Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο αλέκτωρ ελάλησε τρις!

Από χτες η Ελλάδα έσβησε το τσιγάρο. Για τρίτη φορά! Και το διαλαλεί και το διατυμπανίζει με αλαλαγμούς, ενώ οι φανατικοί θεριακλήδες και οι υποχόνδριοι αντικαπνιστές μπήκαν για ακόμα μια φορά σε «πόλεμο» μιας και αδυνατούν να συνεννοηθούν αναμεταξύ τους. Λες και μπορεί δηλαδή να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να αναζητούν «δικαιώματα», αντί να ψάχνουν για λίγη λογική…
Το μύθο με τον βοσκό και το λύκο τον έχεις ακουστά; Όχι τίποτε άλλο, αλλά κάποια στιγμή, πιθανόν, ο έλληνας το σβήσει το έρμο το τσιγάρο, αλλά κανένας δεν θα τον πιστεύει!
Άσε που κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες «αποκατάστασης της αξιοπιστίας του» τον τελευταίο χρόνο, μια που βαρέθηκε να τον ανεβοκατεβάζουν ψεύτη στα κοσμικά σαλόνια της Ευρώπης, που και πολύ του κόστισε δηλαδή η δυσφήμιση αυτή μιας και το είχε βάλει εδώ και καιρό σκοπό της ζωής του να ξεφύγει από τη «μιζέρια της ελληνικής επαρχίας» και να μπει στα λιβιγκρούμ της «υψηλής κοινωνίας»…
Και τώρα κινδυνεύει για μια ακόμα φορά να χαρακτηριστεί αφερέγγυος, μιας και τρις εφώναξε «κάτω το τσιγάρο», αλλά τα άτιμα συνέχισαν να καπνίζουν παντού σαν τσιμινιέρες εργοστασίων!
Τώρα λοιπόν, με νέο αέρα και υπό το φόβο να εκδιωχτεί ακόμα μία φορά από την υψηλή κοινωνία της μαμάς Ευρώπης, φοβούμενος μην αφεθεί μόνος, παρακατιανός στην παράγκα του, το αποπαίδι που οι εξελιγμένοι ευρωπαίοι – πολυχρονεμένοι νά ‘ναι που δώκαν χέρι βοηθείας μη και βουλιάξει το καράβι – δε θα θέλουν να παίζουν μαζί του γιατί κάνει όλο κατσαβουλιές, ο έλληνας θα καταβάλει μια ακόμα φιλότιμη προσπάθεια: να κόψει το βραχνά που απέκτησε όταν του χάρισαν την ταμπακιέρα και να αποδείξει πως μπορεί να παραμείνει φερέγγυος, άξιος δηλαδή να αποτελεί μέλος της υψηλής κοινωνίας και όχι απλά ένα παρακατιανό χωριατόπουλο που δεν έχει λόγο και τιμή.
Διότι για ένα κούτελο ζούμε μεν σ’ αυτή την κενωνία, το θέμα είναι αν είναι πραγματικά γυαλιστερό, ή αν απλά το βερνικώνουμε για να αρέσει στους αριστοκράτας των Βρυξελών και λοιπά λαμόγια του παγκόσμιου γίγνεσθαι.
Κόφ’ το μωρ’ το ρημάδι! Μάσα ταμπάκο, να ‘χεις και υλικό για χλαπάτσα! Θα χρειαστεί προσεχώς!