Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Υπό έλεγχο…

Ελληνιστί under control. Θέλουμε να λέμε. Βγήκε ο εις εκ των δύο φερέλπιδων πρωθυπουργών, ο γιωργάκης ντε, και με χάρη περισσή έσεισε το νέο μοντέρνο ι-μπουκ, μέτρο για την παιδεία λέει. Και ξαφνικά, ο πεφωτισμένος πρόεδρος του συμβουλίου παιδείας, ο βερέμης ντε, το βρήκε λέει σε συνέντευξή του ως παράδειγμα θετικής ιδέας της αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες νέες μεταρρυθμίσεις στο πεδίο της παιδείας. Εγώ τώρα γιατί αρχίζω να αισθάνομαι σαν ινδιάνος ιθαγενής που βλέπει τους ευρωπαίους κατακτητές να έρχονται κραδαίνοντας και κουνώντας φανταχτερά μπιχλιμπίδια στα χέρια δεν ξέρω, μάλλον κάποιο πρόβλημα θα έχω! Αλλά αυτή είναι η «ιδέα της παιδείας» των πολιτικών του τόπου μας και αυτή η ιδέα προφανέστατα βρίσκει απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Εκτός και αν οι μάρκετερς και οι ίματζ μέικερς δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους…
Έτσι όμορφα κι ωραία θα κινηθούμε, με φανταχτερά στολίδια που αφήνουν άφωνους τους πολίτες μας και στο ενδιάμεσο θα περάσουμε στα ψηλά γράμματα ότι ενοχλεί ή έχει πραγματική σημασία, θα κάνουμε άλλη μια γιαλατζί μεταρρύθμιση για να βολέψουμε πελατειακά κάποιους, να πουν οι πολίτες πως κάτι (φανταχτερό) κάναμε και να προσέλθουν περιχαρείς στις κάλπες την επαύριον να ψηφίσουν ξανά πεφωτισμένους μεταρρυθμιστάς. Σταματήστε να μας μεταρρυθμίζετε επιτέλους και ασχοληθείτε με τα προβλήματα. Μπάφιασα.
Βλέπεις το ι-μπουκ μάρανε τους μαθητές και τους φοιτητές. Το γεγονός ότι συνδικαλιστικό μέλος παράταξης πήρε χτες τηλέφωνο ομοϊδεάτη από το προεδρείο του τμήματος του φυντανοτροφείου, από αυτούς που του είχαν υποσχεθεί περασμένα μαθήματα ντε, να του πει πως τα θέματα ήταν «εκτός ύλης», ενώ κανένα από τα φυντανάκια που παραβρισκόταν στα μαθήματα δεν γκρίνιαξε, αλλά αντιθέτως δήλωσαν πως με τέτοια θέματα είναι άξιοι της μοίρας τους που δεν γράφουν, θα το λύσουμε με τα ι-μπουκ! Προφανέστατα! Και ο αναστατωμένος τηλεφωνηθείς, αφού εξακρίβωσε πως τα θέματα ήταν εντός ύλης (σαν δεν ντρέπεται που είχε το θράσος να ρωτήσει), απεφάνθη πως ορισμένοι φοιτητές έχουν εξακριβωμένα το μάθημα αυτό τελευταίο και πρέπει να τους βοηθήσουμε και λίγο (ι-μπουκ!). Ένα ολόκληρο εξάμηνο βοηθάμε, αυτή την ώρα μόνοι τους πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους, να βοηθήσουμε σε τι (ι-μπουκ!); Στην χειροτέρευση της παιδείας μας; Και μετά συζητάμε και κάνουμε διαλόγους περί αιωνίων φοιτητών, βαθμολογιών και βιβλίων (ι-μπουκ λέμε). Στάχτη στα μάτια του κόσμου για να απομακρύνουμε την πληροφόρηση από τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας (ι-μπουκ και ξερό ψωμί, α και κώτσο βασιλιά άμα είναι, έτσι να μας βρίσκεται…).
Να καταλάβω, μόνο κομματική ή και χρηματική είναι η πελατειακή σας σχέση; Όχι γιατί αν είναι χρηματική να αρχίσουμε να συζητάμε για ποσοστά δηλαδής… (αν είναι κομματική, για θεσούλες και.. ι-μπουκ!)
Και ύστερα στέλνουμε τα ΜΑΤ για να διαφυλάξουν την τάξη από καμιά 50αριά πολίτες που διαμαρτύρονται για τα δέντρα λέει. Μα είμαστε καλά ή έχουμε ξεφύγει τελείως με τις δυνάμεις καταστολής; Πάτε καλά εσείς εκεί πάνω ή ζείτε μέσα σε κανά Wii (το πλέιστέισιον πάλιωσε τώρα, βγήκαν πιο μοντέρνες ηλιθιότητες για να καίτε εγκεφάλους); Αλλά φυσικά, στους πολίτες τα στέλνουμε, στους μαθητές τα στέλνουμε, στους συνταξιούχους τα στέλνουμε, τσάμπα νταήδες και μάγκες. Στους αγρότες κανείς δεν τόλμησε να τα στείλει γιατί ήξεραν ότι μετά θα βρουν μερικούς λιανισμένους κάτω από τα υνιά των τρακτέρ. Κατά τα άλλα η οικονομική ζημιά στο κέντρο της Αθήνας τους μάρανε. Για τη σημερινή που κυμαίνεται σε πολύ ψηλότερα επίπεδα τουμπεκί και τα ΜΑΤ στον πάγκο, εκεί δε μας παίρνει να κάνουμε τους τσάμπα νταήδες, ειδικά σε ανθρώπους που εν τέλει έχουν δίκιο και τους έχουμε καταστρέψει με τις πολιτικές μας.
Δεν κόβετε λίγο τη μαστίχα των μεταρρυθμίσεων και των πελατειακών σχέσεων λέω ‘γω και ν’ ασχοληθείτε να λύσετε κανά πρόβλημα; Και κόψτε την αηδία των επιδοτήσεων – στους πάντες. Ελέγξτε την αγορά να τελειώνουμε μια ώρ’ αρχύτερα με τα κερδοσκοπικά παιγνίδια που εν τέλει πέφτουν πάντα στις πλάτες των φορολογούμενων. Άντε μπράβο γιατί σας έχει παρακάψει τον εγκέφαλο η υψηλή τεχνολογία.
Σιχτίρ πια εδώ μέσα
Μπάφιασα…
(και ακόμα δεν γκρίνιαξα για τα ηχεία...
Ούτε για το ότι ο τούρκος τα τίναξε :@)

