Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Μονολογώντας

Η επιτυχής περάτωση συνοδεύτηκε από «μιας μέρας άδεια», μιας και αρνούμουν πεισματικά να κάνω οτιδήποτε έχει σχέση με επιστήμη κι εργασία. Βέβαια δεν παρέλειψα να διορθώσω εκ νέου τα υδραυλικά, αφού για κάποιο παράξενο λόγο, ο σωλήνας που είχα αγοράσει την προηγούμενη βδομάδα, ράγισε με το πρώτο σφίξιμο και έσπασε μέσα σε δύο μέρες! Στο τέλος θα αναγκαστούμε να κάνουμε ραδιογράφημα υλικών πριν αγοράσουμε κάτι με όλα αυτά που κυκλοφορούν. Καλά κάνω τελικά και είμαι «ταγμένος» μόνιμα σε συγκεκριμένα «προϊόντα», αυτή η πληθώρα διαφορετικών «επιλογών» με ταλαιπωρεί αφάνταστα. Κατέφυγα λοιπόν στην «αντιπροσωπία», πήρα τη «μάρκα μου» και έκανα τη δουλειά μου σε 5 λεπτάκια, γρήγορα και χωρίς άλλες «υδατικές απώλειες».
Μέχρι εδώ. Η υπόλοιπη μέρα ήταν αφιερωμένη σε γνωστό εξ Άνω Πόλεως και έτερο καπαδόκη. Κάπου στη μέση της συνειδητοποίησα ότι τα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι δυσπρόσιτα, ενώ μέχρι το βράδυ είχαν στερέψει. Ουδέν πρόβλημα βέβαια διότι τα ρεζερβουάρ είναι γεμάτα. Ο γνωστός μας πάλι απέκτησε ένα άγχος. Άδειο το ρεζερβουάρ του αλλά τη Δευτέρα έχει ταξίδι επιστροφής. Να θυμηθούμε να του βγάλουμε εισιτήριο με το τραίνο σήμερα και το αμάξι του το ανεβάζουμε όταν λήξει η απεργία. Να ένας καλός λόγος για άλλο ένα «μη προγραμματισμένο» ταξίδι. Να ευχόμαστε να μην τελειώσει λοιπόν η απεργία σύντομα.
Είπα βενζίνη ε; Με το «ράλλυ του μαύρου χρυσού» τι γίνεται αλήθεια; Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να τον εισάγει στο χρηματιστήριο; Αναρωτιέμαι: αφού όταν επενδύεις κάπου, το κάνεις με στόχο να βοηθήσεις την ανάπτυξη και να έχεις να λαμβάνεις από την προστιθέμενη αξία στην οποία συνέβαλες, με ποιόν τρόπο αλήθεια οι επενδύσεις θα «αναπτύξουν την προστιθέμενη αξία» του λαδιού της πέτρας; Αυτό βέβαια είναι το υγειές, γιατί σήμερα μάλλον ο όρος «επένδυση» αναφέρεται σε παγκόσμια παιγνίδια στις πλάτες των άλλων. Αντί να επενδύσουν στην πλήρη αντικατάστασή του...
Κάπου εδώ αναρωτιέσαι πως θα ήταν ο κόσμος αν, παρόμοια με την ανέκδοτη ρήση, ο τελευταίος χρηματοοικονομολόγος κρεμιόταν από τα άντρα του τελευταίου πολιτικού. Αλήθεια, πότε η έννοια της οικονομίας έχασε το μεστό νόημά της και ευτελίσθηκε σε απλό συνώνυμο του χρήματος;
Ας επιστρέψουμε στην βενζίνη όμως, ή μάλλον στην απεργία που πιθανόν θα μας προσφέρει δικαιολογία για μία ακόμη εξόρμηση. Ή μάλλον στον γνωστό, από εκεί ξεκινήσαμε. Και τριγυρίζαμε όλη μέρα στην Αθήνα. Κατακλείδα με ικανοποιητικές ποσότητες πόρτο και αμπελοφιλοσοφική συζήτηση. Τα προβλήματα επικοινωνίας...
Στην επιστροφή το κουτί ήταν γεμάτο με διάλογο. Τουλάχιστον δε με έθαβαν πίσω απ’ την πλάτη μου :p
Κάποιος μάλλον κατάφερε γύρω στις 11 το βράδυ να ανεφοδιάσει το πρατήριό του. Πηγαίνοντας ήταν κλειστό (όπως και όλα άλλωστε ανέφεραν στραγγιγμένα από βενζίνη), γυρνώντας όμως η ουρά έφτανε το χιλιόμετρο. Όταν η τύχη σου χτυπά την πόρτα… εκτός και αν «στραγγίζουν εκ δόλου»…
Η στοίβα πλάι διαμαρτύρεται. Προς διόρθωση εργασίες. Μικρή βέβαια. Οι διακοπές του Πάσχα βοήθησαν ώστε να ξεχαστούν και τα ελάχιστα που είχαν μάθει. Ουδεμία προσπάθεια εμπέδωσης.
Όχι ότι σήμερα δεν αρνούμαι να κάνω το οτιδήποτε. Αλλά πιθανών θα αναγκαστώ να υποκύψω (ή να απεργήσω). Επιβάλλεται και προετοιμασία για την Τρίτη, μιας και η Δευτέρα είναι γεμάτη. Συνάντηση με θέμα το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών ομιλητών. Δικαίως διερωτώμενοι προσκεκλημένοι: «Γιατί; Αφού αντί να πάρουν μέτρα για το περιβάλλον, φέρνουν το περιβάλλον στα μέτρα των μέτρων τους».
Παράλληλοι παράλογοι μονόλογοι.

