Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Έγκλημα στο Φενεό

Πεντάς γνωστών εγκληματιών εθεάθη να τριγυρνά στην ορεινή Κορινθία. Η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης, αλλά οφείλουμε να την διαψεύσουμε πάραυτα διότι, αν και ξεκινήσαμε πέντε, στην πορεία γίναμε έξι και αν είχαμε και λίγο παραπάνω χρόνο μπορεί ο αριθμός των γνωστών αγνώστων να γινόταν ακόμα μεγαλύτερος (αν είχαν εισακουστεί οι επικλήσεις εις τον πάνα).
Τα αρχικά σχέδια ανέφεραν Τρίκαλα και Στυμφαλία και σίγουρα αν η ομάδα δεν είχε παρεκκλίνει από αυτά, το έγκλημα δε θα είχε συντελεστεί, αλλά ως γνωστών, ποτέ δεν ακολουθούμε τα σχέδια. Άλλωστε δεν φταίμε διόλου εμείς που ο φημισμένος ναός του Αγ. Δημητρίου είναι μόνιμα κλειδωμένος και ανοίγει για το κοινό μόνο σε εθνικές επετείους και εορτές. Διόρθωση, μάλλον μόνο σε εορτές (πιθανότατα μόνο του Αι-Δημητριού αλλά λέμε τώρα) διότι εθνική επέτειος ήταν ανήμερα της επισκέψεώς μας. Και δεν είδαμε και καμία παρέλαση εκεί δα μπροστά τώρα που το σκέφτομαι. Μόνο κάτι εργάτες που έχτιζαν καινούργια ενοικιαζόμενα καταλύματα (μεσούσης της παγκοσμίου χρηματοπιστωτικής κρίσεως βεβαίως-βεβαίως), Αλβανοί θα ήταν θαρρώ διότι οι έλληνες λογικά θα ήταν όλοι στην παρέλαση σε κάποια κεντρική πλατεία, την οποία όμως την κρατούσαν εντελώς κρυφή και οι εν λόγω εγκληματίες, παρότι ήθελαν εναγωνίως να τιμήσουν με την παρουσία τους στην παρέλαση τον τόπο και την μαμά πατρίδα, δεν τα κατάφεραν (από εδώ ξεκίνησε και η κατήφεια, η οποία ώθησε την ομάδα στις εγκληματικές ενέργειες που ακολούθησαν).
Αφού λοιπόν, απογοητευμένοι που δεν κατόρθωσαν να δουν τις θαυμαστές τοιχογραφίες του ναού και να τιμήσουν τα προγόνους τους συμμετέχοντας στας εντόπιας παρελάσεις, έπνιξαν τον πόνο τους σε γλυκό κυδώνι και βύσσινο (χόουμ-μέιντ εκ πεθεράς κάπελα – η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συμμετείχε στην κρυφή παρέλαση ενδεδυμένη με γνήσιες τοπικές φορεσιές – εδώ λοιπόν μπορούμε να παρατηρήσουμε τα προεόρτια του εγκλήματος) και αφού ξεδίψασαν με ελληνικό στη χόβολη (και παχιά-παχιά σοκολάτα βιενουά για ορισμένες – υπολήψεις δε θίγουμε, μα… για όνομα… σοκολάτα βιενουά;), έκαναν λίγη κούνια (τα μωρά της παρέας) στην παιδική χαρά και καβάλησαν τις γκαμήλες κατευθυνόμενοι προς την Στυμφαλία.
Και εντάξει, τον Ηρακλή δεν περίμεναν να τον δουν (μα ούτε ένα αγαλματάκι για τον ήρω; μέγα σφάλμα μέγα…), τις όρνιθες έμαθα δεν τις βαλσάμωσαν, τη λίμνη όμως πού την πήγαν;;; Διότι φτάσαμε που φτάσαμε (και ενώ η ξανθιά χαζογκόμενα από το πιντιέι ωρυόταν αυταρχικότατα: στρίψτε δεξιά – δεξιά είπα καραγκιόζη, που πας, το προσπέρασες) στο εντελώς κεντρικότατο νεκροταφείο (!!!) του χωριού (ντιπ για ντιπ ξανθιά χαζογκόμενα, δε το συζητώ), ανακαλύψαμε πως δεν υπάρχει σταγόνα νερό (αυτό θα εννοούν στη διαφήμιση: Νερό – δεν υπάρχει αρκετό, προσέχουμε για να έχουμε, εμ οι στυμφαλιώτες δεν πρόσεχαν, πρόσεχαν; εκτός και αν τους το ήπιαν όλο οι όρνιθες εν τη απουσία του ήρου). Ψάξε από εδώ, ψάξε από εκεί, ανακαλύψαμε στο πιντιέι ένα σημείο όπου ο δρόμος εφάπτεται υδάτινου όγκου. Είπαμε λοιπόν στη χαζοξανθιά να μας οδηγήσει στο σημείο πάραυτα και ακολουθήσαμε την αυταρχική (και διόλου αισθησιακή – μα γιατί δεν βάζουν κάποια από τις γραμμές 090 τουλάχιστον; στην επιλογή πορείας πιστεύω διαφορά δε θα είχε) φωνή της. Αφιχθήκαμε ταχέως εις ένα ξύλινο παρατηρητήριο (χωρίς πάσαλο για να δέσουμε τας γκαμήλας – ούτε καν χώρο να τις μαντρώσουμε δηλαδής, στη μέση του μονοπατιού τις αφήκαμε) το οποίο παρατηρούσε με περηφάνια περισσή έναν μεγάααααλο κάμπο με μερικές συστάδες ψηλών δέντρων και άλλα οπωροφόρα. Νερό γιόκ. Λειψυδρία…
Με αυτά και με αυτά, η κατήφεια μεγάλωνε και η ομάς αποφάσισε να κατευθυνθεί εις τα λημέρια του πάνα (είναι πλέον φανερή η ηθική κατάπτωση της ομάδος – γενεσιουργός αιτία του επικείμενου εγκλήματος).