12 σχόλια:

  1. Προφανώς δε θα λύσει απλά ένα ι-μπουκ το θέμα της παιδείας.
    Πρωτίστως πρέπει να λύσουν τα κομπλεξικά τους οι γονείς και οι μαθητές.
    Δε κάνει κακό όμως να σπρώχνουμε λίγο τους φλίντστουνς του πλανήτη ώστε να κοιτάξουν λίγο πιο πέρα από τη μύτη τους.

    Υπάρχουν αγρότες που υποφέρουν. Λίγοι.
    Οι περισσότεροι έχουν φάει από επιδοτήσεις όσα δεν έφαγαν οι πέντε τελευταίες κυβερνήσεις παρέα.

    Για το πράσινο δεν ήθελα να μιλήσω αλλά με αναγκάζεις.
    Μας έπιασε μαράζι τώρα για το περιβάλλον.
    όοοοολη η υφήλιος έχει πάρκιν με πάρκα από πάνω, εμείς είμαστε οι ευαίσθητοι οικολόγοι.
    Φλίντστοουνς

    Κι αν θέλεις να κάνεις εσύ την αρχή - γιατί είναι και δική ΣΟΥ ευθύνη (ε ρε επανάσταση θα γίνει εδώ), να βάζεις κανονικά θέματα.
    Αν δε θέλεις φυντάνια/βλάχους και πονηρόφατσες να μη τους συντηρείς.


    ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, να κοιτάξουν παραπέρα, όχι να κοιτάξουν στα λαμπιρίζοντα μπιχλιμπίδια και να χάσουν το παραπέρα!
    Μα φυσικά, είπαμε, τέρμα οι επιδοτήσεις, σε όλους. Αγρότες, επιχειρηματίες, πολίτες, παντού. Αυτό δε σημαίνει πως εμπορική διατροφική αλυσίδα δεν έχει εντελώς άδικη δομή και ότι η πολιτική που χρησιμοποιείται δεν είναι καταστροφική. Τουναντίον, λόγω των επιδοτήσεων, γίνεται ακόμα πιο καταστροφική!
    Ποιος ασχολήθηκε με το πράσινο; (που καλώς ασχολούμαστε, αλλά εντελώς λάθος ασχολούμαστε μαζί του). Τα ΜΑΤ είναι το πρόβλημά μου, όχι το πράσινο!
    Εγώ δε φέρω καμία ευθύνη. Δεν συντηρώ βλάχους και βάζω κανονικά θέματα. Και όπως πάντα, τι αποδείξεις έχεις για τις συκοφαντίες που εξαπέλυσες ξανά εναντίων μου; Άντε κόψε την μαστίχα του «όλοι φταίμε», η οποία ευθύνεται κατά πολύ μεγάλο μέρος για όλα αυτά! Εγώ δεν φταίω, όποιος θέλει να φταίει ας αυτομαστιγωθεί και ας αυτοφυλακιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο το θεμα με την παιδεια καταρχιν εχω χασει την μπαλα πλεον τι ισχυει και τι οχι ..
    ειλικρινα ο καθενας οτι του κατεβει λεει και κανει
    απορω γενικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, έμαθε και ο Γιωργάκης τα ηλεκτρονικά βιβλία (και δεν θέλω να μπω και στην κουβέντα του ανοικτού vs κλειστού λογισμικού, γιατί θα συγχιστώ πάρα πολύ εδώ πέρα και για το ΤΙ οφείλει να υποστηρίζει όποιος θεωρεί τον εαυτό του υπέρμαχο της διάδοσης της γνώσης), το concept του Negroponte και του Papert και τα σχετικά, είναι στα σκαριά και ξεκίνησε το '98, εντάξει, τώρα αποφασίσανε να ασχοληθούνε και οι πολιτικοί μαζί του!! Βέβαια, και πριν λίγο καιρό υποσχότανε ότι η Ελλάδα θα παραγγείλει το OLPC, για τους μαθητές της...
    Πραγματικά γυαλάκια για ιθαγενείς! Γιατί το κανονικό πρόβλημα, δεν το αγγίζει κανείς. Ασχολούνται όλοι όχι με την βελτίωση οποιουδήποτε σταδίου της εκπαίδευσης, αλλά μόνο με το τί θα ισχύσει για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια (για απόβαση το βλέπω έτσι όπως πάνε...) επειδή ακριβώς, εκείνη η ηλικιακή ομάδα ψηφίζει άμεσα (και είναι αρκούντως αποβλακωμένη από όλα αυτά που της έχουνε φορέσει όλα τα χρόνια). Εξαιρετικό... Θες να στηρίξεις το σπίτι σου, αλλά ξεκινάς από την στέγη και αλλάζεις τα κεραμίδια αντί να ασχοληθείς με τα θεμέλια και την τοιχοποιΐα..
    Ένα παιδί που δεν έχει μάθει να σκέφτεται συνδυαστικά, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει σωστά κάνενός είδους εγχειρίδιο, σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι αυτό. Ακόμα και αν το κάνουνε παιχνίδι για το Rlaystation... Αλλά, τι λέω... Αυτοί μας λένε "I-bookώσου ανεγκέφαλε πολίτη με τα τραλαλά που σου δείχνω για να μην βλέπεις τα πραγματικά προβλήματα που σου χτυπούν την πόρτα..."
    (Γκκκκκκρρρρρρ... είπα? Να πω... Γκκκκρρρρρρρρρρρρρρρρρρ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/1/09 5:36 μ.μ.

    ειναι του διαβολου ολα αυτακαι να καταργηθουν αμεσα! 666! 666!

    Ζητω ο βασιλιας!

    Ζητω το εθνος!

    Θελω παρκιγκ με ι μπουκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφού σου πω ότι, αυτό με το ι-μπουκ κι εμένα τα καθρεφτάκια στους Ινδιάνους μου θύμισε...
    (κάνουμε παρόμοιους συνειρμούς; Να το κοιτάξω, που λέει κι η Κροτ! :p)

    κι αφού αναφωνήσω τα συνθήματα μαζί με τη σεβάσμια από πάνω μου,

    ... τί έπαθε ο Τούρκος?????

