Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Στάλα στάλα…

Ακόμα δε βγήκε ο Αύγουστος, ήρθαν τα πρωτοβρόχια. Από το απόγευμα με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό αναλογιζόσουν: «Θα περάσει πίσω απ’ τα βουνά; Δε θα περάσει πίσω απ’ τα βουνά». Δε γύρισε ο αέρας, δεν ήρθε η βροχή – έτσι πίστευες. Έλα μου όμως που σιγά-σιγά νύχτωσε και κόπασε ο μαΐστρος. Και το μπουρίνι μεν το γλυτώσατε, αλλά με το που έδυσ’ ο ήλιος, άρχισε μια ποτιστική βροχή άλλο πράμα. Μύρισε η φύση.
Αλλά βρέχει… και βρέχει… και ακόμα βρέχει…
Οι αστραπές «μεγαλειώδεις» σχίζουν τον κατάμαυρο ουρανό σε πολλαπλές διακλαδώσεις. Σχεδόν γίνεται η νύχτα μέρα. Έλα όμως που ο καιρός σε αναγκάζει να παραμείνεις εντός των τειχών… Τα παράθυρα ορθάνοιχτα να μπαίνει ο κρύος αέρας, αλλά να πάρεις καλοκαιριάτικα ομπρέλα να βγεις έξω; Πώς να είναι άραγε το γαλάζιο και λευκό σήμερα; Γιατί αν έχει κόσμο, καμιά δεκαριά νοματαίοι το πολύ χωράτε να συνωστιστείτε στο στεγασμένο τμήμα του μαγαζιού – το κυρίως μέρος είναι απλά ένα μπαλκόνι. Λες να αξίζει μια μαργαρίτα; Το δίχως άλλο, με θεα το πέλαγο, αν δεν γίνεται πανζουρλισμός, θα είναι εμπειρία, αλλά που να τρέχεις μεσ’ τη βροχή;
Και βρέχει… και βρέχει… και ακόμα βρέχει…
Κι αν συνεχίσει έτσι, την άλλη Κυριακή στο γάμο θα «δαγκώνεστε» απ’ την ψύχρα. Μιας και δεν είστε και κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσετε τον καιρό αυτό. Καλή η βροχή ρε παιδί μου, αλλά θα βρωμίσει κι η θάλασσα από αύριο. Άντε τώρα για δυο-τρεις μέρες να μη φχαριστηθείς το κολύμπι. Ναι καλά.
Να ‘χει κόσμο άραγε στο γαλάζιο και λευκό;
Χμμφφφττττ…
Βρέχει… βρέχει… και ακόμα βρέχει…

5 σχόλια:

  1. Βροχή (για να μην πω καταιγίδα, που την λατρεύω...) και θάλασσα, μαζί με την συντροφιά μουσικής και ποτού, είναι από τις καλύτερες εμπειρίες... Ναι, ρε, να πάρεις καλοκαιριάτικα ομπρέλα και να βγεις έξω!!! Άκους εκεί.. το σκέφτεται κιόλας...
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δεν βγήκες, τελικά;
    :pp

    Εδώ τπτ -ούτε σύννεφα, ούτε βροχή, ούτε μυρωδιά...

    (να γιατί εγώ και στις καλοκαιρινές διακοπές κουβαλάω ΚΑΙ πιο χοντρά ρούχα, κι ας με δουλεύουν! :P)

    Καλημέρα Καμηλιέρη!
    Σμακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά τηνε πήρα και βγήκα (την ομπρέλα). Ωραίες οι μαργαρίτες!

    Και πιό χοντρά ρούχα διαθέτουμε... το μέρος και τις απαιτήσεις του δεν είχαμε υπολογίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/09 10:57 μ.μ.

    Καταιγίδα με πολλούς κεραυνούς σε μας παιδιά!!!Ο γιος μου χέστηκε πάνω του όταν έσκασε ένας κεραυνός λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από το σπίτι, φέτος ευτυχώς δεν μας πέτυχε χεχε!!
    Πέρυσι όμως η καμινάδα είχε εκραγεί και εκσφενδονιστεί παντού τριγύρω σαν να της έριξαν χειροβομβίδα... του περιέγραψα τι συμβαίνει με τα σύνεφα για να μην φοβάται και τι έκανε ρε παιδιά?

    Πήρε τηλέφωνο το μάστορα να έρθει να φτιάξει τον ουρανό!!!
    ... Άντε καλό φθινόπωρο κι άμα σας τύχει καμιά καταιγίδα πάρτε με τηλέφωνο να σας στείλω τον μάστορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις σκεφτεί να πάρεις αλεξικέραυνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...