Στο ενημερωτικού ενδιαφέροντος ποστ του ΓΡΗΓΟΡΗ, όπου γράφει ως ειδικός που είναι, με τίτλο Μερικές αλήθειες για το γάλα, έστειλα αυτό το σχόλιο, που το επαναλαμβάνω και εδώ:
Μήπως είναι καιρός να έχουμε μια κατσικούλα οικόσιτη; Αντί για σκυλάκια και γατάκια, να πάρουμε προβατάκια και κατσικάκια -όσοι έχουν εξοχικό τουλάχιστον- και να εξυπηρετούμε και τους γείτονες...
Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στην παράταση χρόνου ζωής του προϊόντος. Αρκεί να βγεί η σωστή λέξη από την συσκευασία. Δηλαδή αντί για "φρέσκο γάλα" να ονομάζεται "φρέσκο προϊόν". Γιατί γάλα δεν είναι πάντως...
Εν συντομία: Φρέσκο είναι το γάλα που μόλις βγήκε από την γελάδα (τελεία). Το κοντινότερο σε φρέσκο που θα μπορούσαμε να έχουμε σπίτι μας είναι το "παστεριωμένο". Αν η παστερίωση γίνει σε ήπιες συνθήκες, δεν χάνονται τα χαρακτηριστικά του "φρέσκου". Έτσι το μέχρι τριημέρου γάλα θεωρούνταν όντως "φρέσκο". Για να επωφεληθούν οι (μη χέσω) "μεγάλοι" το κάναμε 5θήμερο. Αυξήσαμε φυσικά την παστερίωση. Φυσικά το γάλα έγινε "λιγότερο φρέσκο", όπως και αν μας το παρουσίασαν, αλλά ήταν ακόμα γάλα. Για μεγαλύτερο όφελος θέλουν να το κάνουν 10. Πρέπει να γίνει πλέον υψηλής παστερίωσης (τότε δεν θα έχει διαφορά από τα άλλα που κρατούν μέχρι και μήνα, μα καμία όμως). Ε απλά αυτό όχι δεν είναι "φρέσκο", δεν είναι καν γάλα...
Γιατί κανείς ποτέ δεν λέει αλήθειες; Γιατί κανείς ποτέ δεν προσπαθεί να καταλάβει αλλά απλά ακούει;
[Προσωπικά δεν έχω ξανασβήσει σχόλιο, αλλά αρνούμαι χαρακτηρισμούς μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζουν κάν την ιδιότητα ο ένας του άλλου, καθώς επίσης και την μετάφραση λόγων και προσθήκη φράσεων που δεν εγράφησαν ποτέ, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, οπότε.... και για να μην αρχίσω να αντιγράφω τμήματα βιβλίων τεχνολογίας τροφίμων.... προτιμώ να κάνω μια αρχή....]
καλημερουδια...
ΑπάντησηΔιαγραφήλοιπον...
πως θα γινει εσυ να κατεβεις για δημαρχος, νομαρχης ή ακομη και για πρωθυπουργος;;;;
καμηλιερη ζεις...
εσυ μας οδηγεις!!!
φιλια στην αλεπουδιτσα σου...
Να μην σου βάλω δλδ γάλα στον καφέ...
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ! (Εγώ πάντως σκέτο τον πίνω).
Ερώτηση παγίδα.
Η Αλεπουδίτσα, που είναι????????
τσα! να ΄μαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήέχω πάει βόλτα...
Πολλά Μάκια σε όλους :-)
Στο ενημερωτικού ενδιαφέροντος ποστ του ΓΡΗΓΟΡΗ, όπου γράφει ως ειδικός που είναι, με τίτλο Μερικές αλήθειες για το γάλα, έστειλα αυτό το σχόλιο, που το επαναλαμβάνω και εδώ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως είναι καιρός να έχουμε μια κατσικούλα οικόσιτη;
Αντί για σκυλάκια και γατάκια, να πάρουμε προβατάκια και κατσικάκια -όσοι έχουν εξοχικό τουλάχιστον- και να εξυπηρετούμε και τους γείτονες...
Χμμμ χμμμ ο simos είχε μια ωραία ιδέα για άρμεγμα καμήλας... Μήπως να το σκεφτούμε σοβαρά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετώ :)
άμε γιατί όχι; Θα του κάνουμε μετάλλαξη με γονίδια Μαθουσάλα! όλα γίνονται ρε Καμηλιέρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στην παράταση χρόνου ζωής του προϊόντος. Αρκεί να βγεί η σωστή λέξη από την συσκευασία. Δηλαδή αντί για "φρέσκο γάλα" να ονομάζεται "φρέσκο προϊόν". Γιατί γάλα δεν είναι πάντως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν συντομία: Φρέσκο είναι το γάλα που μόλις βγήκε από την γελάδα (τελεία). Το κοντινότερο σε φρέσκο που θα μπορούσαμε να έχουμε σπίτι μας είναι το "παστεριωμένο". Αν η παστερίωση γίνει σε ήπιες συνθήκες, δεν χάνονται τα χαρακτηριστικά του "φρέσκου". Έτσι το μέχρι τριημέρου γάλα θεωρούνταν όντως "φρέσκο". Για να επωφεληθούν οι (μη χέσω) "μεγάλοι" το κάναμε 5θήμερο. Αυξήσαμε φυσικά την παστερίωση. Φυσικά το γάλα έγινε "λιγότερο φρέσκο", όπως και αν μας το παρουσίασαν, αλλά ήταν ακόμα γάλα. Για μεγαλύτερο όφελος θέλουν να το κάνουν 10. Πρέπει να γίνει πλέον υψηλής παστερίωσης (τότε δεν θα έχει διαφορά από τα άλλα που κρατούν μέχρι και μήνα, μα καμία όμως). Ε απλά αυτό όχι δεν είναι "φρέσκο", δεν είναι καν γάλα...
Γιατί κανείς ποτέ δεν λέει αλήθειες;
Γιατί κανείς ποτέ δεν προσπαθεί να καταλάβει αλλά απλά ακούει;
Λοιπόν....η ιδέα της Ροδιάς μου αρέσει....που πουλάνε αγελάδες;;;; (έστω και κουζουλές;)
ΑπάντησηΔιαγραφή[Προσωπικά δεν έχω ξανασβήσει σχόλιο, αλλά αρνούμαι χαρακτηρισμούς μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζουν κάν την ιδιότητα ο ένας του άλλου, καθώς επίσης και την μετάφραση λόγων και προσθήκη φράσεων που δεν εγράφησαν ποτέ, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, οπότε.... και για να μην αρχίσω να αντιγράφω τμήματα βιβλίων τεχνολογίας τροφίμων.... προτιμώ να κάνω μια αρχή....]
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ρε κολλήματα που υπάρχουν στου κόσμο…
ΑπάντησηΔιαγραφή