Πέμπτη 15 Ιουνίου 2006

Η αποτυχημένη επιτυχία…

Ακόμα δεν πρόφτασαν τα φλας να σβήσουν και τα χέρια να κρυώσουν από τις χειραψίες, ακόμα δεν πρόφτασε καν να «κρυώσει ο νεκρός», φάνηκαν τα αποτελέσματα της εκπληκτικής διπλωματίας της Ελλάδας. Οι τούρκοι αποφάσισαν να τιμήσουν τις συμφωνίες μας με άρση του «μορατόριουμ» που μόλις υπέγραψαν και με διεκδίκηση αποζημίωσης για το αεροπλανάκι τους. Έτσι για να πάρουν καινούργιο να δώσουν στα παιδάκια τους να παίζουν το παλιό καλό γνωστό παιγνίδι πολέμου που τόσο καλά ξέρουν. Εμ τι νόμισες βρε τσόκαρο; Επειδή χαμογελάς και βάζεις την υπογραφή σου θα τιμήσουν την διπλωματία σου άνθρωποι που την μοναδική σχέση με την διπλωματία που είχαν ποτέ την είχαν γιατί την ανέθεσαν σε έλληνες πριν από 400 κοντά χρόνια; Ή επειδή εσύ παραβλέπεις το γεγονός ότι βρισκόταν σε στρατιωτική «παρενοχλητική/κατασκοπευτική» αποστολή και γι’ αυτό σκότωσαν το παλικάρι και τώρα ζητούν και τα ρέστα. Και αν το αρνείσαι, προτείνω να βγεις και να διαψεύσεις δημόσια το από μέρες τυπωμένο άρθρο σε επίσημο ελληνικό περιοδικό για αμυντικά θέματα. Άλλωστε αν είναι συνομωσιολογία, βλάπτει το εθνικό συμφέρον και οφείλεις να το διαψεύσεις. Με χαμόγελα και χαιρετούρες εξωτερική πολιτική δεν γίνεται. Δεν σου πάει και το ζεϊμπέκικο μπας και αποφέρει καρπούς. Άσε που δεν υπάρχει και κανά νιάνιαρο να βαφτίσεις μπας και κατευνάσεις τα πνεύματα (οι τούρκοι μάλλον έχουν πάρει στα σοβαρά το κάντε πόλεμο, όχι έρωτα φαίνεται και δεν μας δίνουν και διπλωματικά χαρτιά έτσι…).

Ας ελπίσουμε οι υπόλοιποι ευρωπαίοι εταίροι μας να κάνουν αυτό που οφείλαμε εμείς από την αρχή, μιας και τα δικά μας συμφέροντα θίγονται, αλλά δεν είχαμε τ’ αρχίδια να το κάνουμε. Βέβαια εμείς μόνο κώλο ξέρουμε να στήνουμε (τώρα εξηγείται η θέση…), μπας και μας δώσουν ένα κοκαλάκι μετά. Ευτυχώς που πρόφτασαν κάποιοι να σου δώσουν συγχαρητήρια. Σιγά-σιγά θα μάθεις να μην βάζεις την υπογραφή σου (και για άλλο επίσης ισχύει αυτό αλλά εσύ δεν έχεις και ευτυχώς δεν κινδυνεύεις) όπου να ‘ναι . Να ‘ναι καλά η Κύπρος που τουλάχιστον ξέρει να σέβεται τα συμφέροντά της και το αίμα των ανθρώπων που χάθηκαν για χάρη της. Αίσχος. Αν φτάσεις δε και στο σημείο να τους πληρώσεις… τράβα πολιτεύσου εκεί μετά… Τράβα χαμογέλα στους γονείς του παιδιού τώρα να τους δείξεις πόσο πονάς και πόσο υπερασπίστηκες την Ελλάδα με χαμόγελο.

