Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βρε λες;

Ελπιδοφόρο αναθάρρημα μετά από πολύ καιρό. Η Γερμανία θα κλείσει τα πυρηνικά της εργοστάσια. Περί απλής ανακοίνωσης πρόκειται βέβαια, η υλοποίηση δεν έχει καν ξεκινήσει και κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα γίνει. Αλλά ακόμα κι έτσι, για πρώτη φορά ανακοινώθηκε μια ενέργεια ενάντια στις ακολουθούμενες πολιτικές, ενάντια στην ίδια την πρόθεση της καγκελαρίου, όπως αυτή είχε διατυπωθεί προ μηνός, ενάντια στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι αλλά σύμφωνη με την λογική.
Στην Ιαπωνία ακόμα να ελεγχθεί η κατάσταση. Λογικό. Αλυσιδωτές αντιδράσεις γεωμετρικά αυξανόμενου ρυθμού· άμα δεν ανακτήσεις τον έλεγχο άμεσα οι ελπίδες να τον ανακτήσεις πριν θελήσουν αυτές είναι μηδαμινές. Και τα αποτελέσματα ολέθρια στην περίπτωση της πυρηνικής ενέργειας. Αυτή και η λογική που επιβάλει τη μη-χρήση της.
Έχουμε βέβαια δρόμο ακόμα. Η επόμενη ελπιδοφόρα πρόταση, με την προϋπόθεση να εφαρμοσθεί και η προαναγγελθείσα, θα είναι η υιοθέτηση μιας πολιτικής ελάττωσης της ενεργειακής κατανάλωσης. Πάλι ενάντια στο οικονομικό γίγνεσθαι αλλά σύμφωνη με τη λογική και τη βιωσιμότητα. Οψόμεθα!
Επιτέλους, μία πολιτική απόφαση!

3 σχόλια:

  1. Ναι, είδες, τα ανοιχτά μυαλά πήραν και θέση... Το πρώτο βήμα, ελπίζω να το ακολουθήσουν και άλλα.
    http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/nuclear/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέτρησε τα πολιτικά κουκιά, δεν της βγήκαν και έκανε κωλοτούμπα. Απλό και ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω βρε Σοφία μου και ειλικρινά, δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση αυτά τα ανοιχτά μυαλά. Άλλα άκουγα να λένε πριν κανά χρόνο…

    Μα γιατί πρέπει οι πολιτικοί να λειτουργούν υπό το φόβο του κόσμου, αντί να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις υπερ αυτού εξ αρχής βρε κιτσομήτσε μου;
    Μήπως επιλέγονται λάθος ή λείπουν οι ασφαλιστικές δικλείδες που τους απομακρύνουν νωρίς από τα πόστα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...