλειά τη βλέπω:

    ...σήμερα κάναμε μπουγάδα και απλώνουμε τα σεντόνια να στεγνώσουν... ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελεωντας την morgana το σταματαω εδω.
    Προτεινω την συνεχιση της κουβεντας με συνοδεια καφε, σε ηλιολουστη αυλη με θεα την θαλασσα.
    (ηταν αρκουντως συντομο αυτο; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τι;;;;;

    απλώσαμε όλλλλααααα τα σεντόνια;;;;

    ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/4/06 10:33 μ.μ.

    τον καφε! τον καφε θελω....

    εικονα: Darth και Oldskipper σε εντονη συζυτηση, εγω και αλεπουδιτσα με ποπ κορν και παγωτο χωνακι να πλακωνομαστε στα στοιχηματα ποιος θα πεισει ποιον....


    ε. ρε γλεντια λεμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το κακό είναι πως υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν μπορείς να σκεφτείς αξιοκρατικά δλδ αν είσαι άρρωστος και χρειάζεσαι εγχείρηση δεν θα δώσεις το φακελάκι; θα το δώσεις...
    βέβαια δεν ξέρω πώς είναι στην ελβετία τα πράγματα, δεν έχω αρρωστήσει ποτέ βαρειά, δόξα τον αλλάχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επειδή με πληροφόρησαν ότι μετά την εκπληκτική μου επίδοση για λογαριασμό της πειραϊκής πατραϊκής, ο χυτήρογλου με θέλει γενικό διευθυντή, λέω να μην δείξω έλεος προς την μοργκάνα (η οποία ουδέποτε έδειξε έλεος προς εμέ) και να απλώσω άλλο ένα σεντονάκι… μικρό… του καναπέ….

    Το μυστικό λοιπόν στην ιστορία είναι να μην υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις. Δεν εννοώ του προβλήματος, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί, αλλά όχι ολοκληρωμένα. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι ο καθένας θα καλύψει ένα κομματάκι και με συνεργασία θα δώσουν την λύση (αυτό φυσικά πάει στο κράτος και τους ιδιώτες). Όταν όμως λέμε συνεργασία, δεν εννοούμε ανταλλαγή, εννοούμε αλληλοβοήθεια. Αυτά για το θέμα της ιατρικής, το οποίο όπως πολύ εύστοχα έκλεισες παρουσιάζει και την αντίθετη πλευρά, η οποία όμως πάλι στην ουσία εμπίπτει στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή και πάλι οι μαίες για το χρήμα δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους! Άρα και αυτές παραπλανούν τους πολίτες!

    Για το τι υπάρχει από πίσω τώρα, δεν υποστηρίζω ότι το σχέδιο είναι οργανωμένο. Υποστηρίζω ότι κάθε «φατρία» απλά δρα προς όφελός της αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες. Αλλά καταλήγουν όλες να κάνουν το ίδιο ακριβώς με αποτέλεσμα ο απλός πολίτης να μην ξέρει από πού να φυλαχθεί. Ακραίο παράδειγμα; Αν ένα μπαράκι, και το πιο cozy ακόμα να είναι, αποφασίσει ότι βγαίνει άνετα αν ρίξει τις τιμές κατά 50%, αφού θα έχει προσέλευση, το επόμενο βράδυ θα φάει την μολότοφ του. Αν ένα σουπερμάρκετ αποφασίσει να αντιδράσει στο τραστ και να μειώσει τις τιμές, την άλλη μέρα θα φάει 10 καταγγελίες από τα υπόλοιπα, και θα το κλείσουν. Εντελώς αδιάφοροι μεταξύ τους τομείς, που λόγω του συμφέροντός τους έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στην κοινωνία. Το σύστημα λοιπόν δεν είναι ένα μεγάλο δίχτυ που έχει απλώσει πλοκάμια. Είναι μικρά διχτάκια που χωρίς να το επιδιώκουν, λόγω κοινού στόχου συνεργάζονται μεταξύ τους! Ορισμένες φορές μάλιστα, για να μην επηρεάσει το ένα το άλλο, ανταλλάσουν τις μιζούλες τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αρκεί η πίτα που θα παίρνει το καθένα να είναι ολόκληρη: Δηλαδή οι 3 καταστηματάρχες που πλέον έχουν αποκτήσει την αποκλειστικότητα της γνωστής περιοχής ρεμαλιών, επειδή έχουν μια ικανοποιητικά μεγάλη πίτα, σταμάτησαν τον μεταξύ τους πόλεμο, συνεννοούμενοι ότι δεν θα υπάρξει 4τος έστω και μικροσκοπικός. Αυτά είναι μικρογραφίες συστημάτων. Με τον ίδιο τρόπο, άλλες φατρίες πείθουν μέσω των ΜΜΕ και κερδίζουν την δική τους πίτα. Οι γιατροί παίρνουν την ιατρική πίτα, οι φαρμακοποιοί την φαρμακευτική, οι πλαστικατζίδες την πίτα των πλαστικών (εδώ να δεις τι εκμετάλλευση και ψέμα πέφτει) οι πετρελαιάδες του πετρελαίου κοκ. Όλοι με τον δικό τους τρόπο, ανεξάρτητα από τους άλλους προσπαθούν να παραπληροφορήσουν για να κερδίσουν. Κάπου στην μέση πέφτουν και οι πολιτικοί που βοηθάνε λίιιγο τον καθένα, παίρνοντας λίγα από τον καθένα, και δένουν τα διχτάκια για να φτιάξουν το matrix…

