Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

«Αλλεργίες»

Μπορεί ίσως να αποτελεί υπερβολική αντίδραση, αλλά ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα είναι να κατεβάζει κανείς τα mail του και να πέφτει πάνω σε διαφημιστικά μηνύματα από «λίστες» που καταρτίζονται από εταιρίες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, χωρίς να έχει περάσει από το website τους και να έχει ζητήσει την εγγραφή του σε newsletter. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα τηλέφωνα. Χτυπάει το τηλέφωνο και περιμένει κανείς να μιλήσει με κάποιον γνωστό, ή έστω άγνωστο αλλά τουλάχιστον για κάτι που τον αφορά, και αντ’ αυτού ακούει μια φωνή να λέει πως θέλει να μιλήσουν για κάτι «που ίσως τον ενδιαφέρει». Το «ψάρεμα πελατείας» αποτελεί το νέο «σπορ» του αιώνα. Μόνο που υπάρχουν και «ψάρια» που δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα των εταιριών να στέλνουν μηνύματα προώθησης προϊόντων αν δεν το έχουν ζητήσει προσωπικά οι ίδιοι…
Όμως, για να μιλήσουμε με τους ίδιους όρους, στον αιώνα της «ελευθερίας», το δικαίωμα του ανθρώπου να μην αναγκάζεται να ξεσκαρτάρει τις διαφημιστικές πληροφορίες από όσα τον αφορούν πραγματικά καταπατάται ασύστολα. Έστω και ένα λεπτό την ημέρα να είναι αυτό, παραμένει προσωπική επιλογή του καθενός πως θα το διαθέσει και αν θέλει να το ξοδέψει στο βωμό της «αγοράς».

Dear Sir, I want to be unsubscribed from your lists because, first things first, I never selected to be in one of them. Αdditionally, I completely disagree with the right of the companies to send promotional or other customer fishing e-mails.
ΓΡΟΥΜΦ
Τελικά είμαι αλλεργικός στη διαφήμιση και την «αγορά»

15 σχόλια:

  1. Μακάρι αυτή η αλλεργία να ήταν πανδημία... Θα γλυτώναμε πολλά... εγώ πάλι, ξέρεις.. τόσα χρόνια browsing, έχω κατορθώσει, πολύ αποτελεσματικά, να μην βλέπω τί τρέχει στις ιστοσελίδες όσον αφορά από διαφημιστικά και άλλα μηνύματα, πλην του βασικού περιεχομένου που με ενδιαφέρει... Ουφ...
    ;-Ρ

    (Είσαι κολλητικός?)
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν σε μια λίστα γνωστού βουλευτή. Μου'στελνε κάθε λίγο mail. Στέλνω πρώτη φορά mail, τους ζητώ να με βγάλουν από τη λίστα. Τίποτα. Τους στέλνω ένα δεύτερο mail-κατσάδα και με βγάλανε. Δεν ξέρω αν πιάνει με τις διαφημιστικές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ καλά κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναι
    την ίδια κουβέντα είχαμε χθες με φίλους.

    Δεν έχω τίποτα να διαφωνήσω, Καμηλιέρη παιδί μου!
    :)
    (να ανησυχώ; Μπααα... :p)

    Σμακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τα spam τα τρώμε στη μάπα και δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα. Με τα τηλέφωνα όμως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, ειδικά όταν τηλεφωνούν ακατάλληλες ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πλεον σε μερικα μερη, μεχρι και οταν χεζεις υπαρχουν διαφημησεις.. λευτερια σε ολους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχ ναι… Το πρόβλημα με τις αλλεργίες είναι πως εξαρτώνται τον παθόντα…
    Απ’ ότι παρατήρησα πάντως, δεν κατάφερα να κολλήσω κανέναν Σοφία μου!

    Μπα, όχι μόνο δεν πιάνει Μάνο μου, αλλά εκτός των άλλων, επειδή την «δουλειά» την κάνει υπάλληλος, δεν φταίει κι όλας αφού αυτή είναι η «πολιτική» της εταιρίας!
    Αν δεν απαγορευτεί η προώθηση με τον τρόπο αυτό, σαν δραστηριότητα, χαΐρι δε βλέπουμε.