Απογευματάκι πλέον και η ομάδα επιτέλους έφτασε στη λίμνη (νεροοοό-νεροοοό αναφώνησαν – θάλαττα δε θα την έλεγες) και άφησε τις γκαμήλες να ξεδιψάσουν, ενώ περιηγήθηκε στα μονοπάτια πλάι στην ακρολιμνιά, ψάχνοντας απεγνώσμενα για δείγματα της τοπικής πανίδος και χλωρίδος. Και αφού έκρουσαν την καμπάνα στο εκκλησάκι καταμεσούσης της λίμνης, συνοδεύοντας έτσι με τας καμπανοκρουσίας έναν ύμνο προς τον πάνα και τα τοπία τριγύρω (ελπίζοντας εις παλλακίδας – ως γνήσιοι σάτυροι βεβαίως-βεβαίως), κατευθύνθηκαν σε γνωστό καπηλειό όπου και συνετέλεσαν το έγκλημα δια το οποίο και κατηγορούνται: Εξήντλησαν το τζατζίκι! (γιαορτοσκόρδιον δι όσους δεν ομιλούν άπταιστα την αργκό και έχουν πρόβλημα κατανόησης της υπόστασης του θύματος).
Ναι, ευθαρσώς δηλώνουμε στην κοινωνία ένοχοι για την εξαφάνιση του τζατζικιού από τα λημέρια του πάνα. Μάλιστα οι υποφαινόμενοι φαίνεται να μην επιδέχονται σωφρονισμού διότι είναι η δεύτερη φορά που υποπίπτουν στο συγκεκριμένο ολίσθημα. Ο κάπελας δε, με το εντελώς φλεγματικό του ύφος (της οργάνωσης κι αυτός – μη δίδετε σημασία) επανέλαβε την ίδια ακριβώς ατάκα που είχε εκστομίσει και την πρώτη φορά, σταματώντας αίφνης τη φράση του, αναρωτώμενος δια την πρωθύστερη εμπειρία της προβάλλουσας σκηνής (ελληνιστί deja-vu): «Παίδες σας ανεβάζει πολύ το κασέ το τζατζίκι!». Στη συνέχεια, συνειδητοποιώντας το οικείο της φάτσας μας (σεσημασμένοι εγκληματίες γιαορτοσκορδίου), αντέτεινε: «Κάτι πρέπει να κάνω με εσάς, την επόμενη φορά θα σας πουλάω χονδρικής».
Εδώ βέβαια πρέπει να αναφέρουμε την εξαίρετη ποιότητα των συνοδευτικών του τζατζικίου – βλέπε αγριογούρουνο κυνήγι, λουκάνικο χωριάτικο, σουτζουκάκια σμυρναίικα, τηγανιά πνιγμένη στη μαυροδάφνη, ψαρονέφρι και δε συμμαζεύεται (όλα διαίτης και με χαμηλά λιπαρά) – η οποία θεωρούμε πως πρέπει να ληφθεί ως ελαφρυντικό κατά την εξέταση της υπόθεσης από τους δικαστάς.
Αναζητώντας εξιλέωση για τα σοβαρά παραπτώματά των, η ομάς κατευθύνθηκε παραθαλασσίως, όπου, νύκτα πια, προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη της ξεπλένοντας τα απομεινάρια στη σόδα και τον εσπρέσο.
[Τι πίνω;]

