Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Ατρείδες

Εκεί μπροστά στον τάφο λοιπόν τ’ Ατρείδη την είχαμε τη συζήτηση. Τι κατάλαβε η Κλυταιμνήστρα που το έφαγε το παιδί; Και γιο φονιά έκανε αλλά και ξεκληρίστηκε όλη η οικογένεια στο τέλος. Και όλα αυτά για μια θυσία που ποτέ δεν έγινε…
Κακή «υστεροφημία»…
Εκεί και η Ναταλίτσα, παρότι ασθενική και με μέλλον που μόλις μετρούσε μερικούς μήνες, έτρεχε και κινηματογραφούσε γιατί την άγγιξε η ιστορία και ο τρόπος των χειλιών που την αφηγούταν. Σαν τρελή έτρεξε να προβάλει το βίντεο μόλις γύρισε, δώρο στο δώρο της τρυφερότητας που της δόθηκε. Όταν βλέπεις την κακή αρρώστια δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα. Αλλά και αυτά είναι ότι καλύτερο. Και το βίντεο ήταν η ανταμοιβή.

Το Ανάπλι μαγευτικό όπως πάντα, εκεί στον φάρο ν’ ανασάνεις το θαλασσινό αγέρι, γύρω-γύρω όλη την Ακροναυπλία. Η ζέστη επέβαλε στάση δίπλα στα κύματα, μήπως και δροσιστούμε λίγο με την αλμύρα της θάλασσας. Απογευματινός καφές πρώτο τραπέζι με θέα το Μπούρτζι. Αρμένικος. Η συζήτηση τράβηξε μετά την δύση, παρότι η οικογένεια των Ατρειδών είχε μείνει πίσω από καιρό…

Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι...

5 σχόλια:

  1. ναι, μπορεί να μην έγινε η θυσία, αλλά σαν να έγινε ήταν -και η Ιφιγένεια "χάθηκε" για τη μητέρα της... Άλλωστε, και ο Αγαμέμνονας είχε ανατρέψει τον Αίγισθο, πριν,(ο οποίος είχε ανατρέψει τον Ατρέα, πιο πριν..χάος ο οίκος των Ατρείδων, λέμε!)
    :)

    Το Νάυπλιο είναι υπέροχο για κοντινή βόλτα -θαρρώ, όλοι έχουμε παρόμοιες εικόνες στο μυαλό μας..

    Στην επόμενη απόδραση, λοιπόν!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και είπε να στείλει και τα άλλα παιδιά στο χώμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχχχχ πόσο θα θελα να ήμουν τώρα στ Ανάπλι για βόλτες και καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν είναι ότι έχω παράπονο, αλλά είναι από τα μέρη που μου έχουν λείψει από κει κάτω και ευτυχώς έστω για μια στιγμή μου έδωσες μια ευκαιρία να τα γευτώ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμηλιέρη δεν ξέρω που βρίσκομαι να πάτησα ένα κουμπάκι στο 'The Boy' και άρχισε το ταξίδι σε χρόνο και τόπο! Ωραίο το Ανάπλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...