Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Κεράσματα

Καλώς ορίσατε λοιπόν στο σπιτικό μου για «καφέ». Ο Σωτήρης σας προσκάλεσε να μ’ επισκεφτείτε. Περάστε να σας φιλέψω. Τι θα πιείτε; Ελληνικό βαρύ; Ελαφρύ; Μερακλίδικο; Μήπως έναν εσπρέσσο διπλό και γεμάτο μέχρι απάνω απάνω (ελληνιστή λούνγκο); Διαθέτουμε και γαλλικό άμα θέλετε, αλλά εγώ τον χαρακτηρίζω νεροζούμι. Φυσικά και υπάρχει σοκολάτα. Μα ναι, και με, και άνευ κανέλλας, όπως τι θέλετε. Όοοχι, όχι σκόνη. Σταγόνες κουβερτούρας βάζω, να βγει καλή και ας είναι και βαριά (ναι ναι, πολύ βαριά). Νες καφέ; Μα φυσικά και έχουμε και νες καφέ. Για όσους πάλι δεν είναι του καφέ διαθέτουμε τσαγάκι ή ακόμα και φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα από τα δικά μας πορτοκάλια!

Γλυκάκι θα πάρετε; Σήμερα υπάρχει πολύ καλός μπακλαβάς. Μήπως κυδώνι; Σταφύλι ή περγαμόντο; Φυσικά υπάρχουν ακόμα υπέροχοι κουραμπιέδες, τους κάνουμε με τους τόνους τα Χριστούγεννα και τρώμε μέχρι το Πάσχα! Αν θέλετε και ζαχαρωτά έχουμε.

Αργήσαμε όμως με το πολύ κους κους και μας πήρε το βράδυ! Αρμένικη την κάνατε τη βίζιτα, αλλά δεν πειράζει (άμα μιλάω εγώ για τη νταρδιριάδα δεν βαριέμαι καθόλου)! Θα κλείσουμε λοιπόν με ένα ποτήρι καλό κρασί ή ένα καλό δωδεκάρι ουίσκι. Φυσικά η κάβα διαθέτει και άλλα ποτά, αυτά όμως προτείνω ανεπιφύλακτα!

{Ψιτ, κορίτσια, ναι σε σας μιλάω:
άμα ζαλιστείτε και λιγάκι απ’ το κρασάκι,
όλο και κάτι θα βρούμε για μετά}
>:)