18 σχόλια:

  1. Χοχοχοχοχο... ξέρω μια καλή τιμωρία για το προαναφερθέν έγκλημα.... (Πάντως, και εγκληματίες, και εγκλιματίες...)
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/08 1:35 μ.μ.

    παλι δρομο επηρες¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. σιγα να μην ηταν και 11 να κανανε ομαδα ποδοσφαιρου
    2. αν δεν τις βαλσαμωσανε μπορεί να ειναι αυτές εδω στου γειτονα κατι μου μυρίζει εστησε γλέντι αυτος περιεργοοοοοοο
    3.η ποινη σου για το τζατζικι θα ειναι ολημερις για 3 μερες να καθαριζεις αγγουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xixixixixi!!!
    ήρθα κι εγώ να βγάλω τα εσώψυχά μου!!!
    χοχοχοχοχοχοχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοφία σε εγκαλώ πάραυτα στην τάξη. Μη δίνεις ιδέες στους δικαστάς!

    Δρόμο πήρα, δρόμο άφησα ξωματιάρα μου, εσύ πάντως σώθηκες εγκληματικών τάσεων :) (αν σε πιάσω…)

    Ομάδα ποδοσφαίρου δεν ήταν σκώληξ μου, ένα βόλεϊ όμως σε παίζαμε άμα λάχει ;)
    Βλέπω δημοφιλής ο γείτονάς σου. Ο κάπελας πάντως δεν μου είπε τίποτε για αγγούρια, αν και μου πρότεινε να μου κάνει ντελίβερι. Με τις ποσότητες λέει που παίρνω το ταξίδι φενεός-τσιμέντο τον συμφέρει!

    Εμμμμ πανικόβλητή μου πολύ ενδόμυχα τα βλέπω τα εσώψυχά σου :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιά τάξη βρε ενοριζόντιε??? Τάξη μόνο το πρωί των καθημερινών... το μεσημέρι σχολάμε! Τςτςτςτςτς....
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σιγά μωρε ,μη κάνουνε και άγαλμα στον Ηρακλή!!Εμείς είμαστε άρχοντες αγόρι μου, δεν ασχολούμαστε μ'αυτά.Εξ' άλλου έχουμε πολλους.
    Μόνο άμα τον κάνουν αεροδρόμιο τα Σκόπια θα παρακαλάμε σαν τις παρατημένες γκόμενες .
    Μου τόχουν πει και άλλοι πως εκει πάνω είναι πολύ όμορφα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα σε νικησω χαλαρα ...λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα Σκόπια πέφτουν λίγο μακριά πιστεύω, αλλά όλο και κάποιος θα βρεθεί να χτίσει ένα αεροδρομιάκι δημητρούλα μ’. Πολλοί επιβουλεύονται το «κορμί» μας! :p

