Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2006

Είχατε ανησυχήσει;

Κακώς. Οι φονιάδες της οικουμένης αποφάσισαν να λάβουν τελικά μέρος στο παιχνίδι. Δεν λέω καθυστέρησαν αρκετά για να καλυφθούν, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτε. Οι αμερικανοί στέλνουν στρατεύματα στο νότιο Λίβανο. Έχουν ως στόχο την προστασία των αμάχων λένε. Αλλά φυσικά σε περίπτωση που σκοτωθεί οποιοσδήποτε στρατιώτης ή καταρριφτεί ελικόπτερο θα απαντήσουν. Όπως όμως εντελώς κυνικά δήλωσε και ο υπεύθυνος του Ισραηλινού στρατού σήμερα το απόγευμα, εκεί είναι εμπόλεμη ζώνη. Οι άμαχοι δεν είναι ασφαλείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην χτυπηθούν. Το ίδιο δεν ισχύει και για τους αμερικάνους;

Προσχήματα. Ολοφάνερα πλέον προσχήματα. Οι αμερικάνοι ήθελαν να εγκαταστήσουν μια περιοχή ελέγχου ενώ οι Ισραηλινοί ήθελαν να πετύχουν μια «νεκρή» αποστρατικοποιημένη ζώνη, ώστε να μπορούν να αλωνίζουν ελεύθεροι. Άλλωστε ποτέ δεν αποδέχθηκαν την ιδέα της δημιουργίας ενός κράτους που θα ζούσαν οι «άλλοι γηγενείς της περιοχής». Γι’ αυτούς και την αδηφάγα πολιτική τους ήταν πάντα ανεπιθύμητοι. Δύο λαοί που μεγάλωσαν στον ίδιο τόπο και ο ένας έπρεπε να αφανισθεί ή να υποταχθεί, «να αφομοιωθεί», να αλλοτριωθεί.

Έτσι τα δύο borgoφιλαράκια θα μπορέσουν να συνεχίσουν ανενόχλητα το έργο τους και να εντείνουν τον έλεγχο στην Μέση ανατολή, εφαρμόζοντας επιτυχώς την τακτική του «φόβου που φυλάει τα έρμα». Και οι άμαχοι συνεχίζουν να σκοτώνονται. Εμπόλεμη ζώνη. Παρόλ’ αυτά ο Ισραηλινός στρατός προειδοποιεί πριν βομβαρδίσει μια περιοχή και δεν χτυπάει νοσοκομεία. Άγνωστο γιατί τόσα convoy προσφύγων έχουν γίνει ολοκαύτωμα και οι βόμβες σφυρίζουν στις αυλές των νοσοκομείων που απέμειναν. Οι μαρτυρίες όσων έφυγαν από την κόλαση αποκαλυπτικές: Είναι αδύνατο να βγούμε από τα σπίτια. Παντού υπάρχουν Ισραηλινά κατασκοπευτικά που εντοπίζουν κίνηση και «ρίχνουν στο ψαχνό». Τα λόγια αυτά δεν ήρθαν από παλαιστινιακά χείλη. Από ελληνικά ακούστηκαν. Από τα Ισραηλινά όμως ήρθαν τα άλλα σήμερα το πρωί: «Από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε καλές σχέσεις με την Ισπανία. Μας ζήτησαν να σταματήσουμε τις πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν είναι με το μέρος μας». Φυσικά. Οι φασίστες μόνο όσους είναι με το μέρος τους αποδέχονται.

Ίσως τελικά αληθεύει ότι μόνο όταν οι αμερικανοί υποστούν τα δεινά που προκαλούν θα βάλουν μυαλό. Ούτως ή άλλως στην άγνοια ζουν. Ίσως είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας του πλανήτη μας αυτή. Όσο και αν δεν μου αρέσει, δεν βλέπω άλλη λύση. Η δράση φέρνει αντίδραση, αλλά αυτό θα έπρεπε να το έχουν λάβει υπ’ όψη τους πρωτίστως οι ισχυροί πριν πράξουν. Γιατί δεν υπόκεινται σε δράσεις για να έχουν το δικαίωμα αντίδρασης. Υπόκεινται στα αποτελέσματα προηγούμενων δράσεών τους.


Ο Λίβανος και η Χεσμπολά δεν είναι το ίδιο πράγμα, και ο θάνατος ενός μικρού παιδιού δεν υφίσταται ως αυτοάμυνα. Βρείτε άλλες δικαιολογίες...

Have you been assimilated?
Ή θα αντιταχθείτε στην απειλή της
borgoπαρέας;