Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Επιστροφή στα πνευματικά

Βαλβίδες, βάνες, έμβολα, αντλίες και τα συναφή. Και τα μοντελάκια και οι ελεγκτές. Για μια ακόμη φορά θα μελετήσουμε το μόντελινγκ! Έτσι για να μην παραπονιούνται τα φυντάνια πως δεν είμαστε μέσα στη μόδα.
Ηλιόλουστο και δροσερό ταξίδι. Ευχάριστο, ειδικά εκεί που πλησιάζεις τη θάλασσα. Τα φυντάνια όρμησαν ως βάρβαροι μέσα στην αίθουσα. Όχι για μάθημα φυσικά, ξεμπλέξαμε γρήγορα με την ταξινόμηση γιατί ο καφές περίμενε στην παραλία! Τουλάχιστον επιστρέψαμε λίγο πιο κοντά στη ρευστοδυναμική και τη θερμοδυναμική. Ο προβληματισμός περί ασφάλειας συνεχίζει να με απασχολεί. Τόσες κλειδαριές ούτε το αλκατράζ – το φορντ νοξ θα έλεγα αλλά αυτό τώρα τελευταία δεν τις χρειάζεται.
Δεν επιζητείται τα Σκόπια να αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα. Άλλωστε καμία χώρα δεν μπορεί να υποχρεωθεί με οποιονδήποτε τρόπο να μεταβάλει το σύνταγμά της, αποτελεί εσωτερική της υπόθεση. Μου θυμίζει πως όποτε χρειάζεται χρησιμοποιείται η αλήθεια, σε άλλες περιπτώσεις όμως διαστρεβλώνεται. Όπως η φοβερή φήμη που κυκλοφορεί για τα πρόστιμα που παίρνει η Ελλάδα λόγω του ότι δεν έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μα και η παιδεία είναι εσωτερική υπόθεση και τα ιδιωτικά απαγορεύονται από το σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες απαγορεύουν την οποιαδήποτε πίεση προς αλλαγή συντάγματος! Αλλά συμφέρει η φήμη των προστίμων για ιδιωτικά πανεπιστήμια αντί της αλήθειας για πρόστιμα λόγω μη αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολλεγιακών πτυχίων. Με τα ψέματα μπορεί και να καταφέρουμε να περάσουμε αυτό που «μας συμφέρει». Και όλοι αυτοί οι συνειρμοί επειδή για πρώτη φορά άκουσα να λέγεται η αλήθεια με αφορμή ένα άλλο θέμα, στο οποίο θέλουν να προφτάσουν αντιδράσεις, εξ ου και λένε την αλήθεια: Καμία χώρα δεν υποχρεώνεται με κανέναν τρόπο να αλλάξει το σύνταγμά της!
Πάντως αν περιμένει ποτέ ο έλληνας να διορθωθεί η παιδεία στη χώρα του με ψίχουλα, ελάττωση των κονδυλίων – ναι ελάττωση φέτος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, να φέρνουμε κιμωλίες από το σπίτι – και απλήρωτους καθηγητές, είναι γελασμένος. Από το κακό στο χειρότερο θα πηγαίνει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Νηστικό αρκούδι δεν έχει δυνάμεις να χορέψει, ακόμα περισσότερο όταν αντιμετωπίζει και την αχαριστία. «Θα βαρεθείς κι εσύ μια μέρα» στριφογυρνούν τα λόγια στο μυαλό. Ούτε με ψέματα θα διορθωθεί ποτέ το οτιδήποτε. Αλλά τι τα θες, με βάση τον πεφωτισμένο υπουργό μας, το πρόβλημα της ελληνικής παιδείας εντοπίζεται στην έλλειψη ιδιωτικών πανεπιστημίων και θα λυθεί με την ίδρυσή τους. Κοιτώντας γύρω βλέπεις ξεκάθαρα... ΙQ ραδικιού… Ή συμφεροντολογία;
Βαλβίδες, βάνες έμβολα και μόντελινγκ. Ρευστομηχανική – θερμοδυναμική. Και το έτος ξεκινά.
Μωβ-πορφυρός ουρανός πάνω από την ήρεμη θάλασσα και ξεκινάει η επιστροφή. Περίεργο, γλυκό ζεστό χρώμα. Εικόνες έμπνευσης… :)))

12 σχόλια:

  1. Αυτό το θέμα των Σκοπίων το θεωρώ εντελώς αστείο.
    Είναι σα να πας στα ξένα βαφτίσια ακάλεστος και ν'αρχίσεις να ωρύεσαι "Όχι, δε θα το βγάλετε το παιδί Σταυρούλα, θα το βγάλετε Πρώην Γιουγκοσλαβική Μακεδονία Της ΣΔταυρούλας γιατί Σταυρούλα σχέτο λέγανε τη γιαγιά μου!"

    Ο.Κ, το ξέρω, δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά ειλικρινά το εθωρώ κουβέντα για το τίποτα.

    Το μόνο φυσικά ύποπτο και επικίνδυνο σ'αυτή την ιστορία, είναι που βρέθηκε άλλος ένας λαός (φανατισμένων) που επιθυμεί να παινεύεται πως έχει για ήρωα τον Alexander the Bootcher...( O Χασάπης έτσι δεν είναι στα αγγλικά?)
    Αυτό μάλιστα...