    Η δημιουργία ψευδαισθήσεων είναι φανερή όταν ακούς λοιπόν την είδηση να ξεκινάει με τον «σωρό σκουπιδιών» αντί να ενημερώνει αμερόληπτα. Είναι ακόμα πιο φανερή όταν ακούς τον Σιούφα να εκθειάζει και να εγκωμιάζει την απεξάρτηση της Ευρώπης από την εισαγόμενη ενέργεια και τελειώνει με την φράση ότι «κάνει μεγάλα έργα προς αυτή την κατεύθυνση», τα εξής ένα: τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου! Δηλαδή τον αγωγό που εισάγει καύσιμα!!!! Και ο απληροφόρητος πολίτης νομίζει ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να πετύχει τον στόχο της ενεργειακής απεξάρτησης! Ενώ γίνεται εντελώς το αντίθετο!

    Δεν είναι λοιπόν μυστική συνεργασία. Είναι απλά κοινός στόχος… και τα ΜΜΕ φυσικά, αφού τα χρήματα τα παίρνουν από τους έχοντες και όχι από τον λαό, ευλογούν τα γένια τους! Πόσες φορές άλλωστε δεν προσπάθησαν κάποιοι δημοσιογράφοι να θίξουν κατεστημένα και η μετάδοση «κόπηκε»; (όχι, ούτε υπέρ του τριανταφυλλόπουλου είμαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπω τι γίνεται όταν προσπαθεί κάποιος να θίξει ανθρώπους με δύναμη….)

    Τώρα αν οι τράπεζες μπορούν να επιβιώσουν με το 60% των νοικοκυριών υπερχρεωμένα, ναι, προφανώς μπορούν, αλλά αν το 60% των νοικοκυριών δεν έχουν να φάνε και ξεχυθούν ως ταύροι μαινόμενοι, τότε όχι απλά θα αλλάξει το σύστημα, θα ανατραπεί πλήρως και το τίμημα για την κοινωνία θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Άρα γι’ αυτό προτιμώ μια «επανάσταση» τώρα που δεν έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, παρά τον κίνδυνο μιας επανάστασης σε 10 ή 20 χρόνια που θα φέρει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής. Από αυτή τη σκοπιά ζητάω την ήπια «επανάσταση», όχι την πραγματική!

    Όπως είδες επίσης λοιπόν, όντως δίνω μεγαλύτερο βάρος στην ευθύνη των άλλων, αλλά μόνο και μόνο γιατί οι άλλοι δεν έχουν το άλλοθι της άγνοιας που έχει η βάση της πυραμίδας. Κατά τα άλλα η ευθύνη είναι ίση και καλό θα ήταν λοιπόν να μιλάμε, ώστε να ελαττωθούν αυτοί που έχουν το άλλοθι της άγνοιας και να μετακινηθεί ο δείκτης σε μια πιο ηθική κοινωνία. Κάποιοι θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται, τους άλλους, αλλά τουλάχιστον να μην θίγονται τα συμφέροντα της κοινωνίας.

    Η διαφορά μας λοιπόν είναι ότι εγώ απλά πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθούμε να πληροφορούμε τον κόσμο και να ζητάμε να ακούγεται η αλήθεια, ή μάλλον να το απαιτούμε αυτό, και όταν βλέπουμε ότι μας εκμεταλλεύονται, να μην κρυβόμαστε πίσω από το φόβο και το βόλεμα αλλά να αντιδρούμε. Και τότε, οι υπόλοιποι να συντάσσονται μαζί μας. Δεν ζήτησα ποτέ κάποιος να πάρει τα όπλα έτσι για την πλάκα. Αλλά αυτός που πιστεύει ότι αδικείται κατάφορα (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, ειδικά στην βάση της πυραμίδας) και να αντιδρά αλλά και να μπορεί να μιλήσει και να πει στους άλλους την αλήθεια για την ζωή του και να τύχει της συμπαράστασής τους (κάτι που πραγματικά έχουμε ξεχάσει στις μέρες μας).

