Η διαμαρτυρία σας κατεγράφη και προωθήθηκε στα αρμόδια τμήματα, σύντομα ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα έλθει σε επικοινωνία μαζί σας για να συζητήσετε το πρόβλημά σας. Ή κάπως έτσι αντιμετωπίζεται «η λαϊκή ετυμηγορία». Παρότι πάντως το «πολιτικό θερμόμετρο» άρχισε να παίρνει την κατιούσα και εσύ αναρωτιέσαι απορημένος που πήγε όλο εκείνο το σφρίγος και όλη εκείνη η ένταση των προηγούμενων ημερών, ο υδράργυρος του πραγματικού θερμομέτρου συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα με γοργούς ρυθμούς. Τόσο γοργούς που το κλιματιστικό αρχίζει να γίνεται απαραίτητο κάποιες ώρες, όσο και αν προσπαθείς να το αποφύγεις. Στο γραφείο δε συζητείται καν η παραμονή δίχως αυτό.
Άλλωστε ξεκινά και ο «κλιματιστικός πυρετός». Να κινηθεί λίγο και αυτή η αγορά γιατί μόνο η αγορά του αυτοκινήτου δε σώζει την κατάσταση. Έτσι είπε να βοηθήσει λίγο και ο καιρός μπας και ξεφύγουμε από την κρίση. Το ότι η κρίση βέβαια βρίσκεται μέσα στα μυαλά φαίνεται να παραβλέπεται συνεχώς. Σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία που τείνει να εξαντλεί τους πόρους της, τώρα η «τόνωση της κατανάλωσης» παρουσιάζεται ως η μόνη λύση. Σκουριασμένα μυαλά σε κρίση. Τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Δεδομένου του διάχυτου συντηρητισμού δηλαδή που θέλει η παρούσα κατάσταση να παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη παρά του μη-βιώσιμου χαρακτήρα της. Σε τελευταία ανάλυση ο άνθρωπος είναι ον συντηρητικόν. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δύσκολα μπορεί να κινηθεί σε διαφορετικά μονοπάτια απ’ αυτά που συνήθισε να κινείται και η «καθημερινότητά» του έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται εν ριπή οφθαλμού σε «θέσφατη κατάσταση», παρότι στην πράξη αποτελεί απλά και μόνο ένα δημιούργημα.
Συνήθως στο δρόμο προτιμάς το ραδιόφωνο. Το αισθάνεσαι πολύ πιο «ζεστό» κι ευχάριστο από ένα δισκάκι μουσικής. Το μαρτύριο όμως είναι οι διαφημίσεις. Σχεδόν μόνιμα αναρωτιέσαι αν οι διαφημιστές είναι ανεγκέφαλοι, αν οι ακροατές είναι ανεγκέφαλοι ή αν απλά οι διαφημιστές έχουν την αίσθηση πως απευθύνονται σε ανεγκέφαλους. Στο τέλος βέβαια θυμάσαι πως γενικότερα ο εγκέφαλος φθίνει προς υπολειπόμενο όργανο, προς τί η απορία;
Η μορφή του πωλητή στο κατάστημα μοιάζει οικεία. Πολύ οικεία αλλά από «πολύ παλιά». Τόσο οικεία που η ερώτηση «γνωριζόμαστε από κάπου;» είναι αυθόρμητη. Είκοσι χρόνια πίσω, πόσο «παλιά» είναι; Πόσο διαφορετικά; Τότε ήσασταν συμπαίκτες στην ίδια ομάδα και σχεδόν τρείς φορές τη βδομάδα προπονούσασταν στο ίδιο γήπεδο, χώρια οι αγώνες. Από τότε μέχρι σήμερα είχες «ξεχάσει» την ύπαρξή του, όπως ακριβώς έχεις ξεχάσει την τότε εποχή αναλωμένος στη σημερινή καθημερινότητα. Αυτή η συνάντηση όμως σε γέμισε με μια ευχάριστη «ζεστασιά», όσο επιδερμική και αν ήταν. Η «καθημερινότητα» βλέπεις… Η καθημερινότητα απ’ την οποία η «ζεστασιά» είναι απούσα όσο ψηλή και αν είναι η θερμοκρασία. Κάτι τέτοιες στιγμές λοιπόν τις απολαμβάνεις. Παρότι σε γεμίζουν μια διάθεση να τρέξεις στο γήπεδο και να συναντήσεις την παλιά ομάδα, να παίξεις με τις ώρες βόλεϊ μαζί τους όπως τότε…
Επιστροφή στην καθημερινότητα. Υπάρχουν άλλωστε τόσα πράγματα ν’ αναπολείς που μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες και πάλι να μην γράψεις ούτε μία παράγραφο για το άρθρο. Όχι πως έχεις το κέφι δηλαδή. Αλλά να, πίεσε πίεσε, κάτι μπορεί να κάνεις στο τέλος. Μπας και λύσεις το πρόβλημα χωρίς τον εξειδικευμένο τεχνικό. Άλλωστε ουδέποτε οι «εξειδικευμένοι τεχνικοί» κατάφεραν ποτέ να σου δώσουν λύση σε κάποιο απ’ τα προβλήματά σου. Συνήθως δεν καταφέρνουν καν να αντιληφθούν τί τους ρωτάς… Κινούνται περισσότερο με γνώμονα τις «συχνές ερωτήσεις» αδυνατώντας να φανταστούν πως κάποιος μπορεί να έχει μια εξειδικευμένη και στοχευμένη ερώτηση.
