Κυριακή 30 Ιουλίου 2006

Αντιφάσεις...

«Η Χεσμπολά κρατά όμηρους τους αμάχους και τους χρησιμοποιεί σαν ασπίδα»

Η «ανθρώπινη ασπίδα υπό ομηρία» πανηγυρίζει στους δρόμους που οι Ισραηλινοί οπισθοχωρούν και η Χεσμπολά έπληξε το γόητρο των «δήμιων του Λιβάνου».

«Λυπούμαστε για τον θάνατο τόσων αμάχων, αλλά τους είχαμε προειδοποιήσει να εκκενώσουν την περιοχή»

Για να το καταλάβω, επειδή κάποιος πιστεύει ότι κρύβω κάτι στο υπόγειό μου, πρέπει να φύγω από το σπίτι μου, να ξεριζωθώ και να μην το ξαναβρώ αφού θα το έχει ισοπεδώσει; Ή μήπως καλό θα ήταν απλά να εγκαταλείψουν καλύτερα όλοι οι κάτοικοι το Λίβανο, ώστε απλά να παρελάσει ο ισραηλινός στρατός και να το προσαρτήσει στο κράτος του, απουσία «παλαιστινιακής μειονότητας»; Δεν μπορώ να αποφασίσω αν η φράση αυτή τελικά μου δημιουργεί τον γέλωτα ή το μίσος και την απέχθεια.

«Τονίζουμε ότι εμείς δεν σημαδεύουμε αμάχους»

Ναι, μόνο αυτοκινητοπομπές προσφύγων, νοσοκομεία, σχολεία, βασικές υποδομές της πόλης που στηρίζουν την ζωή των κατοίκων και… κτίρια του ΟΗΕ. Σε τελευταία ανάλυση, ένας Χεσμπολαχιανός πύραυλος μπορεί να κρύβεται κάτω από κάθε μπατζάκι!

Ακόμα και το δίκιο με το μέρος του να είχε, με την στάση του το Ισραήλ έχει δημιουργήσει τόση αντιπάθεια και τόση απελπισία που είναι δεδομένη η αύξηση των «τρομοκρατικών» χτυπημάτων στη χώρα, ως απάντηση στις θηριωδίες του. Και θα λυπηθώ για τον θάνατο των αμάχων Ισραηλινών αλλά θα πω ότι τους είχα προειδοποιήσει πολλάκις πως η δραστηριότητά τους δημιουργεί την επόμενη γενιά τρομοκρατών η οποία ήδη κρέμεται «δαμόκλειος σπάθη» πάνω τους. Έτσι απλά και κυνικά, όσο ακριβώς κυνικά ακούστηκαν τα λόγια τους στ’ αυτιά μου, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τους αξίζει η τιμωρία που τους περιμένει.
.......
Μόλις άκουσα ότι ζήτησαν συγνώμη... ας τους συγχωρέσει ο Θεός ή ο Αλλάχ, αν θέλουν βέβαια και αυτοί….

¡YANKEES GO HOME!

7 σχόλια:

  1. Ενταφιάζονται οι ελπίδες μας θαρρώ.
    Να προσφύγεις σε ποιόν;
    Στα "Useless Nations?"

    Όλοι οι άνθρωποι με στοιχειώδη κρίση και θεμελιώδεις αξίες, σταυρώνουν χέρια.

    Αυτός είναι ο κόσμος μας.
    Με αντιφάσεις, ναι.
    Γυρεύεις σύνεση στον πόλεμο;
    Μήπως στην ειρήνη;

    Ας φεύγατε, σου λέει.
    Τώρα, αν δεν φύγατε γιατί φοβόσασταν ότι θα χτυπηθεί το κομβόι, σκασίλα μας.
    Αν δεν φύγατε γιατί αυτή είναι η γη σας, το ίδιο που μας κάνει.

    Ο πόλεμος δεν έχει αρχές.
    (Εξ ορισμού ίσως)
    Πάει και τελείωσε.
    Εδώ ακόμα και ως "έγκλημα πολέμου" βαφτίζεται ό,τι επιλέγεται να ειπωθεί έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απλά θυμώνω για τον ατελείωτο παραλογισμό και των δύο πλευρών....
    γκρρρρρρρρρρρρρρρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα με βγάζουν από τα ρούχα μου οι δηλώσεις για "ίσες αποστάσεις", οι αναφορές για τις "δύο πλευρές", λες και είναι ισοδύναμες οι πλευρές ή λες και οι αποστάσεις είναι που εμποδίζουν την εκεχειρία.
    Από τη μια έχουμε ένα γίγαντα κι από την άλλη ένα νάνο και, δυστυχώς, το παραμυθάκι οπου νικάει ο Δαυίδ το Γολιάθ ανήκει στην Παλαιά Διαθήκη.

    :-)

    ..ποιος ζήτησε συγγνώμη;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ήταν η Ελληνική εθνική πολιτική το 1/10 του Ισραήλ, όλα θα ήταν καλύτερα στην Ψωροκώσταινα. Καταδικαστέες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων, αλλά ως γνωστόν από χιλιάδες χρόνια το οφθαλμός αντί οφθαλμού είναι μέρος της Παλαιάς Διαθήκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ μωρέ Καμηλιέρη μου, αχ...
    Έχει δίκιο η Ροδιά: ποιές ίσες αποστάσεις;;;

    (δεν πιστεύω να έχεις φύγει χωρίς να δωσεις συντεταγμένες!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα. Επί του θέματος "σας προειδοποιήσαμε να φύγετε" είχαμε κάνει ένα γερό καυγά με φίλους το περασμένο σβκ. Δεν είναι τόσο απλό το να μαζεύεις τα απαραίτητα και να φεύγεις. Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει "απαραίτητα", μπουκάλια με νερό και φάρμακα, ή ρούχα, αντικείμενα, αναμνήσεις..πώς να αφήσεις πίσω σου τόσα..και μετά τι θα βρείς, αν επιζήσεις?
    Ακούγεται χλευαστική η απειλή "σας προειδοποιήσαμε".
    Το Ισραήλ φταίει και η Χεσμπολάχ φταίει και οι δύο πλευρές φταίνε μαζί με τους συμμάχους τους..και όλοι βέβαια προειδοποιούν/απειλούν αλλήλους..ότι θα τους σβήσουν ναπο το χάρτη, θα τους λιώσουν..
    Το μακελειό που γίνεται εκεί δεν βοηθαέι ούτε τους θύτες, ούτε τα θύματα..και οι μέν και οι δέ μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να αλληλοσφάζονται.. κανένας σεβασμός στη ζωή, μόνο επιλεκτικά αίμα..
    Τα παιδάκια βέβαια δεν φταίνε σε τίποτα, όσα όμως επιζήσουν- έχουν επιζήσει εδώ και 10ετίες δεν επιλέγουν την ειρήνη αλλά το μίσος που γεννάει και άλλο αίμα..

    Δεν υπάρχει γιατρειά για την Μέση Ανατολή φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάτι άλλο. Δεν αφήνεις το σπίτι σου, την πατρίδα σου στον εχθρό που κάνει επίθεση..δεν φεύγεις σαν το ποντίκι, με την ουρά στα σκέλια.. Αυτό το ξέρουν οι όποιοι επιτιθέμενοι, για αυτό βομβαρδίζουν και μετά τους λένε "τι θέλετε και φωνάζετε? Σας είχαμε προειδοποιήσει!" Ο έσχατος χλευασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...