Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2006

Αλήθεια..

Με ποιόν τρόπο ακριβώς θα επιμηκυνθεί ο χρόνος ζωής του «φρέσκου γάλακτος»;
Θα του πούμε να «μπαγιατεύει» με βραδύτερους ρυθμούς;

10 σχόλια:

  1. καλημερουδια...
    λοιπον...
    πως θα γινει εσυ να κατεβεις για δημαρχος, νομαρχης ή ακομη και για πρωθυπουργος;;;;
    καμηλιερη ζεις...
    εσυ μας οδηγεις!!!

    φιλια στην αλεπουδιτσα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην σου βάλω δλδ γάλα στον καφέ...

    :)
    ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ! (Εγώ πάντως σκέτο τον πίνω).
    Ερώτηση παγίδα.
    Η Αλεπουδίτσα, που είναι????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τσα! να ΄μαι...
    έχω πάει βόλτα...

    Πολλά Μάκια σε όλους :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ενημερωτικού ενδιαφέροντος ποστ του ΓΡΗΓΟΡΗ, όπου γράφει ως ειδικός που είναι, με τίτλο Μερικές αλήθειες για το γάλα, έστειλα αυτό το σχόλιο, που το επαναλαμβάνω και εδώ:

    Μήπως είναι καιρός να έχουμε μια κατσικούλα οικόσιτη;
    Αντί για σκυλάκια και γατάκια, να πάρουμε προβατάκια και κατσικάκια -όσοι έχουν εξοχικό τουλάχιστον- και να εξυπηρετούμε και τους γείτονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/9/06 7:05 μ.μ.

    Χμμμ χμμμ ο simos είχε μια ωραία ιδέα για άρμεγμα καμήλας... Μήπως να το σκεφτούμε σοβαρά?
    Χαιρετώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άμε γιατί όχι; Θα του κάνουμε μετάλλαξη με γονίδια Μαθουσάλα! όλα γίνονται ρε Καμηλιέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στην παράταση χρόνου ζωής του προϊόντος. Αρκεί να βγεί η σωστή λέξη από την συσκευασία. Δηλαδή αντί για "φρέσκο γάλα" να ονομάζεται "φρέσκο προϊόν". Γιατί γάλα δεν είναι πάντως...

    Εν συντομία: Φρέσκο είναι το γάλα που μόλις βγήκε από την γελάδα (τελεία). Το κοντινότερο σε φρέσκο που θα μπορούσαμε να έχουμε σπίτι μας είναι το "παστεριωμένο". Αν η παστερίωση γίνει σε ήπιες συνθήκες, δεν χάνονται τα χαρακτηριστικά του "φρέσκου". Έτσι το μέχρι τριημέρου γάλα θεωρούνταν όντως "φρέσκο". Για να επωφεληθούν οι (μη χέσω) "μεγάλοι" το κάναμε 5θήμερο. Αυξήσαμε φυσικά την παστερίωση. Φυσικά το γάλα έγινε "λιγότερο φρέσκο", όπως και αν μας το παρουσίασαν, αλλά ήταν ακόμα γάλα. Για μεγαλύτερο όφελος θέλουν να το κάνουν 10. Πρέπει να γίνει πλέον υψηλής παστερίωσης (τότε δεν θα έχει διαφορά από τα άλλα που κρατούν μέχρι και μήνα, μα καμία όμως). Ε απλά αυτό όχι δεν είναι "φρέσκο", δεν είναι καν γάλα...

    Γιατί κανείς ποτέ δεν λέει αλήθειες;
    Γιατί κανείς ποτέ δεν προσπαθεί να καταλάβει αλλά απλά ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν....η ιδέα της Ροδιάς μου αρέσει....που πουλάνε αγελάδες;;;; (έστω και κουζουλές;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. [Προσωπικά δεν έχω ξανασβήσει σχόλιο, αλλά αρνούμαι χαρακτηρισμούς μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζουν κάν την ιδιότητα ο ένας του άλλου, καθώς επίσης και την μετάφραση λόγων και προσθήκη φράσεων που δεν εγράφησαν ποτέ, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, οπότε.... και για να μην αρχίσω να αντιγράφω τμήματα βιβλίων τεχνολογίας τροφίμων.... προτιμώ να κάνω μια αρχή....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α ρε κολλήματα που υπάρχουν στου κόσμο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...