Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Επιστροφή

Εξέλειπε το τζατζίκι; Τελικά όχι. Από τη δεύτερη του Πάσχα και μετά φρόντισε να συμπεριληφθεί σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες κάθε βραδιά. «Ξέρεις εσύ» έλεγε στον κάπελα και είχε δίκιο, ο κάπελας ήξερε καλά!
Εβρέθηκαν οι υπόλοιποι φίλοι και συνδαιτυμόνες που απουσίασαν τις προηγούμενες και έτσι μαζευτήκαμε ξανά για μερικά κρασιά και… μπόλικες πίτες και τζατζίκια. Πολύ ασπρίλα όμως μωρ’ αδερφάκι μου. Σε πιάτα του φαγητού μας τα έφερναν! Καλά που ‘χε μείνει και μια μερίδα κοντοσούβλι να σπάσει η μονοτονία του λευκού…
Και με αυτά και μ’ αυτά πέρασαν οι μέρες και επιστρέψαμε στα τσιμέντα. Ο χτεσινός ήρεμος καφές στην παραλία, με το νησάκι και το πέλαγος και το δροσερό του αγέρι, σήμερα αντικαταστάθηκε από τη βουή του γραφείου και την βιβλιοθήκη απέναντι. Ευτυχώς το ταξίδι ήταν γρήγορο και ξεκούραστο.
Σχεδιασμός της μελλοντικής δραστηριότητας, προβληματισμός για την πλήρη έλλειψη της θεωρητικής βάσης. Και σίγουρα νοσταλγία για τον χτεσινό ήρεμο καφέ χωρίς τη βαβούρα των συνεργατών. Και για το θαλασσινό αγέρι, ας ήταν και γαρμπής. Ανοιξιάτικος και δροσερός άφηνε την ατμόσφαιρα διαυγή, να οι Παξοί, μια αδραχτή απέναντι.
Επιστροφή στην καθημερινότητα.
Πότε όμως θα σταματήσουμε να παραμυθιαζόμαστε
από την καθημερινότητα που μας προβάλλεται;

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και...
    Welcome back my friend...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/09 5:18 μ.μ.

    καιρος σου ηταν...αντε μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή, με λίγα λόγια, άμα θες από δω και στο εξής να βλέπεις άσπρη μέρα, απλά θα σου στέλνουμε ένα guild bank με τζατζίκι!!!! (Πςςςς... εύκολο κιόλας...)
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σας βρήκα σάικο! :)

    Σας έλειψα σεβάσμια;

    Απ’ το Φενεό Σοφάκι; Για στέλνε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάψουμε να παραμυθιαζόμαστε όταν αρχίσουμε να εκτιμούμε την αξία της κανονικότητας της ζωής μας και να μην υπερεκτιμούμε τα διαλείμματα της κανονικότητας αυτής.
    (Τί έπαθα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έλα κουράγιο τώρα μέχρι το καλοκαίρι.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γιαουρτοσκόρδιον κάνει καλό και στην καρδιά!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...