    Καλά κάνω που είμαι αλλεργικός ή που εκνευρίζομαι γοργονίτσα μου; Γιατί, μεταξύ μας, εγώ χαλάω τη ζαχαρένια μου, αλλά κανενός δε βαΐζ’ τ’ αυτί. :(

    Ένα έχω να σου πω μανούλα: ΟΥΣΤ

    Τα τηλέφωνα είναι όντως τραγικά δείμο μου, και δη τα κινητά. Έχεις το κινητό σου, το οποίο το έχεις ως μέσο ανάγκης και όχι κουτσομπολιού, όπως θα έπρεπε δηλαδή να είναι, και φυσικά το έχεις ανοιχτό για να μπορεί να επικοινωνήσει ο οικείος σου αν συμβεί κάτι. Και βαράει ασύστολα από τον κάθε τυχάρπαστο, χωρίς διακρίσεις ώρας, ανεξαρτήτως αν ξεκουράζεσαι, αν δουλεύεις, αν έχεις χρόνο ή διάθεση. Κοινώς καταργήθηκε κάθε πλεονέκτημα που σου έδινε το κινητό, γιατί αν είσαι σοβαρός άνθρωπος το κλείνεις επειδή ο κάθε ασύδοτος μπαγλαμάς έχει την ιδέα πως μπορεί να σε παίρνει τηλέφωνο… Αίσχος.

    Καλά βρε μπλακσαντ μου, εκεί υπήρχαν ανέκαθεν διαφημίσεις για «παροχή υπηρεσιών»!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και συνεχεια τωρα μου ερχονται μαιλ που λενε οτι κερδισα λοτο , προπο , ιπποδρομο και οτι μπορεις να φαναστεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hey, Hey Captain... tap!
    {ούτε εγώ διαφωνώ, την βάψαμε!}

    Αυτό πάλι που παίρνουν τηλέφωνο 4:30 με 5:00 το απόγευμα, την διεθνή ώρα σιέστας δηλαδή, σε όλους μας -τύφλα να έχει ο Άι Βασίλης, πως προλαβαίνουν;- ΜΕ απόκρυψη και ζητάνε την "κυρία του σπιτιού" για να της αναλύσουν γιατί ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το νέο, υπερσύγχρονο, σούπερ γουάου, αντιβακτηριδιακό, αντιγριπικό κλαδευτήρι τροπικών φυτών, ντεν το τόνισες αρκετά σύντεκνε ... και εγώ βέβαια δεν κοιμάμαι τέτοια ώρα αλλά εκνευρίζομαι ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ στην πιθανότητα να κοιμόμουν... ταπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, ναι ... και όσο για τα mail (μην αρχίσω), εγώ τα βάζω με το γραμματοκιβώτιό μου, του λέω ότι ένα mail είναι spam και την επόμενη φορά (σε 2 ώρες δηλαδή) μου δείχνει το επόμενο με ταμπέλα: "spam" ... σχτρ! ταπ ταπ ταπ ταπ ταπ... ... Άσε πόσους βουλευτές έχω πάρει τηλέφωνο ... άσε .... γρουμφ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμ δεν ξέρει τί διαλέγει ο ζαχαρής σκώληξ μου;;; ;)

    Σύντεκνε, μην επαναλαμβάνομαι, ε;;;; ;)
    Είναι απαράδεκτοι, εντελώς, αλλά και εσύ απαράδεκτη είσαι που δεν έχεις ακόμα αγοράσει το νέο γκάτζετ-κλαδευτήρι!!!
    Μάλλον πρέπει να «αυξήσεις» λίγο τον κόφτη σου, ώστε να μην τα μαρκάρει απλά τα σπαμ, αλλά να τα κόβει κι όλας!
    Αλλά έτσι κινδυνεύεις να χάσεις κάτι που θα κριθεί ως σπαμ χωρίς να είναι… :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έτσι κινδυνεύω να χάσω την καλυτερότερη δικαιολογία μου στους τρομακτικούς, βλοσυρούς και απαράδεκτους έντιτορς: "Ωωωωωωωωωωωωωωωω σοοοολλυ, σας είχε βάλει το mail μου στα spam"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα δε σε καταλαβαίνω...
    Γιατί αισθάνεσαι πως πρέπει να δικαιολογείσαι σ' αυτούς;;; :p

    (και δεν έχω πιάσει ακόμα τους «φυλλαδιοδιανομείς»… ΓΡΟΥΜΦ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειδικά αυτό που επιμένει ότι είμαι επισκέπτρια του site τους που πωλούν viagra... ως και 5 φορές την ημέρα; Ήμαρτον!
    Ή μήπως είναι χειρότερα τα ομαδικά sms από διάφορους που δεν εμφανίζεται νούμερο για να απαντήσεις γράφοντας "άει για μανήτες", όπως λένε και στο γραφικό χωριό (λέμε τώρα) του φυντανοτροφείου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν δεν παίρνουν από λόγια, αγενείς με τους αγενείς ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...