Παρεμπιπτόντως μαζέφτε τον Πολύδωρα,
αρκετά κάνει την κυβέρνηση ρεζίλι στην χώρα με όσα λέει,
δεν αξίζει να μας κάνει και διεθνώς ρεζίλι…

2 σχόλια:

  1. Ισως περασε στα ψιλα των ειδησεων: την ακριβως επομενη μερα του επεισοδιου, οι τουρκοι εκαναν μαζικη παραβιαση του ελληνικου εναεριου χωρου. Δεν θυμαμαι αν ηταν 16 η 24 παραβιασεις - ηταν παντως στρογγυλος αριθμος. Φυσικα η ελληνικη πλευρα ΔΕΝ αντεδρασε. Ετσι δημιουργουνται τα κεκτημενα δικαιωματα. Αν οι τουρκοι παραβιασουν αλλες 200 φορες τον εναεριο χωρο (μας;) και δεν αντιδρασει κανεις, γιατι να μην γινει δικος τους;

    Αυτην την στιγμη περιμενουμε και ελπιζουμε στην Ευρωπη. Τι αλλο μπορουμε να κανουμε (πολεμο δεν θελει κανεις απο μας);
    Δυστυχως στην Ευρωπη εχουμε στειλει τους χειροτερους να μας εκπροσωπησουν. :-(

    Απο τις σημερινες γερμανικες εφημεριδες: το μετωπο υπερ της Ευρωπης στην Τουρκια εχει αποκτησει σημαντικα ρηγματα. Σε προσφατη σφυγμομετρηση μολις το 45% των τουρκων δηλωνει οτι θελει να ενωθει με την Ευρωπη. Πριν 1 χρονο το ποσοστο ηταν 75%.
    Στην ιδια σφυγμομετρηση το 60% των τουρκων δηλωνει οτι προτιμαει να καταπατηθουν οι ατομικες ελευθεριες (που τοσο σκιζονται οι ευρωπαιοι γι' αυτες) σε οφελος των εθνικων συμφεροντων.

    Στα δικα μου ματια ειναι μια σημαντικοτατη διαφορα νοοτροπιας σε σχεση με εμας. Ο τουρκος πολιτης λεει (σε ποσοστο 60% αν η σφυγμομετρηση ειναι εγκυρη) "βαλτε με φυλακη και βασανιστε με, αν αυτο ωφελει την χωρα μου".

    Ειμαι απαισιοδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω καταλήξει στο αισιόδοξος ή στο απαισιόδοξος. Εκεί που οι δικοί μας κυβερνήτες είναι ρεντίκολα, βρίσκονται ολίγοι Κύπριοι και σώζουν την κατάσταση. Επιπλέον, όταν τον Οκτώβριο, στις 3 αν θυμάμαι καλά, θα γίνει η κρίσιμη κουβέντα για την Τουρκία στις Βρυξέλλες, εδώ θα είμαστε στο τσακίρ εκλογικό κέφι. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με τα ψέματα και τις υπεκφυγές του Αντώναρου γιατί ο Ρουσσόπουλος θα εφαρμόσει την γνωστή τακτική. Το κρυφτό. Η μήπως νομίσατε ότι η Μπακογιάννη και οι πραιτωριανοί της είπαν καμία αλήθεια για τον τελευταίο καυγά στη Βιέννη; Κάτι προσχήματα αγωνίζονται να σώσουν.
    Είναι γεγονός ότι κάποιοι Ελληνάρες πολύ θα ήθελαν να ξεφορτωθούν τους Κυπρίους. Το Κυπριακό τους χαλάει το lifestyle. Ευτυχώς δεν έχουν μαζευτεί πολλοί τέτοιοι ακόμα αλλά πληθαίνουν...
    Δεν είμαι απαισιόδοξος. Οι παράγοντες είναι αμέτρητοι, το σκηνικό ρευστό και παντελώς απρόβλεπτο. Μπορεί να προδωθεί η Κύπρος αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεγυμνωθεί ο βασιλιάς. Για τους ξένους δεν παίρνω όρκο αλλά στους δικούς μας "βασιλιάδες" έχουν μείνει μόνο τα σώβρακα και γι αυτά ελπίζω ότι θα δώσουν μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...