Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Όχι άλλο κάρβουνο

Όλη η φαντασμαγορική τελετή μπροστά στις οθόνες σας, μην τη χάσετε. Θα μάθουμε τι φορούσε η πρώτη κυρία, όλα τα κουτσομπολιά και τα παρασκήνια, θα δούμε τα βεγγαλικά και θα γιορτάσουμε κι εμείς την ενθρόνιση του νέου πλανητάρχη κουνώντας σημαιούλες στους καναπέδες μας και τρώγοντας πίτσες. Απευθείας συνδέσεις, όλο το σόου, τα βεγγαλικά και οι λόγοι. Θα μάθουμε ποιος πήγε με ποια, ποια πήγε με ποιόν, ποιοι πήγαν μεταξύ τους και ποιες πλήρωσαν τα μαλλιοκέφαλά τους για να δουν από κοντά την ορκωμοσία. Κουσκούς κι αρώματα. Guest stars το πούρο του Μπίλ και το φόρεμα της Μόνικας!
Ε ρε με τι ασχολείται ο κόσμος. Σωστά, θα σας πηδήξουμε που θα σας πηδήξουμε, ας βάλουμε και λίγη γκλαμουριά (για αίσθημα ούτε λόγος). Όχι άλλο κάρβουνο. Δεν είναι ανάγκη να ρίξουμε τόσο πολύ το επίπεδό μας για να μπορέσουμε να συναγωνιστούμε τον πιο αμόρφωτο λαό της υφηλίου (όχι ότι δεν κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες για να τον προσεγγίσουμε).
Στο μεταξύ, πίσω στα καθημερινά μας, αποφάσισα να πεταχτώ να βρω ένα σακάκι και μια καπαρντίνα που χρειαζόμουν. Φρίκη. Τέσσερα μαγαζιά και το στοκ αποτελούνταν από πέντε (5) σακάκια στο καθένα και μία (1!) μόνο καμπαρντίνα στο ένα μόνο από αυτά! Δηλαδή είναι τρομερή αυτή η προβληματική αγορά για την οποία γκρινιάζουν όλη μέρα οι καταστηματάρχες ζητώντας από τον κόσμο να προστρέξει σε βοήθειά τους. Να καταλάβω, μέσα σε μια μέρα εκπτώσεων ξεπούλησαν, είχαν ξεπουλήσει νωρίτερα ή απλά κρύβουν τα εμπορεύματά τους την περίοδο της δια νόμου επιτρεπόμενης (!) «εναρμονισμένης πρακτικής τιμών» (aka εκπτώσεων); Κρίση στην αγορά και κουραφέξαλα. Στο μεταξύ η οικονομική κρίση καλά κρατεί, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο στα ξενυχτάδικα.
Όχι άλλο κάρβουνα λέμε, φτάνει πια δε θ’ αντέξει ο κλίβανος, θα τιναχτεί στον αέρα και θα θρηνούμε θύματα, θα πάει το παπόρο αύτανδρο στον πάτο…