    (Σμακ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι κοντεύουμε να τηνε χάσουμε την μπάλα σκουληκάκι μου, μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνη.

    Σοφάκι μου, η αντίληψη σε βάθος τελικά μάλλον είναι προνόμιο λίγων. Οι περισσότεροι περιορίζονται στην επιφάνεια και κρύβουν τη σκόνη απλά κάτω απ’ το χαλάκι…

    Ζήτω ο εφραίμ να λες σεβάσμια μπας και ανέβει λίγο το κασέ σου ;)

    Για κοιταξέ το λίγο βρε μανούλα γιατί μπορεί να έχεις μεγάλο πρόβλημα αργότερα αν το αφήσεις να χρονίσει!
    Εεε ο τούρκος αυτοκτόνησε, μετά από αλλαγή δίσκου (και αφού βέβαια ανέκτησα όλα τα δεδομένα) είμαστε σε διαδικασία επανεγκατάστασης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι λίγοι με την αντίληψη, οι πολλοί με την αντί-θλιψη.... Λοιπόν, σου αναθέτω τον λόγο... Γείρε την πλάστιγγα προς την μεριά που πρέπει!
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ι μπουκ...θα έχει και ίντερνετ αυτό?
    Ε ρε γλέντια στο πρώτο μπλακ άουτ της Δεή, χε χε!!!!
    Για να σοβαρευτούμε, δεν είναι κακό το ί-μπουκ αν χρησιμοποιηθεί σε άλλη χώρα και ΑΦΟΥ τα παιδιά έχουν μάθει να ΓΡΑΦΟΥΝ.
    Και να σκέφτονται συνδυαστικά όπως προειπώθηκε.

    Όσον αφορά στα της Κυψέλης κατά βάση συμφωνώ με τη Ντίβα, αν και είμαι φύσει καχύποπτη όσον αφορά στις προθέσεις θρασύτατων καραγκιόζηδων σαν τη δημαρχάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γρουμφ… Πάλι τη βρωμοδουλειά σε μένα ε Σοφάκι;

    Πιστεύεις πως θα βρουν χρόνο να μάθουν ανάμεσα στο ντιβιντί, το γουί και τις συνεχείς πολυδραστηριότητες βρε πατσιουράκι; Το κακό είναι πως από γεννησιμιού τους δεν παιδεύονται ως άνθρωποι αλλά ως ρομπότ…
    Όσο για τα «οικολογικά», αν και συνεχίζει να μην είναι το θέμα μου, εγώ προσωπικά δεν είμαι ούτε υπέρ των μηδενισμών του «το πράσινο μας μάρανε», ούτε της εικονικής οικολογικής συνείδησης των πενήντα δέντρων. Ακόμα και το θέμα της Κυψέλης έχει αρκετές προεκτάσεις άλλωστε πίσω από αυτό, αλλά δεν έχω λόγω να συνταχθώ με κάποιον. Άλλωστε, όπως λέμε συνήθως, από τότε που η οικολογία αποτέλεσε πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης ντρέπεσαι να ονομάζεσαι οικολόγος, ακόμα και αν το επαγγέλλεσαι. Προτιμώνται πλέον τίτλοι όπως ο «περιβαλλοντολόγος» αν και τώρα τελευταία αρχίζει πλέον και το «περιβάλλον» να γίνεται πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης (στο τέλος θα ντρέπεσαι να δηλώνεις επιστήμονας έτσι όπως πάμε…)
    Αλλά αυτό που με προβληματίζει δεν είναι ο λόγος για τον οποίο διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, αλλά το ότι η δικαστική αρχή διέταξε την παράταξη μιας διμοιρίας των ΜΑΤ απέναντι σε πολίτες που δεν έκαναν καμία «ταραχή» για να χρειάζονται και «καταστολή». Έχουμε χάσει τον έλεγχο των πράξεών μας μου φαίνεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρωμοδουλειά δεν είναι να εμπνέεις παιδί μου τους ανθρώπους, βρωμοδουλειά είναι να τους αφαιρείς την έμπνευση...
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eγώ βλέπω ότι με αντιγράφει ο George και το πάει και στη βουλή το παιχνιδάκι μου ;) πρέπει κάποιος να του μιλήσει για τα blog και τις δυνατότητες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...