Προσχήματα. Ολοφάνερα πλέον προσχήματα. Οι αμερικάνοι ήθελαν να εγκαταστήσουν μια περιοχή ελέγχου ενώ οι Ισραηλινοί ήθελαν να πετύχουν μια «νεκρή» αποστρατικοποιημένη ζώνη, ώστε να μπορούν να αλωνίζουν ελεύθεροι. Άλλωστε ποτέ δεν αποδέχθηκαν την ιδέα της δημιουργίας ενός κράτους που θα ζούσαν οι «άλλοι γηγενείς της περιοχής». Γι’ αυτούς και την αδηφάγα πολιτική τους ήταν πάντα ανεπιθύμητοι. Δύο λαοί που μεγάλωσαν στον ίδιο τόπο και ο ένας έπρεπε να αφανισθεί ή να υποταχθεί, «να αφομοιωθεί», να αλλοτριωθεί.
Έτσι τα δύο borgoφιλαράκια θα μπορέσουν να συνεχίσουν ανενόχλητα το έργο τους και να εντείνουν τον έλεγχο στην Μέση ανατολή, εφαρμόζοντας επιτυχώς την τακτική του «φόβου που φυλάει τα έρμα». Και οι άμαχοι συνεχίζουν να σκοτώνονται. Εμπόλεμη ζώνη. Παρόλ’ αυτά ο Ισραηλινός στρατός προειδοποιεί πριν βομβαρδίσει μια περιοχή και δεν χτυπάει νοσοκομεία. Άγνωστο γιατί τόσα convoy προσφύγων έχουν γίνει ολοκαύτωμα και οι βόμβες σφυρίζουν στις αυλές των νοσοκομείων που απέμειναν. Οι μαρτυρίες όσων έφυγαν από την κόλαση αποκαλυπτικές: Είναι αδύνατο να βγούμε από τα σπίτια. Παντού υπάρχουν Ισραηλινά κατασκοπευτικά που εντοπίζουν κίνηση και «ρίχνουν στο ψαχνό». Τα λόγια αυτά δεν ήρθαν από παλαιστινιακά χείλη. Από ελληνικά ακούστηκαν. Από τα Ισραηλινά όμως ήρθαν τα άλλα σήμερα το πρωί: «Από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε καλές σχέσεις με την Ισπανία. Μας ζήτησαν να σταματήσουμε τις πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν είναι με το μέρος μας». Φυσικά. Οι φασίστες μόνο όσους είναι με το μέρος τους αποδέχονται.
Ίσως τελικά αληθεύει ότι μόνο όταν οι αμερικανοί υποστούν τα δεινά που προκαλούν θα βάλουν μυαλό. Ούτως ή άλλως στην άγνοια ζουν. Ίσως είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας του πλανήτη μας αυτή. Όσο και αν δεν μου αρέσει, δεν βλέπω άλλη λύση. Η δράση φέρνει αντίδραση, αλλά αυτό θα έπρεπε να το έχουν λάβει υπ’ όψη τους πρωτίστως οι ισχυροί πριν πράξουν. Γιατί δεν υπόκεινται σε δράσεις για να έχουν το δικαίωμα αντίδρασης. Υπόκεινται στα αποτελέσματα προηγούμενων δράσεών τους.
Ο Λίβανος και η Χεσμπολά δεν είναι το ίδιο πράγμα, και ο θάνατος ενός μικρού παιδιού δεν υφίσταται ως αυτοάμυνα. Βρείτε άλλες δικαιολογίες...
Have you been assimilated?
Ή θα αντιταχθείτε στην απειλή της borgoπαρέας;
Η εκάστοτε εξωτερική πολιτική των χωρών δεν ορίζεται από τους ηθικούς κανόνες του συνόλου. Ο Βενιζέλος οραματίστηκε μια Μεγάλη Ελλάδα, κι έκανε επεκτατικούς πολέμους. Από την πατριωτική άποψη καλώς έπραξε. Ηθικά όμως, ήταν αδικαιολόγητος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα εγινε εμπόλεμη ζώνη ο Λίβανος; Εδώ και μια βδομάδα τί είναι; Παιδική χαρά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας δουλεύουν;
Στού κασιδιάρη το κεφάλι... μαθαίνουν να κουρεύουν τα αυγά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να βγούνε κουρεμένοι;;;;
Μπάαα......
Κι οι μουλλάδες να παραφυλάνε στη γωνιά...
Ω, τι κόσμος, μπαμπά. Τί κόσμος. Λέω να την κάνω για τον Άρη.
«Δεν είχε προγραμματιστεί εισβολή στο Λίβανο, τώρα όμως είναι αναπότρεπτη» είπε ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ.
ΑπάντησηΔιαγραφή..υπουργός άμυνας;..
Λύσιππε, ο Βενιζέλος δεν έκανε επεκτατικό πόλεμο, ο Κωνσταντίνος ήταν εκείνος που "εξέδραμε" στα ενδότερα με άκαπνους στρατηγούς του σαλονιού και με στόχο την "Κόκκινη Μηλιά", αφού κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα φέρει τον ελληνικό στρατό, που βρισκόταν στα παράλια της Μ. Ασίας, στην Ελλάδα. Ο Βενιζέλος είχε σταθεροποιηθεί στη Μ. Ασία, όπου το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού ήταν μεγαλύτερο.
