Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Μια ώρα εγγύτερα στη σωτηρία της γαίας

Άντε βρε, τη γιορτάσαμε για άλλη μια φορά την «ώρα της γης». Και αφού συνεπαρμένοι συμμετείχαμε όλοι μαζί σε αυτή την «παγκόσμια και συλλογική» προσπάθεια σωτηρίας του πλανήτη, στη συνέχεια, πιστοί στις συνήθειές μας, αφήσαμε τα φώτα αναμμένα σε εισόδους, χώρους υποδοχής, βιτρίνες, δρόμους αλλά και δωμάτια των σπιτιών μας, να καίνε όλη νύχτα στο «γάμο του καραγκιόζη»
Πατήσαμε γκάζια και ανεβάσαμε στροφές, ήσυχοι ότι ενδιαφερθήκαμε στιγμιαία για το περιβάλλον μας και φέραμε τη σωτηρία του μια ώρα πιο κοντά. Τα καλοριφέρ τα κλείσαμε άραγε εκείνη την ώρα, ή τα αφήσαμε να καίνε στους 25 βαθμούς, μη και φορέσουμε κανά πουλοβεράκι και δε φαίνεται το μοντέρνο σι θρου πουκαμισάκι; Γιατί, αν φοράμε κάτι παραπάνω από ένα μακό μπλουζάκι, το σπιτικό μας παύει είναι «άνετο»…
Δελτίο στην ενέργεια… η μόνη σοβαρή λύση για μια ασόβαρη ανθρωπότητα…

9 σχόλια:

  1. Με κάνεις και ανησυχώ. Μήπως είμαι πολύ τσιγγούνα τελικά; Το καλοριφέρ το έχουμε στους 19-20ο και φορούμε ζακέτα... Αν όμως μου λες ότι οι περισσότεροι το έχουν στους 25ο... τώρα καταλαβαίνω την γκρίνια των φίλων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. huh???? Με μπέρδεψες πάλι ... ταπ ... Βάζετε ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ για τους 25oC???? Εμείς βάζουμε το κλιματιστικό στην ψύξη!

    Επίσης κλείνουμε όσα φώτα δεν χρειαζόμαστε ΚΑΘΕ μέρα!
    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καλοριφέρ, τα aircondition και όλα τα συναφή... Και τί νόημα έχει να τα κλείσεις όλα για μια ώρα το χρόνο, όταν τις υπόλοιπες 8543 κάνεις απόλυτα αλόγιστη χρήση? Όταν ένα λεπτό μετά την λήξη της ώρας της γης όλα καίνε πάλι στο φουλ, και μάλιστα περισσότερο για να αντισtαθμίσουνε την χαμένη, χωρίς ενέργεια ώρα? Στα Λαγκάδια πάντως, τα φώτα στο δρόμο φορτίζουν με ηλιακά panels...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα
    ειαμι της αποψης να ζεις γενικα και να προσεχεις το περιβαλλον οποτε μεμονομενες κινησεις δεν τις κατακρινω αλλα δεν με τρελαινουν κιολας ..σημασια εχει ο καθενας να πραττει κατα συνειδηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τη γιορτάσαμε την ώρα της γης -ούτε φέτος
    Μείναμε με όσα φώτα είχαμε αναμένα -έτσι κι αλλιώς, μόνο τα απαραίτητα και (χρόνια τώρα) με οικονομικούς λαμπτήρες,
    και δεν γιορτάζουμε τέτοιες ανοησίες, έτσι κι αλλιώς

    Καλή μεγάλη Βδομάδα, Καμηλιέρη παιδί μου!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το 25 δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ξηροκαρπήτα μου, πολύς κόσμος όμως το 20 το θεωρεί παγωνιά, δεν θέλει να μην κρυώνει, θέλει να ζεσταίνεται. Σε τελευταία ανάλυση, για θυμήσου πότε πήγες εσύ τελευταία φορά σε σπίτι ή σε μαγαζί διασκέδασης και δε δυσανασχέτησες από τη ζέστη;

    Ε ναι σύντεκνε, κι εγώ το κλιματιστικό θα έβαζα!

    Το παρατήρησα Σοφία μου, όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μήπως και αυτό δεν είναι υπερβολή; Το ότι είναι ΑΠΕ, δε σημαίνει ότι πρέπει να σπαταλιέται, χώρια που καλό θα ήταν να δούμε σε πιο σημείο αρχίζει η σπατάλη των μετάλλων που περιέχουν τα πανελς, καθώς και τη ζημιά κατά το συνολικό κύκλο ζωής των στοιχείων των συσσωρευτών που χρησιμοποιεί η κάθε μία από τις «οικολογικές» λάμπες στα Λαγκάδια!

    Επειδή ο καθένας πράττει «κατά συνείδηση» και όχι μέ συνείδηση φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σκώληξ μου.

    Αμαν βρε μανούλα κι εσύ, μα να μην ανάψεις ένα βεγγαλικό για τη γιορτή;
    Άντε καλή μεγάλη βδομάδα!
    (Που θα είναι πολύ μεγάλη δηλαδή αυτή τη φορά…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα!! Σε περιοχές βέβαια που το ρεύμα της ΔΕΗ είναι μια έτσι, μια γιουβέτσι, και θες εσύ να έχεις ασφάλεια στον δρόμο, νομίζω είναι καλή περίπτωση.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς πάντως δεν συμμετείχαμε στα 5λεπτα (κήρυγμα) της διάσωσης. Δεν μου αρέσουν αυτές οι μονόπαντες κινήσεις ΄και όλο τον υπόλοιπο χρόνο να καίμε τα φώτα-καυστήρα ασυλόγιστα αλλά υποκριτικά το 5 λεπτο κλειστά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως δε θυμάμαι να πηγαίνουμε δώρα σε κάθε φίλο μας κάθε μέρα ή να τον παίρνουμε τηλέφωνο. Καλές είναι τούτες οι δράσεις. Αν τις δούμε αποσπασματικά όπως μία σημαντική μερίδα του κόσμου, τότε σίγουρα δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Ωστόσο, η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος είναι στάση ζωής που δνε εκφράζεται ούτε με την ενεργειακή σπατάλη ούτε με το SUV, βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...