8 σχόλια:

  1. Κάπου εδώ αναρωτιέσαι πως θα ήταν ο κόσμος αν, παρόμοια με την ανέκδοτη ρήση, ο τελευταίος οικονομολόγος κρεμιόταν από τα άντρα του τελευταίου πολιτικού. Αλήθεια, πότε η έννοια της οικονομίας έχασε το μεστό νόημά της και ευτελίσθηκε σε απλό συνώνυμο του χρήματος;


    Η αλήθεια είναι αυτή καμηλιέρη, αλλά η οικονομία είναι μια επιστήμη με τρελό ενδιαφέρον πραγματικά, όχι επειδή το σπουδάζω, αλλά επειδή πραγματικά μπορείς να μάθεις πάρα πολλά πράγματα μέσα από αυτήν και την πορεία της μέσαα στο χρόνο... Τώρα για το πολύ εύστοχο ερώτημά σου, πραγματικά έχω αρχίσει και φοβάμαι για το μέλλον της, το να μαθαίνεις τόσα πολλά πράγματα και να μένεις πραγματικά σε δυο τρία παράπλευρα εμβολήματα σε αυτήν και να γίνεσαι υπηρέτης του χρήματος... Τι να πεις, όσο ζούμε μπορούμε να ελπίζουμε@ καλημέρα σου και καλή εβδομάδα πλεον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να επενδύσουν στην πλήρη αντικατάστασή του...

    ναι, ρομαντικέ μου κι εσύ....


    (αν σε ξαναβάλουμε στο κουτί, να μου γράψεις! :pppp
    Άκου, πάλι καλά -το κάναμε ποτέ; ε; Εεεεεε;;;;;;;)

    Φιλενάδα,δες τι λέει!!!

    (παρ' όλα αυτά, σμααακ! για σήμερα, "υιέ μου" :p)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/5/08 9:38 μ.μ.

    Μη τα βάζετε με τους οικονομολόγους!
    Δεν ασχολούνται με το παρόν και το μέλλον. Το παρελθόν προσπαθούν να εξιχνιάσουν κι ας ισχυρίζονται ότι τάχα μου κάτι ξέρουν.
    Κοντολογίς είναι το άλλοθι...

    (και δεν μου λες; μήπως άκουσες πόσο έχει πάει η τιμή στα... άντερα; Συμφέρει να τα χρησιμοποιήσουμε τώρα, ή να τα στοκάρουμε για το μέλλον, αφού προηγουμένως, δημιουργήσουμε μια κρίση για να αυξήσουμε τη ζήτησή τους; )

    Την καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Μόνο παρουσία του φιλενάδα, άστον να γκρινιάζει! :p

    @ Καμηλιέρη ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ? Δεν είναι τα υδραυλικά επιστήμη ??? Τι μας λες???? Έχεις πληρώσει υδραυλικό πρόσφατα? ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μεγαλύτερη πάντως απογοήτευση έρχεται όταν ακούω δήθεν «πεφωτισμένους» του ακαδημαϊκού χώρου της «οικονομίας» στο εξωτερικό, να δηλώνουν αδυναμία κατανόησης και διαχείρισης των πολύπαραγoντικών συστημάτων και να προτιμούν να αντιμετωπίζουν μόνο το χρηματικό τμήμα τους «και ύστερα βλέπουμε». Λες και δεν έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι σε ένα πολυπαραγoντικό σύστημα, αν προσπαθήσεις να «διορθώσεις» μεμονωμένα μία παράμετρό του, το πιο πιθανό είναι να χαλάσεις τις περισσότερες από τις υπόλοιπες.
    Με τέτοιους στενόμυαλους ανόητους να χειρίζονται την «οικονομία», δεν είναι παράξενη η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα παγκοσμίως… :(

    Κρέμασμα, κρέμασμα...

    (Όχι, δεν έχω πληρώσει υδραυλικό πρόσφατα, τις απλές εργασίες τις κάνω μόνος μου... επιστήμον άνθρωπος :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μένα ρε γμτ με μπερδεύει αυτή η ποικιλία που υπάρχει στα προϊόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με τα προϊόντα που πάς και βρίσκεις..ε! τα καλά τα έχουν οι αντιπροσωπείες σε σταθερές τιμές..τα άλλα τα φτηνιάρικα ασιατικής προελεύσεως..σπάν μές τα χέρια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι και κάτι αντιπροσωπείας που χαλαααάνεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...