    Ωωωωω δέχομαι την πρόκληση σκώληξ μου – δεν ξέρεις πού μπλέκεις >:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε συ χαμενο!
    εσεις ησαντε που ειχατε φαει ολο το μαγαζι και δε βρηκαμε εμεις οι μετεπειτα παρα μονο παιδακια, παϊδακια, να φαγωμεν;

    τζατζικι δε παραγγειλαμε

    ωραιες φωτογραφιες
    δε λεω
    αλά η λιμνη που ποζαρει ειναι η τεχνητη Δοξα

    χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/10/08 3:26 μ.μ.

    εχει πολλη ζεστα....επιστημονικως τι σημαινει αυτο???? θα μαυρισω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σε μίσησα γι' αυτό το home-made γλυκό κυδώνι και βύσσινο, να το ξέρεις!
    :pp

    Ωραίες φωτογραφίες, όντως
    (τι πίνεις;)

    :)

    Σμακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς ήρθατε απ' τα μέρη μας! Καλά πήρε εμένα το μάτι μου ένα καραβάνι να πορεύεται κατα Φενεό μεριά....
    Ακόμα μυρίζει σκόρδο η περιοχή, όπως έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΕΟΣ!!!!
    [μη δίνεις σημασία καμηλιέρη για την δυσάρεστη οσμή που αφήνεις..πες πως φταίνε οι καμήλες αλλά..μη ξανοίγεσαι..τις μπίζνες από απόσταση θα τις κάνουμε- ε μη με αφήσεις και στον τόπο]

    {Οι φωτογραφίες- άσε τις περιγραφές- ΟΝΕΙΡΟ!!}

    -φιλιά δε δεχόμεθα..νεξτ γιαρ λέω:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος31/10/08 9:32 μ.μ.

    Εμένα απ' όοοολα αυτά, αυτό που μου έμεινε είναι το κυδώνι(!) (είμαι καλά γιατρέ μου;;;).
    Έχω χρόνια να φάω από τότε που το έφτιαχνε η γιαγιά μου (σλουρπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έβγαλε και παϊδάκι μετά; Α τον μπαγάσα…. Αν και δεν ξέρω που θα το βάζαμε, καταλάμβανε όλο το χώρο το γουρουνόπουλο Ωρέλια μου.
    Και να παραγγέλνατε τζατζίκι…

    Όχι ξωματιάρα μου. Δεν είναι κατάλληλη η γωνία του ηλίου – δεν αρκεί η ζέστη. Άσε που μαύρη εσύ, μαύρο το ράσο, χάλια θα είστε!

    Μανούλα διαθέτω δύο (2) βάζα εντελώς χόουμ μέιντ κυδωνιού στο ψυγείο μου ;)
    (Αυτή τη στιγμή ελληνικό, εκείνη δεν ξέρω)

    Ε δε το πιστεύω! Σοβαρά; Μας γράψαν στον τοπικό τύπο;
    Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνετε λίγο καιρό να ξαναδείτε βρικόλακες ;)

    Για εσάς, καμηλιέρης σκέτο, εκδότα μου ;)
    Σμακ σμουτς σμαααααααακ σμακ σλουρλ σμουτς…..
    Θέλω να σε φιλήσω κι άλλοοοοοοοοοοοοοοοοο

    Σε παραπέμπω στο ψυγείο μου θαλασσομπερδεμένη μου (αν και πρέπει να περάσεις πρώτα από το σέρφινγκ μου για να φτάσεις :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tσ, τσ, πάλι νηστικό τον αφήσατε τον Πάνα..με τις τζατζικιές σας.
    Ωραίες οι φωτογραφίες Ντάρθ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον τιμωρούμε που δε μας έστειλε τις παλλακίδες που ζητήσαμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...