Είδες βρε παιδί μου... Το πρόβλημά μας τελικά είναι ότι everybody faqs....
ΑπάντησηΔιαγραφή(Ε, κι εσύ.. μην ακούς μόνο Σφαίρα ή Greek...) A, και άμα βρω κλιματιστικά (ή ανεμιστηράκια, με κινητήρα Stirling) εγκεφάλου θα σε ενημερώσω!!!
;-P
Αγαπητέ Abban αν και ο ψυχίατρός μου δεν μου επιτρέπει να σκέφτομαι την καθημερινότητα, (sophia εκείνα τα ανεμιστηράκια, γρήγορα pls), όντως σπάνια θα συναντήσουμε κάποιους πραγματικά ειδικούς...όλοι είναι οκνηροί και συνηθισμένοι όπως και η καθημερινότητά μας εξάλλου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς όμως, μερικές φορές καταφέρνουμε να δραπετεύσουμε (με ή χωρίς το σώμα μας)!
Ακόμη και αυτές τις τυχαίες συναντήσεις μας με το παρελθόν, είναι στο χέρι μας να μην τις βιώνουμε με πικρία.
Όλα όσα μας ευχαριστούν, οφείλουμε να τα παρέχουμε στον εαυτό μας και να μην παραμένουν πικρές αναπολήσεις.
Γιατί έτσι αισθανόμαστε ότι γερνάμε τα χέρια και τα πόδια μουδιάζουν και ο εγκέφαλος γίνεται οκνηρός και συνηθίζει στα faqs!!! Γινόμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της καθημερινότητας!!!
καλησπερα
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα που διαβασα για τεχνικους θυμηθηκα οτι ολα τα αιρκοντισιον σπιτιου και αμαξιου θελουν τον γερμναο τους εε τον τεχνικο τους
εγω αθηνα εμεινα δεν πηγα πουθενα
Μάλλον Σοφία μου το πρόβλημά μας είναι πως οι περισσότεροι δεν ξέρουν τί faq…
ΑπάντησηΔιαγραφή(Δηλαδή οι άλλοι σταθμοί έχουν πιο πνευματώδη διαφήμιση;;;)
Σοφός ο ψυχίατρός σου Χρύσα μου. Απ’ την άλλη όμως για να μη σκέφτεσαι την καθημερινότητα πρέπει να αποκόψεις τον εγκέφαλό σου απ’ τα αισθητήρια…
Πάντως μπορεί με την πραγματικότητα να ασχολούμαι, με τα faq όμως έχω κόψει διπλωματικές σχέσεις…
Το φαντάστηκα σκώληξ μου, άμα είχες πάει Μύκονο δε θα καθόσουν Κυριακή βράδυ σε i-καφέ! >:)
(Λέω για αυτούς με χωρίς διαφημίσεις, βρε...)
ΑπάντησηΔιαγραφή;-Ρ
"Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δύσκολα μπορεί να κινηθεί σε διαφορετικά μονοπάτια απ’ αυτά που συνήθισε να κινείται και η «καθημερινότητά» του έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται εν ριπή οφθαλμού σε «θέσφατη κατάσταση», παρότι στην πράξη αποτελεί απλά και μόνο ένα δημιούργημα."
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο... Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις από τη δύναμη της συνήθειας... Αλλά αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Αλλά κάτι στράβωσε στην πορεία και το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον αυτό ο εγκέφαλος είναι να νοσταλγεί. Μόνο να νοσταλγεί, χωρίς να έχει ποτέ τη δύναμη ή τη θεληση να επιστρέψει, έστω και λίγο στα παλιά... Αλλά που ξέρεις, κάποια στιγμή, μπορεί να βρεθεί κάποιος, ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι για να λαδώσει λιγάκι αυτά τα σκουριασμένα μυαλά...