    Και θα μου πεις ότι τα συνδικάτα εκμεταλλεύονται καταστάσεις; Μαζί σου. Εγώ ούτε με τα συνδικάτα είμαι. Είμαι με το μέρος του απλού εργαζόμενου. Με κανενός άλλου. Και θεωρώ υπεύθυνο τον εαυτό μου, αν δεν προσπαθήσει να μεταδώσει την «παιδεία του» στους άλλους. Όχι συγκεκριμένα μόνο εμένα. Θεωρώ κάθε άνθρωπο που διαθέτει παιδεία, υπεύθυνο να προσπαθεί να την μεταδώσει και να απαιτεί να την αποκτήσουν όλοι. Η γνώση συνεπάγεται υπευθυνότητα. Ώστε να αντιλαμβάνονται όλοι την αλήθεια (παιδεία δεν είναι οι διαφορικές εξισώσεις, παιδεία είναι η ανάληψη, ο στοχασμός, η γνώση του «χώρου» γύρω μας, η γνώση των ορίων μας). Αυτό όμως πάλι μόνο με αγώνα γίνεται… γιατί πολύ απλά τα συμφέροντα ούτε εμένα αφήνουν να μεταδώσω παιδεία, ούτε τον απλό εργάτη να σου μεταδώσει την αλήθεια της ζωής του. Οπότε πάλι καταλήγουμε στα ίδια. Αν δεν προσπαθήσουμε, αν δεν ξεβολευτούμε, αν δεν απαιτήσουμε, δεν θα πάρουμε. Γιατί «οι άλλοι» θέλουν μόνο τα χρήματά μας. Αν ψάξεις το παρελθόν του παρόντος ιστολογίου, θα δείς ότι αυτό που ζητάω πάντα είναι παιδεία προς το λαό. Γιατί αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την επίλυση των περισσότερων προβλημάτων. Αυτό όμως επίσης δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαλιναγωγηθούν και οι ορέξεις των ολίγων.

    Κατά τα άλλα, ναι, όπως είπες είναι αδύνατο να ορισθούν ακριβώς ορισμένα πράγματα, όπως επίσης είναι αδύνατο να μεταφερθούν οι εμπειρίες που διαθέτει ο καθένας και που του υποδεικνύουν τις τάσεις ορισμένων ανθρώπων, τις οποίες όμως ο άλλος δεν μπορεί να τις δει. Εξ ού και η ανταλλαγή των απόψεων και η «λογομαχία» είναι θεμιτή. Γιατί μπορεί κάπου κάπως, κάτι που θα πεις, να κάνει ένα «κλικ» στον άλλο θυμίζοντάς του κάτι και να καταλάβει έτσι και την δική σου οπτική γωνία.

    Τώρα οι καμήλες… πως λέμε καμία σχέση!
    Είναι από άλλο ανέκδοτο, απλά μου κόλλησαν το καμηλιέρης και μετά μου άρεσε ο όρος «καμηλοκαβαλαρίες» (εκ του γαϊδουροκαβαλαρίες κτλ κτλ… πάρτο μεταφορικά…) και να ’σου το κοπάδι…. Ε έχω και μια έφεση στα της Αιγύπτου… έδεσε το γλυκό…. :p

    Και μην μασάς με την μοργκάνα… συνέχισε σου λέω.. πάμε μπας και «εκδοθούμε» και εμείς :ppp

    vas μου, όλοι μας θα σκεφθούμε να δώσουμε ένα μπαχτσίσι στον γιατρό. Το θέμα είναι να το σκεφτούμε εμείς, όχι να είναι προαπαιτούμενο για να μας κουράρει σωστά.

    αλεπουδίτσα... οργάνωσε τις κυρίες στο σίδερο... λίγα έμειναν ακόμα για άπλωμα... (μέχρι να πιάσω στο στόμα μου το ασφαλιστικό βεβαίως βεβαίως :ppp)

    Μικρό είπα… ω Παναϊαμ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειγον: δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα με την morgana! Μαλλο κατι απο τα λογια μου ερμηνευτηκε σαν θυμος / δυσαρεσκεια.
    Το αντιθετο συμβαινει. Με καθε σχολιο της (ιδιως το τελευταιο της με το ποπκορν + παγωτο) η συμπαθεια μου προς την morgana αυξανεται - δεν μειωνεται.
    Αλλωστε μου εχει υποσχεθει οτι θα μου πει καποτε μια ιστορια - και δεν θελω να την χασω με τιποτα ;-)
    Συγνωμη λοιπον αν ειπα κατι λαθος. Απο πλευρας μου δεν υπαρχει κανενα προβλημα με κανεναν.

    Darthiir, sorry για το ασχετο σχολιο. Επειδη το απαιτουμενο - σχετικο με το θεμα - σεντονι, θα αργησει λιγο, ηθελα να ξεκαθαρισω οτι η καθυστερηση οφειλεται αποκλειστικα σε τεχνικους λογους (μεροκαματο) και οχι σε προσωπικους.

    I'll be back (Arnold Schwarzenegger στην ταινια Running Man, πριν τους καθαρισει ολους) ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με το πάσο σου...
    Μην χάσουμε μονο τους στόχους παραγωγής και δεν πάρουμε την διεύθυνση του χυτήρογλου... :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...