Το λάθος του Βενιζέλου ήταν η αλαζονία που του υπέβαλλε να χρησιμοποιήσει το πλειοψηφικό σύστημα, μαύρο-άσπρο δηλαδή. Αν το σύστημα ήταν αναλογικό, θα κερδιζε τις εκλογές και θα συνέχιζε η χώρα την πορεία της με τους συμμάχους της, κλπ κλπ.. Ο Βενιζέλος νικήθηκε από την αλαζονία του, την τυφλή πίστη του ότι θα κέρδιζε παμψηφεί, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι, οι οποίοι στη συνέχεια τά 'στριψαν και με συνθήκες εντελώς παράλογες (στρατηγοί άκαπνοι, μια και αντικαταστήσανε τους 'βενιζελικούς' εμπειρους, και εκτός συμμαχίας ΑΝΤΑΝΤ) έβαλαν σε εφαρμογή τη δική τους ιδέα για Μεγάλη Ελλάδα. Η ίδια ιδέα προβάλλεται ως τα σήμερα απο τα συντηρητικά άκρα.
(διάβασα πάνω από 14 διάφορες ιστορικές εκδοχές και καταθέσεις ιδιωτών για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για την εποχή αυτή και, παρ' όλ' αυτά, νομίζω ότι η γνώμη μου δεν είναι ακόμα πλήρης)
***Συγγνώμη Καμηλιέρη για την παρένθεση... ναι;
Στην ιστορία οι συσχετισμοί δυνάμεων αλλάζουν συνεχώς και ο θύτης αργά ή γρήγορα γίνεται θύμα. Και τι μ'αυτό; Μυαλό δεν βάζει κανείς, μόνο συμφορές καινόύριες έρχονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα τι γίνεται...μακάρι να σταματήσει το γρηγρότερο το μακελειό...(από ευχές βέβαια, άλλο τίποτα κι εγώ...)
morgy> auto pou mporis na kanis (ke na kanume oli mas) ine na paris tous filous sou ke tous filous ton filon sou ke anti na pate gia frape gia teseris ores (se parakalo min to paris prosopika, ke gia mena ishii) na pate na piite frape gia perisoteres apo 4 ores ekso apo kamia presvia tou israil ke ton usa. arazete eki etimazete ke kana pano ke ok... den ine poli alla kati.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι που εξοργίζει όσο και οι εικόνες και οι ήχοι είναι ακριβώς η αδυναμία αντίδρασης ή εκλογίκευσης ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμηλιέρη μου, δεν είναι λύση το οφθαλμός αντί οφθαλμού ... εκδίκηση είναι... Αναρρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερο αντί για φραπέ έξω από πρεσβείες να βάλουμε αντίσκοινα έξω από τα Ενωμένα Έθνη και όλους αυτούς τους οργανισμούς που εμείς φτιάξαμε για να προστατεύσουμε εμάς και που δεν φαίνεται να κάνουν ποτέ τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση ...
ΚVούλα το οφθαλμός αντί οφθαλμού δεν είναι λύση, αλλά δυστυχώς, μέσα στην ανθρώπινη φύση, είναι η αντίδραση σε πλήγματα που δέχεσαι και δεν τα χωράει ο νους σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασικά εγώ απλά θα πρότεινα να βγούμε όλοι στον δρόμο και να πιούμε καφέ μπροστά απ' όλους (και τους μεν, και τους δε, και τον ΟΗΕ, και τις ΗΠΑ - το ίδιο έχουν καταντήσει ούτως ή άλλως) και να τους πούμε: Φτάνει. Κόφτε το ή θα σας πάρουμε με τις πέτρες. Πυρηνικά ξεπυρηνικά, μερικά δισεκατομμύρια πέτρες το ισοπεδώνουν το άσπρο σπίτι. Η ισχύς εν τι ενώσει είναι ισχυρότερη από το ισχυρότερο όπλο.
Αλλά τί τα θες; Κάθε βόμβα που πέφτει δημιουργεί έναν ακόμα τρομοκράτη, θέλουμε δεν θέλουμε, και ένα ακόμα άλλοθι για τις αυριανές αμερικανικές επεμβάσεις.
Δύσκολο να τους πάρεις με τις πέτρες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τις ντομάτες όμως και τα γιαούρτια ίσως είναι καλύτερα.
Όλους.
Και μιλάω σοβαρά.
Η ενημέρωση του Αμερικανικού λαού ίσως να ήταν πιο αποτελεσματικός τρόπος από τις ντομάτες, τις πέτρες, τις βόμβες. Γιατί έχουν πλήρη άγνοια του τι γίνεται στον κόσμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήαληθεια κ. Νταρθ!
ΑπάντησηΔιαγραφήπως τα περασατε το Σ/Κ\???
κανατε τιποτα αξιολογο???????!!!!
καμια εκδρομουλιτσα μηπως?
@Ροδιά: Ροδιά μου, ΚΑΙ ο Βενιζέλος έκανε επεκτατικό πόλεμο, διότι η επέλαση πέραν της ζώνης της Σμύρνης που είχε δωθεί στην ελληνική διοίκηση με τη συνθήκη των Βερσαλλιών ξεκίνησε ΠΡΙΝ από τις εκλογές του Νοεμβρίου 1920, τις οποίες έχασε ο Βενιζέλος. Άσε που και η ζώνη της ελληνικής διοικησης το ρόλο που έπαιζαν και οι άλλες ζώνες έπαιζε: το παιχνιδάκι των Συμμάχων που μοιράζονταν το διαμελισμένο πτώμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αστα να πάνε δλδ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ και με τις πέτρες και με τις ντομάτες.
Καμηλιέρη που βόσκουν οι καμήλες σας;;;