    Kαι σαφέστατα ο αίτιος για όλα αυτά είναι η κακή εκπαίδευση...mr καταλληλότερε (συνομιλητή της Μπεζαντάκου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μια στιγμή νόμισα πως τα φουντούνια σου σκάσαν ωσάν μονδέλα, και μετά βεβαιώθηκα! Μα δεν είναι μαγευτική η θάλασσα??? Άσε, κι εγώ έτσι την πατάω... Αλλά, βρε παιδάκι μου, σου το έχω πει, μην βρίζεις τα ραδίκια, θα παρεξηγηθούνε και μετά άντε να ψάχνουμε σαλάτες...
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό ξεκίνημα, σε σένα και τα φιντάνια σου
    (μην τα βασανίζεις πολύ φέτος, ναι;)
    :))))

    Καλημέρα Καμηλιέρη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ;;;;; Εμουά; Πουρκουά; Κάτι έχασα εδώ πατσιουράκι (όχι την επιστολή δεν την έχασα) ή μου φαίνεται;
    (Η ονοματολογία των εθνών έχει εντελώς διαφορετική σημειολογία από αυτή των ανθρώπων και κακώς την μπερδεύεις με οποιονδήποτε τρόπο. Και σίγουρα δεν θα ονόμαζα χασάπη κάποιον που άλλαξε την πολιτιστική πνευματιστική και γνωσιακή κατανομή του κόσμου, σε αντίθεση και με τους αντίστοιχους εποχής στρατηλάτες αλλά και με τους σύγχρονους χασάπηδες - σίγουρα έκανε πολέμους με θύματα, συμφωνώ, αλλά δεν τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι – αλλά θα προτιμούσα να επικεντρωθώ αλλού, στο σύνταγμα και την παιδεία μας ας πούμε που μας καίει περισσότερο και οι κυβερνώντες δεν μας/τα σέβονται…)

    Κοίτα Σοφάκι μου κι εγώ τον χαλβάδιαζα έναν καφέ στην παραλία, αλλά δεν μου προέκυψε μιας και εγκατέλειψα το φυντανοτροφείο λίγο πριν εξαφανισθεί και τελευταία μωβ λάμψη απ’ τον ορίζοντα. To ραδίκι κάνει ρίμα με το IQ, αλλιώς θα έπρεπε να βρω άτι άλλο… Χμμμμ νοημοσύνη πεταλίδας;

    Μερσί μανούλα, εγώ δεν τα βασανίζω, αυτά βασανίζονται από μόνα τους ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χοχο, προτείνω να εισάγουμε τον όρο "αρνητική νοημοσύνη"...
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/10/08 3:35 μ.μ.

    τα ιδιωτικα πανεπιστημια ειναι μια καποια λυσις που θα επρεπε στην κομπλεξικη χωρα που ζουμε να ειχε δωθει απο καιρο. Εδω η παπαρηγα εκει στελνει το φυντανι της....αμ τι νομιζες? χαζη ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή σχολική χρονιά!
    Μακρυά από τον Κωλοβρέχτη, χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λύση; Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Καλά σε λέω εγώ ξωματιασμένη. Σε ποιό πρόβλημα αλήθεια είναι λύση; Και πόσα από τα υπάρχοντα θα εντείνουν; Και πόσα καινούργια θα δημιουργήσουν; Το θέμα έχει αναλυθεί αρκούντως στο παρελθόν και δεν τρέφω καμία εκτίμηση στην ιδιωτική παιδεία οποιασδήποτε βαθμίδας για πάρα πολλούς λόγους.
    Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που με πειράζει περισσότερο – μεγάλη συζήτηση, η ιδιωτική παιδεία μπορεί να είναι πολλά πράγματα και να συζητιέται για πολλούς λόγους, αλλά επ ουδενί δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα της παιδείας, λύση είναι άλλα πράγματα. Αυτό που με πειράζει είναι το ψέμα ότι πληρώνουμε πρόστιμο επειδή δεν έχουμε τέτοιους εμπορικούς οίκους παιδείας, ψέμα που το ακούμε καθημερινά με στόχο να χειραγωγηθεί ο κόσμος. Αυτό το ψέμα που φανερώνει σε τελευταία ανάλυση την παιδεία των πολιτικών μας (σε τί σχολεία την πήραν άραγε) που κατά τα άλλα θέλουν να έχουν και άποψη περί παιδείας.

    Μερσί χουανίτα μου, θα προσπαθήσω να απομακρυνθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ax τι λετε δεν καταλαβαινωωωωω

    εγω ενα μοντελινγκ ξερω μονο !!!!

    βαλβιδες ?? ειναι νεα σουτιεν ???

    τα εμβολα ??? καρφιτσες οροσημα ??

    μιλα ελληνικα καλε να σ εκαταλαβω και εγω που εχω οσκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι μωρέ, κάτι ειδικά αξεσουάρ είναι που χρησιμοποιούν τα μοντέλα ;)
    Που να ξέρεις εσύ απ' αυτά αθώα οσκαρού :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/10/08 5:54 μ.μ.

    ενω τα δημοσια πανεπιστημια που τα σπανε με τις ευλογιες των πρυτανων οι αναρχικοι τα εχεις σε μεγαλη υποληψη γιατι και οι ιδιοι οι σπουδαστες τα εχουν? θα μας τρελανεςι εντελως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ως προς τί; Ως προς το είδος και το ήθος της παιδείας ναι, όπως είδες όμως δεν είπα πως δεν υπάρχουν προβλήματα. Για την προτεινόμενη ως λύση μίλησα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...