Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Πρωί Παρασκευής

Τα αυτοκίνητα στο δρόμο στοιβαγμένα, όχι μηχανή δε χωράει να περάσει ανάμεσα αλλά ούτε πατίνι. Χιλιόμετρο που με τα πόδια θα είχε διανυθεί τρείς και πλέον φορές στην ώρα που χρειάστηκε γι’ αυτό το λεωφορείο. Οι επιβάτες μέσα σε αυτό στοιβαγμένοι και αυτοί σα σαρδέλες σε κονσέρβα. Καρφίτσα δε φτάνει στο δάπεδο αν πέσει. Με τέτοιες συνθήκες άντε να ενισχύσεις τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ειδικά που έχουν αρχίσει να αυξάνονται δραματικά οι «μιμουαπτιστές» που «δεν θέλουν το χνώτο του άλλου στα μούτρα τους» και αποφεύγουν το συγχρωτισμό των μαζικών μέσων. Στη μαζική διασκέδαση βέβαια έχουν άλλη άποψη, εκεί είναι «τρέντι» να συνωστίζεσαι «στο μπαρ», αν καταφέρεις να δεις καμιά γωνίτσα του, με το μπάσο να δονεί τα σωθικά σου σαν χίλιες μηχανές λεωφορείου. Εκεί άλλωστε το μπάσο «είναι επιλογή», «επιλογή» είναι και το να αποφεύγεις να κουράζεις τα’ αυτιά σου με το αγκομαχητό της μηχανής του λεωφορείου αλλά να προτιμάς το απαλό κελάηδισμα αυτής του αυτοκινήτου. Οι μηχανές πάλι βρίσκουν τη λύση. Αφού ο δρόμος είναι «μποτιλιαρισμένος» και αδιαπέραστος, υπάρχουν και τα πεζοδρόμια! Άπλετος χώρος, γιατί να πάει χαμένος και να μην διατεθεί και αυτός για την «απάλυνση» του κυκλοφοριακού της πόλης;
Τα κινητά τηλέφωνα και οι συνομιλίες είναι ένα θέμα στα λεωφορεία. «Ψιλομαλακάκος αλλά εμφανίσιμος», αναφέρει η συνεπιβάτης σε αυτόν που ακούει στη άλλη άκρη της «σύνδεσης». Από τα συμφραζόμενα η συζήτηση φαίνεται πως αφορά δικαστικά θέματα. Η απομυθοποίηση της θέμιδας, ή μήπως αυτή έχει απομυθοποιηθεί εδώ και χρόνια; Αν υπήρξε δηλαδή ποτέ «μύθος»… Η θέμιδα πάντως το «εμφανίσιμος» κανονικά δεν μπορεί να το διακρίνει! Μάλλον άλλο θα ήταν το πραγματικό αντικείμενο της συζήτησης!
Βιβλιοπωλείο, τράπεζα, ασφαλιστικό ταμείο, όλα σε ευθεία από την στάση του λεωφορείου έως αυτή του μετρό. Μέσα σε λιγότερο από ώρα οι «δουλειές» τελειώνουν. Τελικά οι τράπεζες είναι αυτές που κλέβουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου!
Ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης γεμάτος κόσμο. Προκαλεί για έναν περίπατο ανάμεσα στο πλήθος. Για χάζι των υπόλοιπων περιηγητών φυσικά, οι βιτρίνες ουδέποτε αποτέλεσαν ενδιαφέρον θέαμα άλλωστε. Ενώ οι περαστικοί!!! Ε ναι, ανάμεσα στους περαστικούς ανθρώπους, το αντίθετο φύλο είναι που τραβάει κυρίως το ενδιαφέρον! Είναι πάντως φανερό πως η νοοτροπία «φαστ φουντ» έχει κατακλύσει πλέον τη ζωή. Καφές στο πόδι, σάντουιτς ή τυρόπιτες για κολατσιό – δεκατιανό – μεσημεριανό, ο καθένας μόνος του, χωρίς παρέα, χωρίς κουβέντα, να φάει, να τελειώνει. Είναι άραγε «ζωή» αυτό; Ή απλά «αναπόληση του απείρου;»
Ferrari store. Τώρα καί στην Αθήνα! Εν μέσω «οικονομικής κρίσης». Χρηματοπιστωτικής είναι το σωστό. Και θα πάει καλά; Και έχουμε κρίση; Ε δεν είναι καθόλου παράξενη τελικά η κρίση με τέτοια μαγαζιά που ανοίγουν...
Η επιλογή του μετρό για επιστροφή συνεπάγεται και αναγκαστική ανάβαση του βουνού με τα πόδια. Ταχύτερη επιστροφή αλλά πολύ περισσότερο περπάτημα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά μεσημέριασε. Το γραφείο μπορεί να περιμένει, ες αύριο τα σπουδαία! Ή μάλλον, ακόμα καλύτερα τη Δευτέρα, Σάββατο αύριο. Άλλωστε η Δευτέρα είναι αφιερωμένη σε φυντάνια που σίγουρα είναι πιο σπουδαία απ’ τα των χρωμικών, χωρίς τα δεύτερα να μην έχουν κι αυτά τη σπουδαιότητά τους…
Μία εβδομάδα έμεινε, μα πότε τελείωσε το εξάμηνο;;; :/

12 σχόλια:

  1. ήμουν εκεί. μέσα σε μια νύχτα το φτιάξανε το ferrari store. και κάνει χρυσές δουλειές. Με αυτά και μ'αυτά, να πως μας αφήνουν χρόνους τα εξάμηνα και πνιγόμαστε στην αναπόληση του απείρου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, εγώ το σπρωξίδι το σιχαίνομαι ΠΑΝΤΟΥ.... Με εκνευρίζει αφάνταστα! Και άμα ειδικά κρατάω ποτό στο χέρι,τις εκεί να δεις.... Αυτό πάλι, με τα κινητά στα λεωφορεία? Άντε, καλά, να απαντήσεις... Αλλά πρέπει να λύσεις και το κυπριακό με τόσο κοινό? Και άντε, ΚΑΛΑ να λύσεις το Κυπριακό ή τέλος πάντων άλλο μείζον θέμα της επικαιρότητας... τα κουτσομπολιά και τις βλακείες του καθενός, πρέπει να τις ακούω στην διαπασών κι εγώ που απολαμβάνω την διαδρομή? ΑΡΓΚ....
    Οι βόλτες πάντως, στην πόλη και στο δρόμο για το βουνό, είναι εκπληκτικές πάντα... Και μάλιστα, στο κέντρο της Αθήνας τις απολαμβάνω πάντα πάρα, μα πάρα πολύ! ;-))))

    (ΩΩ, έφτασε η ώρα του τσεκουριού, ε? Χμ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασχετο αλλα πηγα σημερα στα μαγαζια στο κεντρο ερμου συνταγμα κολωνακι
    δεν φανταζεσαι , απο το πολυ κοσμο δεν μπορουσες να μπεις καν !! χαμος

    νυμφοπαζαρο εκανες την βολτα σου εσυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα όντως κάνει και χρυσές δουλειές Νίνα μου, τότε όντως είμαστε άξιοι της μοίρας που δημιουργούμε…

    Οπότε Σοφία μου να μην κρατάς κινητό όταν μπαίνεις στα λεωφορεία ;)

    Εμ τί θα το έκανα βρε σκώληξ μου; Γουιντοουσόπινγκ ή σόπινγκ θέραπι; Ασχολούμαι με σοβαρότερα θέματα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A, no worries, το έχω στο αθόρυβο και δεν απαντώ στα λεωφορεία, αλλά όταν αποβιβάζομαι.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί; Δεν είναι σοβαρό το γουιντοουσόπινγκ????
    :p

    Τις τραπεζικές συναλλαγές τις κάνω -τις περισσότερες τουλάχιστον πια- από το νετ, προς μεγάλη στενοχώρια της μανούλας... που δεν μπορεί να φανταστεί ότι χρησιμεύει και σε κάτι αυτό το πράμα που χαζεύεις όλη μέρα μπροστά του :P

    Καμηλιέρη παιδί μου, να είσαι καλός με τα φυντάνια, ναι;

    Σμακ!

    (όχι, το στριμωξίδι δεν το μπορώ -ούτε στα ΜΜΜ ούτε στις τρέντυ εξόδους, ούτε πουθενά. Ωστόσο, το μετρό το χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ. Αλλά τα υπόλοιπα ΜΜΜ, χμμμ... :) )


    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μας ενδιαφέρει αν το έχεις στο αθόρυβο Σοφία μας, αλλά να μην το κρατάς, για να σε πειράζει λιγότερο ο συνωστισμός!!!
    >:)

    Υπάρχουν τραπεζικές συναλλαγές μανούλα που δεν γίνονται (και ορθώς δεν γίνονται) από το δίκτυο!
    Γιατί να είμαι καλός με τα φυντάνια παρακαλώ;;; Αυτά δηλαδή γιατί δεν είναι καλά μαζί μου;
    (Η απάντηση είναι ΟΧΙ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χεχεχεχε, πόσες φορές με έχεις δει να το κρατάω το κινητό σε δημόσια μέρη? Εμ, τι τα έχουμε τα τσαντικά!!!! (Τώρα δε, που αποκτήσαμε και περισσότερα slots...)
    >:-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά, παίρνουμε τσάντες-βαλίτσες και αυξάνουμε τον συνωστισμό...
    Ορέ που πάμε; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σώπα καλέ, εγώ είμαι μινιόν, ακόμα και με το τσαντικό, δεν φτάνω το ολόκληρο άτομο σε πλάτος... ;-ΡΡΡΡ

    (Όρτσα και φύγαμεεεεεε)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στριμμένο!!!
    :p

    (το ξέρω ότι δεν γίνονται όλα, αλλά έχω γλυτώσει πολλέεεεες ώρες χαμένες σε ουρές, πάντως! ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...